stefanv Posted April 19, 2006 Share Posted April 19, 2006 Salut, Acum cateva zile mi s-a rupt cureaua de la alternator si vreau sa mi-o schimb singur. Nu le am am eu cu mecanica auto dar avand in vedere ca e prima masina, fac practica pe ea... Problema este ca la Tico, langa roata de la motor peste care vine cureaua este un "ciot" (nu radeti ca nu stiu cum sa-i zic ) si nu stiu daca cureaua trebuie sa vina peste el sau pe dedesupt. Ma poate ajuta cineva? Multumesc, Stefan Link to comment
Pedala Posted April 19, 2006 Share Posted April 19, 2006 (edited) Cureaua trebuie sa stea dreapta intre roti... Curelele nu se intind decat cu role intinzatoare, nu cu cioturi. Sau sistemul vechi, cum are si Tico, prin pozitia alternatorului. Edited April 19, 2006 by Pedala Link to comment
el cid Posted April 20, 2006 Share Posted April 20, 2006 ce fel de tico? cu sau fara aer conditionat?daca-i fara e simplu.ai grija doar la cumpararea curelii. adica sa intre normal in "santul " rotilor fara sa agate pe undeva(margini). vezi ca alternatorul culiseaza si in principiu nu trebuie sa destringi decat un surub. e simplu. la cel cu aer c. trebuie sa treci pe sub cureaua a. c.(se demonteaza prima). atentie la marca (producatorul) curelii. una buna trebuie sa reziste aprox. 40000km. despre "ciot" ...pune o poza ca sa ne dam seama.succes Link to comment
stefanv Posted April 21, 2006 Author Share Posted April 21, 2006 Am reusit s-o schimb Din pacate nu am cu ce sa fac poza la "ciot" dar cureaua trebuie pusa peste el. Cred ca de fapt este un reper pt intinderea curelei... Va multumesc la toti pt. informatii! Link to comment
cristi_vb Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Am si eu nevoie de putin ajutor. De cat e surubul de la alternator, cel folosit pentru intinderea curelei? E suficient sa-l desfac pe cel de sus sau trebuie desfacut si cel de sub alternator ca sa intind cureaua? Link to comment
tolin Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Trebuie sa desfaci si surubul de jos pentru a putea scoate cureaua, apoi il strangi pe el si reglajul se face din cel de sus. Cureaua veche iese cel mai usor pe jos, la fel, cureaua noua se monteaza mai usor pe jos. Link to comment
cristi_vb Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 (edited) Nu vreau sa schimb cureaua, vreau doar sa o intind ca e slaba rau. Mi-au schimbat-o la service si dupa 2000 de km a inceput sa scartaie. Edited November 21, 2007 by cristi_vb Link to comment
tolin Posted November 21, 2007 Share Posted November 21, 2007 Atunci trebuie slabit surubul de jos, reglezi si fixezi din surubul de reglaj si apoi strangi surubul de jos. Link to comment
Recommended Posts