Jump to content

Revizie 60.000km - Matiz

Recommended Posts

Plus ca in timp cureaua aia se intinde putin, aproape insesizabil, moment in care afecteaza si performantele motorului. Nu am crezut pana nu am vazut la socru-meu la matiz unde dupa ce am schimbat cureaua parca era alta masina.

In schimb eu stiu ca daca dai jos o curea folosita, nu o mai refolosesti, asta o fi adevarat? ca daca tot o dau jos cine ar pune-o inapoi, ca e ieftina una noua.

Efectuat revizia de 60.000 Km.Locatie:fata si spatele blocului!

Am curatat corpul clapetei si IAC-ul cu spray Carb Cleaner.

Am schimbat:

Filtru de aer-Jakoparts

Filtru de ulei-Mann

Filtru de benzina-Mann

Bujii-NGK BPR5EY-11

Fise-Bosch

Capac delco-Facet

Rotor distribuitor-Facet

Valva PCV-GM

Ulei-GM 5W30 LL

Indreptat jenti plus echilibrat si revopsit.

Dupa toate astea a urmat un reset+idle learn si masina merge mai nasol ca inainte :wallbanger:

Nu se mai infige.

fise, capac distribuitor, rotor, si valva PCV de ce le-ai schimbat daca mergea bine? nu sunt consumabile nici una dintre ele, nu au un termen de schimb.

• 2 years later...

Salut,

O intrebare am si eu referitoare la filtrul de benzina pentru Matiz - 2007 - Euro III - 0,8l, am fost astazi sa cumpar un filtru MANN si vanzatorul m-a intrebat daca pe filtru am si cumva o lamela pentru un papuc, pentru senzor, stiti cumva, ar fi posibil sa aiba Matiz-ul fir pentru senzor la filtru?

Ideea e ca nu ma pot uita, deoarece masina o am la 150km fata de locatia actuala.

• 1 month later...