MethodRO Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 In acest topic vreau sa tratam starea cabanelor din Carrpati. Care mai sunt functionabile, reamenajate sau parasite. Weekendul trecut am fost la o tura montana pe traseul Predeal - Cabana Susai - Cabana Clabucet Plecare -Predeal. Am fost placut impresionat de Cabana Susai care a fost refacuta. Pot zice ca nu mai e cabana ci tinde spre hotel. Totul a fost modernizat, camerele sunt de 2-3 personane, In fiecare camera LCD, Sistem de ultima generatie pt prevenirea si stingerea incendiilor. Intr-un cuvant o cabana la standarde ocidentale. Nu pot spune acelasi lucru despre cabana Ciucas care a fost lasata in paragina. Pacat. Voi ce mai stiti despre cabanele din Carpati? Link to comment
dreaQ Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 Sunt genul care prefera cabanele "studentesti". Daca zici cabana nu trebuie sa zici LCD sau masa de biliard. Nu ma duc la munte sa ma uit la TV prefer o cantare sau un foc de tabara (cand se poate). Mica poveste: Acum ceva ani pe cand urcam la OMU o tipa din grup (daia de birou) zice: ahhhh abia astept sa ajungem la cabana sa fac un dus fierbinte si sa jucam un biliard ceva... La care noi daaaa )"> )"> Link to comment
MethodRO Posted April 21, 2006 Author Share Posted April 21, 2006 Eu am fost pe afara si am vazut cam ce era pe la alti. Si mie imi place acelasi lucru. Dar trebuie sa mai evoluam putin. Nu strica sa poti face un dus cald cand ajungi la cabana. Important este sa petreci cat mai mult timp in aer liber si CURAT. Link to comment
iuliana Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 Cabana Plaiul Foii e refacuta, arata mai mult a hotel acum. Mai multe detalii nu stiu, am stat la cort. Cabana Curmatura e cabana adevarata de munte, fara pretentii prea multe, peisajul e superb. De cabana Brusturet nu mai stiu nimic de acum cativa ani, arata destul de rau, am preferat tot cortul. Cabana Cristianul Mare din Postavarul e de asemenea renovata, arata foarte bine. Cred ca nu mai e nevoie sa spunem nimic de Babele (penultima oara nu am prea dormit din cauza unor elevi de clasa 5-a, 6-a, care au baut toata seara bere si noaptea au urlat si alergat continuu pe culoare). Cabana Caraiman era in extindere, conditii specific de munte fara pretentii, fac un ceai foarte bun. Mai stie cineva conditiile de la Scropoasa, Zanoaga, Bolboci? Nu am mai fost de mult si mi-ar place sa merg prin zona. Link to comment
Abram Burel Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 E dfrept ca pe vremea cand mai urcam si eu muntele era la moda priciul. Tot la fel de drept e ca daca e s-o conving pe nevasta-mea sa mearga la o "cabana", trebe' neaparat TV (chestia cu LCD-u' n-o framanta si asta ma enerveaza pe mine) si ceva dush. Tare mi-e dor de Curmatura, mamaaa ce supa de fasole cu fragi aveau oamenii p-acolo, candva... Link to comment
mr_ Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 Mie Bolboci imi trezeste amintiri placute... am pescuit in lac cu sticla din plastic (in 15 min am prins aproape un kilogram de pestisori din aia "verdetz" cum le spunea cabanierul), am facut fish & chips si tuica flambata, am cules afine, am rupt un topor, am imprumutat altul de la cabana si l-am rupt si pe ala (deh, prostovan de la oras) iar aia de la cabana in loc sa ma ia la alergat mi-au mai imprumutat unul... ...Or mai exista asemenea oameni in Ro? CA povestea are vreo 6 ani... Link to comment
dreaQ Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 Cateva poze apropo de curmatura. E veche dar curatica-se poate si mai bine. Chiar daca o vor reface (renova) va fi tot bine pentru ca in comparatie cu Plaiul Foii la curmatura nu se poate ajunge cu masina si astfel burtosii cu mertane nu vor servi fasolica acolo.. Link to comment
