Andra BeBe Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 Dar cei de la casco nu vor dori un act care sa arate ca eleronul nou a fost montat si dupaia a intrat cu poarta in el? El a facut deja un proces verbal pe eleronul cazut la spalatorie... Nu cred ca ar fi o problema daca s-ar duce peste 2 saptamani la politie si ar face un proces verbal nou, nu? Link to comment
Satori Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 Pai asta e problema... acum ati ales un drum, mergeti pe el. Link to comment
mike.omega Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 Mda, asta e lumea asigurarilor Immortal, imi pare rau. Eu nu te pot sfatui decat sa nu renunti si sa gasesti o cale de a rezolva problema, si cu aripioara dar si cu vopseaua!!! Zici ca-i dacia mea de 10 ani ce ti-au facut tie acolo periile Pozele... Link to comment
Immortal Posted April 5, 2006 Author Share Posted April 5, 2006 (edited) Ce tare, ma apara prietena cata vreme io killaresc niste inamici ai lui Don Corleone ) @Sato - deci practic nu recomanzi "varianta Vaxxi", nu? Eu as merge mai departe, da' pe cuvant ca nu stium sa'ncep. O plangere la Comisia aia de Supraveghere nush' ce solutionare ar avea si cat de rapida. Chiar as lipi-o si apoi pe bune as da cu ea de garaj pana ar cade (eventual sa fie doar "sa nu furi" si sa-l lasam pe "sa nu minti" acolo -vezi posturile de mai sus) Mi-am mai revenit, da' tot nu stiu ce sa fac mai departe @mike: mi-ai jignit kakalosul, ori vrei sa insinuezi ceva? PS: Buna, iubito Edited April 5, 2006 by Immortal Link to comment
mike.omega Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 Nu-ti jignesc buburza dar urmele de perie de pe caroserie nu-s deloc frumoase PS: apeleaza la "vecini" sa te scape de eleron )"> Link to comment
law Posted April 5, 2006 Share Posted April 5, 2006 (edited) Du-te cu contractul la un avocat si spune-i sa-ti gaseasca cum trebe atacat. Immortal@ Nu vad in ce masura ai putea obtine la politie anularea acelui proces verbal de constatare ... Insa cineva trebuie sa raspunda pt. prejudiciul cauzat...observ ca toata lumea fuge de instanta de judecata..Eu cred ca mai ai un as in maneca si ar fi pacat sa nu profiti de acest lucru ..treaba cu smulgerea neprevazuta in contractul de asigurare este o "portita de scapare sau daca vrei intimidare" de care profita din plin distinsii domni consilieri juridici de la firmele de asigurari pt. "a pastra fondurile intacte" ...sa zicem ca speculeaza mult faptul ca omenii fara pregatire juridica cedeaza usor! Tommy ti-a dat cel mai bun sfat ... o consultatie la un avocat nu-i o avere...interesant ar fi chiar sa le mai faci o vizita insotit de un avocat (firmei de asigurari), care eventual sa le explice ca daca nu coopereaza le va veni o citatie..si vor trebui sa ajunga la o intelegere in instanta...Tu trebuie sa-ti iei banii...nu mai pierde timpu' ... O alta posibilitate ar fi o actiune in raspundere civila contractuala (introdusa impotriva spalatoriei Petrom . Daca te decizi sa alegi aceasta cale consulta totusi un avocat !!! Edited April 5, 2006 by law Link to comment
Immortal Posted April 6, 2006 Author Share Posted April 6, 2006 Furtul e neplacut. Constatari si alte asemenea... L-ati lovit in poarta. POARTA VOASTRA!!! (ca sa nu platiti cine stie ce daune....) Am tot stat si m-am scarpinat la posibilitatea asta. DAR. Eleronul NU este extremitatea spate a masinii, ci spoilerul spate Cum Dumnezeu sa ating cu el vreo poarta, alta decat una verticala?! Link to comment
Satori Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Hmmm... Era ceva asezat asa / ... Haide mai, exercitiu de imaginatie. Link to comment
Abram Burel Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 L-ati ametit de tot pe om. Adevarul este ca chestia cu "zmulgerea" e dura de tot. Treaba cu "law"-ul e misto si ea, daca n-ai altceva de facut. Cat despre a minti sau nu, iata ce zice un politist cand ma duc sa-i spun ca mi s-a furat numarul de la Dacie: "mai bine l-ati pierdut, stiti, in felul asta va dam adeverinta in 2 zile, altfel asteptati 30". Deci, pentru ca exista multi imputiti pe lume si caile de ai starpi sunt destul de limitate, e mai bine sa le-o tragi pe limba lor: Te duci mataluta si faci o excursie "poate fi imaginara" intr-un loc mai strain in raza altei sectii de politie decat aia unde te-ai dat la stilul zmuls. De tuci la sectia aia, de