-
Posts
44 -
Joined
-
Last visited
Everything posted by Cristian
-
Am venit din al doilea concediu de 3500 km prin toata tara, drumuri proaste (albe pe harta !!!) , facute cu aceleasi cauciucuri. Vreau sa va recomand cauciucurile pe care le folosesc , Nokian NRe 155/70/13 , cu sens de rotatie si all seasons. Au mers fara gresala prin noroi , zapada ,pietre ,iarba uda si altele. Eu le-am cumparat cam la 100 Ron bucata.
-
@ Bel Ze-bt Multumesc pentru urari ! Am sa o iau sigur. Va multumesc pentru "consiliere"
-
Nu-mi ia nici o dobanda. Eu platesc suma la care ne intelegem in rate de 100 euro/luna pane se achita integral. Deci, daca o iau intre 3000 si 2700 este ok !
-
Acesta este pretul corect al masinii (ca obiect) sau ai luat in consideratie si modul de plata in rate ?
-
Am ocazia sa fac o oferta , pana luni sa cumpar un Matiz de ocazie. Proprietarul este un prieten al meu. Sa nu-mi spuneti sa citesc despre preturi pe forum ca nu am timp. Masina vreau sa o fac cadou fetei mele, de ziua ei ,exact luni 30 oct. Datele sunt urmatoarele: -an productie 2000 , model standard fara a/c -km. reali aprox. 50.000 -ITP facut sapt. trecuta pentru doi ani. -Inchidere centralizata + alarma -cauciucuri noi Barum (4 buc.) -culoare alba -plata in rate de 100 E/ luna. Starea masinii este buna , a avut parte de revizii la timp si de ulei bun. Dupa un "drive test" am constatat ca in comparatie cu Matizul meu din 2004 cu 25.000 km merge cam la fel doar ca se aude in interior motorul un pic mai tare. Va rog sa ma ajutati sa-i fac proprietarului o oferta corecta
-
De cati forumisti este nevoie pentru a se insuruba un bec? 1 pentru a schimba becul 1 pentru a posta si anunta ca becul a fost schimbat 14 pentru a impartasi experiente similare si a arata noi modalitati de schimbare a becului 7 pentru a avertiza asupra pericolelor ce apar la schimbarea becurilor 27 pentru a corecta greseli gramaticale aparute in posturile despre schimbarea becurilor 53 pentru a lua la misto pe cei ce au corectat greselile gramaticale 2 profesionisti in domeniu care sa atraga atentia ca termenul corect este "lampa" 15 care sa pretinda ca au lucrat in domeniu si termenul "bec" este la fel de corect 109 care spun ca forumul nu este despre becuri si discutia trebuie mutata pe un forum despre becuri 111 care sustin ca atata timp cat toti folosim becuri, discutia este utila pe forum 306 pentru a discuta care sunt cele mai bune metode de a schimba becuri, care sunt cele mai bune, de unde se pot cumpara si cat costa 27 pentru a posta linkuri catre siteuri unde pot fi vazute diverse modele de becuri 14 pentru a spune ca linkurile nu sunt corecte si a posta pe cele corecte 33 pentru a cita tot ce s-a postat pana in momentul respectiv si a raspunde "si eu" 6 pentru a atrage atentia sa se foloseasca functia "
-
Ai recunoscut autocolantul lipit de tine , nu ? Eu eram intr-adevar si imi cer scuze ca nu te-am vazut. Te salut acum
-
Din Novaci pana la Rinca drumul este asfaltat si bun. La Ranca , inainte de vechea cabana incepe un fel de "Bumbesti-Livezeni" de constructii iar drumul este ingrozitor. Cred ca daca treci de zona constructiilor poti ajunga pana in pasul Urdele ! Mai departe catre Obarsia Lotrului , nu se poate trece. Daca mergi acolo nu rata sa urci la releu ca este pacat sa ratezi asa ceva. Drumul este de asemenea bun.
-
Am vazut-o si pe asta ! Dacia 1300, papuc carosat , galbena, ruginita rau , cu numar de Iasi si cu autocolant. Era pe str. G-ral Petre Popovat , in zona Pietei Crangasi ,cred ca livreaza marfa la magazinele de piese auto . Oare cine sa fie ?
