iulia Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 Bravo Mike, felicitari!!! >- Si eu m-am gandit la aceeasi solutie, dar am avut impresia ca in oras nu-ti poti face casa de lemn si ca ar merge numai la munte (sau oricum, in mediu rural) Link to comment
BogdanG Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 Pai culmea este ca la materialele din ziua de azi nici nu-ti dai seama ca e din lemn ) @Mike iti recomand la exterior tencuiala nobila ...tot de la Knauf este cea mai ieftina de pe piata ...cam 1leu/kg cu un consum de 4kg/m2 ...cu un paletar de culori bogat .Materialul este de 10x mai ieftin decit acelasi lucru la galeata Link to comment
DIO Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 Puteti gasi si aici multe informatii utile: Ansonia Link to comment
hitman Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 (edited) Si o casuta de lemn din Anglia unde se stie ca e multa umezeala. Dupa finalizare si in timpul constructiei. Edited April 8, 2006 by hitman Link to comment
mike.omega Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 @Bogdan: Pai daca ma apuc sa pun scandura din asta trebuie in primul rand sa o cumpar, sa ma ocup sa fie uscata sa o tratez(dureaza o sapt statu in baia de tratare) si apoi sa o pun in opera. Problema e ca in momentul asta se aud jos pasii celor de sus si de aceea vreau o izolare fonica (si termica) foarte buna. Ca idee asa am in ap 2 televizoare si nu suport sa il aud si pe celalalt cand ma uit si eu la emisiuni auto Din cate am inteles eu de la inginer este nevoie de o rigidizare la nivelul planseului ce se va face ori prin placile de care am vb mai sus ori printr-o sapa. Daca pun sapa va trebui sa mai pun un stalp de sustinere in living, deci asta e toata chestia )"> Apropo cam faci reclama @Tolin: In momentul in care imbraci peretii pe exterior in polistiren(apropo nu se pun placile una langa alta ca piesele de lego ci se pleaca de la ferestre spre extremitati cu cat mai putine intersectii in cruce )si apoi ii inchizi pe interior, pe unde mai intra umezeala?! Nu intra umezeala la peretii astia de la bloc care au o tencuiala de 2 lei pe ei d'apai cei de la casa Ajungi la Costinesti in Mai? Daca da, o sa te rapesc sa-ti arat casa @Iulia: nimic nu e imposibil, totul e sa vrei! @Hitman: casa din pozele respective este facuta acolo pe loc, daca nu ma insel. E un tip din SM care construieste asa prin Eforie dar... una e pe santier si alta e in atelier(unde ai toate sculele si loc mult si drept) ansamblarea panourilor. Finisarea casei tine de gustul viitorilor propietari si o pot face de la un simplu var pana la placari cu piatra, lambriuri din PVC si alte chestiuni. @DIO: in linkul tau s-a ales solutia constructiva baza pe barne(culmea exista o astfel de casa in CT si arata super!) insa noi vorbim de panouri portante, insa e o solutie! Link to comment
tolin Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 pe unde mai intra umezeala?! Ajungi la Costinesti in Mai? Daca da, o sa te rapesc sa-ti arat casa - umezeala are prostul obicei de a veni din interior, e creatia noastra, asa ca gandeste-te si la celalalt sens de propagare; - eu am relatat doar ce recomanda producatorii de materiale si constructorii cu traditie; - mi-ar face placere, dar nu pot ajunge la intalnire; - rigidizarea planseului nu te scuteste de zgomot, suparator este zgomotul de impact, un amic a patit lucrul acesta, a zis ca daca toarna un plaseu gros scapa de zgomot, asa ca mai bine cauti tu pe internet solutia optima pentru cazul tau, constructorii nu acorda atentia necesara unor astfel de probleme, s-ar putea ca solutia cea mai buna sa fie izolarea tavanului din parter si crearea unor sicane in zona spatiului de vizionare. Oricum, cand mai e cineva in casa, oricine ar fi, doar "scos din priza" sau auditia in casti te scuteste de durere. Apropo de zgomote, amicul a refuzat sfatul de a-si izola fonic tuburile de scurgere a apei. In fiecare seara, dupa o anumita ora regreta ca nu a urmat sfatul. Link to comment
