-
Posts
70 -
Joined
-
Last visited
Content Type
Profiles
Forums
Events
Everything posted by EFZ
-
Salut, Anuntul este al unui prieten, pentru detalii si preturi sunati la 0723673747 sau mail la mgbogdan@yahoo.com. Exemplu de pret: motor (distributie schimbata recent) 1000 lei. Masina are 170000 km.
-
Anuntul redevine valabil. Masina a fost lovita pe stanga fata si s-au inlocuit: aripa; capota; far stanga (din pacate nu se mai fac faruri cum avea ea original asa ca cel nou e putin diferit la oglinda); lupe la ambele semnalizatoare (arata urat cu una noua si una veche); spoiler fata a fost revopsita integral deoarece vopseaua mai avea mici imperfectiuni de prin parcari . Masina merge foarte bine, nu s-a umblat in motor, consumabile schimbate la timp, trebuiesc schimbate bucsele pe spate, iar pe fata bucsele au fost schimbate in vara (de atunci masina a facut mai putin de 2000 km). Acum are 95627 km Pretul nou: 2800 euro negociabil. PS Masina se afla in Bucuresti momentan
-
Matiz E SUNROOF, an 2004 Culoare: rosu Euro 2, 38KW 94000 km Trapa Instalatie GPL omologata Mp3 player Sony Stare buna de functionare Anvelope noi Distributie si schimb ulei facute la 90000 ITP valabil pana in aug 2010 Pret 3500 euro negociabil Tel 0722123416 0751205846 0751205848 Preferabil in Buzau
-
Tico argintiu dotat cu turometru, autocolant daewooclub.ro si volvoclub... L-am vazut atat de des parcat in acelasi loc incat sunt sigur ca stiu "chiar si unde locuieste". RRL la numar parca...
-
Imi place masina, s-o stapanesti sanatos! PS Ne potrivim la numar
-
Acest tip de maioneza se foloseste la shaormeria de la Coltea. Incepe sa-mi para rau ca nu am sunat la OPC... nu mi-a trcut prin minte, era 3 AM si doar ce terminasem de invatat...
-
Maioneza... Am voie sa divulg si locatia shaormeriei, sau e considerat antireclama?
-
Mie imi place cum iese hamul ala din coada calului... poate parea ca iese si din alte parti )
-
O intrebare simpla: De ce nu a parcat in fata masinii albe? Adica prima... E ca si cum ai purta chilotii ca Superman.
-
Ceva cu niste turbioni care se formeaza acolo daca nu sunt acele aripioare (cum e cazul unui logan normal), nu am citit prea mult pe tema asta, sunt altii mult mai in masura sa-si dea cu parerea. Daca citesti din postarile de acolo sunt sigur ca te vei lamuri si de rolul lor.
-
S-a facut deja , si cei de la reno spun ca sunt gandite pentru a reduce consumul.
-
Suporterii romani. bucurandu-se de meci
-
Daca proprietarul e membru WooForum, scuze dar asta e kitsch in orice limba... si sunt sigur ca la fel va fi si finalizat (nu e finalizat, nu?)
-
Cred ca e vorba despre nivelul de echipare "Elegance", a avut si tata una la fel, numai ca avea motorul de 1.8 si era din 2001.
-
Gata, am inteles. Faptul ca puterea la roata este mai mica decat la flansa nu se datoreaza pierderilor (in totalitate), ci simplei relatii dintre putere, cuplu si turatie. Am nimerit-o sau ma fac de "cacaolu ciclet cremali"?
-
Pai in cazul asta imi ramane doar sa imi cer scuze pentru raspunsul pripit si intepat. Ca sa revenim ontopic, de acord cu tine, se gasesc pierderi plecand de la explozie si ajungand la roata. Ele sunt mai mari decat acele "multiplicari" ale cuplului de care vorbeam mai sus?
-
Sincer, domnule tolin am asteptat toata seara un raspuns de la dumneavoastra; va port un respect profund, datorita postarilor dumneavoastra pe care le-am citit pe forum. Ceea ce-mi ingreuneaza mie situatia, fiindca tind sa va spun ca raspunsul dat strict mie (mai precis dupa ce am fost eu citat) este pe langa subiect. Adica nu am incercat in niciun fel sa discut despre motoare otto\diesel (din cate stiu deja exista un topic pe tema asta, as fi putut scrie foarte bine acolo, daca era cazul), nici de inteligenta unui presupus sofer si in niciun caz nu am vrut sa cad in zona penibilului. Voiam sa stiu clar, unde sunt puterea si cuplul mai mare, la flansa sau la roata? Si de ce?
