Shenck Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Hai sa va vad... Purtati centura? Folositi clipsuri sau alte dispozitive? Link to comment
VAXXi Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Mda, mereu. Cum mă urc în maşină, o fixez. Aşa m-am obişnuit, aşa e bine - nu pentru amendă, ci pentru capul meu (o prietenă a spart un parbriz cu scăfârlia încăpăţânăndu-se să nu-şi pună centura, şi asta la impact cu viteză mică, 15-20 km/h). Fără dispozitive de reţinere, centurile au fost gândite să lucreze aşa cum sunt ele, pretensionate, nu cu agrafe şi alte brizbrizuri. Link to comment
strumfuadi Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 intotdeauna afara din orash (inca de pe vremea cand nu era obligatoriu acest lucru), iar in orash... 99,(9)% nu.. nu de alta, dar imi shifonez camasha, ca in rest nu mie rushine.. Link to comment
Shenck Posted August 3, 2004 Author Share Posted August 3, 2004 O port mereu. Cind e cald insa pun un cirlig de rufe ca sa nu stea tensionata. Sper sa nu aflu niciodata cit de utila e dar oricum sta destul de naspa, uneori atinge clvicula si gitul, asa ca nu cred ca e de mare folos, dar macar sa fie. Link to comment
NFS Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 De fapt raspunsul corect ar fi aproape mereu... M-am obisnuit si imi da o stare de sigurantza, chiar ma simt aiurea fara! Parca lipseste ceva! Vara pe caldura folosesc clipsuri care imi permit sa slabesc nitel centura pe burta... cu ocazia asta respir un pic mai usor si nu mai transpir... Link to comment
VAXXi Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Păi centura ca să fie eficientă, trebuie să fie şi bine reglată ! Asta presupune ca punctul de prindere pe stâlp să fie undeva la nivelul gâtului (aşa cum la tetiere, baza tetierei trebuie să fie la nivelul lobului urechii). Link to comment
danielson Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Eu imi pun centura, la o adica imi salveaza chelea. Nu ma bazez io prea mult pe ea, la impact frontal cu un tir ... dar totusi, e mai mult decat nimic ... Link to comment
Shenck Posted August 3, 2004 Author Share Posted August 3, 2004 Păi centura ca să fie eficientă, trebuie să fie şi bine reglată ! Asta presupune ca punctul de prindere pe stâlp să fie undeva la nivelul gâtului (aşa cum la tetiere, baza tetierei trebuie să fie la nivelul lobului urechii). Si cum reglezi bre inaltimea punctului de prindere? Link to comment
cchrism Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Pai eu stiam ca centura nu se regleaza, ca nu ai ce. E pretensionata asa ca face ea toata treaba. Anyway, am bifat intotdeauna. Cum m-am suit in masina, deseori inainte de a baga cheia in contact am pus centura. Chiar daca misc masina prin jurul blocului. Link to comment
anssman Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 Niciodata in oras, si extraordinar de rar la drumurile extraurbane. Shtiu ca nu e bine dar nu o pot suferi. Poate dupa ce o patzesc din nou o voi agatza...dar nu cred. Mie unu nu mi-e frica de masini, si cu jegul meu ma intzeleg chiar bine. E ascultatoare si nu se pupa cu lumea pe strada. Link to comment
csergogaby Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 Mereu. De cand am vazut anul trecut reclamele de la "Noaptea devoratorilor de publicitate" in care aratau ce patesc intr-un accident cei ce nu au centura pusa o folosesc mereu si eu si cea/cel din dreapta. Iar daca nu e pusa simt ca ceva nu e in regula, asa de tare m-am obisnuit cu ea. Ma simt mai in siguranta. Link to comment
Doru Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 M-am obisnuit ce ea. Daca nu o pun, am impresia ca lipseste ceva, parca as fi dezbracat. Doar din intamplare, pozitia scaunului si punctul de prindere al centurii de stalp sunt optime pentru dimensiunile mele si nu ma deranjeaza decat rareori cand incerc sa ma aplec peste volan din mers pentru a pune la parbiz, permisul de libera-trecere. Agata in derulator si ma tine legat de scaun. Nu am avut pana acum nesansa de a verifica daca este buna de ceva sau nu. Link to comment
VAXXi Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 Si cum reglezi bre inaltimea punctului de prindere? Păi, apăsând pe chestia aia de plastic în care se prinde centura pe stâlpul B (de altfel, e şi marcată cu o săgeată dublă, sus-jos) şi culisând. Link to comment
Shenck Posted August 4, 2004 Author Share Posted August 4, 2004 Păi, apăsând pe chestia aia de plastic în care se prinde centura pe stâlpul B (de altfel, e şi marcată cu o săgeată dublă, sus-jos) şi culisând. Hiihi hi, astia cu masini de burghezi vorbesc Link to comment
iuzar Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 intotdeauna afara din orash (inca de pe vremea cand nu era obligatoriu acest lucru), iar in orash... 99,(9)% nu..nu de alta, dar imi shifonez camasha, ca in rest nu mie rushine.. si eu la fel...numai in afara orashului...in oras never...poate doar cand merg cu masina de serviciu... Link to comment
