ToPser Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 imi ziceti cand si le trimit eu un mail in engleza Link to comment
aztec Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 ok.. mai intai eu zic sa-i intrebam pe forumisti polonezi pt a afla mai multe date si poate pt un mic ajutor ..( pt a stii cum vorbim cu producatorul) apoi contactam fabricantul.. si vedem ce si cum pana acum avem optiunea numai pt seturi (adica Dreapta-stanga) 13 bucati cu reglaj interior-rabatabile si 3 simple rabatabile..corect? Link to comment
dreaQ Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 (edited) Da-mi mie ca am o colega in Varsovia. Imi traduce ea eventual vorbeste acolo. Ce sa intreb daca au pe stoc care e pretul. Ce conditii cum se face livrarea... Vorbesc maine cu ea sa puna o intrebare preliminara si va spun ce a facut. Edited May 15, 2006 by dreaQ Link to comment
ToPser Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 ok , deci mai scriu pe forumul polonezilor sau nu ? Link to comment
dreaQ Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 Trimit acum mail in polonia. Mai bine sa vorbeasca acolo direct la producator, nu? Poate pana mai pe seara ne dau un raspuns. Link to comment
f.marinescu Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 1. Paul_Ferrari- un set oglinzi cu reglare din interior 2. Pedala - un set oglinzi cu reglare din interior 3. ToPser - un set oglinzi cu reglare din interior 4. Aztec - un set oglinzi cu reglare din interior 5. Ticodriver - un set oglinzi cu reglare din interior 6. AAdorjan - un set oglinzi cu reglare din interior 7. Shenck - un set oglinzi rabatabile 8. Viviana - un set oglinzi cu reglare din interior 9. alexandru diaconescu - un set oglinzi cu reglare din interior 10.dreaQ - un set oglinzi rabatabile 11.Kristian - un set de oglinzi cu reglare din interior 12. Dragosman - un set de oglinzi cu reglare din interior 13. Ciprianv- un set de oglinzi cu reglare din interior 14. Nos - un set de oglinzi cu reglare din interior 15. Tetea - un set oglinzi rabatabile 16. Pyty - un set oglinzi cu reglare din interior 17.f.marinescu@email.ro - un set simple rabatabile Link to comment
Shenck Posted May 16, 2006 Author Share Posted May 16, 2006 ok , deci mai scriu pe forumul polonezilor sau nu ? Sa inteleg ca ai reusit sa iti finalizezi inregistarea Nu strica un topic la polonezi in paralel cu asteptarea raspunsului de la dreaQ & Co Link to comment
Dragosman Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 Corect! Atacati pe toate partile! Macar sa primim un raspuns afirmativ dintr-una din parti. Link to comment
dreaQ Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 A vorbit persoana din polonia cu cei de la firma respectiva. Au zis asa: pretul este de 39.6zl (cel de 36 era pt. en-gros) si ca ei vand catre o firma daca vrem. Livrarea a 17 seturi insemna deja export cica si ca nu s-ar prea complica pentru asa de putine. Nu stiu cum sa fac mai departe. Spuneti si voi cum sa facem. Link to comment
ticodriver Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 Pai daca trimitem banii, nu poate persoana respectiva sa le cumpere si sa ni le trimita dupa? Sau firma poloneza nu lucreaza decat cu pers juridice? Link to comment
AAdorjan Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 (edited) Eu am "inteles" de pe forumul polonez ca o persoana din Uzbegistan si-a comandat un set si cei de la firma iau trimis... Asta spunea tipul de pe site celui care vroia sa comande: "Also she can put in charge one of her dealers to ship you all you need." Edited May 16, 2006 by AAdorjan Link to comment
dreaQ Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 Ok le cumpara si dupa? Le trimite cu un curier sau cum? Nu trebuie vama? Link to comment
