Jump to content

Horica00

Membru
  • Posts

    364
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    25

Everything posted by Horica00

  1. Din ce știu, toate mărcile astea sunt bune. La distribuție am mers pe Conti pentru că asta am avut înainte și nu mi-a făcut probleme. Se schimbă și cureaua pentru că la service au zis că ei nu refolosesc curelele. Azi am dus mașina. Am dus-o pe roți. Am plecat cu noaptea în cap din Buc astfel încât să nu prind bară la bară (cred că astfel prăjeam motorul). Cert e că nu mai era ceva care să sufere amânare: când am ajuns la locație, situația arăta în felul următor: vasul de expansiune îmbibat în antigel (sper doar să fi curs pe la capac și să nu fi crăpat din cauza presiunii), fum pe tobă de zici că era Sidex Galați, vas de expansiune gol (antigel mai era totuși, căldura încă mergea. Poate ar fi fost mai înțelept să o duc pe platformă. Na, mi-aș dori să nu fie și alte belele. Au zis că, dacă e totul ok și chiulasa nu are nevoie de intervenții (pe lângă planare), e gata cel târziu luni.
  2. Conti. Dar nu e 40, e 70 și, am greșit eu. Oricum, cine bagă bani în asemenea lucrare, n-ar trebui să se zgârcească. Azi am fost la Rădăcini să ridic șuruburile de chiulasă și garnitura de la evacuare. Întâmplarea a făcut ca cineva să fi comandat niște piese tot pentru un Cielo, piese pe care nu le-a mai ridicat, iar vănzătoarea a zis că nu le poate ține dacă nu sunt ridicate în timp util. Printre ele se regăsea și o garnitură de admisie. Doamna m-a întrebat dacă nu cumva o vreau eu. Acum am tot ce-mi trebuie.
  3. Din cate mai stiu si eu, cureaua, odata detensionata, nu se recomanda a fi reutilizata. O fi sau n-o fi baliverna, nu stiu. Oricum, vorbim de 40 lei. Cand am zis ca m-am ofticat m-am referit la situatia in sine: una era sa se fi stricat atunci si faceam totul in timp ce chiulasa era demontata, intrand practic in manopera pentru lucrarea de fata, alta e ce am patit acum, ar fi fost mai eficient financiar. Eh, din nou, ata ete !
  4. Se schimba cam tot ce e pe acolo (au si zis ca nu vor si nu recomanda sa reutilizeze reperele vechi), inclusiv cureaua. Au zis ca pot s-o remonteze, dar mai bine sa nu. La cat costa, nu ma zgarcesc. In rest, pompa de apa si rola nu vor fi schimbate. Aia ar fi fost chiar absurd. Sper sa nu mai fiu nevoit sa umblu acolo cel putin 5-10 ani. Pana acum, am comandat la Radacini suruburile pentru chiulasa si garnitura galeriei de evacuare (Elring). Voi lua in considerare si garnitura de admisie.
  5. Mai degrabă aș pune pe seama antigelului prost care posibil să fi corodat garnitura, iar soluțiile de curățare folosite iarna asta posibil să-i fi pus capac definitiv. Cel mai probabil, era oricum pe punctul de a cedat. Oricum, până nu vedem pacientul, putem doar să ne dăm cu presupusul. În tot cazul, joi la prânz intră în reparații. Au găsit la service cam tot ce trebuie, inclusiv garnitură de chiulasă Victor Reinz. Mai trebuie să caut eu garnitura de la evacuare și șuruburile de la chiulasă. În rest, se verifică planeitatea și se face rectificare. Ce mă oftică e că nu s-a stricat înainte să schimb distribuția. Acum, trebuie să schimb iar ce am schimbat deja (curea și garnitură). Nu că ar fi efortul prea mare, dar mă frustrează maxim să desfac de două ori același lucru.
