Jump to content

Case Prefabricate Din Lemn

iso

Recommended Posts

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu stiu daca sunt tepe sau nu dar o casa bine facuta costa, in cazul meu folosind cele mai ieftine materiale dar bine puse in opera a iesit chiar ok mai ales ca pina acum nu am sarit de 15k euro .Finisajele au fost 10k euro iar 5k euro constructia care a fost inceputa in 2000 deci alte preturi .

Oricum aceiasi constructie cum am eu o face si un prieten (P+1+M-150mp) si pe el il costa 35k euro la rosu dar cu firma .Eu am platit manopera pina acum fix 11mil lei vechi, pentru turnarea placii peste Et 1 2 milioane de lei si pentru tencirea peretilor interiori 9 milioane in rest manopera 0 lucrand numai cu neamurile .La o scurta si simpla estimare numai manopera la rosu era 5000E si cea de finisaje sarea de 10k euro adica exact costul materialelor .Eu nu am optat pentru glet la interior, mi-se pare chiar plictisitor .Eu am tras un tinci fin peste tencuiala si a iesit usor structurat, efectul este bestial iar costul materialelor infim adica 300RON /nivel :) )

In concluzie cea mai ieftina casa este cea pe care ti-o poti face singur iar daca nu poti trebuie sa bagi mana adinc in buzunar .

Edited by BogdanG

Ehehei Bogdane... Daca as avea timp, crezi ca nu m-as ocupa? Dar CAND? Ca trebuie sa castig ceva, macar banii de materiale...

Domnule, sa fie CLAR. Nu exista case ieftine! Exista case pe care ti le poti permite si case scumpe pentru tine.

Bogdane, cati crezi ca au 15k €? Cu care nu-ti faci nimic la ora actuala, chiar daca lucrezi singur. Cat poti lucra singur si cu rudele, asta daca ar fi dispusi sa lucreze moaca pentru tine :) Mai trebuie sa si muncesti intre timp, asa ca va dura casa aia 20 ani...

Iar chestia cu 5k € , lasa-ma sa ma indoiesc, sau poate e mai ieftin in buc decat in galati...

5000 € x 3,6 = 18 k adica 180 mil. Abia daca ridici un garaj. Nu sunt gica contra, dar nici la tara nu-ti faci casa de paianta cu banii astia.

Casa ieftina nu exista.

... pina acum nu am sarit de 15k euro .Finisajele au fost 10k euro iar 5k euro constructia care a fost inceputa in 2000 deci alte preturi .

:-?

HE HE casa a fost ridicata la rosu in 2000 in fix 3 luni ,mai mult s-a muncit la sfarsit de saptamana in rest a fost facuta usor usor .Cel mai mult a durat fundatia adica 30 de zile in rest a fost chiar usor .Casa a fost facuta cu neamurile doar la rosu, finisajele au fost facute toate numai de manuta mea, mai putin lavabila de care sa ocupat soacra. Instalatiile termice si sanitare au fost facute de socru meu si de mine .Numai manopera la astea sarea de 1000RON, bani care stau foarte bine la mine in buzunar :) )

Matrialele au fost BCA 30MC adica 900$ ,fier 3T -1500$, lemn 4mc-300$, ciment 1000$ si alte acareturi pina la 5000$ adica acoperis din tabla cutata etc etc .

Nu am depasit 5000$ pentru ca astia au fost toti banii .In 2005 am ridicat mansarda cu 900E avand mare parte din materiale .

La finisaje am folosit numai materiale ieftine si simplu de pus in opera ,gen tinci fin KNAUF .Cele mai mari cheltuieli au fost cu baile fiind 3 la numar dar am luat toate materialele .Pina acum am bagat 11k E si mai am 6k cu care trebuie sa termin parterul si sa-mi ajunga de mobila si centrala termica .

Casa o sa fie placata cu polistiren de 8cm +tencuiala decorativa ,deja o parte este gata .

Stiu ca pare hilar sa faci o casa de 150mp cu 3 nivele cu 15k euro dar asta este purul adevar ,daca aveam 20k E o faceam de aceasta suma.De acum incolo o sa incep finisajele adevarate adica usi glisante de 3m lungime cu sticla dublu sablata ,dresingul, dormitorul oriental dar astea nu costa mai mult de 3000E bani cu care ma incadrez in cei 15k de care vorbeam .