preferinta seara, amarat nevoie mare ca ti-au luat bagabontii aripioara. Nu te speria, s-ar putea sa ia amprente si sa faca fotografii, dar asta e mai mult de forma, asa trebuie sa procedeze. Fii atent cand iti spun sa te duci dupa adeverinta si intreaba-i daca nu-ti pot da o dovada oarecare, eventual o copie a declaratie (da, trebuie sa dai una, nu te speria, oricum asa s-a intamplat, nu-i asa). Asta daca crezi ca nu e dealerul suficient de cooperant. Evident ca spoilerul ala nu trebuie sa fie pe masina Dupa aia te duci la asigurator, pe care evident ca nu l-ai vazut in viata ta. Asta daca are vreo aducere aminte. Oricum, eu as lasa sa treaca un pic de vreme. Dupa aia te duci la dealer si-i spui sa faca comanda cand ii convine lui, in functie de cand au zis politistii ca iti dau dovada. si intri pe fagasul normal. Totul este sa fi cat mai bine montat in "scenariu". In timpul (care le rezolva pe toate ) ia aripioara pe care ai gasit-o pe strada intamplator, ia o doza de Poxipol sau alta chestie de lipit cazmale, desfa suruburile din caroserie si implanteaza-le la locul lor cu lipiciul ala. Fa rost si de scotch dublu-adeziv pentru masina (e pana in 10 RON parca si e negru), rade-l pe ala original care a ramas pe caroserie (daca n-ai o suflanta de aer cald, incearca cu un feon). Vezi cum se potriveste aripioara. Daca-ti place, pune scotch pe caroserie in locul potrivit (eu as pune pe o lungime mai mare) si monteaza dracia, dupa care uita ce s-a intamplat. Daca nu-ti mai place la un moment dat, da cu el in... poarta. Cat despre vopsea, desi nu stiu cat de zgariata e, banuiesc ca un polish o rezolva. Si nu te mai duce in viata ta la spalatorii cu perii mecanice. Succes! Link to comment
iuliana Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Dar daca ar face un drum la Bucuresti, unde, intamplator, i-au furat eleronul (desi as merge mai repede pe distrus in ...poarta - aici trebuie ceva imaginatie ca sa sti ce desenezi in declaratie) si omul cinstit merge direct la politie (deci la Bucuresti) si face constatarea tot in Bucuresti direct la sediu la Asirom? PS. te costa benzina de drum, dar iti vezi si iubita si se compenseaza Link to comment
Andra BeBe Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 si revin: Immortal (Adi/iubit) nu trebuie sa duca la casco (bucuresti/constanta) o dovada cum ca si-a montat eleronul vechi sau si-a luat unul nou si dupaia i l-au furat astia in bucuresti? fiinda el a ramas cu actul dat de cei de la casco pe care zice ca "nu face obiectul asigurarii", care presupun ca exista si la ei in evidenta. Daca el si-ar lipi singur eleronul si dupaia s-ar duce la casco spunand ca a cazut poarta pe el, cei de acolo nu ar refuza din nou sa-i plateasca, zicandu-i ca nu a fost instalat corespunzator si "nu face obiectul asigurarii"? Link to comment
mike.omega Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 (edited) Care evidente?! La asigurari deshid usa zeci de persoane zilnic(sa vedeti ce e luni de dimineatza ) ) si nu sta nimeni sa noteze cine si de ce a venit. Doar sa nimereasca la acelasi inspector de daune care sa tina minte persoana/masina/cazul . Cat timp nu are facut dosar nu are cum sa-si dea seama ca s-a mai dus la ei Edited April 6, 2006 by mike.omega Link to comment
Satori Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Si atunci unde mai tin evidenta reintregirilor? O fi ea pe hartie, dar tot o sa vada la un moment dat. Nu gasesti un service care sa iti dea factura ca ti l-a poxipolit la loc? Si apoi poti sa il lovesti de poarta cu inversunare. Link to comment
Tommy Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 (edited) Faci asa: Suni si ceri cu Domnul X (cum il chema pe ala), daca e inchizi. Revii, daca e.. iar inchizi, si tot asa pina nu e, si-atunci fuga cu procesul verbal nou Edited April 6, 2006 by Tommy Link to comment
Andra BeBe Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 ) eu totusi cred ca ei au niste dosare cu clientii. Om fi noi in romania, insa niste evidente/dosare cu clientii tot exista! Doar nu suntem degeaba mama birocratiei! Am avea, totusi, posibilitatea de a lua o hartiuta de la un service cum ca ni l-am lipit acolo. Link to comment
mike.omega Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Eu stiu doar ca nu tin evidenta persoanelor care le calca pragul si nu le fac dosare. Daca indeplinesti conditiile pentru dosar de daune, ok, intri in evidenta. Daca nu slabe sanse, parerea mea Pe langa "Nu face obiectul asigurarii" a pus si vreo stampila? Link to comment