sprite Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 Mereu.De cand am vazut anul trecut reclamele de la "Noaptea devoratorilor de publicitate" in care aratau ce patesc intr-un accident cei ce nu au centura pusa o folosesc mereu si eu si cea/cel din dreapta. Iar daca nu e pusa simt ca ceva nu e in regula, asa de tare m-am obisnuit cu ea. Ma simt mai in siguranta. Asa e cel mai bine! Numai ca, din pacate, eu nu o port niciodata. Nici in oras, nici in afara... Nu ma pot obisnui cu ea si pace buna! Stiu ca nu e bine, dar asta e! Sper sa nu ajung sa-mi para rau... De fapt, am pus-o (a nu se intelege purtat-o!) o singura data, ca sa vad daca se stinge becul din bord. S-a stins, dar a ramas asa si dupa ce am scos-o! Se intepenise contactul (de la nefolosire, probabil)... dar cu cateva bobarnace s-a rezolvat. Link to comment
VIPER Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 ALWAYS!!! Si eu, si pasagerul din dreapta, indiferent cine este! Daca nu isi pune, il dau jos fara discutie din masina!!! In plus, Junior a avut din secunda zero scaun special prins in centura din spate dreapta. La Opel a trebuit sa pun eu centurile ca fostul proprietar le desfiintase pe spate... Am pus de Cielo si am muncit jumatate de zi, dar a meritat, mergeam linistit oriunde! As atrage atentia in mod DEOSEBIT celor care au copii mici!!! Caz concret, o prietena a uitat 1 singura data centura la kinder (deh, era drum foarte scurt prin oras...) si a fost nevoita sa franeze puternic... Urmarea: copilul a cazut zdravan intre bancheta spate si scaunele din fata si a iesit destul de sifonat!!! Va rog sincer pe cei care aveti copii mici, NU FITI INCONSTIENTI!!!!! Daca va sperie pretul scaunelor gen Chicco sau alte spanace (peste 3-4-5 milioane...) gasiti in Praktiker scaun super pe la 1.7-1.8 milioane, folosibil intre 9-36kg, reglabil, frumusel foc si deloc incomod! Junior se simte excelent in el inca de la 6-7 luni, de cand nu a mai incaput in "scoica" in care statea de mititel (modelul ce se pune cu fata la luneta). Acum sta cuminte ca un om mare, pe scaunelul lui si e tare happy!!! Daca vreti, il aduc maine seara (scaunul). Link to comment
iso Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 Numai afara din lacalitate ca era sa ma gitui de citeva ori Link to comment
sprite Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 As atrage atentia in mod DEOSEBIT celor care au copii mici!!! Stiu ca eu nu procedez corect... nu vreau sa faca si altii ca mine si nici nu gasesc ca sunt "ciumec" daca merg asa, dar pur si simplu nu o suport! Daca e cumva vreo aluzie, fii-mea inca nu are "fotoliu" auto, dar poseda una bucata nu-stiu-cum-se-cheama, sa zicem "cosh"... un fel de scaun (nu numai auto - are si maner, sa-l cari cu tine; nu e Chicco, e NeoNato) cu centuri de siguranta proprii, extrem de teapan (are si doua torpedouri - pentru acte, probabil ), in care, odata bagata si legata, nu-si mai poate misca decat ochii! Bineinteles, se ancoreaza cu centura in trei puncte, in funtie de pozitia in care il prinzi: cu fata, cu spatele (spre inainte), sau lateral. Este pentru copii cu varste de pana la 18 luni. Edit: Tot incerc sa ma obisnuiesc sa port si eu centura... probabil am sa reusesc candva... Edit 2: o sa incerc chiar din seara asta... Link to comment
VIPER Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 Nu e nici o aluzie, ce ai tu seamana cu "scoica" pe care o avea Junior pana pe la 7 luni cand nu a mai incaput in ea... Exact cum zici tu, cu maner, cu "coviltir", cu centuri de zici ca e scaun Sparco de raliu, cu tot ce-i trebuie... Si tot asa ziceau, pana pe la 1 an si ceva, dar zi-i asta lui Junior... Link to comment
laurentziu83 Posted August 4, 2004 Share Posted August 4, 2004 In oras extrem de rar. In afara extrem de rar nu o folosesc, extrem de rar insemnand ca uit de ea. La cat de mult merg eu m-am obisnuit si nu ma incomodeaza. Link to comment
SYL Posted August 5, 2004 Share Posted August 5, 2004 Port intotdeauna centura de siguranta. O purtam inca dinainte sa fie obligatorie portul ei in oras (pe vremuri era obligatorie doar in afara localitatii). Au fost cazuri cand am purtat centura de siguranta si pe bancheta din spate (evident la autoturisme dotate cu asa ceva). :thumbr: Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 5, 2004 Share Posted August 5, 2004 Cred ca cel mai important e sa porti centura in oras, in afara daca te izbesti de un TIR nici mama centurii de siguranta nu te ajuta...Un coleg de al meu (n oras)a spart parbrizul cu nasu' ca era prea smecher sa isi puna centura si l-a lovit cineva din spate pe soseaua uda. Link to comment
VIPER Posted August 5, 2004 Share Posted August 5, 2004 Nu e vorba doar de izbit!!! Pui o mare frana la 120 la ora, sa vezi ce te proptesti in volan daca nu ai centura!!! Link to comment
Ramiro Matei Posted August 6, 2004 Share Posted August 6, 2004 Bine, acuma la Matiz, sa vrei, si nici cu mina nu ajungi la parbriz. Eu o port intotdeauana si chiar m-am surprins o data vrind sa-mi pun centura la bicicleta. Link to comment
Recommended Posts