Deci se poate sa faci casa ieftina dar cu 3 conditii :

1 . sa ai utilitatile

2. sa muncesti singur

3. terenul moka

Poate nu ai inteles Moshule dar astea eu le aveam moka, acum vreau sa-mi trag separat curentul (acum impart cu socrii ) si devizul este de 2000E iar la gaze 2500E deci o palarie de bani .Inca ma mai gandesc daca e bine la pausal ca acum sau sa fiu independent .Aceasta independenta costa 4500E iar daca vreau sa fie totala trebuie sa pun si apa+canal care mai sunt si alea 1500E pe putin deci 6-7k E numai utilitatile .Oricum le am dar ca sa pun contoarul meu la fiecare dintre ele trebuie alt contoar si sa le trag din strada.

Deci daca puneam la socoteala totul era alt calcul ,deci materiale 15k E+manopera 15K E+ utilitati 7k E+ teren 50k E =87k E ,la banii astia nu ma mai apucam de casa .

Edited by BogdanG

Am inteles. Repet, nu am zis ca nu te cred, ci doar ca mi se pare foarte ieftin.

Eu am un teren, si asa cum am mai spus pe aici as vrea sa fac o casa de vacanta. Am sa incerc varianta ta, mai ales ca nu ma preseaza timpul. Problema este doar fundatia, unde iti trebuie oameni la sapat si turnat betoane si ridicat stalpii. Restul cred ca se poate face... Si la urma urmei totul se invata, nu-i asa? :)

@BogdanGCum naiba te duce pe tine devizul la bransamentul electric 2000euro?

Acum o luna am executat si eu bransamentul la renel la casuta care a facut-o tata la tara si costul total a fost de ( circa 1500 Ron). In banii astia nu a fost inclusa proiectarea - aia fiind facuta moca la noi la job.

De asemenea bransamentul la gaze mi se pare foarte scump.

Acum 3 ani cand am executat bransamentul la gaze al casei mele a fost (circa) 12 -13 milioane ( asta in Ploiesti)-de asemenea fara sa includ proiectarea.

Sa stiti ca sunt in aceeasi oala cu BogdanG!

In 2002 am cumparat,un teren in comuna Berceni (la 5 km de linia de centura a Buc. si 15 min din fata blocului pana in curte la tara) cu 4000$!

Tata,era maistru constructor si fundatia a facut-o singur-singurel iar,pana la placa,tot asa a ridicat-o singur!

Cand am turnat placa,am apelat la niste fosti colegi ai lui si atunci am mansardat si podul(apox. 1,6 m de la placa am mai ridicat un perete desi proiectul nu era cu mansarda...)

Costuri:bca(Doicesti mai ieftine si mai nashpa-i-mi pare rau)-30 mil,

fier beton fasonat gata+plase de Buzau)-25 mil,

manopera la meseriasi-25 mil,

beton(luat de-a gata de la Arcom)-30 mil

Una peste alta,mai mult de 150 mil nu am bagat!Cu casa sunt si in ziua de azi "la rosu"(am avut pierderi sufletesti) dar,sper,acum,cand o iesi creditul de la HVB sa mai continui!

La concluzia asta,am ajuns si eu:daca te pricepi sau daca pui tu mana iese muult mai ieftin!

Iar,cu meseriasii,trebuie avut mare grija pt. ca aia buni au plecat la munca afara iar,astia care au ramas ori sunt "parliti" ori,au niste scoruri,de te ia ametala!

Casa arata cam asa(de curand am acoperit-o cu carton bitumat-tip onduline):

@BogdanGCum naiba te duce pe tine devizul la bransamentul electric 2000euro?

Seicule, nu stiu daca o fi 2000€ in cap, dar pot sa-ti spun ca tarifele sunt foarte diferite de la oras la mediul rural. Suma data de tine mi se pare chiar mare fata de alte zone rurale. Nu cunosc mecanismul stabilirii preturilor.

Idem si la gaze.

Tata,era maistru constructor si fundatia a facut-o singur-singurel iar,pana la placa,tot asa a ridicat-o singur!

Cand am turnat placa,am apelat la niste fosti colegi ai lui si atunci am mansardat si podul(apox. 1,6 m de la placa am mai ridicat un perete desi proiectul nu era cu mansarda...)

La concluzia asta,am ajuns si eu:daca te pricepi sau daca pui tu mana iese muult mai ieftin!

Adica daca pune tata mana vrei sa zici =)) Da ce te faci cu un tata ca mine care nu le are?

N-ai spus cat a costat fundatia acolo intra beton parca-i black hole.

N-ai spus cat a costat proiectul si avizele.