  6. A invocat-o, ce sa mai :)). Am si eu niste idei cu privire la motivul pentru care e pe cale sa-si dea duhul: calitatea proasta a reperului (nu mai tin minte exact daca a fost originala sau produsa de vreun tert) si vechimea (unde a contribuit probabil si antigelul) sau amandoua. Stiu ca la Cielo e clasic sa cedeze in zona cilindrului 1, acolo cedand si prima data. Voi reveni cu detalii si poze imediat ce va fi data jos de pe masina. Din fericire, am de unde alege piesa noua: am vazut la Radacini garnitura originala GM, iar Victor Reinz inca se gaseste. De asemenea, voi solicita verificarea planeitatii si folosirea unor prezoane noi. Sper sa rezolv pana, cel tarziu, saptamana viitoare.
  7. Eh, n-a trecut prea mult până la următoarea belea :)). De data asta e și ditai beleaua: ieri am avut treabă prin oraș și am zis să mai scot mașina că nu aveam chef de stat prin metrou și STB. După vreo staționare de circa 2-3 ore, observ la pornire că parcă merge în 3 pistoane, dar își revine destul de repede. Nu m-aș fi alarmat poate dacă nu auzeam în calorifer niște bolboroseli. Ajung acasă, parchez, observ că iese mai mult abur decât era normal, dau cu degetul pe tobă și pun puțin pe limbă, nu-mi dau seama exact dacă e apă chioară sau e puțin dulceagă. În fine, aștept câteva ore și verific nivelul de antigel: scăzuse cu câțiva centimetri. Mă apucă paranoia, pornesc puțin mașina și aceleași simptome: mers neregulat la pornire, abur pe eșapament, bolboroseli. Sunt 99,9% sigur că s-a împușcat iar garnitura de chiulasă. Înjurături, draci laci, în momentul ăla am zis că-mi bag ceva în ea de mașină. Momentan, aștept să ajung la service să văd ce și cum. Sper să fie doar garnitura, deși a mai fost schimbată acu' vreo 12-13 ani. Deși e mult timp de atunci, nu cred că avea mai mult de 40-50k. Nu-mi aduc aminte nici să se fi supraîncălzit. Aia e acum, alți bani, altă distracție...
  8. Iar s-a prăfuit topicul :)). Bun, s-au mai întâmplat câteva lucruri. Odată cu revenirea frigului am luat hotărârea de a schimba totuși blestematul ăla de calorifer. Operațiunea s-a desfășurat ieri cu ajutorul lui Mircea care a fost din nou la înălțime. Nu mai există niciun fel de problemă legată de funcționarea căldurii. Caloriferul vechi rămâne pe bară pentru o eventuală autopsiere sau încercare de curățare, habar n-am. Deși încă sunt convins că înfundarea lui a fost o urmare firească a reacției dintre G11 și G12. Mâlul ăla care era pe instalație sigur acolo s-a strâns. Antigelul a rămas relativ curat, deși n-ar fi rău să urmez sfatul Viktor și să-l dau afară. Mircea mi-a sugerat să ne ocupăm de el așa cum trebuie (demontat/curățat furtune, etc). O să revin când mai dă căldura. Momentan, mă bucur că am rezolvat. În rest, am mai montat un ceas nou de bord (cel care arată ora) și o scrumieră nouă, ambele găsite la Rădăcini. Ceasul l-a montat subsemnatul, iar scrumiera s-a montat ieri împreună cu caloriferul. Rațiunile care au stat la baza înlocuirii reperelor în cauză au fost prețul de covrigi la care le-am găsit, faptul că ceasul funcționa haotic (se deregla destul de des și era mereu înainte cu câteva minute bune), nu mai lumina cum trebuie (ziua nici nu vedeam ora) și faptul că scrumiera avea becul ars, să cumpăr tot ansamblul părându-mi-se mai la îndemână decât să caut alt bec. Până la următoarea belea, care sper să întârzie, apă, paie și bătaie ! Poze din timpul înlocuirii schimbării caloriferului nu am. Spațiul nu permitea cine știe ce și nu prea voiam să încurc :)). Din fericire, am reusit să găsesc tot un Nissens ca și cel proaspăt înlocuit, fiind mulțumit de randamentul pe care îl avea.
