Jump to content

Din Codul Rutier....

livium

Recommended Posts

Salut.

Am o cunostinta care avut un accident cand a iesit de pe un drum fara nici un semn de circulatie si a fost lovita in stanga de un nea omu'. Si acum politia vrea sa-i suspende permisul de conducere pentru necedare de prioritate.

Intrebarea mea este urmatoarea: ce se poate intelege prin drum lateral de categorie inferioara? Nenea politistu' i-a zis ca a iesit de pe un astfel de drum si, conform codului rutier, i se suspenda permisul. Totusi, un astfel de drum, nu inseamna drum de tara?

Precizez ca totul s-a intamplat in oras, nu in afara.

Multumesc pentru raspunsuri.

OK. Se pare ca am fost cam "incalcit" in exprimare. Scuzele mele.

Intrebarea ramane aceeasi: ce se intelege prin drum lateral de categorie inferioara?

Inca odata, imi cer scuze.

Da, accident in caz de neacodare de prioritate, se cam suspenda pentru asta. Acum si in oras, daca iesi de pe o alee in bulevard, cam cedezi trecerea, dar in principiu e cam discutabil. Ca uneori sunt semne de circulatie puse cu duiumul, iar alteori lipsesc cu desavarsire si stai sa te intrebi cine are prioritate...

in general la clasificarea asta se tine cont de RANGUL drumului: sosea, strada, alee, intrare, etc si de latimea acesteia... intr-adevar este discutabil, dar nu poti emite pretentii daca rangul drumurilor este vadit disproportionat...

@Livium: Iti place sau nu dar nenea politistu are dreptate ;) Ce au scris ceilalti forumisti mai sus e perfect valabil, si chiar daca nu exista semne, opresti/incetinesti for safety macar!

Prin codul rutier zice cam asa: Pierd prioritatea vehiculele care intra pe un drum public venind de pe un drum lateral de categorie inferioara.

Asa ca cel mai bine ne spui tipul de strada de pe care iesea masina si tipul de strada pe care vroia sa intre :mrgreen:

Mai... povestea e mai lunga si nu prea are rost s-o zic, ca s-ar putea sa va prindeti urechile (e destul de incalcita). Oricum, din ceea ce s-a postat mai sus, am cam inteles care-i faza cu acest tip de drum. Stiam acel paragraf, cu pierderea prioritatii cand se intra pe un drum public de pe unul de categ. inferioara, in schimb aveam unele dubii. Acuma totul e clar. :)

Va multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsurile date.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...