mike.omega Posted April 10, 2006 Share Posted April 10, 2006 Vezi albumul foto pus la inceputul topicului Si eu am folosit aceeasi idee pt peretii despartitori numai ca ai mei au deja pe o parte o placa de OSB. Cand am zis de dulapi de lemn ma gandeam la mana curenta Link to comment
Gerula Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Cine poate sa ofere ceva detalii despre constructiile cu cofraje prefabricate din polistiren tip "Amvic" daca sunt intradevar mai ieftine in comparatie cu cele din barne de lemn. Link to comment
sebian Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Nu stiu cum sunt casele Amvic dar am vazut casa familiei lui Mike.Omega si mi-a placut foarte mult, mi-a dat senzatia de rezistenta, chiar daca nu are betoane...iar pretul...ffff bun... Link to comment
mike.omega Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Nu stiu sigur cum arata "amvic"-ul dar intereseaza-te sa aibe si o persoana autorizata pentru rezistenta ca tipurile astea noi de materiale intrate pe piata sufera la capitolul asta Ce n-am inteles eu de pe site-ul lor... sau poate n-am cautat eu bine... la cat se ridica pretul pe mp "la cheie"? Link to comment
sebip Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Am facut proiecte pe ambele solutii (nu pe varianta amvic ci era sistemul german Argisol, aproape identic), dar ca sa faci o comparatie de pret trebuie sa stii ce vrei si care is asteptarile tale. Rezistenta in timp ii la fel, cu ambele solutii obtii o izolare termica buna, durata de executie ii iarasi aproape la fel, diferenta ii ca una ii beton si una ii lemn.Pentru pret cel mai bine ai lua legatura cu un reprezentant care ar putea sa iti faca un calcul pe un proiect, pe metru patrat ii greu sa afli un pret, in ideea ca pretul final depinde mult de arhitectura casei. Iar pentru astfel de sisteme nu ai nevoie de persoane "autorizate", orice inginer proiectant care cunoaste sistemul iti poate face proiectul. Link to comment
alx Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 (edited) mike cred ca se referea la agrementare a materialelor, certificari etc. eu personal sunt foarte reticent cu materialele si solutiile noi de constructii din mai multe motive: 1. nu au vechime astfel incat sa spui daca in timp sufera modificari, defecte, etc 2. sunt aproape la fel de scumpe ca si solutiile clasice. din considerentul 2. de ce as adopta un sistem nou care POATE e mai ieftin/eficient si nu as adopta sistemul clasic care e SIGUR? Edited June 29, 2006 by alx Link to comment
mike.omega Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Eu vroiam sa spun ca am gasit si eu o firma care face cofraje din astea din polistiren(G.E.S.T din Medgidia) si cand am ajuns la captiolul structura/rezistenta au zis ca nu au (inca) om care sa se ocupe de asa ceva si cum primaria din CT n-am gasit persoana interesata de asa ceva, m-am dus la altii si mi-am facut din lemn Si da! La acest tip de constructie conteaza mult arhitectura casei deoarece profilele la 45 sau 90 de grade(sau alte valori) sunt mai scumpe decat cele normale Link to comment
body Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 De acord cu alx . Eu acum 3-4 ani cand am construit casa , singurele variante luate in considerare au fost caramida sau BCA. A iesit BCA cu structura de cadre de beton( parca asa se spune). Pentru o casa de vacanta / cabanuta e evident ca solutia mai buna / ieftina este lemn. Parerea mea. Link to comment
alx Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Ba si pt case pt locuit permanent lemnul este solutie buna, dar facuta ca la carte... Link to comment
BogdanG Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Exista si posibilitatea de a combina cele 2 variante adica structura BCA+beton dar planseu din barne de lemn astfel se economiseste timp pretios si mai ales bani . Metodele moderne aduse din import nu sunt inca 100% functionale in RO ,mai ales ca nu este chiar placut sa stai inchis intr-un acvariu (metoda cu polistiren) nu mai vorbesc de aspectul practic , adica vrei sa bati un cui in perete si faci ditamai gaura in polistiren ) Link to comment
body Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Mda , dar daca ai vrea sa mansardezi podul nu prea mai merge pe planseu de lemn! Link to comment
alx Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 planseele de lemn alcatuite din barne sunt o solutie very low cost pt case de vacanta. Pt locuit ar fi stupid... Structura de rezistenta din caramida portanta iar e o solutie tampita iar, la ora actuala, nu mai este lowcost. Link to comment
sebian Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Si atunci ce tip de casa este cel mai rentabil sa construiesti? Adica un raport maxim pret/calitate(siguranta) Link to comment
