nino Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 (edited) Deschid acest topic datorita unor probleme avute la comanda unor piese la diverse magazine... Codurile initiale din cataloagele de piese s-au schimbat in decursul anilor, iar vanzatorii de la magazine sunt din ce in ce mai nepregatiti si nu stiu ce sa-ti vanda mai repede, numai sa aiba vanzare, chit ca poate piesa dorita nu se potriveste. De asemenea, consider ca e util, din ceea ce am intalnit fiecare dintre noi, sa comunicam celorlalti ce piese compatibile am gasit pentru masina si poate organizam si o mica baza de date... Eu am multe intrebari despre compatibilitatea pieselor de Espero 1.5 DOHC cu Nubira 1.6 DOHC... De exemplu, dupa multe cautari, am cerut la un magazin termostat pentru Nubira 1 si era cat pe aici sa cumpar (nu stiam atunci cum arata) unul de Espero care costa vreo 80 RON... Cel de Nubira (se deschide complet la 87 grade Celsius) era insa numai 14 RON... si bineinteles ca era diferit de cel de la Espero... Mai exact, era termostat de Cielo! ...So: - termostat (87 C) = Cielo = Nubira 1 Edited November 23, 2006 by ovi_jer 1 Link to comment
lauamd Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Din câte am observat la mine : -Pivoţi Lacetti la fel ca la Nubira; Link to comment
nino Posted March 30, 2006 Author Share Posted March 30, 2006 Daca stiti, scrieti si compatibilitatile cu alte marci/modele (un bun exemplu ar fi Opel)! Link to comment
Wolfman Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Filtrul de benzina Leganza este la fel cu cel de Matiz. Supapele de la motorul 2.0 16V al Leganzei pot fi inlocuite cu cele de la motor de Opel de 2 L care sunt la jumatate de pret. Link to comment
valiman Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 (edited) Axa cu came, culbutori, amortizoare, pivoţi, capete de bară Cielo = Opel Şi dacă nu vorbesc aiurea şi pompa de apă. Edited March 30, 2006 by valiman Link to comment
hohaele Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Senzor temperatura apa cielo inlocuit cu unul care scrie pe el opel 85 grade. Link to comment
andreib Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Cel de Nubira (se deschide complet la 87 grade Celsius) era insa numai 14 RON... si bineinteles ca era diferit de cel de la Espero... Mai exact, era termostat de Cielo! ...So: - termostat (87 C) = Cielo = Nubira 1 Termostatul la nubira mea deschide la 94 de grade complet. O fi alt model, dar e verificat pe tester, temperatura variaza intre 94-97 de grade. Link to comment
nino Posted March 30, 2006 Author Share Posted March 30, 2006 deschide la 94 de grade complet Corect... 87 C e temp. la care incepe sa deschida... si trebuie sa se deschida complet pana la 102 C... Link to comment
Dj_Dark Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 amortizoare cielo=espero chiar si de supernova ar merge am inteles, de fapt toata flansa+ arc,amortizor, pivot inferior poate si bascula sunt identice la cielo, espero, opel kadett (s-ar putea si la vectra a). Pompa de apa ok la 1.5 sohc=15 dohc (poate si 1.8 nu sunt sigur) Cam atat imi aduc aminte deocamdata... PS Senzori, IAC la fel parca Link to comment
nino Posted March 30, 2006 Author Share Posted March 30, 2006 - IAC Cielo = Nubira 1 (la Nubira 2 nu mai e IAC-ul separat, ci MTIA (=IAC+TPS)); - TPS Cielo = Nubira 1 (da' nu sunt sigur ) Link to comment
adycez Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 O intrebare de potrivire: - eu am probleme cu etrierul de pe fata dreapta - am fost la mecanic mi-a pus un alt etrier second, dar parca tot se incalzesc rotile - am inteles ca se potrivesc fff bine cele de OPEL, dar nu ar putea aparea probleme la ITP odata, sau fereasca Dumnezeu un accident si daca se face o expertiza tehnica a masinii nu intru in belea imediat, in sensul ca sunt vinovat deoarece nu am folosit piese originale si am schimbat caracteristicile tehnice ale masinii? Multumesc de sfaturile ce mi le veti da! Link to comment
