Merlin999 Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Nu v-i se pare jaf aceasta obligativitate de prezentare la revizie? Mie da. Eu m-am dus, dar cand am vazut ca ridica masina pe elevator, invarte o data rotile, schimba uleiul si i-mi factureaza 3 ore de manopera am facut scandal. Nici macar nu au vrut sa verifice neregulile pe care le-am constatat eu (bataie de amortizor, mers neregulat al motorului si consum marit de carburant) Mi-au spus sa fac o sesizare si sa vin in alta zi. In gand le-am aratat cu degetul mijlociu si am renuntat la revizii. Si ce bine am facut. Acum abia astept sa se strice ceva. Da. Nu am scris gresit. Am un prieten avocat care a castigat deja un proces baban contra Daewoo Automobile. Nici el nu s-a dus la verificari, dar totusi a castigat procesul. I-au platit masina de 3 ani ca si cum ar fii fost nou nout. Va prezint un dialog intre mine si "mester" : Ultima revizie pe care am facut-o in care trebuia schimbat uleiul, filtrul, lichid de frana, bujii. Mesterul: Ati adus ulei? Eu: Sigur. Poftiti. M: (stramba din nas) De asta???? (Ulei Daewoo) Asta nu-i bun. Va dadeam noi ceva mai bun. (Normal. Mai scump) Eu: I-mi pare rau bagat-il pe asta M: Bine. (Tot strambat din nas) Filtru a-ti adus? Eu: Sigur. Poftiti. (Filtru Daewoo) M: Numai de asta a-ti gasit? Nu vedeti ca asta e coreana? (da ce, masina e nemteasca?) Eu: (Ridic din umeri) M: Lichid de frana? Eu: Conform datelor tehnice din cartea de service. M: (Soptind la ureche) Asta distruge garniturile. Va pun ceva mai bun de la noi. Eu: (nedumerit) Puneti. M: Bujii? Eu: Poftiti. Le-am cumparat de la magazin specializat Daewoo M: Dar astea nu sunt bune pentru Matiz. Astea sunt pentru Cielo. Nu-i nimic le scimba colegul de la magazie. Dai si dumneata de-un vin. (Berea nu mai e buna) In fine m-a scapa de o suta de mii. Plus 900.000 "Revizia" plus aproape 1.000.000 consumabilele pe care le-am cumparat. Ah, si sa nu uit. La receptie m-au servit cu un jeton de cafea (7.000 lei) "din partea casei". Merita! Merita? Link to comment
tolin Posted May 11, 2006 Share Posted May 11, 2006 Ai uitat sa spui la cine ai fost, sa le facem putina publicitate. Link to comment
madkat Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 consumabilele nu sunt mult - si la Logan te costa mai mult - in schimb manopera este cam jaf... la cat de usor se umbla la masinuta asta si subscriu - da numele servisului Link to comment
Tommy Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Si eu care am cunoscut numai baieti buni din Brasov.. credeam ca doar in Bucuresti sunt asa hoti! Baga nene numele sa aiba parte de clienti cum are Caritasul! Link to comment
stryder Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 (edited) am avut emotii cand am citit de jeton de cafea...ma gandisem la autonet apoi am vazut ca omu` e din brasov...poate o fi autonet-brasov Edited May 12, 2006 by stryder Link to comment
mdascalu Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 (edited) Eu am renutat singur la garantie. M-am saturat sa le dau bani pentru un schimb de ulei, filtru (de ulei), tras de roti si celebrul "asa face la toate". Prefer sa-mi schimb uleiul singur. Asta mai ales ca pana la terminarea garantiei de 2 ani mai sunt cateva luni. Obligativitatea prezentarii la garantie (la 6 luni) mai ales a masinilor care nu depasesc 7000 - 8000 km pe an eu o consider o prostie. Am tinut fostul cielo in garaj 3 ani fara sa-l folosesc, iar apoi am inceput sa merg cu el. Am schimbat uleiul in acel moment. Intre timp nu s-a intamplat nimic la masina - motor. E drept s-au stricat amortizoarele si blocat etierii, dar semeringuri, garmituri etc nu. Asta este o chestie de dat bani si atat. O cunostinta are matiz de 2 ani si 1200 km. Pai el a schimbat uleiul tot de atatea ori ca mine care am 25000 km. Edited May 24, 2006 by mdascalu Link to comment
Cumnatu Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 mnai oameni buni, am patit-o foarte de curand pe pielea mea si va recomand calduros : FUGITI DE SERVICE. Sa nu o luati in absurd. Ideea e urmatoarea, trebuie sa gasiti un mecanic relativ bun care sa aiba intrare la un service. De ce ? Pentru ca o fi el bun dar tester s-alte d-astea n-are pe acasa. Exemplu concret schimb ulei cutie hidramata, filtru ulei, capac baie ulei, garnitura baie ulei - 550 RON. De ce ? Pai pentrru ca m-a facturat 1,5 ore ( adica cam 1,5 mil lei ) desi operatiunea nu a durat mai mult de 20 minute. Si mai mult, cel care a schimbat nu a stiut sa vada ca e prea multa pilitura in uleiul vechi ( eu nu stiam ca nu sunt mecanic, d-aia m-am dus la ei ) si drept urmare am mers cu masina pana s-a bulit cutia de tot : reparatie = 20 milioane. Pentru repararea cutiei m-am interesat la Radacini : manopera cutiei ( dat os pus la loc ) = 20 milioane, ete na ?? Aceeasi manopera facuta de mecanicul de acolo dar in privat : 5 milioane. Aceeasi operatie alta treaba nu ? Garantie ?? Ma p..s pe ea. NU am timp sa alerg dupa garantii, nu de alta dar daca trebuie sa alerg dupa ea inseamna ca masina nu imi merge, deci taxi = bani, timp = bani, nervi = ulcer, treaba 0. Exemplele pot continua cu placute de frana care pe proforma erau 500 mii pe factura finala au ajuns la 2,5 milioane, nu, nu gresesc, : Schimb placute frana fata Cielo Radacini direct : 2,5 milioane Am zis ca daca e cielo o fi mai complicat si d-aia m-am dus la ei, dea dracii cine s-o mai duce. Iar in cazul in care ai nevoie de ceva teste deosebite care nu se pot face la garaj si ai mecanicul cu contacte ( cum acum am eu ) i-o dai lui, sau vine, o ia, o duce, face proba, ti-o aduce inapoi. Ii dai si lui ceva, e si el multumit, se misca si rpd, esti si tu multumit. Inca in Romania nu merita sa ingrasi serviceurile. El oricum merge pe obligatii subtiri cu colegii de munca asa ca nu-i bai. Mai ales ca daca faci masina cu el ( cum am de gand sa fac eu ) omul vede salariul de la tine deci, e determinat ! Concluzie : trebuie sa nu fi absolut afon ca mine si sa cauti prin contacte ( eu l-am gasit pe asta la a 9-a mana, de telefoane, din om in om ) care sa aiba potential. Service = JAF = business ( pentru ei ) Link to comment
Recommended Posts