  9. Wow, văd că a fost ceva activitate pe topic de când n-am mai intrat. Revin cu un update legat de situația care m-a enervat atât de tare în ultima lună. În ciuda spălării instalației, observasem în vasul de expansiune niște depuneri de genul celor care apar în urma folosirii unor substanțe de tipul ,,stop leak", asemănătoare cu noroiul aș zice. Bun, mă întorc la service pentru reverificare. Se apucă băieții de scos antigelul (pe care l-am refolosit atunci când s-a făcut spălarea, proastă idee), au urmat vreo 10 spălări ale instalației cu apă distilată și aer comprimat, pus doar apă distilată, lăsată să meargă la relanti, repetat toate astea până apă distilată nu mai era maronie. Punem antigel nou, G12, antigel care a rămas cât de cât curat. De asemenea, fenomenul cu pierderea căldurii nu s-a mai manifestat. Nu mai funcționează chiar ca înainte, dar funcționează. Părerea mea și a mecanicului deopotrivă: amestecarea G11 cu G12. Antigelul vechi era efectiv spumă atunci când motorul era cald pe când cel nou nu. Momentan se ține sub observație și nu se mai înlocuiește caloriferul, deși am primit unul nou. Făcusem experimentul sugerat de Salex și nu situația căldurii nu se schimba deloc. Dacă tot eram la service, am înlocuit bujiile și fișele. Depășisem kilometrajul recomandat de producător și începea să se bâlbâie la accelerări bruște. Bujii NGK și fișe Tesla. Vedem ce o fi de capul lor. Răspunsul la accelerație mi se pare mult mai bun ca înainte.
  10. Momentan, toate persoanele avizate care au văzut mașina înclină către calorifer. După părerea mea de neștiutor, e varianta cea mai plauzibilă. Serios, din instalația aia ditamai jegul și sunt convins că nu a ieșit tot. Cine știe cum s-o plimba ăla prin instalatie și cum o rămăne blocată calorifer. De menționat și că nu este original, având probabil pasajele mai mici, deci mai ușor de înfundat. Ca un ultim rezort, voi cere și un test de compresie să se vadă dacă e ceva cu garnitura de chiulasă. Îmi dau iarăși cu părerea, nu prea văd cum naiba să se fi stricat așa din senin după un banal schimb de consumabile, nu în condițiile în care înainte nu erau probleme. Momentan, la câte păreri aud, nu prea mai știu ce să cred.
  11. Nu se pune problema de renunțat la Cielo. E exact tipul ăla de relație toxică pe care nu vrei s-o termini pentru că ții prea mult la partener. Revin cu un update la situația cu căldura: azi s-a încercat curățarea instalației de răcire, a caloriferului implicit. Caloriferul a fost curățat cu apă chioară sub presiune, în restul circuitului s-a pus o soluție specială. Rezultate sunt și nu prea. Partea bună, s-a scos cât de mult jeg cu putință din instalație, partea proastă, căldură tot cu porția. Căldură cât de cât sănătoasă am doar dacă turez mașina câteva secunde la circa 4000-5000 de ture. Momentan, nenea mecanicosul mi-a recomandat să evit schimbarea caloriferului până nu mă asigur că instalația e curată, așa că după sărbători voi ajunge la o altă verificare. Recomandarea e similară cu cele deja primite pe forum: să pună oțet sau apă distilată în loc de antigel (n-am înțeles exact, parcă oțetul a zis că-l pune în calorifer), mers niște kilometri buni, scurs tot, introdus iar, repetat ciclul ăsta de minim 2-3 ori și abia apoi pus antigel. Voi proceda întocmai. A zis că nu exclude nici ca-n instalație să mai fie totuși bule de aer.
  12. Și mie îmi ridică semne de întrebare toată întâmplarea, inclusiv dacă mai vreau să fiu posesor de Cielo. Calorifer schimbat anul trecut, adusă cu reviziile la zi în speranța că va fi totul ok și iacătă... Nu-mi surâde să montez calorifer nou fără curățare prealabilă a instalației, tocmai de aceea nu voi face întocmai . Probabil nu va fi făcută 100% corect, dar măcar cât să scot grosul de mizerie. Cauza o să o comunic imediat ce o aflu.Mie îmi dă cu virgulă faptul că totuși bagă bine o vreme și după bagă rece. Din ce știu eu, un calorifer înfundat/parțial înfundat nu bagă deloc în niciun moment căldură cum trebuie.