george03 Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 E dfrept ca pe vremea cand mai urcam si eu muntele era la moda priciul.... Tare mi-e dor de Curmatura, mamaaa ce supa de fasole cu fragi aveau oamenii p-acolo, candva... La Curmatura am petrecut ultima iesire "adevarata" la munte ... in iulie '89 Tare era "odihnitor" dormitul la priciuri Tocmai dadusem la facultate si n-am avut rabdare sa aflu raspunsul (de fapt eu eram sigur ca o sa pic ... si nu mai vedeam iesit din casa in vara aia ) ... asa ca am plecat cu niste prieteni la munte. Intratul la facultate l-am sarbatorit la mare . Numai ca de la acea plimbare m-am ales cu o hernie ... si am de atunci 3 operatii ... asa ca acum ma duc la munte doar cu dush si caldurica . Asta e ... pacatele tineretilor se platesc la batranetze!! @dreaq: In '89 era un drum forestier care ajungea pana sus ... asa ca burtoshii cu 4x4 pot ajunge pana la cabana . O sa caut pozele facute cand am fost acolo ... cred ca le mai am ... le scanez si le adaug. Chiar ... si-au tras curent electric la cabana? Ca pana in revolutie noaptea se statea la lampa ... si tare bine era! Acolo am ragusit de nu mi-am mai revenit 2 saptamani de atata cantat. Link to comment
dreamlike Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 (edited) Cand citesc despre munte, amintirile imi revin in minte. Ce vremuri frumoase, ce peisaje, ce prietenii se legau pe marginea focului, ce cantece de munte se cantau ... ce televizoare, ce biliard, ce dus? Nu era nici macar curent electric. Nici nu ne gandeam la asa ceva, lucruri de care acum nu ne putem dispensa din pacate. fftopic: Odata, dupa un traseu pe timp de noapte care a tinut circa 4 ore, desi in mod normal ar fi trebuit sa facem 1 ora si jumatate, incepuse sa si ninga, dupa ce am ajuns la cabana am intrat direct in sacii de dormit (bineinteles la priciuri), dimineata ne-am trezit in zapada - se deschisese usa si viscolul bagase zapada in cabana. Totusi excursia a fost bestiala. Cea mai hazlie intamplare a fost cu un cabanier (Nea Petrica de la cabana Barcaciu - poate sibienii il cunosc), din aceeasi categorie ca cel descris de mr_ (cred ca toti sunt asa), cand niste baieti din bucuresti (sa nu se supere bucurestenii) au intrebat de unde pot culege niste fragi si el le-a dat scara si i-a trimis ceva mai incolo unde sunt sunt cativa copaci plini cu fragi ) . Dupa vreo doua ore, incepusem sa ne facem griji, s-au intors cu buza umflata si s-au dat seama de tarasenie - nu s-au suparat insa. Mi-ar face placere sa mai bat potecile alea acum, sa mai vad cum mai sunt cabanele, unele am inteles ca au sfarsit chiar in foc (Suru, Balea Lac), altele au fost renovate, Balea Lac a fost refacuta. Cabanele de care vorbesc sunt din Fagaras, in Bucegi si Apuseni nu am innoptat la nici o cabana, doar am baut un ceai si am plecat mai departe. As fi curios cum se distreaza tinerii de acum la munte, ce echipamente au, ce pasiuni, ce scule (laptop, camere foto, video), noi ne multumeam cu un aparat de radio (un prieten avea chiar un casetofon Panascanic pentru care caram la baterii ....) si o lanterna. Edited April 21, 2006 by dreamlike Link to comment
MethodRO Posted April 21, 2006 Author Share Posted April 21, 2006 @iuluiana : Cat de curand am sa plec la Bolboci si am sa-ti spun eu in ce stare sun cabanele. Zanoaga pt mine este cabana copilariei mele. Ai mei au fost ghizi BTT. Pacat ca nu mai exista. @Dreamlike : Echipament te intereseaza? Iti arat eu daca vrei. Am aproape tot ce am nevoie. Mai trebuie sa completez echipamentul de catarat. Iti lansez la vara o provocare. Hai cu mine sa vezi cum se distreaza aia tinerii. Ce crezi ca am uita de cantecele din fata focului de tabara! Ia zi te incumeti sa mergi cu mine si prieteni mei pe munte? Link to comment
