Jump to content

nflt

Membru
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by nflt

  1. ...acu' mă scoți din casă, să număr canelurile, să văd câte grade au ... ...faci cum crezi de cuvință, sau mai exact ... ce este de făcut!
  2. 1. dacă nu se cunoaște istoricul intervențiilor pe direcție... am zis că se verifică pozițiile celor specificate, se remediază deficiența 2. pe poziția centrată a volanului, pinul de revenire a semnalizării dă ''fix'' în placa aceea a contactului alunecător ... una-i una, alta-i alta!
  3. 1. În manual se precizează poziția de referință a cremalierei pentru reglaj convergență și a articulației cardanice de pe coloană, pentru centrarea volanului 2. Vrei pe genunchi, cred că mai bine repoziționezi volanul decât bieletele! Pare logic, ca ergonomie a muncii?
  4. ...pe amândouă, eu suport transportul! Hai să nu exagerăm
  5. Este printre puținele topicuri care îmi atrag atenția, îmi țin treaz cheful de șurubăreală la o mașinărie veche de 16 ani ... Cele de tipul: ''să folosesc ciocanul de plastic la montatul butucului central, ca să nu lase urme?'' ''nu vorbi, că n-ai montat tu țșpe mii de device-uri x'' ''azi dimineață n-am putut pleca cu mașina, please help''.... nu mă mai pasionează, le ocolesc cu dibăcie. Un poll, ceva ?
  6. ...schema descrisă am folosit-o în urmă cu 2 luni, atunci când am schimbat amortizoare-arcuri spate. Era o zonă pe care nu s-a umblat decând mama ei a făcut mașina (1995). Șurubul inferior era sudat (rugină) în bucșa inferioară ... nu ai posibilitatea de a o debloca, eu a trebuit să tai urechea de fixare din punte, să o resudez după ce am scos șurubul (am secționat bucșa metalică cu flexul, pe o traiectorie spirală). Dacă desfaci racordurile flexibile, profiți de ocazie să mai înoiești lichidul de frână, arcurile ies ca nimica.
  7. ... suspenzi mașina pe ambele părți posterioare, demontezi roțile, fixezi un cric sub unul dintre brațele punții spate, demontezi ambele amortizoare din punctele inferioare de prindere, decomprimi cricul de sub punte ... voila ! Probleme ce pot apărea: 1. S-ar putea să fie nevoie să desfaci racordurile flexibile ale frânei ... se întind totuși prea mult 2. Funcție de cât timp a trecut de la ultima schimbare a amortizoarelor spate, poate apărea blocarea șuruburilor în bucșele inferioare ... atunci, deși remontarea este mai dificilă, de preferat desfacerea amortizorului din tijă
  8. ... 1000 RON/buc ...preț discutabil. ... noi, sigilate, garanție. 0722.395.704
  9. Pentru reducerea aplecării mașinii în viraje, datorită transferului de forțe ... ...sunt necesare: arcuri mai tari, mai scurte (se reduce înălțimea CG), cu amortizoare adecvate, și o bară de torsiune mai groasă (combate tendința de aplecare) ...strutbar-ul combate deformarea în timp (prin ''stress'' mecanic) prin ''închiderea'' complexului suspensii-cadru ...apariția de deformări în ''rama'' parbrizului/lunetei sunt rezultatul torsiunilor ''cutiei'' habitaclului (total instabil, de altfel) în cazul în care nu este ranforsată cu un ''roll cage'' ...dar intrăm în discuții care depășesc cadrul!
  10. ..mă risc să contrazic albanezu la modul în care se transferă forțele prin zonă... ...putea să taie flanșa și în 3 locuri ... care lucrează cu metalu' vede clar că oricum rezistența flanșei este MICĂ (asta în cazul în care chiar ar fi pusă la treabă) deoarece ea se rezumă la cele 2 zone și așa găurite (vezi foto) ... în caz de ceva, de acolo se îndoaie ! După părerea mea, ansamblul nu respectă nici o regulă de transfer eficient al forțelor: 1. Bara poate ''flamba'' ... este subțire 2. Cele 2 plăci, ce formează urechile de prindere, trebuiau să ''sară'' pe ambele părți ale cercului ...așa, au tendința de a îndoi flanșa în dreptul găurilor. 3. Placa circulară trebuia ranforsată pe una dintre circumferințe (internă sau externă) cu încă un plan (un ''cilindru'') ... obținerea unei secțiuni în ''L'', măcar... 4. Șuruburile M8 din schemă, au fost gândite să mențină flanșele elastice+rulmenți pe o poziție ... pentru preluare forțe discutăm de minim M12, speciale ... deci...repet: PLACEBO
  11. nflt