  13. Într-adevăr, faptul că bagă căldură o perioadă îmi cam dă cu virgulă, dar dacă atâtea persoane avizate au confirmat caloriferul ca fiind vinovat, atunci nu pot decât să le dau crezare. Mai e și faptul că termostatul ăla e totuși original Daewoo. La piesele OEM șanse de unu la un milion să iasă vreuna neconformă de pe linia de producție. Cum vreau să merg la sigur, caloriferul va fi schimbat din nou imediat după sărbători. Luni încep să caut piesa. Cu soluții care pot să dea sau nu roade nu prea vreau să mă complic. Îmi e puțin totuși că, la următoarea intervenție asupra instalației, poate chiar și la un banal schimb de antigel, s-ar putea înfunda iar. Mă rog, 4-5 ani sper să nu mai fiu nevoit să umblu acolo.
  14. Ei bine, pare-se că totuși caloriferul e pa, pa.... Să vedem ce roade va da tentativa de curățare, deși nu prea îmi fac speranțe. Tocmai ce am aruncat un ochi pe factură: se pare că antigelul utilizat este G12, în condițiile în care eu aveam G11. Spălarea prealabilă a instalației nu s-a făcut. Cred eu că mizeria deja prezentă + reacția cu rezidurile vechiului antigel a dus unde a dus.
  15. Da, sigur a fost pus bine, dat fiind mai ales ca a functionat corespunzator pana sa se schimbe distributie, termostat si tot tacamul. Vedem, daca nu ajungem la o concluzie in seara asta la intalnire, o sa le iau prin eliminare. Fara caldura nu e de mers, daca dadeam aeroterma mai tare, simteam cum imi ingheata picioarele. Aiurea rau situatia....
  16. Revin după drumul spre Buc. Ca să clarific, datele problemei arată în felul următor. După prima pornire la rece sau după ce a stat nepornită câteva ore bune, bagă căldură cum trebuie și relativ repede, urmând ca după ceva timp să bage aer rece. De asemenea, dacă o repornesc după circa o oră, tot răcoare bagă. La sosirea în Buc am ridicat capota și am purces la verificarea ambelor furtune din calorifer (cu căldura la maxim, ventilația idem, în timp ce la gurile de ventilație venea aer rece) și ambele furtune erau fierbinți. Mă rog, vedem diseară la întâlnire. Altă chestie ciudată: la prima pornire, în special după perioade de staționare mai lungi și când e frig afară, AC-ul are nevoie de un minut, poate două până să pornească, urmând ca ulterior, la accelerări (sub 3000 de ture) sau retrogradări a treptelor compresorul să decupleze și cupleze în continuu timp de câteva secunde. Se mai întâmplă și la unele frânări. Totuși, își revine atunci când turometrul se stabilizează la turația de relanti. Am mai observat comportamentul ăsta și anul trecut, dar nu atât de des. Di nou, se intampla la temperaturi scazute si relativ scazute. Cam greu cu făcutul de unul singur, nu mă ajută timpul și nici priceperea.
  17. Impurități mai mult ca sigur sunt. Vasul de expansiune are o grămadă de jeg maroniu pe margini. S-a făcut așa imediat ce l-am schimbat acum cinci ani. De asta nu exclud probabilitatea să fie caloriferul înfundat. Teoria lui Geo mi se pare foarte plauzibilă. Știu și că singura cale de a scăpa definitv de problema mizeriei din instalației ar fi demontarea blocului motor. Tocmai de asta îmi va fi frică să umblu acolo de acum înainte. Distribuția sigur a fost ultima. Să facem puțin haz de necaz, ce alte consumabile se schimbă la Daewoo la revizia anuală, pe lângă ulei și filtre ? Păi câte o aripă, câte un prag, câte un set motor, câte un calorifer 🤣.
  18. OEM nu cred că se mai găsește. Dacă e cazul, voi merge tot pe Nissens, cel care e și acum. Nu înainte să spăl instalația. Frustrantă situația, nu prea sufăr să repar de două ori aceeași chestie.
