argon Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 o sa o inspectez totusi vizual si daca prezinta imbatranire o voi schimba. Link to comment
tolin Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Urme de imbatranire le vezi doar intorcand cureau invers. Deci, daca n-o dai jos, poti sa te pacalesti, cum au facut atatia. Link to comment
raven84 Posted April 25, 2010 Share Posted April 25, 2010 Plus ca in timp cureaua aia se intinde putin, aproape insesizabil, moment in care afecteaza si performantele motorului. Nu am crezut pana nu am vazut la socru-meu la matiz unde dupa ce am schimbat cureaua parca era alta masina. Link to comment
argon Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 In schimb eu stiu ca daca dai jos o curea folosita, nu o mai refolosesti, asta o fi adevarat? ca daca tot o dau jos cine ar pune-o inapoi, ca e ieftina una noua. Link to comment
raven84 Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Pai ia-o asa, o curea buna e maxim 100 de lei, o refacere de motor e de 10-20 de ori mai scumpa, tu in ce ai prefera sa investesti? Link to comment
nonel Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Efectuat revizia de 60.000 Km.Locatie:fata si spatele blocului! Am curatat corpul clapetei si IAC-ul cu spray Carb Cleaner. Am schimbat: Filtru de aer-Jakoparts Filtru de ulei-Mann Filtru de benzina-Mann Bujii-NGK BPR5EY-11 Fise-Bosch Capac delco-Facet Rotor distribuitor-Facet Valva PCV-GM Ulei-GM 5W30 LL Indreptat jenti plus echilibrat si revopsit. Dupa toate astea a urmat un reset+idle learn si masina merge mai nasol ca inainte Nu se mai infige. Link to comment
augustinionut Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 (edited) Verifica cu valva pcv veche. Edited May 1, 2010 by augustinionut Link to comment
nonel Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Pai sa ma uit daca nu au venit gunoierii Crezi ca eram fraier s-o pastrez Totusi am una veche,o sa incerc cu aia. Link to comment
augustinionut Posted May 1, 2010 Share Posted May 1, 2010 Mi-s curios Io am schimbat valva acu 2 saptamani, si-o tin p-aia veche de rezerva (era buna bunisoara). Link to comment
argon Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 fise, capac distribuitor, rotor, si valva PCV de ce le-ai schimbat daca mergea bine? nu sunt consumabile nici una dintre ele, nu au un termen de schimb. Link to comment
nonel Posted May 2, 2010 Share Posted May 2, 2010 Ca sa mearga si mai bine Eu cred ca au termen de schimb. Link to comment
argon Posted May 3, 2010 Share Posted May 3, 2010 eu si producatorul credem ca nu, doar se verifica la intervale regulate. Link to comment
vrazvanc Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Salut, O intrebare am si eu referitoare la filtrul de benzina pentru Matiz - 2007 - Euro III - 0,8l, am fost astazi sa cumpar un filtru MANN si vanzatorul m-a intrebat daca pe filtru am si cumva o lamela pentru un papuc, pentru senzor, stiti cumva, ar fi posibil sa aiba Matiz-ul fir pentru senzor la filtru? Ideea e ca nu ma pot uita, deoarece masina o am la 150km fata de locatia actuala. Link to comment
tomis Posted June 21, 2012 Share Posted June 21, 2012 Nu e niciun senzor. E un fir de punere la masa. Nu stiu sa spun care are, care n-are (dar merge si fara) Link to comment
korydon Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Salut, MANN si vanzatorul m-a intrebat daca pe filtru am si cumva o lamela pentru un papuc, Codul Mann pentru filtru benzina Matiz este WK 55/3 si are acea lamela pentru masa. Link to comment
vrazvanc Posted June 22, 2012 Share Posted June 22, 2012 Va multumesc pentru raspunsuri! Link to comment
niki Posted August 2, 2012 Share Posted August 2, 2012 58500 km Ulei valvoline 5w30 Filtru aer Filtru benzina Fitru Ulei Bujii Manopera Cred ca undeva la 260 lei cu totul Link to comment
Recommended Posts