Jump to content

anditof

Membru
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by anditof

  1. La multi ani tuturor! si in special celor care se plang de consum de 10% in oras. Dupa ce am schimbat cam tot la motor (segmenti, cuzineti, termostat, bujii, filtre, injectoare) si consumul s-a mentinut la fel, am fost pe la o multime de meseriasi care mi-au spus ca si pina acum ca asta este consumul, studiind in continuare problema am aflat ca s-ar putea sa fie de la catalizator, care e posibil sa fie infundat iar sonda 2 de oxigen sa nu-si faca treaba cum trebuie. Am sa dau jos, cind se mai incalzeste afara, toata coloana de evacuare, sa verific eventualele scapari sau daca e infundat catalizatorul. Daca a mai facut cineva asta va rog sa ne impartasiti experienta! Spor!
  2. In primul rand ca ai postat unde nu trebuie! Daca vrei sa citeasca cei care ar dori sa te ajute trebuie sa nu postezi la "probleme motoare euro 3". Din cite inteleg matizasul tau rosu are motor euro 2 (adica cu delco). Doi la mana, astia din serviceuri iti vor lua bani de fiecare data cand mergi la ei pentru ca tu nu tepricepi si oricum nu iti vor spune exact ce are ca nu stiu nici ei. Iar la Craiova nu ai ce face ca nu se mai produc Matizuri acolo. Oricum simptomele pe care le descrii sunt de la aprindere (delco, fise, bujii, senzorul de ax came). Trebuie sa ne dai mai multe detalii despre cum se comporta masina la rece, daca tacane motorul, daca scoate fum, daca se aprinde check-ul la bord, etc. Trebuie sa iti dai seama fara prea multa stiinta ca pe tester nu poate sa isi dea nimeni seama daca trebuie segmentat motorul, decat daca faci test de compresie. Poate totusi gasesti un tip care se pricepe la Matiz pentru ca nu sunt forte multi. Succes! Dar, in incercarea de a ajuta pe altii , am uitat de problema mea! Motorul meu a fost segmentat pentru ca imi consuma foarte mult ulei. Inainte de asta se aprindea checkul cu eroarea P0300 (random misfire detected). Nu mai spun ca au fost schimbate semeringuri de supapa, chit distributie, bujii, etc. Acum nu mai consuma ulei, in schimb motorul da uneori in nas in sarcina si zilele trecute, la rece s-a aprins iar checkul cu eroarea p0300!. Ce poate sa fie ca ma gandesc sa redeschid fabrica de la Craiova?
  3. Am inteles ce este rezonatorul si restrictorul. Eu am reglat TPS-ul dezizoland firele si punind un aparat de masura si rotind usor senzorul pina am avut 0,4v pe doua din cele 3 fire (motorul oprit si pus contactul). Pe celelalte 2 fire aveam 5 Vcc. In ce priveste cresterea consumului la eliminarea restrictiei de aer in admisie s-ar putea sa aiba dreptate Florin_WOW. ECU corecteaza orice modificari de debit de aer prin cresterea sau scaderea admisiei de carburant corelate cu ce da sonda lambda. Dar in ce priveste puterea iti dau dreptate KORIDON.
  4. Multumesc inca o data! Dar ce este restrictorul si priza de aer? In ce priveste filtre (aer si benzina), bujii, fise etc. sunt toate noi.
  5. Multumesc de sfaturi! Este incredibil, am avut valva pcv noua, dupa ce am mai schimbat vreo doua inainte, iar cand am montat-o pe cea originala motorul merge mai bine si nu mai da in nas. Poti sa mai ai incredere in genuine parts? Multumesc inca o data! PS. Totusi motorul tot nu trage cum tragea inainte. Unde ar trebui sa mai caut?
  6. Motor euro3. Schimbat de curand segmenti, cuzineti, simeringuri supape, distributie, filtre, bujii, reglat culbutori. Problema este ca dupa asta are momente cind motorul da in nas in sarcina, in rest merge ok, cel putin la ralanti, nu se aprinde checul etc. As dori pareri a celor care au avut simptome asemanatore si care a fost rezolvarea. PS Nu am posibilitatea de a schimba pompa de injectie si nici injectoare, dar daca s-ar dovedi ca asta este problema as face un efort. Si inca un lucru, motorul nu trage cum tragea inainte. Multumesc tuturor posesorilor de Matiz care ma pot ajuta!