-
Am facut 3 filme , deci sunt cam multe de vazut si nu vreau sa ocup spatiu mult. Oricum va dura pana scanez pozele, ca dupa ce am lipsit atat de acasa ma asteapta o gramada de treburi de rezolvat. Vreau sa atrag atentia asupra celor trei locatii care m-au impresiuonat in mod deosebit: 1 Manastirea Solca , fara picturi , dar unde se poate vizita tainita calugarilor (este singura manastire din tara care permite asta) 2 Cheile Sohodolului , cred eu cele mai spectaculoase chei cu drum asfaltat pe care le-am vazut. 3 Ranca , unde de langa releul tv/gsm/etc , si unde am campat , se vede o priveliste cum numai pe creasta Fagarasului am vazut (nu de la Balea, ci de sus) . Aici cei care au rabdare sa stea sa prinda o zi clara vor vedea niste peisaje si o deschidere unice. Si oricum intre a vedea o poza si a sta acolo in fapt, cu vantul in fata si cu sezatia de "Top of the world" , cum zicea Carpenters o data , este o diferenta mare , nu ?
-
Am sosit din concediu. Va spun traseul si daca are nevoie cineva de informatii despre zonele acestea sa ma intrebe. Este o tura legata de un drum obligatoriu la Cluj si de aceea nu am putut merge mai mult. Data Plecării : 14 august 2006 Data Sosirii : 24 august 2006 Distanta Parcursa: 2660 km Etapa 1 = 453 km Buc.- Pit – Rm. Valcea – Sibiu – Alba Iulia – Cluj. Etapa 2 = 1020 km Cluj – Tarnita – Cluj , in ziua de 15 august 2006 Plecare din Cluj :16 august 2006 Ziua 1 Cluj – Baciu – Sanmihaiu Almasului - Zalau- Jibou – Benesat – Salsig – Buzesti –Coltirea- Lapusel- Baia Mare- Baia Sprie – Popasul Suior – Mogosa - Baia Sprie – Pasul Gutii – Harnicesti – Ocna Sugatag (cazare casuta 3 paturi , 40 lei ) Ziua 2 Ocna Sugatag – Feresti – Sighetul Marmatiei – Sapanta – Sighetul Marmatiei – Craciunesti – Petrova – Viseul de sus – Moisei – Borsa – Pasul Prislop – Carlibaba - Ciocanesti ( cazare Pensiunea Viorica , camera 3 paturi , 40 lei) Ziua 3 Ciocanesti – Schitul Ciocanesti ( 7 km )- Ciocanesti – Iacobeni – Campulung Moldovenesc – Vama – Gura Humorului – Man. Voronet – Gura Humorului – Man. Humorului – Gura Humorului – Paltinoasa -Cacica – Solca – Man. Arbore – Man. Solca – Marginea – Man Sucevita – Ciumirna – Vatra Moldovitei - Man Moldovita – ( cazare Popas „Lulu” , casute 2 paturi 35 lei/casuta) Ziua 4 Vatra Moldovitei – Cimpulung Moldovenesc - Iacobeni – Vatra Dornei – Pasul Tihuta – Valea Strajii – Colibita (lac de acumulare si asezare ) – Prundu Bargaului – Bistrita – Crainimat –Beclean – Petru Rares – Dej– Gherla – Cluj Etapa 3 = 1186 km Plecare din Cluj : 21 august 2006-08-25 Ziua 1 Cluj – Turda – Aiud – Teius – Alba Iulia – Sebes –Orastie – Costesti – Orastie - Simeria – Calan – Hateg – Poiana Marului ( cazare in auto la Scorilo) Ziua 2 Poiana Marului - Otelu Rosu – Caransebes - Resita – Anina – Oravita - Pojejena – Moldova Veche – Cozla – Dubova - Orsova – Drobeta – Hinova – Drobeta – Floresti – Baile Bala ( cazare in auto) Ziua 3 Baile Bala – Cimpu Mare – Apa Neagra ( Baia de Arama ) – Man Tismana - Hobita – Pestisani – Runcu – Sohodol (cheile) – Runcu – Tg Jiu – Novaci – Rinca (cazare in auto langa releul tv) Ziua 4 Rinca – Novaci – Bumbesti Pitic – Horezu – Rm Valcea – Pitesti - Buc.