mike.omega Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 Pai de asta am scris eu de placile alea ce inlocuiesc sapa ca si izoleaza fonic dar inca nu m-am hotarat... Ca o sapa sa izoleze si fonic trebuie pus un strat subtire intre OSB si ea(sapa) in cazul meu Acuma daca ne gandim putin logic, etajul este considerat zona de noapte deci trafic redus si unde de obicei nu se merge cu tocuri de 12(sper! ) deci si probabilitatea sa apara zgomotele este mica. Chiar daca eu am talentul sa scap telefonul si/sau telecomanda de la TV cand ma trezesc dimineata dar nu conteaza La care tuburi de apa te referi? Cele pt apa pluviala sau cele de scurgere?! Daca sunt cele de scurgere... ne despart niste metri si 2 pereti grosi de 15 cm si oricum e P+1 cu 1 wc si 2 bai, cat trafic la toaleta poate fi? PS: tavanele vor avea 2 straturi de vata minerala. Primul strat de 10 cm ce va umple golul de la panou apoi se mai pune un rand de scanduri sau elemente metalice in directie opusa pentru a mai pune un strat de vata in sens opus si abia apoi gips cartonul pt tavan Nu stiu daca se observa in poze dar eu nu am pod si de la 2.20m tavanul va urma linia acoperisului pana undeva la 2.70m de unde va veni drept. Link to comment
BogdanG Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 Sa vorbesti de masini si sa zici Mercedes nu este reclama ...deci extrapolind ...nu fac reclama chiar deloc Eu zic din experienta ca nu faci nici o smecherie cu sapa ...dar faci cum vrei ...oricum de aia exista ingineri constructori ...si marketing PS>in SUA si Norvegia nu au nici o sapa ...nici macar la bai Link to comment
tolin Posted April 8, 2006 Share Posted April 8, 2006 Vorbeam de tuburile de scurgere ale apei menajere (ghiuvete, cazi, wc), din locul in care pleaca. Nu stiu daca ai remarcat, dar zgomotul de curgere al apei este cu atat mai suparator cu cat debitul ei este mai mic decat cel suportat de tub si tubul mai lipit de un element rigid. Si cum noi avem darul exagerarii si al coeficientului de multiplicare k=2, mostenit de la sovietici, scurgerile de apa din bai si/sau wc-uri devin obsesii pentru unii dintre noi. Nu te baza pe metri si la amicul sunt exact in partea opusa a casei, la 7m distanta, dar dupa o anumita ora din noapte parca ar fi lipite de urechea lui si iti garantez, tipul statea perfect cu nervii. Acum nu mai garantez. Link to comment
mike.omega Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 @Bogdan: Faza cu reclama era o gluma Ca trebuie sau nu sapa voi vedea in viitor si va tin la curent @Tolin: Noi, romanii, trebuie sa facem totul de 2 ori mai lung, mai lat, mai gros, mai dens etc sa tina! ) Atasez o poza ce te va edifica. Link to comment
BogdanG Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 Pai si ce este mai dens si mai gros din poza ta ca nu-mi dau seama ...sunt tubulaturi normale de 110 de scurgere ...foarte bine ...asa am si eu Link to comment
tolin Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 Si este nevoie de 110 mm pe o scurgere, la etaj, 75 mm e putin, bagam rachete nucleare pe tuburile alea ? Iar pe apa scoatem 10L/min pe furtun de 3/8" ( < 10 mm) si golim pe o scurgere de 50 mm ? Cele de 32 sau 40 mm nu mai sunt bune, bagam de 50 mm. Link to comment
vio.p Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 (edited) Daca este cineva care lucreaza in domeniu(si nu numai) si poate sa'mi ceva sfaturi utile ii rog sa nu ezite . Lucrez in domeniul constructilor. Nu ti recomand casa din lemn, deoarece la noi in tara nu se gaseste un lemn bun care sa fie uscat bine si sa nu lucreze. Sapt asta termin o casa, care e din lemn . A fost inceputa de o firma (care a incasat cam multi bani pe nimic... fundatie si schelet din lemn cam prost ~30 m3 i au luat ~ 1.400.000.000 rol ), iar casa din prefabricate nu are aceeasi calitate ... mai bine faci una din caramida e mai buna ca rezistenta si nu are ce sa lucreze la aia precum la casele din lemn. Zicea cineva ca lemul uscat este scum in RO. Pt aceasta casa la parter am folosit niste grinzi de design DIN BRAD ca stejarul era FOARTE SCUMP ( ~ JUMATE DE M3 ... ~2900euro). Uite poze (facute cu telefonu) de la parterul casei. O persoana care nu se pricepe nu vede defectele casei. Edited April 9, 2006 by viorem87 Link to comment
Tommy Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 (edited) Hai lasa-ma, la cate case/cabane de lemn sunt in romania, nici una n-o fi buna. Toti is tampiti si din zgarcenie sau saracie au zvarlit banii pe geamul de scandura. Ce anume faci in domeniul constructiilor, daca nu-i cu suparare? Edited April 9, 2006 by Tommy Link to comment