Depinde de fundatie, nu toate sunt black hole :) )

In Bucuresti toate devizele sunt mai scumpe pentru orice, mai ales cind ai casa cu 3 nivele. Chiar si mesterii cind iti dau un pret il fac dupa moaca pe care o ai, masina pe care o conduci si in final casa pe care o vrei .

Am vrut sa fac termosistemul cu o echipa, cind au venit sa vada casa si au vazut curtea mare au incepus sa creasca pretul desi vorbisem acum citeva luni de un pret acum ca am unit 3 proprietati si curtea depaseste 300mp au inceput cu texte de genu ce inalta e casa, desi asa era si cind au venit prima data etc etc .In final o sa fac tot singurel desi sunt presat de timp ca vine iarna peste mine si nu am izolatia facuta si mai am de lucru la etajul 1 .

La gaze bransament Ploiesti = bransament Bucuresti in conditiii identice (respectiv lungime , lungime de spart strada etc) tin amandoua de Distrigaz Sud ( mai nou Gaz de France) .Deci ori ti-au facut un deviz la plezneala ori e vre-o greseala pe undeva ori au de spart o carca la strada ...si atunci e mai plauzibil.

De asemenea la Renel e cam aceeasi situatie , de altfel lucrarea de bransare la strada cu o lungime de circa 17-18mcontoarul ( se monteaza de Renel) - nu s-a pus stalp intemediar + toate taxele de rigoare m-au dus la un cost total dupa cum am zis de circa 1500 Ron.

Bransamentul la conductele Distrigaz nu se realizeaza de catre firme autorizate si deci, acelasi bransament poate avea un pret de la simplu la triplu, in functie de "mufa" beneficiarului sau tupeul firmei ?

Si cine te pune sa iei de bun ce iti spune cel de la prima firma ?

La Distrigaz ca si la Renel ( cel putin asa e la noi la Ploiesti) exista lista cu firmele autorizate atat pentru partea de proiectare cat si pentru partea de executie.

Deci depinde de cele ce doreste sa execute un bransament cu cine lucreaza.

Iar ca idee nu variaza prea mult devizele mai multor firme ( din proprie experienta cu bransamentul electric).

N-ai spus cat a costat fundatia acolo intra beton parca-i black hole.

N-ai spus cat a costat proiectul si avizele.

Fundatia:beton 1 cifa Mercedes intreaga(dar nu mai stiu cat are...pot sa ma uit la facturi,cred ca 12 mc).

:fierul beton,gata fasonat a costat in jur de 10 mil

Proiectul:2,5 mil in 2002.

Avizele:am reusit sa trec curentul pe numele meu deoarece,in curte mai este o casa mica de paianta,ce are curent tras.Restul urmeaza...pt. ca,alea care le aveam,au expirat si pt. ca de mai multe ori am fost tentat sa vand!

Cand,am inceput constructia,faptul ca tata era maistru constructor a fost un argument puternic,deoarece,dupa cum am mai spus,finante mari nu aveam!

Apropo,"black hole" vine dintr-un film ca nu m-am prins?! :-?

Nu man, a fost o gluma. Despre gaura neagra se spune ca "campul gravitational al unei black hole este atat de puternic incat emisiunile unui astfel de corp sunt minime (decat raze X), acesta atrage in interiorul sau orice (un fascicol de fotoni indreptat spre o black hole va fi absorbit de aceasta)". Deci daca face sa dispara pana si fotonii, cu atat mai mult cateva masini de beton :) )

In sensul de gaura fara fund.

Poate sunt exagerat cu fundatia, dar la Galati datorita loess-ului aceasta este cea mai mare problema, ca realizare si costuri. Prima intrebare la noi dupa ce ti-ai facut o casa este "cat te-a ajuns fundatia?".

...acum ca am unit 3 proprietati si curtea depaseste 300mp ...

Ceva imi scapa???initial cat a avut terenul pe care ai construit casa?

Intr-o zona ca Galatiu ai nevoie de un alt sistem de fundatii, la o casa in loc sa faci fundatii continue (beton simplu), ai nevoi de radier (beton cu o alta rezistenta, deci si pret mai mare), si mult fier beton...

Am nevoie de niste sfaturi cu privire la izolatia unei case.

Este vorba de o casa de 150 mp facuta din caramida, cred ca zidurile au jumate de metru grosime. Casa se gaseste intr-o zona destul de friguroasa la munte, adica 7 luni pe an are nevoie de incalzire, temperaturile sunt ceva gen Brasov. Acum vreau sa imbunatatesc confortul termic si consumul de agent termic si trebuie sa schimb cate ceva. In principal voi pune geamuri termopan, la astea am experienta.