    Youtube

    toată seria e criminală ..de fier, cu luminițe..
  12. ..odată am pățit-o, a cedat la supt ... n-a mai fost nevoie s-o și bat !
  13. nflt

    Youtube

    ...oricum, te-nnozi, doar de te uiți !
  14. ...dacă tot vrei gust de benzină ... dacă sugi (scuze ) direct din conducta scoasă din rampa injectoarelor (mai ieftin, ca muncă), plus că pui firul de comandă directă a pompei ... one man show!
  15. Elementul activ, far cu lupă este evident mic ...restul grupului optic, elemente de "cotire'' dup'colţ, cheful estetic al producătorului de a-l face de la nas la ceafă, din frunte-n buric şi cât mai oblu cu putinţă ... asta este altă discuţie. Oricum, este topic separat de xenoane, cum şi anume unde-l vâri... aşa că mă retrag la studiu: sensul şi pasul filetului standardizat pentru complexul mecanic prună+coada de la prună !
  16. Vorbim, bașca ne-nțelegem! Ce numești far... asta ?...sau asta ? ..far ... grup optic...O chestie mică, într-o cutie mare ... tot mică rămâne! Păhrerhea miea! PS: luminează-ne, suportăm!
  17. Ziua-i scurt, omătu-i lipsă, mâna, pe o sculă-n garaj, ... îngheață! Tastatura antrenează digitația ! Menținem neuronu' treaz ...problem?
  18. Atât la becurile cu filament cât și la cele cu xenon, sursa luminoasă este cvasipunctiformă. Situarea sursei în raport cu focarul oglinzii, precum și dispunerea unor paravane (vezi filamentul de fază scurtă) duce la crearea tipului de fascicul și a orientării sale. La xenon, cu sursă unică, se simulează cele două filamente astfel: 1. fază scurtă - bulbul în poziția de repaus este situat anterior și ușor inferior de focar, razele emise anterior și pe circumferința inferioară sunt ''tăiate'' de acea apărătoare de tablă (reducere de aprox 50% a cantității de lumină) ... rezultă fasciculul tipic de fază scurtă 2. fază lungă - bulbul este retras de către electromagnet pe o traiectorie oblică, ușor ascendentă, în focarul oglinzii ... fasciculul inferior are de această dată o fantă de trecere, astfel încât razele reflectate vor fi paralele cu axul optic al oglinzii, cantitatea de lumină reflectată fiind aproape de 80% din totalul generat de bec. Sunt date simple de optică. Din păcate, dacă un bec cu filament te iartă de mici neconformități față de optim, intensitatea luminii debitate de xenon generează acele situații de orbire. De fiecare dată când schimbam becuri cu filament, urma o reglare a farurilor. La xenon a trebuit să adaug 1-1.5 mm sub langhetele de sprijin ale becului (sursa era prea în față, fasciculul era prea concentrat) PS. Apariția farurilor cu lupă a fost generată de tendința de reducere, în scopuri aerodinamice, a secțiunii frontale. Aceasta a dus la necesitatea relizării unor grupuri optice cu diametru redus, alungite pe axul optic. Singura soluție de obținere a unor fascicule de raze paralele a fost intercalarea acelei lupe convergente ...
  19. Pentru interior - cele cu leduri creează un confort sporit (dispare senzația de căutat în beci cu lampa de gaz ) Pentru lanterne/stopuri/semnalizatoare - de preferat cele cu filament (cele cu leduri pot creea confuzii prin intensitatea crescută, distribuție inegală ... nu mai vorbesc de orbirea celor din spate în traficul urban) Pentru faruri - bixenon <5000K pentru farurile normale (le am montate pe Cielo și pe motocicletă, care are faruri ''jumelate'' ... dar, în ambele cazuri a trebuit să refac umerii de sprijin ptr bec, deoarece sursa de lumină nu cădea în focarul oglinzii, dispersa aiurea snopul, avea fascicule ce căutau la ciori ... acum este superOK, super de bun simț) - xenon <5000K în lupe, pentru faza scurtă ... de regulă ''taie'' snopul de lumină - fllament ptr faza lungă - singura opțiune ptr flash-uri la auto cu această configurație (o folosesc la Peugeot)
  20. ... outchy... acu' am zărit... nu e bine ... eu lucrez în domeniul scosului de discuri sparte din utilizatori ... nu vrei să știi !! Știu că este un covoraș de neopren aluminizat, se vinde la metru, din rolă, pe la Praktiker, Bricostore ..s-ar putea să existe și echivalentul pentru tubulaturi (cochilii)
 

×
×
  • Create New...