Dj_Dark Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Asta e nimic, eu ma intreb ce-or sa faca cei care si-au montat punte de vectra pe spate, cu discuri? Asta fiindca sincer vreau si eu intr-un viitor indepartat nu de altceva. Banuiesc (virgula) ca trebuie omologate intr-un fel chiar as dori sa aflu. Daca a facut cineva cum a procedat la ITP sau RAR? Link to comment
ovi_jer Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Atit timp cat coeficientul de frinare pe frina de serviciu si cea de stationare se incadreaza nu ai nici o problema. Link to comment
Esperatul Posted March 30, 2006 Share Posted March 30, 2006 Merg discurile de la Cielo koreean la Espero? @Ovi_jer spunea aici: Deschid acest post pt ca pe acest forum au fost mai multe dicutii contradictorii pe aceasta tema.Cielo si Espero au aceleasi dicuri de frana fata ventilate si cu diametrul de 236 mm si acelasi tip de pompa de frana.Difera numai raportul de la servofrana si diametrul sabotilor spate.Difera etrierele fata si placutele de frana la sohc pt ca la executiv sau montat etrierele si placutele de espero. Ma intereseaza discurile care le vinde RaduERD si nu stiu daca merg la mine. Merci. 1 Link to comment
Mad MAX Posted April 4, 2006 Share Posted April 4, 2006 nu merg discurile de cielo korean la espero Link to comment
nino Posted April 5, 2006 Author Share Posted April 5, 2006 Intrebare: placute frana fata Leganza = placute fata Nubira 1 ? Link to comment
renatremo Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 la capitolul amortizoare ce compatibilitati ai pt nubira 1? si discuri ventilate fata? Link to comment
EXE Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Placute frana nubira = placute frana espero si cielo executive Link to comment
nino Posted May 5, 2006 Author Share Posted May 5, 2006 (edited) Revin cu intrebarea TPS Cielo= TPS Nubira 1 ??? Stiu ca IAC-ul e la fel... Pompa de benzina Cielo SOHC = pompa de benzina Nubira 1 ??? [LATER EDIT] Gata, acum am confirmarea: atat IAC-ul, cat si senzorul TPS sunt compatibile intre Cielo si Nubira 1, 2 (nu si la Nubira 2 cu Euro 3, care, dupa cum spunea ovi_jer, are MTIA) Edited May 5, 2006 by nino Link to comment
ovi_jer Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 TPS nu stiu sigur dar ar trebui.Pompa de benzina de 1,5 dohc nu de sohc. Link to comment
Moshu Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 La sistemul de racire, se potriveste oare cu Opel? Ma refer la Cielo. Mai exact partea de furtune, vas expansiune etc. Link to comment
ovi_jer Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 Nu, si ar fi fost bine.Opelurile vechi au senzor de nivel pe vasul de expansiune. Link to comment
Moshu Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 (edited) fftopic: @ovi_jer> La noi cand se aprinde becul? Cand e motorul calat? Eu am gasit lipsa lichid total din vas, de cand cu furtunul ala gaurit, si nu s-a aprins nimic, temperatura apa la bord ok. Inca ceva: lichid tashnea ca la pipi de copil mic, pus mana din reflex sa simt pe unde curge, si lichidul CALDUT. Exact ca pipiul. Asta dupa mers 100km cu 120-130. Eu credeam ca gata sunt, oparit toata mana. Ma gandeam la un furtun de Opel, ca nici acum nu mi-a venit cel de Cielo pe comanda. Laaaaater M-au sunat de la service, am fost, schimbat furtun cu original (primul era romanesc fara insertie), spalat instalatie, schimbat si antigel. Ok. Spalat si vas expansiune, ca era negru de la ulei. Edited May 5, 2006 by Moshu Link to comment
nrares Posted May 5, 2006 Share Posted May 5, 2006 ...- eu am probleme cu etrierul de pe fata dreapta - am fost la mecanic mi-a pus un alt etrier second, dar parca tot se incalzesc rotile - am inteles ca se potrivesc fff bine cele de OPEL, ... Acum nu stiu daca cele de Opel se potrivesc dar uite ce am gasit la dl. Nicu Barbu: http://www.autodaewoo.ro/index.php Set etrieri Cielo (pt modelele cu janta pe 13") cu placute mari (placute de Matiz) - se obtine o imbunatatire considerabila a coeficientului de frinare pret: 380.00 lei Link to comment
Recommended Posts