ticodriver Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 (edited) Le poate trimite si prin posta. Cu vama nu stiu ce sa zic... In alta ordine de idei, acum vreo 2 ani am vrut sa iau oglinzi de Tico de la un magazin din Targul Vitan si m-a intrebat ala daca vreau cu reglaj din interior - erau mai scumpe cu 200 de mii fata de cele normale, deci pe vremea aia ajungeau la 1 mil, acum ar fi 800 de mii bucata - cred ca iesim cu tot cu vama mai ieftin daca le luam din Polonia. Later edit: mi-a spus o colega, care i-a venit un telefon din Spania, ca a aflat cat e vama intreband la Posta Internationala!? de la Obor. Asa ca cine are drum pe la Obor ar putea sa intrebe. Oricum colega a platit 300 si ceva de mii la o valoare declarata de o suta si ceva de euro, deci pt un set de oglinzi nu cred ca e prea mare vama - ea se plateste oricum la ridicarea de la posta. Edited May 16, 2006 by ticodriver Link to comment
Paul_Ferrari Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 Eu cred ca daca le declara ca piese auto nu poate sa fie o super suma vama ... Era la un moment dat o magarie ca aduceau astia electronicele demontate ca sa fie vamuite(urat cuvant) ca piese ... Link to comment
bebestrumf Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 (edited) In cazul in care nu e prea tarziu, ma adaug si eu pe lista... 1. Paul_Ferrari- un set oglinzi cu reglare din interior 2. Pedala - un set oglinzi cu reglare din interior 3. ToPser - un set oglinzi cu reglare din interior 4. Aztec - un set oglinzi cu reglare din interior 5. Ticodriver - un set oglinzi cu reglare din interior 6. AAdorjan - un set oglinzi cu reglare din interior 7. Shenck - un set oglinzi rabatabile 8. Viviana - un set oglinzi cu reglare din interior 9. alexandru diaconescu - un set oglinzi cu reglare din interior 10.dreaQ - un set oglinzi rabatabile 11.Kristian - un set de oglinzi cu reglare din interior 12. Dragosman - un set de oglinzi cu reglare din interior 13. Ciprianv- un set de oglinzi cu reglare din interior 14. Nos - un set de oglinzi cu reglare din interior 15. Tetea - un set oglinzi rabatabile 16. Pyty - un set oglinzi cu reglare din interior 17.f.marinescu@email.ro - un set simple rabatabile 18. Bebestrumf - un set oglinzi cu reglare din interior edit aztec: atentie la numerotare, sa nu sarim pe cineva.. Later edit bebestrumf: Corect Edited May 16, 2006 by bebestrumf Link to comment
ovizel Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 In cazul in care nu e prea tarziu, ma adaug si eu pe lista... 1. Paul_Ferrari- un set oglinzi cu reglare din interior 2. Pedala - un set oglinzi cu reglare din interior 3. ToPser - un set oglinzi cu reglare din interior 4. Aztec - un set oglinzi cu reglare din interior 5. Ticodriver - un set oglinzi cu reglare din interior 6. AAdorjan - un set oglinzi cu reglare din interior 7. Shenck - un set oglinzi rabatabile 8. Viviana - un set oglinzi cu reglare din interior 9. alexandru diaconescu - un set oglinzi cu reglare din interior 10.dreaQ - un set oglinzi rabatabile 11.Kristian - un set de oglinzi cu reglare din interior 12. Dragosman - un set de oglinzi cu reglare din interior 13. Ciprianv- un set de oglinzi cu reglare din interior 14. Nos - un set de oglinzi cu reglare din interior 15. Tetea - un set oglinzi rabatabile 16. Pyty - un set oglinzi cu reglare din interior 17.f.marinescu@email.ro - un set simple rabatabile 18. Bebestrumf - un set oglinzi cu reglare din interior 19. Ovizel - un set oglinzi cu reglare din interior Link to comment
ToPser Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 eu zic ca 20 ajunge ptr prima comanda , eventual daca se mai aduna mai dam o comanda ! Link to comment