tolin Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 Daca vorbesc romanii de case din lemn, ei le stiu doar pe cele facute acum 200 de ani, din barne pline, lemnul stratificat si panourile autoportante sunt o enigma pentru ei. Ei continua sa construiasca din cel mai prost material de constructie: caramida. De sfaturile acestea sunt satul. Am un exemplu perfect la apartamentul parintilor de cum se prezinta caramida dupa 46 de ani, atat mecanic, cat si termic. Link to comment
vio.p Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 Am firma de constructii si lucrez in acest domeniu din '97. Am lucrat in colaborare cu firma Ispas (nu mai e ) care se ocupa de case din lemn, acum propietarul acestei firme are birou in china . Noi faceam panourile la direct (nu le faceam in hale) doar le ridicam . Link to comment
tolin Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 @iso > uite aici o alta abordare: http://www.saniterm.ro/content/detalii_tehnologice.htm sau o biblioteca de date despre OSB: http://www.osbguide.com/reflibrary.html Link to comment
vio.p Posted April 9, 2006 Share Posted April 9, 2006 Tommy: Cam asa . M ai am o cunostinta care are o casa de vacanta (facuta de straini in romania ca demonstratie acum 8-9 ani. e frumusica, ca conceptie, dar cam proasta ca executie. usile sunt lasate, placa de la terasa crapata si la colturi la "toclu" . Link to comment
mike.omega Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 @Viorem: poate nu ai gasit tu sursa buna de lemn, crede-ma sunt cuptoare si locuri in tara de unde poti procura lemn bun si uscat Din pozele cu telefonul abia iti poti da seama de forma lemnului folosit, revino cu poze mult mai clare daca vrei sa dovedesti ceva Si totusi daca stii ca acest tip de case nu este cea mai buna solutia de ce ai acceptat lucrarea?! @Bogdan: cu dens si altele ma refeream la mentalitatea romanului ca bigger is better in constructii in chestiile astea tehnice )"> Link to comment
vio.p Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 "poate nu ai gasit tu sursa buna de lemn" am gasit sursa de lemn foarte bun, (uscat in cuptor de stejar ~2900euro - ~jumate de metru cub) , dar propietarul a fost pacalit cu faza ca "Cu 50.000euro faci casa si s o si amenajezi.", iar dupa ce a fost jupuit de bani omu nu a mai vrut sa investeasca mult in aceea casa... si era o cunostinta mai veche nu am putut s o refuz deoarece ii eram dator. Poze nu prea am la aceeasta casa cu etapele de lucru. Am sa mai caut. Link to comment
sebip Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 un sistem care poate te ajuta...ii o pensiune in moneasa...eu am facut proiectul...rezistenta.iti pot arata poze de la mai multe case...si te pot pune in legatura si cu cine face executie... Link to comment
mike.omega Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) Deci se poate @Tolin: Eu am uitat sa precizez ceva Poza mea cu tevile de scurgere se refera doar la scurgerile pt wc si bideu(alea mari). Daca te uiti putin in partea din stanga a pozei vei vedea cum e o teava de scurgere normala pt chiuveta/cada. Am vrut doar sa clarific nu altceva >- @Sebip: Frumoasa constructia si tin sa-ti multumesc pentru ideea data la mana curenta de la balcoane. Cum ai de gand sa finisezi mana curenta?! PS: din pozele lui Sebip se vede clar ca noi vb de casele viitorului )"> Edited April 10, 2006 by mike.omega Link to comment
sebip Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 cam asa arata pensiunea in faza de proiect/propunere...eu fiin injinerul care face rezistenta... S"> nu ma prea intereseaza finisajele...mai ales la maini curente idei de balustrade...si interioare Link to comment
mike.omega Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 (edited) Fiecare cu domeniul lui, nimic de zis! Oricum eu am de gand sa folosesc dulapi nu OSB ca sunt mai frumosi, dupa parerea mea Perfect! Merci mult La interior stiu ce vreau, si eu am deja pereti despartitori Edited April 10, 2006 by mike.omega Link to comment
sebip Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 daca faci peretii din dulapi...ii oka...dar volumul de lemn e mai mare...si oricum trebuie si termoizolatie...care in cazul acesta ii vata minerala si rezolvata in cadrul panoului, nu placata pe exterior... Link to comment
Recommended Posts