-
Am facut o tura "scurta" , pe nepregatite , obligat de niste probleme de familie , dar ca de obicei daca plec de acasa mai mult de 100 km mai fac si alte rute. Traseul a fost : Buc.- cab Voina (ramas prima noapte) - cab Cumpana (a doua noapte)- Tfg (ramas la Balea a treia noapte) - Plaiul Foii (a patra noapte)- Prapastile Zarnestilor - Buc. Cam scurt traseul pentru patru zile dar nu am fost singuri ci cu niste prieteni mai putin obisnuiti cu muntele. Citesc mai sus de o propunere de a merge la Vaser !!! Noi cred ca vom ajunge acolo cam pe 15 august. Am mai fost si stiu locul. Am pe caseta vhs niste imagini super. Sa va zic niste preturi : Cumpana : -420.000 lei/casuta (2 loc) -1.070 000 lei/camera (2 loc) -650.000 lei/camera la hotelul Vidraru, la 100 m de camping (2 loc) Balea: -21 E / pers in cam. de 6 paturi la Balea lac (mic dejun inclus) -16 E / pers in cam. de 11 paturi la Balea lac (mic dejun inclus) -650.000 lei / camera cu 2 paturi la Paltinul Balea Cascada: -750000 /loc camera cu 2 paturi -650000/loc cam cu 3 paturi Plaiul Foii Este un camping cu 20 casute , inainte de Cabana (carciuma!!!) Se poate indentifica usor intrucat are o poarta maramuresana uriasa. Cazarea este 300 000 lei de casuta (2 loc) Ma gandeam ieri ca aici se poate organiza o excursie cu cei amatori.Tel pentru rezervari este 0745843012 sau al patronului 0745273273 (dl Leusca Nicolae) Drumul prin Zarnesti este infect . DE asemenea drumul de la barajul Vidraru spre Cumpana , cel prin stanga , mai scurt este prost rau , daca ploua nu-l folositi , daca nu ,se poate trece dar destul de greu. Aprecierile asupre drumurilor le fac de la volanul unui Matiz. Va doresc vacanta placuta
-
Eu eram , dar nu te-am vazut !
-
Buc-Balea- Buc. se poate face , ca drum , usor intr-o zi. Asa ca poti usor sa alegi intre : 1 mergi Buc.- Balea , unde sa dormi la cort (bine pregatit) desi cred ca este cam frig acum , apoi sa te intorci pe Bran/Rucar. 2 mergi pana la Cascoe in prima zi , sunt exact 200 km , campezi acolo, faci traseele descrise si a doua zi te intorci pe la Balea , unde stai numai sa te uiti putin.
-
@ azazel Noi facem ( cam de 20 de ani ) cam de doua ori pe an acest traseu si am capatat si niste tabieturi ... Sa-ti descriu traseul asa cum l-am facut anul trecut (in sens invers fata de dorinta ta) Timp : 2 zile Conditii : sa ai cort cu saltele pneumatice in el , gratar si carbuni (ai sa vezi de ce) , gril pentru peste, saci de dormit, haine groase si caciuli. Aprovizionare : totul in portbagaj, vin de la magazinul dr. Pusca (raport calitate/ pret imbatabil) Plecare din Buc. dimineata. Traseu: Buc-Targoviste-Campul Lung-Rucar-Podul Dambovitei-Cascoe (vezi postul de mai sus) Campare la Cascoe cu cortul. Plecare de la Cascoe a doua zi , vazut Valea lui Ivan, Garofita Pietrei Craiului ( cu auto). Traseu: Cascoe-Rasnov-Poiana Marului-Carta. La Carta , unde incepe TFG mers cu atentie ,dupa Cartisoara cam la doi km la dreapta dupa un mic pod este un semn "pastravarie" . Drumul este aproape invizibil dar accesibil . De aici am cumparat pastravi cu 100.000 lei/kg. Continuam spre TFG si imediat este "Vama Cucului" loc deosebit de curat si civilizat cu posibilitati de campare si la casute. Aici ne aprovizionam cu ce ne mai trebuie si urcam pe TFG. Dupa Balea Cascada ajungem in "Caldarea Balei" loc minunat unde campam . Solul este pietros asa ca daca ai izoprene in cort este incomod , de aceea am zis saltele pneumatice. Nu gasesti lemne de foc asa ca folosesti carbunii pe care-i ai. Stai la un gratar de pastrav , bei un vin bun si te gandesti la noi ceilalti care nu suntem acolo. La culcare te imbraci bine , iti pui si caciula ca este frig rau noaptea. A doua zi , dupa ce bei cafeaua urci la Bale Lac , unde opresti in parcarea cu plata (atentie la obiectele lasate in masina !!!) Daca ai timp si putere urci pana la Capra ,daca nu doar te plimbi pe langa lac. La Paltinul si Balea Lac preturi ... de aceea este bine sa ai cu tine tot ce ai nevoie. La pranz pleci spre Buc. - Curtea de Arges - autostrada si gata vacanta. Sper sa-ti foloseasca informatiile mele si iti urez ca in Caldarea Balei cand seara va fi rece sa te gandesti ca in Buc. sunt 30 grade si ca noi incercam sa traversam Podul Grand. Vacanta placuta ! Hai ca nu pot sa rezist tentatiei.! Scuze pentru postul consecutiv , dar cautand ceva am gasit altceva. Scriam mai devreme despre vale Vaserului , ia sa va uitati aici :http://www.transportcenter.lx.ro/forum/viewtopic.php?t=15 Am mers cu acest tren si am trait senzatii tari. Am avut norocul sa merg in cabina cu "soferul" si sa vedeti voi cum statea la "cedeaza trecerea" intre trenuri ca noi la semnele de circulatie si cum dadea cu nisip pe sina cand alunecaau rotile... A fost o experienta deosebita si poate am sa va povestesc ce alte lucruri se intampla acolo cu aceasta mocanita. !!!!!!
-
Sau aici :http://www.elforum.ro/ Numai ca dupa cateva pagini vei fi bagat in ceata definitiv !!! Pe aceste forumuri nu sunt multi care stiu ce spun si care nu bat campii in ultima instanta (parere pesonala ) La capitolul audio totul este asa relativ si parerile sunt asa diferite incat singura solutie este ca "ca-ti place tie cum suna este cel mai bun". Sa stii ca eu sunt membru si particip la unele discutii de acolo si iti recomand sa fi foarte atent ca pana la urma vei ajunge sa-ti construiesti singur boxele si amplificatorul ) Imi permit niste sfaturi. -Hotareste-te daca vrei sunet pentru auditii hifi sau pentru filme si jocuri , sunt lucruri diferite. -Niciodata un sistem nu se va auzi la magazin la fel ca la tine acasa (considerente acustice, mobila , sursa de semnal si altele) -Daca vrei sistem pentru auditii hifi (stereo sau 2.1) iti trebuie neaparat un egalizator ca sa poti obtine performanta maxima de la sistem in incaperea in care asculti. -atentie ca multe sisteme se aud "tare" dar asta nu este suficient. Mai este vorba de dinamica , banda de frecventa, raport semnal/zgomot , viteza de raspuns si altele. -sa te uiti la sistemul de masura folosit pentru putere . Atentie la valorile exagerate sau gen PMPO cu niste valori de parca ar fi aparat de sudura. -Vezi in ultima instanta cat de greu este amplificatorul , asta este intr-o oarecare masura un semn al marimii transformatorului deci a puterii sursei. -Oricum toate sunt facute in China asa ca vezi sa nu dai bani in plus pe "firma " cum bine zicea Vaxxi ! -Daca la un magazin vezi ceva ieftin de tot sa nu cumperi -Asteapta sa se tina HIFI- Arena si anul acesta, vezi ce se intampla acolo si apoi ia o decizie. -Daca intri pe aceste forumuri urmareste-i pe Dj DNA, Vasile si pe VTP mai ales. Iti doresc succes
-
Sigur ca sunt amator daca se va putea. Ma incumet la multe dar de catva ani de cand am descoperit ca am niste probleme de sanatate si ma cam abtin de la efortul fizic intens cerut de ascensiunile montane grele. Am facut in atatia ani multe calatorii si trasee dar acum ma cam limitez la ascensiuni medii ca intensitate. Nu am facut alpinism , ci doar turism montan. In aceasta vara am in plan pentru concediu o tura mai mare care sa cuprinda Apusenii , cu stationare cam o sapt. la Padis pentru a face traseele de acolo . Am mai facut aceste trasee, sunt cam 6 importante , circulare si medii ca greutate, acum 10 ani. Intre timp am mai incercat de doua ori , dar la Padis cand se pune pe ploaie... si am renuntat ca pierdeam timpul concediului. Planul "B" este ca sa mergem pe Valea Vaserului cu mocanita (am mai fost o data) apoi in Moldova. Am o propunere , hai sa deschidem un subiect de genul "Am facut" in care cu un fel de fise, cu traseul, Km parcursi, adrese, telefoane, este sau nu semnal la gsm-uri, obiectie turistice si alte amanunte , sa descriem ture facute de catre fiecare dintre noi. Ma gandesc ca sunt atatia tineri care vor sa faca turism si aceste informatii vor fi folositoare.