pesteimputit Posted May 16, 2006 Share Posted May 16, 2006 daca tot comandati 20 de bucati sa va ajut si eu: 1. Paul_Ferrari- un set oglinzi cu reglare din interior 2. Pedala - un set oglinzi cu reglare din interior 3. ToPser - un set oglinzi cu reglare din interior 4. Aztec - un set oglinzi cu reglare din interior 5. Ticodriver - un set oglinzi cu reglare din interior 6. AAdorjan - un set oglinzi cu reglare din interior 7. Shenck - un set oglinzi rabatabile 8. Viviana - un set oglinzi cu reglare din interior 9. alexandru diaconescu - un set oglinzi cu reglare din interior 10.dreaQ - un set oglinzi rabatabile 11.Kristian - un set de oglinzi cu reglare din interior 12. Dragosman - un set de oglinzi cu reglare din interior 13. Ciprianv- un set de oglinzi cu reglare din interior 14. Nos - un set de oglinzi cu reglare din interior 15. Tetea - un set oglinzi rabatabile 16. Pyty - un set oglinzi cu reglare din interior 17.f.marinescu@email.ro - un set simple rabatabile 18. Bebestrumf - un set oglinzi cu reglare din interior 19. Ovizel - un set oglinzi cu reglare din interior 20.PesteImputit - un set oglinzi cu reglare sin interior (si daca se paote si incalzite) Link to comment
ticodriver Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 Daca se poate sa fie si incalzite si eu tot asa vreau. Link to comment
dreaQ Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 Si cu motorase de reglaj...ionizate eventual. Am plecat de la ceva si o dam in altele. Bine ar fi sa vedem cum putem aduce, cat ne costa transportul. Link to comment
aztec Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 ca se pare ca a cumpara direct de la fabrica este mai complicat ar trebui ca cineva din polonia sa le cumpere cu factura, sa faca colet unde sa puna factura si sa-l expedieze in romania, unde se platesc taxe vamale destul de mici( la oglinzi am inteles 1.7%), nu stiu daca tva. si cam asta ar fi.. mai intai sa scrie cineva pe forumul polonez si sa gasim pe cineva de incredere..caruia sa-i inmanam banii intr-o valuta oarecare, si acea persoana plina de bunavointa .. sa faca in asa fel incat sa ajunga la noi cam complicat, dar eu cred ca merita.. Link to comment
Dragosman Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 Pai stai asa... pana sa apelam la necunoscutii prieteni polonezi... zicea dreaQ ca are o colega in Varsovia... baniuesc ca e mai usimplu/usor/sigur asa... Link to comment
dreaQ Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 Da este atata doar ca prefer sa ii trimit banii sa cumpere nu sa dea de la ea si apoi sa alerg eu cu oglinzile sa fac rost de bani. Cred ca este vorba de vreo 450 euro (20 de seturi). Problema si mai mare este ca eu nu am timp sa ma duc la posta/vama. Tipa a zis ca ma ajuta cu cea mai mare placere. Ca le cumpara si ca le trimite in romania. Dar la detalii ma blochez...ce bani sa ii trimit, cine sa se duca sa le ridice. Maine mai vorbesc cu cineva care aduce piese din afara sa aflu ce si cum se poate. Ideal ar fi sa-i trimit tipei banii. Da cine are timp si mai putin servici sa colecteze banii... Link to comment
aztec Posted May 17, 2006 Share Posted May 17, 2006 ok.. deci, sa rezumam.. bucata costa 39.4 bucata , cea cu reglaj interior( trebuie vazut cat este cea rabatabila simpla) la 39.4 zl bucata vine ~21 euro setul adica stanga-dreapta trebuie aflat daca pretul asta este fara tva sau cu tva(cel polonez.. apoi la pretul asta se mai adauga posta si eventual vama.. ce din cate am aflat este mica ps. pentru a grabi putin lucrurile, mai uitati-va putin la costuri, si maine la intanlire cine vine sa spuna cat de cat sigur daca vrea pt ca in curand sa putem strange banii daca este cazul Link to comment
Dragosman Posted May 18, 2006 Share Posted May 18, 2006 Eu as licita putin mai mult...si anume astazi la intalnire sa venim deja cu bani la noi... sa incepem sa-i strangem si sa lasam un termen de 1 sapt. (pana la intalnirea viitoare) in care se adune toti banii. Probleme ar mai fi doar 2: 1. Sa-l rugam pe dreaQ sa afle prin prietena lui din Varsovia cat este pretul FINAL de acolo, sa aflam cat e vama la noi, astfel incat sa stim pretul final/buc (DDP Bucuresti) 2. Sa gasim voluntarul care are timp si "daruire" sa se ocupe de ridicat/vamuit colet. Link to comment
Recommended Posts