  7. Am gasit un tip destept la o firma de preparat vopsele care a gasit in catalogul lor vopseaua U29. Cred ca toti cu care am vorbit pana acum erau tampiti. Pai trebuia numai sa le spun culoarea si masina si trabuiau sa gaseasca singuri codul. Cica vopseaua de matiz e fabricata toata in Romania, inclusiv cea metalizata.
  8. Cu siguranta in Bacau trebuie sa fie un service care sa aiba stand de verificat injectoare, air daca problema nu e de acolo gandestete la o chiulasa noua sau second hand. Nu are treba planeitatea cu fisura la rampa de admisie.
  9. . Check the transaxle shift pattern. Ensure all transaxle gears are functioning Ce vor sa spuna? Stie cineva?
  10. Codul 29U nu exista la cei care prepara vopsea auto. Am incercat la mai multe firme si au zis ca nu exista asa ceva! Ei au o cartela cu diverse culori pe care o compara cu vopsea de pe masina.
  11. In manualul service la parte cu consum mare de conbustibil zice ceva (in manualul in engleza) in afara de bujii, injectoare, compresie, roti blocate etc. si de ceva despre cutia de viteze ... Stie cineva care ar fi explicatia consumului marit de carburant cauzat de cutia de viteze. Poate are cineva idee la ce se refera? M31f4 Engine Controls 280-324.doc
  12. Multumesc de sfaturi! Codul de pe placuta de la motor nu este complet - este numai U29. Va rog cei care mai aveti stickerul de fabrica (rectific) pe geamul stanga spate, postati aici codul complet de culoare!
  13. Ai verificat injectoarele? Motorul, din ce explici tu pare sa mearga innecat. In baie benzina poate ajunge pe la segmenti daca la un piston nu mai apare aprinderea si benzina se acumuleaza in nestire in cilindru. Este posibil ca un injector sa fie decalibrat si sa dea o cantitate foarte mare de benzina, practic sa nu mai pulverizeze si sa dea benzina ca la robinet. Canistra de benzina nu are nici o treaba cu simptomele motorului. Nu cred ca problema ta se datoreaza supapelor. Ar mai fi o posibilitate, din pacate grava, o fisura in chiulasa. Asta se poate depista numai la demontarea ei si o studiere foarte atenta.
  14. Pasul axului pentru cama unui culbutor are o marja oarecare dar care nu este foarte mare. Eu am incercat sa rotesc putin de la punct si am constatat ca se modifica distanta dintre culbutor si supapa. Nici eu nu vorbeam de pus la punct motorul (asta se face cind schimbi distributia) ci de punerea axului cu came la semnul de punct mort superior su inferior. Dar pana la urma ce este asa de greu sa reglezi culbutorii cum spune manualul si nu dupa ureche?
  15. Fac o rectificare: punctul mort superior nu este cind pistonul 1 este sus spre chiulasa ci spre arborele cotit. Asa ca folositi cu incredere manualul pentru reglajul culbutorilor. PS Am reglat evacuarile la 0.30 fara sa intre lera de 0.33 si surpiza - merge mai bine motorul! (eu a o lera la care etalonarile sunt din 3 in 3)
  16. Am deschis acest topic pentru ca nu am gasit nicaieri codul complet pentru culoare matizului meu 2006 Sky Blue. Daca mai aveti codul pe geamul dreapta spate (stickerul din fabrica) postati aici impreuna cu denumirea culorii. Poate ii vom ajuta si pe altii. Trebuie postat codul complet ceva de genul U29/Lxxxxx.
  17. Cind spui ca se inneaca, ai verificat daca sunt ude bujiile? Ca daca este asa ai probleme cu aprinderea. Faptul ca ai delcou, motorul sigur este euro 2. Daca ai schimbat bujii, fise, verifica bobina de inductie daca da scinteie. Daca nu are scinteie verifica senzorul optic de la delcou.
  18. Multumesc! Euro 3 au 4 duze. Sigur sunt interschimbabile?
  19. Stie cineva care este diferenta intre injectoarele de matiz euro 3 si euro 2? Eventual care sunt cele mai bune injectoare euro 3 (de unde se pot cumpara la un pret convenabil)?
  20. Este normal sa reglezi culbutorii "stiintific" ca daca nu pui la punct motorul cum trebuie nu o sa deschida supapele la timp si motorul va merge foarte prost!