-
Va propun , ca tot vine vara si vom merge cu cortul un traseu de 500 km , de la Bucuresti si inapoi. Eu de multi ani am facut trasee diferite si vreau ca si altii sa mearga "la fix" si sa nu bajbaie noaptea dupa cazare. Buc-Campul Lung-Rucar-Podul Dambovitei. Aici , inainte sa apara intersectia la stanga catre Brusturet, este un drum , tot la stanga (indicator turistic "Cascoe").Daca nu mai este indicatorul vedeti o statie IRTA si pe drumul catre stanga o bariera. Sunt 16 km pana in comuna Satic. De aici mai sus 2 km este cabana Cascoe , pe parte drapta a drumului . Pana sa ajungeti la Cascoe , pe partea stanga , mai sus pe niste scari este o pestera , pestera Ursilor, care se poate vizita liber. Acces peste un pod. (tel 0744883272). Aici se poate monta cortul in conditii de siguranta . In zona se poate ajunge , pe jos sau cu masina de la Cascoe , la: -cab Garofita Pietrei Craiului 1/2 ora cu masina ( este inainte de Cascoe la uzina electrica ,peste pod la drepta si la stanga) Are coditii de cazare. Amatorii de drumatii pot merge si mai sus , vezi colectia Muntii Carpati-Piatra Craiului. -cab de vanatoare "Valea Lui Ivan" tot de la acel pod ca si la Garofita dar la dreapta, cam 1/2 ora cu masina. Un loc minunat , spectaculos ,dar privat. De la Cascoe se urca tot cu masina la lacul de acumulare Pecineagu si de acolo mai sus pana la "Coltii lui Andrei" la un canton silvic cu o atmosfera cel putin stranie in jur. La coada lacului se pescuieste la greu. Pe toata "durata" Saticului veti intalni pensiuni . Dupa Cascoe , spre baraj este cam la un km , pe malul Dambovitei un loc de campare superb. La intoarcere se poate merge la Dambovicioara si Brusturet. Cand venim spre casa , catre Bran , la dreapta cam la 1,5 km de intersectia cu drumul catre Dambovicioara sunt cheile Cheii. Acces auto fara probleme. Putem pleca la Buc. spre Rucar adica pe unde am venit sau spre Bran. Traseul este de 500 km dus intors si de cate zile aveti la dispozitie. Am descris mai ales valea Dambovitei pentru ca cea a Dambovicioarei este mult mai cunoscuta. Am sa incerc sa va descriu si alte trasee facute de noi . Succes si vreme buna.
-
Spune-mi si mie cat au costat ?
-
Pentru amatorii de Retezat si Parang , cateva noutati. Am fost sapt. trecuta. In Retezat , cabana Gura Zlata este extinsa si are casute. Exista o sumedenie de pensiuni si in plus locuri de campare amenajate (masa si scaune ) , cu plata ,dar nu este clar cine incaseaza banii. Se poate ajunge la barajul Rausor pe drum asfaltat. La cabana Carnic s-au schimbat proprietarii , acum sunt unii crescuti in Bucuresti , foarte amabili. Cazarea costa 100.000 de persoana in cabana si 50.000 pentru campare in locul special amenajat. De aici se ajunge in 2,5 ore la cab. Pietrele (pe jos !) si apoi la lacurile Bucura, Galesu, vf Retezat si alte locuri Nr de telefon de la Carnic este 0722748709. Este semnal la Vodafone. Au si punct de prim ajutor la Salvamontul de aici. Noi am fost invitati peste o luna cand va fi multa zmeura si alte fructe de padure sa stam acolo si sa facem si traseele respective. Poate o intalnire le munte a forumistilor ... Zona Clopotiva are de asemenea o sumedenie de oferte de cazare. Drumul bun. In Parang , la cabana !!!! Rusu este un lux gen UE , de fapt are si steagul respectiv pe ea. Nu mai seamana a cabana (cum era inainte ) ci a hotel de lux. Teren de tenis cu nocturna, ATR-uri, restaurant de lux, bariera cu telecomnda si punct de control, etc. Se poate merge si cu telescaunul pana la Rusu. Pentru cei care au mai fost acolo , prima locatie particulara dupa 1989 , a d-lui Silvester "Momarlanul Fericit" , a dat faliment si este in paragina. Drumul este bun. Va doresc succes !
