Viktor Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 (edited) Credeti sau nu, inscrisul aflat pe ambalajul unui antigel = 0 (zero). De nu-l masori cu minuta ta, ai probleme. De - altfel si cu lichidul de parbriz. LE. Usor, usor intram in sezonul rece, mi se pare pare timpul potrivit in a incepe verificarile lichidelor, inalzirea s.a. Edited September 17, 2010 by Viktor Link to comment
koss_x_treeme Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Câte dopuri de apă sunt într-un bloc motor cielo SOHC ştie cineva. Eu am vazut 4 în linie în faţă. Mai sunt şi altele în spate? Link to comment
koss_x_treeme Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 S-a rezolvat. Am fost la un service, am înlocuit 3 dopuri de apă din motor. Cele din faţa motorului. Cele din spate au fost verificate iar pentru înlocuirea lor trebuie dat motorul jos de pe maşină. Manopera incluzând şi antigelul a fost 300 de lei. Sper să nu mai am probleme cu apa. Link to comment
onlyone Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 (edited) E vreo problema daca am pus antigel mai mult in vasul de expansiune la Cielo, sa zic 1 cm peste nivelul maxim, adica pana la dunga aia care se termina cu o sageata oblica si care indica nivelul maxim? Am pus asa ca sa fie vizibil nivelul fara sa deschid capacul... Edited October 15, 2010 by onlyone Link to comment
stefan852 Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Cand am schimbat antigelul am vazut ca mecanicul a golit instalatia desfacand un surub sub deflectorul din partea dreapta a masinii, nu l-am vazut umbland pe la radiator. Link to comment
DGT Posted October 18, 2010 Share Posted October 18, 2010 Atentie! Nu se foloseste antigel concentrat simplu.Deci atentie cum il cumparati.Exista si gata preparat si concentrat. Link to comment
alexinno Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Cand am schimbat antigelul am vazut ca mecanicul a golit instalatia desfacand un surub sub deflectorul din partea dreapta a masinii, nu l-am vazut umbland pe la radiator. Ovi a explicat cu mult timp in urma sa nu mai umblam la acel robinet,riscul de a ramane cu el rupt este major. Se goleste pe la furtunul inferior de la radiator si se clateste bine cu apa. Link to comment
argon Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Problema este ca furtunul inferior de la radiator nu e jos, ci cam la jumatea inaltimii radiatorului, si foarte inacesibil necesitand demontarea electroventilatoului pentru a ajunge la el. Deci cum golesc instaltia pana la urma? E vorba de Espero. Link to comment
Viktor Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Eu as zice sa dai radiatorul jos daca n-are robinet, iar daca are l-es desface fara grija. Intotdeauna desfac robinetul daca are, primrste un O-ring nou si-l sring atit cit trebue. Link to comment
argon Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 O sa ma uit dupa robinet, returul degeaba il desfac, ca ramane mai mult de jumatate de radiator plin. Link to comment
Viktor Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 (edited) Asta zic si eu, in plus, obijnuesc sa desfac turul si returul caloriferului unde de-altfel ramine lichidul vechi si tot-odata clatesc caloriferul.Ii bag putina presiune de apa pe retur, dupa care il las sa se scurga tot din el. Edited October 30, 2010 by Viktor Link to comment
argon Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Am tot citit pareri ca ar deveni coroziv in timp, si am zis sa-l schimb ca are 14 ani, doar a mai fost completat cate 300 ml anual, e din cel albastru, si tot albastru pun, G11 Aral. Link to comment
Viktor Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 ... si am zis sa-l schimb ca are 14 ani ... Antigel-ul? Link to comment
argon Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Da. Si lichidul de servodirectie la fel, dar nu am descoperit pe unde se goleste nici ala, ambele vreau sa le schimb preventiv, nu ridica nici o problema. Link to comment
alexinno Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Puneti G12 (rosu),eu folosesc de 5 ani si e ok,nu are urme de rugina absolut deloc. E garantat 5 ani sau 250k km,Aral sau Havoline (in Carrefour). Link to comment
argon Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 (edited) E pentru motoare de dupa 2000, pentru cele de dinainte se foloseste anorganic, G11 care e de obicei albastru sau verde. Edited October 30, 2010 by argon Link to comment
Viktor Posted October 30, 2010 Share Posted October 30, 2010 Uite aici citeva sfaturi utile. Putin-putin difera numele topicului dar ii acelasi. http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/1987-schimbarea-antigelului/page__pid__36050#entry36050 Link to comment
argon Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Problema este ca furtunul inferior de la radiator nu e jos, ci cam la jumatea inaltimii radiatorului, si foarte inacesibil necesitand demontarea electroventilatoului pentru a ajunge la el. Deci cum golesc instaltia pana la urma? E vorba de Espero. Am rezolvat, poate intereseaza pe cineva..am demontat scutul de plastic de sub masina din partea stanga(sub retur radiator) si am desfacut furtunul de retur, a curs ce a curs, pe urma am introdus un furtun in gaura radiatorului si am scos ce mai era pe principiul damigenii, intr-un recipient aflat mai jos ca nivel, a mai iesit peste un litru. Binenteles se putea da radiatorul jos, dar ma complicam. Link to comment
clau_24bcd Posted December 17, 2010 Share Posted December 17, 2010 Salut...deci pentru cielo meu din 2007 e mai bun antigelu G 12 rosu?...vreau sa il schimb pe ce-l vechi.multumesc Link to comment
smv Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Nu stiu cum ati putut scoate TOT lichidul de racire. Personal, am incercat tot ce am citit (robinet, furtune, motor la 85 grade, presurizare vas expansiune) fara a putea scoate mai mult de 4 litri. Deci raman 2,5 litri in blocul motor (SOHC 1,5 Euro3 contine 6,5 litri). In afara de faptul ca te cam oparesti prin inerentele contacte cu lichidul fierbinte, nu se poate realiza decat "primenirea" acestui rest prin umpleri succesive cu apa distilata si repetarea manevrelor pana la obtinerea unei dilutii acceptabile, cat mai aproape de apa distilata. Am schimbat lichidul de doua ori pana acum; prima data cu G11, cand de fapt am COMPLETAT cu 3L antigel si 1L apa distilata iar a doua oara cu G12 si am consumat 15L apa distilata si 3L antgel rosu . Daca nu exista buson de golire pe blocul motor (vezi batrana Dacie), este normal sa existe o retentie in acesta. Poate mai are cineva vre-o idee mai omeneasca (in afara de intoarcerea autoturismului cu susul in jos !!!). Multumesc anticipat ! Link to comment
alexinno Posted September 2, 2011 Share Posted September 2, 2011 Ai putea incerca cu robinetul de golire de pe radiator, dar Ovi nu recomanda acest lucru, se poate rupe. Link to comment
xetiv Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Help!!!! Incercand sa schimb lichidul de racire,am reusit sa rup robinetul de drenarede la radiator ,Care a patit la fel ,Cum a Procedat? Link to comment
Viktor Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Cum a Procedat? Depinde de situatie, poate ne spui mai multe. Link to comment
xetiv Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Depinde de situatie, poate ne spui mai multe. Am rotit robinetul si am golit instalatia de racire,si cand sa strang la loc,m-am trezit cu robinetul in mana. Link to comment
Viktor Posted October 22, 2011 Share Posted October 22, 2011 Intr-un fel sau altul trebue dat afara bucata ramasa, tai filet din nou si montezi un surub scurt cu ceva de lipit ( vezi ce-i recomandat pentru radiatoare ) care il stringi usor si il lasi sa se usuce. Radiatorul il dai jos, normal. Link to comment
Recommended Posts