Jump to content

Romani Condamnati Pentru File-sharing

BogdanG

Recommended Posts

Cam fac exces de zel baietii... la fel cum au facut si cu oprirea pasapoartelor la granita la capsunari. Aia de la UE au ridicat o spranceana si astia reactioneaza isteric.

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

DA EU NU VREAU IN UE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Am mai zis-o si acum 2 ani si o repet. Pentru mine Ue nu aduce nimic bun. Si din pacate ne vor ei.

Oricum eu stau destul de putin la calculator cu de ce-ul deschis, ca nu prea am timp.

Edited by laurentziu83

@ Juliaen

Daca adunam ce zici tu si inmultim totul cu, sa zicem 1 milion, rezulta ceva bani. "Marea coruptie" si "mica jumuleala in masa" sunt fenomene uneori comparabile.

Pe partea de "comunicatii electronice" nu e mare sfaraiala (merge si sforaiala). La nivel de ISP, nimeni nu ia masuri drastice. De fapt unii nici nu le baga in seama. Altii se fac ca le trateaza (sesizarile).

"Transparenta" pe care se bazeaza ca principiu furnizarea de servici de comunicatii e in principiu mult mai tare decat cele cateva prevederi legale concrete ce descind din legea drepturilor de autor si ceva bla-bla-bla prin chestia cu "acceptable use policy" (asta parca am mai spus-o).

Ceva prudenta nu strica insa ;)

Ceva programe utile si free?Haideti sa incercam sa gasim ceva programe utile de care ne lovim mai mereu si care le putem gasi si gratis .Sa incercam o semi-legalitate.Pentru office eu stiu OpenOffice si tot asa...Sa facem un topic nou pentru asa ceva?

Pentru proiectare / modelare 3D - AlibreXpress.

Este free si stie destul de multe.

http://www.alibre.com/xpress/software/alib...sign-xpress.asp

Are ceva limitari fata de versiunile comerciale, dar pentru lucrari mai putin pretentioase este perfect.

Comparatii intre versiunile Xpress si cele comerciale:

http://www.alibre.com/products/features.asp

PS: Sper ca nu va fi luata ca si reclama.

Am si eu mai multe intrebari : :scarpin:

1) Cat e amenda daca te prinde pe de ce++ ?

2) De unde stiu ei ca am fost eu la calculator ? si nu a fost un prieten ? Cum demonstreaza ?

3) O intrebare cam aiurea... Care este probabilitatea din sutele de mii de oameni care sunt e de ce++, sa ma "ia" tocmai pe mine ?

ps: Mi se pare tare nasol tot ce se intampla. Cand ma gandesc ca o sa dau bani grei pe filme,programe chiar si pe muzica...toate se aduna. :spumelagura:

Edited by zack

Puscarie tata ...

Din cate stiu eu, utilizarea si/sau distribuirea ilegala a programelor pentru calculator se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 15 ani.

Mai multe detalii (cred) o sa gasiti la BSA (www.bsa.org/romania daca nu ma insel)

Edited by marr

Voi chiar credeti in asa ceva ? vorba la un tovaras : politia si softul. Nici politia nu cred ca are Windows cu licienta :spumelagura:

Parerile sunt impartite. Multi dintre tovarasi cred ca vor sa "sperie" lumea...

Chiar credeti ca se poate monitoriza de ce++ ?? la cati utilizatori sunt ?!!

sfat : nu deschizi usa, credeti-ma merita. Dupa 2-3 vizite gaborul renunta sa mai bata drumul !

astia cam uita in ce tara si pe ce lume traiesc

Edited by Cumnatu

Cumnatu, fac cu file-sharingul cum au facut si cu petardele, artificiile. o forma mai evoluata e gripa aviara, care consider ca e o mare prostie.

:o fftopic: La mine in bloc(pe scara), am un vecin de face petreceri de petreceri. Cheama lumea politia, degeaba...vorbesc la interfon cu politistii, tin muzica mai incet 5-10 minute, apoi iar la maxim.

Intr-o seara, am stat la sala(de net) cu un prieten, care lucreaza acolo. Intre timp cine apare la sala ?!! nea gaboru' care teoretic trebuia sa mentina oridnea pe strada. :mrgreen:

In primul rand, lucrurile se misca doar la Iasi.

In al doilea rand, se misca din cauza aderarii la UE. Europenii au cerut actiuni imediate impotriva pirateriei.

Asa cum zicea chiar si unul din politistii in cauza, se vrea mediatizarea catorva cazuri ca de frica pirateria sa scada.