-
Pai faptul ca turatia rotii este mai mica decat cea a motorului nu spune decat ca intre ele avem a face cu un reductor, care, prin definitie, mareste cuplul (deci si puterea). Pot sa iti dau ca exemplu aici un simplu "Mountain Bike"? Diferenta intre o foaie mica si un pinion mare (cuplu mare, dar turatie a rotii mica) si o foaie mare si un pinion mic (cuplu mic, dar turatie a rotii mare). Si un alt exemplu tot la MTB, cuplul la pinion, va fi mai mic decat cel la roata, deoarece aceeasi forta (generata de biciclist), care produce cuplul la pinion, se ma mai inmulti si cu raza rotii in al doilea caz (practic cuplu pus pe asfalt).
-
Pai da, la roata viteza vai fi de "It" ori mai mica, asta e logic, doar avem a face cu reductor. Dar ce legatura are? Eu vorbeam strict de cuplu transmis, nu de regimuri de fuctionare. Toate calculele mele au plecat de la premisa ca turatia se mentine constanta. Si da, scade semnificativ raportul de transmisie, dar eu zic ca pierderile dintr-o cutie nu se echivaleaza cu un eventual "cuplu rezistiv" de 2.8 * Cuplul la flansa... Tin sa spun din nou, nu am facut topicul pentru a va contrazice, provoca sau sfida; vreau explicatiile voastre, iar eu va voi trimite parerea mea despre ele (pana la urma eu sunt ala care trebuie sa inteleaga, nu? ). Ramane ca la sfarsit sa cantarim toate argumentele si sa ajungem la un raspuns clar.
-
Am mai zis, puterea este o functie a cuplului P=f(M), viteza unghiulara are mereu acelasi sens deci o caracteristica ar arata la fel in cazul amandurora Raportul ultimei trepte este undeva la 0.8 - 0.7 iar raportul final, de obicei depaseste 4... Prea mare relevanta nu ar avea.
-
Te-as ruga sa dezvolti ca nu inteleg ce vrei sa spui. Hai sa reformulez: Cuplul este produsul dintre o forta si o distanta. Buuun. Plecam de la forta F. Cuplul la flansa va fi F (forta exploziei) inmultit cu (aici nu sunt sigur) cu distanta alezaj a cilindrului sau raza volantei (care din ele o fi :rolleyes ? Bun acest cuplu este transmis prin cuplaj fix (luam cazul cand ambreiajul este cuplat complet) in cutie. Deci F * D Cutia, cum m-a corectat si Satori, are odata raportul treptei curente (una din ele, nu conteaza) si raportul final (am zis sa nu mai tin cont si de raportul de treapta ca sa simpific putin o explicatie si-asa complicata). Presupunem ca rezultatul dintre raportul de treapta si cel final este 5; deci ce iese din cutie este multiplicat de 5 ori. Deci, "insumam" si la "iesirea" imediata din cutie a cuplului, valoarea acestuia va fi F * D * It (unde It este raportul de transmisie) => acest cuplu va fi de It (respectiv 5) ori mai mare decat cuplul calculat mai devreme la flansa. De aici cuplul se duce prin planetare (care la fel este cuplaj fix) la roata si valoarea lui va fi F * D * It * R (unde R este raza rotii). La aceste inmultiri ma refeream cand am spus multiplicari ale cuplului, intr-adevar trebuia sa spun multiplicari ale fortei... Asta e un calcul strict fara pierderi, deci un caz idealizat. Acum va invit pe dumneavoastra sa-mi spuneti ce pierderi apar, de ce natura, cauzate de ce anume si un cuantum al acestora, pentru a le putea introduce in calculele de pana acum si sa vedem ce iese. Mai mare la volanta sau la roata. Am luat deja un exemplu in calculele revizuite de mai sus Cand am spus asta ma refeream la puterea (cuplul) de la iesirea din cutie, pana sa ajunga la roata... Acel 0.97 l-am presupus, am incercat sa "spun mai plastic" asta in prima postare. Oricum e zic ca randamentul unei cutii cam acolo se invarte. Ma insel? Scuze, greseala mea. Multumesc domnule! Dumneata m-ai inteles perfect. Deci esti de acord ca la roata este mai mare cuplul (deci si puterea, ea fiind o functie a cuplului). Deci revenind la primul post, ce replica dai la ceea ce am citat? Scuze, greseala mea. Multumesc domnule! Dumneata m-ai inteles perfect. Deci esti de acord ca la roata este mai mare cuplul (deci si puterea, ea fiind o functie a cuplului). Deci revenind la primul post, ce replica dai la ceea ce am citat?
-
Topicul ala l-am citit acum ceva timp. Nu stiu despre tine, dar pe mine nu m-a lamurit in problema pusa de mine, nici atunci si nici acum. Multumesc de raspuns.