FLEX Posted April 2, 2006 Share Posted April 2, 2006 Ca zarnestean de adoptie temporara (in vacante) am crescut cu urletul motoarelor juniorilor de la Torpedo ce se antrenau pe Dealul Coastei, peste Birsa ... evenimentul verii era cursa de motocros de la Gura Riului, la care veneau 2-3000 de oameni ... pe vremea aia se alerga cu CZ-uri cross si Ernest Mulner era idolul copiilor din Zarnesti; cind s-a transferat la Steaua a devenit inamicul public numarul unu, dar el a continuat sa cistige, talonat permanent de torpedisti. A venit rivulutia, marii campioni s-au retras, materialul de concurs a devenit din ce in ce mai scump si mai greu de procurat. De ceva vreme insa, precum pasarica Phoenix , cross-ul romanesc incepe sa iasa din letargie ... toamna trecuta iar am auzit tintarii juniorilor haulind pe Coasta cit e ziulica de lunga ... Deschid acest topic cu speranta ca nu sint singurul caruia ii place zborul peste trambuline de pamint sau demarajele furioase cu crampoanele muscind din pamintul reavan. Astazi am fost la Ciolpani, pe circuitul de motocros al clubului TCS, pentru a vedea etapa I a Campionatului National de Motocros; spectacolul sportiv si o jumatate de zi petrecuta in aer liber pot infrumuseta viata. Regret ca n-am avut inspiratia sa anunt mai devreme evenimentul, dar promit ca pe masura ce aflu calendarul va voi informa in timp util, poate mergem in caravana. Pentru bucuresteni, urmatoarele locatii sint lesne de ajuns: Ciolpani, Cimpina, Buzau si (eventual) Zarnesti. In general, simbata sint antrenamentele cronometrate, duminica de la ora 9-9:30 incep cursele si tin pina la ora 15 - 15:30. Ce se alearga: - clasa 65cc automat - circuit scurt, 2 manse - clasa 65cc cuplat cu clasa 80cc - 3 manse - clasa 125cc cuplat cu clasa 250cc - 2 manse - clasa amatori - toata lumea la gramada, cu ce apuca, 2 manse clasamentele se fac pe clase de cilindree, fiecare mansa dureaza 30min.+2 tururi Evident, show-ul il fac 250-urile, dar nici cei de la 125 nu-s departe, pacat ca alearga impreuna, dar sint prea putini pentru curse separate ... la 80cc e un brasovean (de la Vectra, fost Torpedo) foarte-foarte spectaculos, pacat ca alearga cam singur, ceilalti nu se ridica la valoarea lui. In speranta ca v-am trezit interesul, promit sa va tin la curent cu desfasurarea etapelor. PS: poze de la Ciolpani cind oi developa/scana ... pina atunci: http://www.motociclism.ro/forum/Foto-etapa...ros-t40569.html PPS: iata programul, conform FRM CNI 1 Motocros 01.04. 02.04. Ciolpani CNI 2/CB 2/CE Motocros 29.04. 30.04. Zarnesti CNI 3 Motocros 13.05. 14.05. Reghin CUPA Tg.Jiu Motocros 3,06 4,06 Tg.Jiu CNI 4 Motocros 10.06. 11.06. Campina CNI 5 Motocros 08.07. 09.07. Bistrita CUPA LITORAL Motocros 5,08 6,08 LITORAL CNI 6/CE 125 j Motocros 26.08. 27.08. Ciolpani CNI 7 Motocros 02.09. 03.09. Faget CN Echipe Motocros 09.09. 10.09. Sf.Gheorghe TROF. NATIUNILOR Motocros 30,09 01.10. Zarnesti CNI 8 Motocros 14.10. 15.10. Link to comment
naylui Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 (edited) azi si maine la Buzau etapa de motocross (azi antrenamente, maine dimineata la 8.00 calificarile si apoi mansele) mai merge cineva? Edited July 28, 2007 by naylui Link to comment
Recommended Posts