claparu Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 pai am vazut ca sunt discutii despre asemenea motoare dar despre e-tec nu sunt Link to comment
claparu Posted April 18, 2006 Author Share Posted April 18, 2006 vreau sa stiu de ce motorul asta e-tec este acelasi lucru cu dohc sau sohc.Si cam ce consum au.discutii pe forum despre consun sunt numai despre dohc si sohc. Link to comment
BogdanG Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 (edited) Ai auzit de Marketing ? Aia este E-Tech-ul ...mai este si D-TECH ...depinde de capacul montat la asamblare > Edited April 18, 2006 by BogdanG Link to comment
Dj_Dark Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Alezz are e-tec, sincer sunt si eu curios sa aflu dar nu cred ca sunt diferente prea mari intre sohc de gle si e-tec de executive. Alezz, unde esti? Link to comment
claparu Posted April 18, 2006 Author Share Posted April 18, 2006 Asta vreau sa stiu si eu daca e-tec este acelasi lucru cu SODH sau DOHC sau sunt diferite. Link to comment
Dj_Dark Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 (edited) Este aproximativ la fel cu Sohc. Dohc are 16 valve deci diferit. Singura diferenta pe care am observat-o la ochi a fost delco-ul care nu mai este mecanic pus pe axa cu came ci electronic, nu are componente mecanice, in rest or mai fi, eu am vazut doar asta. S-ar putea ECU sa fie diferit. Faza cu E-tec cred ca vine de la Ecotec de la opel, Opel-ul si Daewoo cielo, espero au multe in comun. Edited April 18, 2006 by Dj_Dark Link to comment
CT_ZDB Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 E-tec-ul asta de care vorbiti este SOHC (Motor cu o singura Axa cu came -> 8 supape) DOHC-ul este cu 2 axe cu came -> 16 valve. Diferenta dintre motorul de pe GLE-uri si cele Euro 3 sunt traseul de evacuare (2 catalizatoare), sonde Lamda, aprinderea la Euro 3. Mie mi se pare ciudat cum Euro3-urile au 80Cp, si norme de poluare E3, iar GLE-urile au 75 Cp si sunt si noneuro... dar partea mecanica este comuna... Nu cumva GLE-uile au motoarele sugrumate puternic de ECU? Cum spunea si BogdanG. e doar marketing la denumirea motoarelor. Link to comment
BogdanG Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Asta la noi ca prin Vietnam vezi Lacetti 1.6 16v E-TECH asta confirma faptul ca oamenii de la GMDAT stiu ce e aia MARKETING . Link to comment
VAXXi Posted April 18, 2006 Share Posted April 18, 2006 Ok, deci din moment ce s-a aflat ca e-tec = sohc, se inchide. Link to comment
Recommended Posts