Iar cu sansa de a ti se intampla tocmai tie, s-o luam asa: vrei sa cumperi o bomboana. Stii ca in bolul cu 1000 de bomboane una este otravita. Mai cumperi?

Hai sa vedem ce zice legea (extrase din http://www.legi-internet.ro/index.php?id=63).

E remarcabil ca:

(Articolele scrise cu caractere italice au fost modificate sau introduse prin Legea nr. 285 din 23 iunie 2004 )

(Articole scrise cu caractere boldate au fost modificate sau introduse prin Ordonanta de Urgenta 123 din 1 Septembrie 2005)

In plus, cu verde am marcat eu ce mi s-a parut relevant.

Art. 13. — Utilizarea unei opere da nastere la drepturi patrimoniale, distincte si exclusive, ale autorului de a autoriza sau de a interzice:

a) reproducerea operei;

b) distribuirea operei;

...

f) comunicarea publica, direct sau indirect a operei, prin orice mijloace, inclusiv prin punerea operei la dispozitia publicului, astfel incat sa poata fi accesata in orice loc si in orice moment ales, in mod individual, de catre public;

...

CObservatia 1 - Pana la distribuire si comunicare publica, e "hent" ca faci o copie.

Hai sa vedem ce inseamna cele 3 chestii... nasoale.

Art. 14. — Prin reproducere, in sensul prezentei legi, se intelege realizarea integrala sau partiala a uneia ori a mai multor copii ale unei opere, direct sau indirect, temporar ori permanent, prin orice mijloc si sub orice forma, inclusiv realizarea oricarei inregistrari sonore sau audiovizuale a unei opere, precum si stocarea permanenta ori temporara a acesteia cu mijloace electronice.

Art. 14^1

(1) Prin distribuire, in sensul prezentei legi, se intelege vanzarea sau orice alt mod de transmitere, cu titlu oneros ori gratuit, a originalului sau a copiilor unei opere, precum si oferirea publica a acestora.

...

Art. 15. (1) Se considera comunicare publica orice comunicare a unei opere, direct sau prin orice mijloace tehnice, facuta intr-un loc deschis publicului sau in orice loc in care se aduna un numar de persoane care depaseste cercul normal al membrilor unei familii si al cunostintelor acesteia, inclusiv reprezentarea scenica, recitarea sau orice alta modalitate publica de executie ori de prezentare directa a operei, expunerea publica a operelor de arta plastica, de arta aplicata, fotografica si de arhitectura, proiectia publica a operelor cinematografice si a altor opere audiovizuale, inclusiv a operelor de arta digitala, prezentarea intr-un loc public, prin intermediul inregistrarilor sonore sau audiovizuale, precum si prezentarea intr-un loc public, prin intermediul oricaror mijloace, a unei opere radiodifuzate. De asemenea, se considera publica orice comunicare a unei opere, prin mijloace cu fir sau fara fir, prin punerea la dispozitie publicului, inclusiv prin Internet sau alte retele de calculatoare, astfel incat oricare dintre membrii publicului sa poata avea acces din orice loc sau in orice moment ales in mod individual.

Obesrvatia 2 - Incepand cu septembrie 2005, Internetul intra in colimator in mod explicit.

Nu cred ca e nevoie sa intram in detalii de genul:

CAPITOLUL IX

Programele pentru calculator

Mai bine sa vedem ce patim:

Art. 139^8

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 2.500 lei (RON) la 40.000 lei (RON) punerea la dispozitie publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual.

Art. 139^9

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 10.000 lei (RON) la 40.000 lei (RON) reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator in oricare dintre urmatoarele modalitati: instalare, stocare, rulare sau executare, afisare ori transmitere in retea interna.

Se pare ca, asa cum e in multe cazuri, nu legea e problema (desi se cam calca pe picioare in multe prevederi), ci doar aplicarea ei. Dar sa nu zicem vorba mare, la o adica, daca vor sa faca o "razie" e prapad.

Cum ziceam: aveti grija!

@Cumnatu: baietii vin cu mandat, asa ca optiunea cu nedeschisul usii nu exista.

@ticolino: au inceput la Iasi, acum in fiecare oras. La nivelul fiecarui judet a fost numit cate un procuror care sa se ocupe special de astfel de cazuri.

@zack: pedeapsa e dosar penal (cu amenda) si confiscarea aparaturii (prin Iasi am auzit ca de obicei se confisca HDD, iar la pestii mai mari se ia toata aparatura). Teoretic, nu conteaza cine era la calculator, esentialul e informatia stocata.