Andra BeBe Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 nu imi amintesc exact, dar adi parca asa mi-a zis. Link to comment
Immortal Posted April 6, 2006 Author Share Posted April 6, 2006 Pe langa "Nu face obiectul asigurarii" a pus si vreo stampila? Da, plus semnatura. Furthermore, tipul a lipsit vreo 15minute, vadit enervat de mine. eu zic ca s-a dus doar sa se relaxeze, da' acu'...stiu eu ce-a facut el?! Cert e ca odata intors nu s-a schimbat nimic, el la fel de 'incapatanat' si io pe minut ce trecea mai nervos. Iarasi - DACA il lipesc, mi se da un act + garantie la lipire. In cazul asta, singura scapare ar mai fi furtul eleronului, pentru ca presimt ca daca nimeresc la acelasi asigurant (sau figurant), ma va trimite la "garantia reparatiei". Link to comment
Satori Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Nu exista garantia asta. L-ai lovit in poarta. Cine iti da garantie in caz de lovitura? CASCO. BINGO! Link to comment
Immortal Posted April 6, 2006 Author Share Posted April 6, 2006 (edited) Pana acum e totul perfect, mai ramane sa gasesc poarta aia atat de ciudat pozitionata incat sa'mi trantesc spoileru; de ea [edit] Oare daca se prinde ala de la asigurari ca, sa zicem, "am facut-o intentionat" (poate deh, o fi vizitand forumu'), ma poate scoate responsabil? Adica, uhm, chiar daca este un gest voit ei tot ar trebui sa ma despagubeasca, nu? [/edit] Edited April 6, 2006 by Immortal Link to comment
iuliana Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Aveai usa la garaj din aia care coboara, tu nu ai vazut ca nu s-a deschis de tot, ai intrat cu spatele, si ti-a lovit eleronul si a sarit din locul lui. Link to comment
mike.omega Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Da chiar! Mergem la mine la casa si punem in functiunie usile si cand o sa coboare una peste masina pana isi da seama sistemul de siguranta ca trebuie sa retraga usa ca e masina sub ea iti strica aripioara Link to comment
Abram Burel Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 (edited) @ Immortal A ramas vre-o hartie la ASIROM? Daca da, eleronul o sa trebuiasca "furat" (poveste: ei nu au vrut sa ti-o deconteze, ai reparat-o si tu cum ai putut, statea un pic suie si intr-o buna zi te-ai trezit fara ea, golanii astia...). Nu prea merge sa-l "pierzi" ca bate la ochi. In cazul asta nici cu poarta nu ar mai merge. Oricum, nu trebuia sa ramana nimic la asigurator, atata vreme cat n-au vrut sa ti-o bage pe asigurare. Dar daca tipu' s-a plimbat cu foaia prin birouri, putea sa-i traga o copie chiar daca nu ti-a spus/aratat (desi eu nu cred ca se zbat atata; teoretic, ar trebui sa tina la "dosar" -ala al asigurarii masinii- orice document legat de obiectul asigurarii; practic nu stiu cum procedeaza, dar zic ca nu are rost sa risti sa afli iar pe pielea ta) In ceea ce priveste poarta, iti recomand eu la schimb un... copac. E drept e in Bucuresti, dar am inteles ca ti-ai gasi de drum. E aplecat peste trotuar si am dat eu mai demult cu fundul in el in dreptul scrisului din dreapta (reparat pe Casco ). Daca te pozitionezi mai bine, dai cu... eleronu'. Evident poti gasi unul si pe la tine pe acolo (vorba lui Sato, putina imaginatie). Scaneaza si tu conditiile alea din polita si pune-le aici poate s-o gasi vreun avocat amabil sa-ti dea vreun pont. Edited April 6, 2006 by Abram Burel Link to comment
iuliana Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 Ca sa fi sigur ca nu ai probleme cu asiguratorul eu as face altfel: ai zis ca faci rost de acte ca ti l-ai pus la loc, dar il si pui tu singur (cat sa te tina 3 luni, dar nici sa-ti zboare de pe masina in mers). Te duci cand iti expira casco, sa-ti faca poze din nou (daca mai fac poze), tu esti cu masina toata bine, si la o luna pe urma aplici faza cu poarta/pomul. Bafta! PS. Cu furatul nu stiu cum e, s-ar putea sa fie mai multe probleme cu politia, pana fac cercetare, etc. Link to comment
Andra BeBe Posted April 6, 2006 Share Posted April 6, 2006 casco ii expira peste 2 ani, cand termina leasing-ul la masina. si oricat de bine l-am lipi noi, cine poate garanta ca, la 150km/h pe autostrada si cu un vant puternic, eleronul nu zboara? e cam riscant... Link to comment
Recommended Posts