  21. Sper ca observati ca in manual spune 0.15 +-0.02 admisie si 0.32+-0.02 evacuare, la rece. De ce spuneti sa regleze culbutorii la evacuare la 0.30? Este mai bine? Pentru NicuB: pistonul 1 este cel de la distributie. Reglajul se face foarte simplu - dai jos capacul culbutorilor si cel superior al distributiei, pui semnul pe punctul mort superior (ca sa fii sigur scoti bujia 1 si cind este pistonul maxim sus este punctul mort superior) si reglezi admisie 1, 2 si evacuare 1, 3, apoi rotesti in sensul acelor de ceasornic motorul la 180 grade si ai punctul mort inferior unde reglezi admisie 3 si evacuare 2.
  22. Inainte de Pasti am facut motorul - schimbat segmenti, cuzineti, distributie, simeringuri etc.- pret in total vreo 500 lei (manopera a fost a mea). Problema este ca inainte tragea de rupea motorul, chiar daca avea consum mare de ulei, iar acum, merge foarte rau la rece si nu mai trage. In rest toate bune si frumoase, nu scoate fum, nu se aprinde checkul... Poate stie cineva: este posibil sa nu fie reglati bine culbutorii, chiar daca porneste la sfert si nu tacane? sau sa verific injectoarele. Trebuie sa mentionez ca am schimbat garniturile de la admisie, de la tps, curatat egr etc.
  23. pentru Emil db! Mergi la un service sa puna testerul pe motor si nu mai umbla pe bajbaite. Aprinderea aleatorie a checkului poate fi data de faptul ca uneori motorul intra in parametrii normali de functionare, iar asta poate insemna foarte multe defectiuni, de la fise, bujii, injectoare sau chiar un contact inperfect. Deci trebuie sa afli neaparat codul/codurile de eroare pentru a putea depista exact cauza. PS. Pentru cunoscatori: o scapare minora a racordului de la evacuare poate duce la functionare defectoasa la un motor matiz e3?
  24. Am citit aproape to postul despre uleiuri si nu am reusit sa ma decid la un ulei pe care sa il schimb constant la 10000 Km. Povestea mea este simpla: matiz 2006, pina la 60000 km pus numai ulei daewoo 5w30 (garantia) masina fiind fara consum de la un schimb la altul, dupa care trecut pe castrol 5w30, apoi la 90000 km am fost pacalit de un meserias si am pus un ulei, cica foarte bun, manol 10w40, cu care la 5000 de km motorul a inceput sa clampane si am constat cu surpindere ca nu mai aveam gram de ulei in motor. Nu mai vorbesc de faptul ca eram la un drum lung si nu gaseam nicaieri acel ulei meserias. Dupa acest nefericit eveniment am pus dupa cum urmeaza: mobil 5w30, apoi valvoline 5w30 constatand cu surpindere ca maninca din ce in ce mai mult ulei(mai si pierde pe la semering fulie). Am facut test de compresie si am scadere de compresie la pistonul 3 ( 9 bari - care creste la 13 prin introducerea a putin ulei in camera de ardere). Miine desfac motorul si vreu sa-l segmentez, schimb distributia, garnituri, simeringuri, inclusiv cele de supapa. Intrebarea mea era: pun un ulei foarte bun la inceput cu coeficientii de calitate recomandati sau un ulei mai slab pe care il schimb la 1000km? Ce parere aveti de uleiurile de la Kaufland? sunt nemtesti 5w40 cu coeficienti API: SM, ACEA: A3-par foarte bune si la pret relativ bun. As mai oscila si pe uleiurile de la Mol, dar si GM.
  25. ECM ul memoreaza ultimii parametrii de functionare (pe cit timp nu as sti sa spun - asta scrie in manualul service), pe care ii ia in calcul la functionarile urmatoare. Deasemeni memoreaza si erorile (atunci cind se aprinde CHECK la bord un parametru de functionare dat iese din valorile sale, lampa se stinge doar la citeva cicluri de functionare normala a motorului, dar eroarea este memorata). Uneori un curent slab de la o baterie descarcata poate pastra memoria ecm-ului. Eu am testat asta si uneori chiar si cu decluparea bateriei un timp scurt am constatat ca la diagnoza nu dispareau erorile si parametrii memorati. Dar revenind la problema consumului la mine, adica mi-am dat seama ca de vina este termostatul. Am sa il schimb miine si am sa vad ce schimbari apar. Oricum nu am avut consum urban mai mare de 9% acum in sezonul rece.
 

×
×
  • Create New...