Tin minte din perioada studentiei din Iasi (2001-2005) ca se faceau periodic astfel de controale prin camine, dar nu se luau de user-ul obisnuit; mergeau la tinta, dupa anunturile de pe net si cele lipite peste tot (sa-i fi vazut pe baieti cum umblau prin oras sa dezlipeasca anunturile puse tot de ei).

Deocamdata sper sa se multumeasca cu rechinii (cu toate ca au pus mana si pe niste pestisori amarati).

@zack: care e sansa sa fii ales din sutele de useri? algoritmul de alegere e simplu, cei care au peste 50GB share, in ordine descrescatoare (aproximativ).

Edited by Juliaen

Bun, daca fac parte dintr-o retea de cartier, folosesc soft licentiat, nu am muzica si filme decat ce pot dovedi ca am cumparat, patesc ceva? Ca daca e sa o luam asa, simpla apartenenta la o retea te face delicvent nu? Evident nu la o retea autorizata. Prectic, eu folosesc reteaua doar ca sa-mi partajez conexiunea la internet intr-o locatie, tot a mea, unde nu vine nici un provider. Ca "tehnic nu se poate", dar eu am reusit sa-mi aduc cablu FTP... Voi fi afectat eu de faptul ca ceilalti membri ai retelei seruiesc la greu? Incerc sa-mi imaginez ce mutra ar face indivizii cand ar vedea ca am licente :D Ca discurile cu filme si muzica le duc la vecini pentru o vreme. Si aia nu au nimic din ce tine de IT.

Normal ar fi ca cei ce sunt proprietarii retelei sa raspunda pentru asta; nu cred ca e problema noastra ca atunci cand intri intr-o retea sa ii controlezi pe respectivii la autorizatii.

Voi fi afectat eu de faptul ca ceilalti membri ai retelei seruiesc la greu?

Nu. Nu se vor lua de tine decat daca descopera ca ori ai sharuit chestii fara licenta ori downloadezi masiv chestii fara licenta.

Deci:

- chestia cu "share ilegal" e una: daca n-ai nimic ilegal, n-are de ce sa-ti fie frica

- chestia cu reteaua de cartier e alta: nu e adevarat ca n-ai nicio treaba cu autorizatia retelei; nu prea au insa ce sa-ti faca, decat sa-ti "taie" accesul; daca ai fi cumparat un produs furat sau de contrabanda, acesta putea fi confiscat (asta pentru analogie referitor la "raspundere")

am eu o idee conturata: se face o noua revolutie in direct, pt ca UE sa vada ca se face ceva, adica raziile nu exista, sau dosarele penale nu vor fi finalizate... eu acum am la share 63 gb si sunt in primii 25 de pe huburile din lista, dar ce sa faci, am schimbat ip si culmea am nimerit unul liber si nu ma deranjeaza nimeni...

IGP ne-a confirmat ieri ca politisti sub acoperire actioneaza in retelele de internet pentru descoperirea celor care instraineaza filme, muzica, jocuri sau programe fara licenta

Purtatorul de cuvånt al Politiei Romåne, inspectorul-sef Catalin Popescu, ne-a spus ca au deja acordul unor procurori si judecatori pentru efectuarea de misiuni sub acoperire

Surse oficiale ne-au confirmat demararea Operatiunii „ Gramofonul“, la care participa 104 politisti de la toate inspectoratele judetene

Politia dezgroapa securea razboiului cu pasionatii de „file share“ pentru ca sustine ca postarea, descarcarea si folosirea de materiale protejate de Legea dreptului de autor este o incalcare a legii

Parchetul General ne-a confirmat faptul ca se va semna un protocol intre mai multe institutii pentru combaterea pirateriei

Protocolul va fi semnat de 26 de institutii, grupurile de lucru fiind conduse de reprezentanti ai Parchetului General

Continuarea pe http://stiri.neogen.ro/sa-stiti-ca-va-mint...oastre/191480/2

Daca aveti timp de citit, era mult prea mult sa pun totul aici

Intr-o tara unde esti vinovat pana la proba contrarie si intimitatea e un concept din filmele americane, e normal sa poata sa-ti citeasca unul pana si partidele de cybersex cu cate un frustrat deghizat in femeie :D

Ce ma enerveaza pe mine la culmea este ca daca eu cumpar un film de la magazin, dau 50$ pe el si pe urma vreau sa il dau la toata planeta, restul nu o sa aiba cd-ul / dvd-ul o sa fie condamnati ca nu au originalul dar nu l-au luat ilegal, l-au luat de la mine legal eu l-am cumparat legal cum dovedesc ei ca este sau nu sharing ilegal?