  19. Păi cam asta vor să facă. Spălarea aia oricum e binevenită. Mă tem totuși că ar putea crea și alte pagube cum precum pori în radiator și alte mizerii. În același timp, nu vreau să ajung să schimb caloriferul la fiecare schimb de atingel de parcă ar fi consumabil 😁. În funcție de ce spune și Mircea, vom vedea exact ce e de făcut. Dacă se dovedește că nu e caloriferul, le voi zice să schimbe termostatul pe cheltuiala mea și aia e. Nu prea am timp de circotecă și nici bani de schimbat piese aiurea. Din experiența mea, vor încerca toate cele ca să ajungă tot la schimbat termostatul. Problema cu service-urile mioritice e că vor bani mulți și muncă cât mai puțină și ușoară. Pentru ei, să-mi schimbe termostatul în baza așa-zisei garanții înseamnă muncă de pe urma căreia se aleg doar cu timp pierdut. Momentan, nu vreau să dau vina pe service/piesă neconformă, nu până nu am și o altă părere avizată.
  20. Am fost azi la service. Cum mă așteptam oarecum, au făcut tot posibilul să excludă termostatul. Dimineață, cu motorul cald, șeful de service a verificat toate cele, căldură băga ce-i drept, furtunul de la termostat fierbinte, rezultă termostatul e bun. Asta după un drum scurt. Îmi propune să las mașina câteva ore și să revin peste câtva timp. Din nou, la ieșirea din service băga căldură de rupea, toate bune, verdict: termostat bun. După câțiva kilometri băga foarte rece, reîntors la service, verificat furtune, verdict: posibil calorifer înfundat, propune să încercăm o curățire a instalației, fără garanția că va funcționa. Ceva nu face sens, am luat legătura și cu Mircea să vedem ce/cum. Caloriferul ar fi putut fi înfundat doar de mizeria rămasă pe instalație. Totuși, îmi dă cu virgulă faptul că bagă bine o vreme și după nu o mai face. Și cum se face că s-a înfundat abia acum...
  21. Nu cred ca e eroare umana. Mecanicul respectiv e cel care imi lucreaza de ani de zile la masina si, in plus, e acolo de pe vremea reprezentantei Daewoo, deci nu ma indoiesc ca este un bun cunoscator. Tind sa cred ca e piesa proasta si nimic mai mult. Eu le-am spus ca nu am avut problema asta inainte, m-au programat fara sa comenteze si ma astept sa rezolve pe cheltuiala lor in cazul in care se dovedeste ca ceva nu a fost conform. Pana la urma, legea ii obliga sa acorde garantie la manopera, respectiv piesa, ambele furnizate de catre ei.
  22. @Viktor termostatul a fost schimbat preventiv. Mergea foarte bine, dar era totuși vechi, pus prin 2011 parcă, nu-mi aduc aminte exact. Cert este că nu voiam să umblu la distribuție peste câtva timp. De fapt, nu cred că vreau să mai umblu deloc în ideea în care nu știu ce piese se vor mai găsi peste 4-5 ani când mașina va fi exclusiv de plimbări duminicale. Mi-e silă oricum că trebuie să se umble iar acolo, abia ce am pus curea nouă...
  23. Senzorul ăla, cum am zis, nu prea mai e în mințile lui. Totuși, când își revine, urcă între cele două punctulețe. Acum se ridică doar până la primul punctuleț. Am vorbit la service și m-au programat miercuri să vadă despre ce e vorba.
  24. O să văd întâi ce verdict vor da cei de la service. Să fim serioși, e foarte greu de crezut că s-a stricat garnitura de chiulasă (sau orice altceva) în condițiile în care totul era în regulă înainte de a se interveni asupra instalației.
  25. Da, m-am bucurat degeaba. Căldură ioc în seara asta. Personal, bănuiesc că termostatul e blocat pe deschis. De ce ? Păi am verificat din nou furtunele din calorifer, ambele fierbinți, dar căldură în habitaclu din părți. Altă chestie e că acul de la temperatură nu mai urcă la mijloc și stă undeva foarte aproape de linia albastră. Ăla cam face figuri, deci nu știu cât e de concludent, dar atunci când își revenea, urca până la mijloc. De când am schimbat termostatul, nu a mai urcat la mijloc. Plus de asta, totul era în regulă înainte de servisare. Alte simptome care să indice probleme mai grave nu sunt. O să mă întorc la service pentru constatare. Noroc că termostatul a fost al lor și, în caz de ceva, stau liniștit. Sau așa ar trebui.
 

×
×
  • Create New...