-
Asa este , am scris eu gresit , tot acolo am calculat si eu dar acum 2 sapt . cand am cumparat cauciucurile. Am vazut ulterior ca esti din Cluj, unde am fost si eu plecat o sapt. Am vazut in Cluj un Matiz CJ-28-GES , (sper sa nu ma insel) care m-a impresionat. Nu am putut sa-i fac poza ca poate se supara. Era albastru, cu spoilere , elerom, jenti uriase , cauciucuri asemenea, bandouri si alte d'astea. A fost un moment, cand am vazut-o ,ca nu am recunoscut ce masina este. Daca tu poti fotografia aceasta masina si apoi sa postezi imaginea cred ca ar fi interesant. Era oprita pe trotuar , putin mai sus de fabrica de bere pe calea Manastur.
-
Pai tocmai acele NOKIAN nre sunt "all season". Am facut 1400 km cu ele , sapt. aceasta in toate conditiile posibile vara : mazga, ploaie, pietre , noroi. Am mers cu 130 pe autostrada si nu numai , am urcat la cabana Rusu, la Barajul Rausor, la Carnic si vreau sa va spun ca s-au compotrat excelent. Comfortul interior a crescut, iar la franare este mult mai bine. La Carnic am iesit de pe iarba uda cu roua , la 7.00 dimineata si nu am patinat de loc ! Conform "calculatorului" de anvelope am o abatere mica , adica la 100 km/h am 107.3 km/h ! Subliniez ca am doar doua cauciucuri de acest tip pe fata.
-
Am luat Matizul cu "Montana" 155/65/13. Pot sa spun ca sunt foarte proaste, mai ales pe noroi si ploaie. Iarna parca devin de lemn. Oricum doua dintre ele aveau mici galme care in timp s-au dezvoltat . Sigur ,sunt cauciucuri de vara dar am mers cu multe tipuri de vara iarna si parca nici unul nu a fost asa prost. Erau pe vremuri niste cauciucuri facute la Floresti , model Michelin , tip D 316 care desi erau de vara se comportau excelent si iarna . Am mers cu ele pe Dacie , cred ca 60.000 km pana cand doua dintre ele le-a "luat" cineva fara sa ma intrebe de pe masina Am cumparat saptamana trecuta doua cauciucuri Nokian NRE de 155/70/13 cu 1.070.000 lei bucata si sunt incantat de ele. Se vede calitatea cauciucului si se simte diferenta de balon chiar daca este mica fata de cele originale. Am sa fac un drum de 1500 km zilele acestea si am sa va spun cum a fost.
-
Intr-adevar era Nubira ! Aseara m-am tot gandit si asa este. Cautam o firma care se afla pe partea de intoarcere spre Bucuresti si bine am facut ca am gasit-o ! Am luat pentru Matiz doua cauciucuri (deocamdata !) Nokian 155/70/13. Sunt incantat de ele mai ales ca pe 10 iunie plec la Cluj si de acolo inapoi mai pe ocolite , cred ca voi face cam 1500 km. Iti aduci aminte ca initial am vazut eu autocolantul tau , eram in spate, apoi am trecut in fata sa vezi si tu colantul dar apoi m-am uitat numai spre stanga sa nu ratez firma aceea. Salut inca o data !
-
Nu vreau sa o las fara masina dar ca orice parinte sunt preocupat de copilul lui. Salutari si scuze celui care conducea azi un Cielo sau Nubira parca , cu numere de Braila si autocolant, la inceputul Autostrazii soarelui ,dupa pranz. Ne-am salutat dar eu eram in