dreamlike Posted April 21, 2006 Share Posted April 21, 2006 @Dreamlike : Echipament te intereseaza? Iti arat eu daca vrei. Am aproape tot ce am nevoie. Mai trebuie sa completez echipamentul de catarat. Iti lansez la vara o provocare. Hai cu mine sa vezi cum se distreaza aia tinerii. Ce crezi ca am uita de cantecele din fata focului de tabara! Ia zi te incumeti sa mergi cu mine si prieteni mei pe munte? Eu ca sa merg la munte trebuia sa imprumut un rucsac cu cadru de aluminiu de la un vecin, pentru ca nu se gaseau, abia dupa cativa ani de la revolutie am reusit sa-mi achizitionez unul. Cat priveste escapada, ramane de discutat, orice este posibil. Link to comment
MethodRO Posted April 22, 2006 Author Share Posted April 22, 2006 Deci sa inteleg ca accepti provocarea cu traseele pe munte. E bine. Ar fi frumos sa ni se mai alture si alti mebri! Link to comment
mr_ Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 Poate or sa se alature >- Insa depinde de o groaza de factori. Link to comment
MethodRO Posted April 22, 2006 Author Share Posted April 22, 2006 Eu zis ca incepem cu ceva usor. De exemplu muntii Ciucas. Bine ca mi-am adus aminte, cu aceasta ocazie, de cabana Muntele Rosu. O cabana de nota 10. Mancare buna si ieftina cazare cu conditii foarte bune. Drum de acces asfaltat in cazul in care vi cu masina. De acolo poti face trasee cu o privelista superba. Link to comment
dreamlike Posted April 22, 2006 Share Posted April 22, 2006 Am uitat cu desavarsire de surpriza care ti-o pregatisem astazi. Nu-i nimic, va mai fi si data viitoare. Link to comment
MethodRO Posted April 22, 2006 Author Share Posted April 22, 2006 fftopic: Pai poate vi si tu cu noi la un suc! Link to comment
MethodRO Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 Cu parere de rau va informez ca azi noapte Cabana din Piata Mare, situata la 1500m altitudine, a ars. Sa speram ca o vor reface cat de repede. Link to comment
dreaQ Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Tactica des folosita. Dau foc la cabana si incazez asigurarea... Link to comment
MethodRO Posted May 11, 2006 Author Share Posted May 11, 2006 Asta toamna a ars Cabana Poiana Izvoarelor. In prezent este in reconstructie. Link to comment
zalmoxis Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Io cred ca avem de-a face cu piromanii de cabane Si Diham si Piatra Mare acum Poiana Izvoatrelor !Tii ce cabana draguta era aia odata !!!!.... ... Link to comment
Abram Burel Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Pai, parca Piatra Mare a mai ars odata? Sau imi joaca mie memoria feste (ultima oara am fost acolo prin '87... cred... ) Link to comment
iuliana Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Acum a ars cabana Bonloc din masivul Piatra Mare. Link to comment
MethodRO Posted May 19, 2006 Author Share Posted May 19, 2006 Cabana arsa va fi refacuta in aceasta vara. Am vb cu cineva de la salvamont si mi-a confirmat. Cauza focului a fost un scurt ciruit la tabloul electric. Link to comment
MethodRO Posted May 24, 2006 Author Share Posted May 24, 2006 Stie care care mai este starea refugiilor? Ultimul refugiu la care am fost este cel de la Costila care sa prezinta in perfecta stare, fiind intretinut de C.A.R. (Clubul Alpin Roman). Sunt interesat de cele din masiva Piatra Craiului. Link to comment
dreaQ Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Am fost anul trecut la refugiul din ascutit si la refugiul sperantelor. Nu sunt in stare perfecta dar ca si "refugiu" pentru o noapte este numai bun. Cel de pe ascutit este mai bine intretinut-acum 2 ierni am ramas acolo.. In rest de grind sau altele nu mai stiu nimic. Link to comment
Recommended Posts