Problema e ca nu stiu daca e neaparat necesara si o izolare exterioara a peretilor, si as prefera sa nu o fac deoarece au fost refacuti de curand. Dar nu as vrea sa apara igrasie sau ceva de genul asta. Cat de importanta este acesta izolatie? Cat ar costa daca as vrea sa pun asa ceva (ma intereseaza variantele maiieftine :) ) ? Precizez ca inaltimea camerelor este mai mare decat este normal cu vreo 25 de cm (mare prostie, stiu, nu am ce sa fac).

Problema 2 usile exterioare si interioare. Casa de care vorbesc are niste usi ciudate, adica sunt din 2 bucati: o usa normala care se foloseste in mod uzual, dar continuarea aceseia mai este inca o usa mai ingusta (cam de jumate de metru) fixata care se poate deschide prin miscarea unor zavoare pentru a permite accesul in interior ar unor obiecte mai voluminoase. Si pentru ca nu ajungea atat, deasupra tocului mai este inca un spatiu de vreo 50 cm care adaposteste un fel de geam, nu ma intrebati la ce foloseste, cred ca o sa-l desfiintez pe asta. Problema e ca aceste usi din lemn masiv sunt foarte proaste ca izolare termica si vreau sa le schimb cu niste usi cu cheder dar nu stiu ce pot gasi care sa mearga pe configuratia ciudata care este.

• 1 year later...

Am renuntat si eu la "confortul" de la bloc pentru o casa la 1 km de iesirea din Bacau spre Bicaz; 170 mp suprafata utila, la parter living de 28 mp, bucatarie 12mp, doua dormitoare de cate 14 mp, baie de 8 mp iar la etaj trei dormitare, un living similar cu cel de la parter si o baie. Suprafata de teren totala este de 500 mp (30 euro/mp), intentionez sa mai cumpar in spatele curtii 3-400 m, acum ca este cat de cat accesibil. Casa este construita din caramida porotherm de 25 cm, izolata cu polistiren de densitate mare de 5 cm, la interior glet si var lavabil alb, acoperis Lindab, garduri din tabla zincata cu fundatie de beton. Incalzirea este pe lemne, centrala Viessmann cu gazeificare; apa de la hidrofor, panza freatica este la 7-8 m, canalizarea in fosa septica. Pretul a fost de 92.000 euro la cheie, inclusiv finisaje si instalatii sanitare in bai, gresie, faianta, parchet, geamuri termopan, usi metalice de exterior si decupate de interior,etc. Mai trebuie sa-mi fac in urmatoarele doua saptamani o magazie si un garaj dupa care spre sfarsitul lunii noiembrie sper sa ma mut. Banii sunt o parte din credit (30.000) iar restul din vanzarea apartamentului unde locuim. Poze dupa ce ma mut... Achizitii in viitorul imediat - un Tico pt. nevasta, un caine si un motan pentru copii :) ). Motanul este dorinta expresa a Ligiei precum si un ciobanesc german, Alex si-ar dori un Husky, insa cred ca mai degraba gasesc lentile de contact pentru lupul Ligiei. :D

Edited by Wolfman
Motanul este dorinta expresa a Ligiei precum si un ciobanesc german, Alex si-ar dori un Husky, insa cred ca mai degraba gasesc lentile de contact pentru lupul Ligiei. :D

Era un Husky, in varsta de cateva luni, dat spre vanzare, cred, pe un post TV din Targu-Neamt. Anuntul l-am vazut ultima oara in urma cu 4 saptamani. De atunci n-am mai fost in Tg-Neamt. L-am vazut in realitate si era ingrijit si frumusel.

Probabil ma voi duce in Targ ...vineri. Voi da un telefon, daca vrei si daca va mai fi valabil anuntul.

P.S.: Felicitari pentru achizitionarea casei. Presupun ca e un Vis implinit. :)

Sa fie intr-un ceas bun Wolfman! Am un crescator de husky in oras, am sa-l intreb de vreun puiut :) Extraordinar de bun pretul... La pretul asta in zona mea nu iei nimic ca lumea...

Edited by Mircea

Mircea: Merci, deja ii lucesc ochii lui Alex. :)

Iulian: Nu-i chiar un vis, e doar o lege a progresului, apartamentul in care locuiesc are 39 de ani, peste 10 ani ii va scadea drastic valoarea pe cand terenurile din jurul orasului isi dubleaza anual pretul.