sebip Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Metodele moderne aduse din import nu sunt inca 100% functionale in RO ,mai ales ca nu este chiar placut sa stai inchis intr-un acvariu (metoda cu polistiren) nu mai vorbesc de aspectul practic , adica vrei sa bati un cui in perete si faci ditamai gaura in polistiren Fii sigur ca ele sunt perfect functionale ca sistem, singura problema e executia unde este greu sa gasesti oameni calificati pentru astfel de sisteme (respectivele firme is mai mult interesate sa le vanda si prea putin sa faca training).Pentru cuie in perete fii sigur ca nu is prosti si s-au gandit si la asta (au dibluri speciale din plastic) Pentru informatii am pus un fisier cu informatii...daca e considerat reclama poate fi dat jos 2_INDRUMATOR_TEHNIC_DE_EXECUTIE_36_pagini.doc Link to comment
mike.omega Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Exista si posibilitatea de a combina cele 2 variante adica structura BCA+beton dar planseu din barne de lemn astfel se economiseste timp pretios si mai ales bani .Metodele moderne aduse din import nu sunt inca 100% functionale in RO ,mai ales ca nu este chiar placut sa stai inchis intr-un acvariu (metoda cu polistiren) nu mai vorbesc de aspectul practic , adica vrei sa bati un cui in perete si faci ditamai gaura in polistiren ) Planseul din barne de lemn nu ai cum sa-l faci la o casa din BCA si beton, doar pt ultimul etaj si sa sustina podul Senzatia de acvariu dispare daca este aerisita locuinta si cine a zis ca se pune polistiren la interior?! Polistirenul se pune la exterior(unde zau ca nu vad de ce ai bate cuie). La interior se placheaza cu gipscarton, lemn, pvc, mdf si ce alte materiale or mai fi Link to comment
sebip Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 El se gandea la sistemul amvic care este un sistem cu polistiren la exterior si la interior...probabil asta ii ridica intrebari legate de batutul cuielor! Link to comment
mike.omega Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 (edited) Pai si sitemul amvic se poate placa cu gipscarton la interior si problema e rezolvata, in mare parte Am si eu o intrebare: Am vazut la expoconstruct(Bucuresti acum ceva timp) un inlocuitor pentru polistirenul din sistemul amvic dar am uitat cum se numeste Atasez 2 poze sa va edificati. Edited June 29, 2006 by mike.omega Link to comment
sebian Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Si atunci ce tip de casa este cel mai rentabil sa construiesti? Adica un raport maxim pret/calitate(siguranta) Link to comment
sebip Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Pretul iilegat de asteptari...exact ca la masini...depinde cati bani ai Link to comment
body Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 (edited) Lasa naiba placarea la interior ! Care ar fi ratiunea ? Eu nu am placat nimic la interior , zidurile fiind super drept facute ! Nici la exterior nu am placat decat zonele cu beton , respectiv cadrele ,planseele , etc. Planseul de la pod l-am placat cu polistiren de 5cm peste care am pus o folie din aia care se monteaza la parchet iar peste asta am acoperit totul cu scandura de lemn de brad pe intreaga suprafata a podului. Una peste alta eu sunt multumit de ceea ce a iesit! Edited June 29, 2006 by body Link to comment
sebip Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Pui placi de gips carton la interior in ideea sa nu mai tencuiesti, lucrezi mai curat ...iar daca ai ziduri naspa, nu are rost sa le incarci cu mortar. Link to comment
alx Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 raportul maxim pret/calitate/eficienta, in opinia mea, se obtine pe solutie de structura de lemn (max P+1) si folosind solutii moderne de izolatie termica executate si proiectate corespunzator (vata minerala/polistiren, tamplarie PVC cu geam termopan, acoperis cu tigla). Finisajele la interior pot fi facute in solutia asta cu gips-carton care, deasemenea, daca este pus corespunzator, nu da impresia de netrainic. Link to comment
sebip Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 Perfect de acord cu casele de lemn...trebuie avut doar grija la arhitectura...cu cat e casa mai futurista cu atat ii creste si pretul...indiferent de material Link to comment
body Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 (edited) E o tampenie , inseamna ca ai meseriasi de...sa-ti traiasca !Ce ti se pare lucrat murdar la tencuiala normala cu glet etc?Da' ma rog fiecare cu ce vrea ! Edited June 29, 2006 by body Link to comment
sebian Posted June 29, 2006 Share Posted June 29, 2006 raportul maxim pret/calitate/eficienta, in opinia mea, se obtine pe solutie de structura de lemn (max P+1) si folosind solutii moderne de izolatie termica executate si proiectate corespunzator (vata minerala/polistiren, tamplarie PVC cu geam termopan, acoperis cu tigla).Finisajele la interior pot fi facute in solutia asta cu gips-carton care, deasemenea, daca este pus corespunzator, nu da impresia de netrainic. Finally, un raspuns clar...sar'na alx Link to comment
Recommended Posts