madkat Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 in oras never - in afara orasului intotdeauna Link to comment
dannyluy Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Acum mereu, pt. ca era s-o fur (pe amenda) de citeva ori. Link to comment
Sharpe Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 mereu,ca altfel nu sare airbag-ul si am dat degeaba banu' pe el! Link to comment
lordcalibras Posted March 6, 2006 Share Posted March 6, 2006 In oras nu o port niciodata! Doar in ultimul timp ma fac ca o pun pe un anume bulevard de la noi din Iasi, deoarece stau verzaturile si se uita sa vada cine are centura pusa si cine nu! Si fac astfel sute de milioane de pe umerii celor care nu poarta centura! - cei din oras pot sa ateste spusele mele -. In afara orasului o port in functie de distantele parcurse, dar in general o port! Link to comment
mr_ Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 (edited) In oras centura e cu adevarat eficienta, afara la viteze mari si cu si fara e totuna. Cei care nu o poarta in oras, se inseala foarte tare. Centura face diferenta la impacturi de 50-60km/h, nu la 100-120. Fara centura poti ajunge la spital si dupa un impact cu 35km/h. Ca sa scapi la un impact la 120 tre' degeaba mai ai centura, trebuie sa ai o pila acolo SUS... PS Convingeti si pasagerii din spate sa poarte centura, nu doar pentru siguranta lor, cat si pentru a voastra, cei de la volan... Edited March 11, 2006 by mr_ Link to comment
alx Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 mereu,ca altfel nu sare airbag-ul si am dat degeaba banu' pe el! Ala de la sofer se declanseaza oricum, ala de la pasager se declanseaza doar daca are centura pusa. Anyway, poart-o ca asa e bine! @mr_: da, la viteze mari nu te mai poate ajuta la fel dar macar ajuta la integritatea cadavrului, sa nu fie din mai multe bucati! Link to comment
DannyTheKid Posted March 11, 2006 Share Posted March 11, 2006 ce imi plac mie vitejii astia care nu o port in oras niciodata fratiorilor sa vedeti voi cand sariti peste volan si dati cu capul in parbriz (cum am patit eu) sa vedeti ca o sa purtati centura cu sfintenie si in tramvai Da Doamne minte romanului ! Link to comment
Satori Posted March 14, 2006 Share Posted March 14, 2006 Daca ai pila SUS si te scapa de impactul frontal si dai in vreo rasturnare ceva, centura te tine sa nu zbori din masina. Si e mai bine asa. Nu de alta, dar afara uneori ploua, altori ninge, alteori da TIRul de pe contrasens peste tine... E mai bine in masina, pe scurt. Link to comment
svr Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Nu o pun in oras decat daca vad "buruieni" in asfalt. Dar afara o pun intotdeauna. Link to comment
costinel Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 Cand ies din oras, o folosesc intotdeauna. In oras - mai rar, mai ales cand observ echipaje, Sa folosesti centura in oras mi se pare foarte neconvenabil - opriri dese (pune-o, scoate-o), mai si transpiri, nu mai pun la socoteala cand mai ai un costum pe tine (destul de des in ultimul timp). Daca sunt imbracat mai lejer, o port mai mereu si-n oras. Link to comment
andreiv Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 Intotdeauna, indiferent unde sau cit am de mers. Atentie, AITILOP a iesit la vinatoare prin Unirii, s-au dat amenzi astazi in fata mea pentru circulat fara centura. Link to comment
Juliaen Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 (edited) O port mereu, nu de frica politiei, asa, ma simt eu mai bine cand o port. Am umblat 1 an fara, si nu am luat nici o amenda. A fost mai greu pana m-am obisnuit, mai ales ca la Dacie aveam niste "jeguri", in sensul ca, in cazul unui impact, cam nu prea aveau cum sa fie eficiente. La Nubira o port chiar cu placere, mai ales ca nu mai aud avertizarea sonora pentru necuplarea centurii. Edited May 9, 2006 by Juliaen Link to comment
tolin Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 Faptul ca in anumite situatii 47% din chestionati nu poarta centura este ingrijorator, ingrijorator ptr. ei. Altfel, procentul de pana la 5% care nu poarta centura vreodata este normal, normal e doar procentul. Link to comment
negoctav Posted May 9, 2006 Share Posted May 9, 2006 In oras nu o pun nici daca sta Politia langa mine ca niciodata nu s-a luat de mine. In afara o port mereu,mai ales ca am vazut cateva accidente pe viu si am luat aminte!!! Link to comment
AdiD Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 In oras nu. In afara de obicei o pun la drumurile mai lungi. Link to comment
nrares Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Nu port centura niciodata. Stiu ca nu e un motiv valabil dar prin '86 am executat un salt prin usa deschisa in momentul in care masina se dadea a doua oara peste cap. Am scapat cu una bucata coasta rupta si restul vanatailor de rigoare. Masina, Moskvici, a fost numai buna de REMAT. Daca purtam centura acum imi ducea mama flori la mormant. Asa ca eu zic sa nu-i judecati prea tare pe cei care ca si mine nu pot sa poarte centura. PS. Vreo 5 ani am fost sofer pe TIR asa ca nici vorba de obisnuinta cu centura. Link to comment
Satori Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Exista centuri pe camion? Sau se bazeaza pa faptul ca oricum ramai agatat prin volanul ala mare? Link to comment
nrares Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Pe unele modele mai noi sa sti ca exista. Chiar m-am mirat vazand cativa polonezi purtand centura. Link to comment
Moshu Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Zicea cineva aici ca a scapat de moarte pentru ca n-a purtat centura. Eu stiu mult mai multi care au scapat pentru ca purtau centura. Si asta in dacii si cielo, rasturnate la peste 120, si zburate peste acostament, deci masini fara alte sisteme de securizare a pasagerului. Nici mie nu-mi place s-o port in oras datorita distantelor scurte, dar cand ma indrept spre iesirea orasului o pun din reflex. Imi da un sentiment de siguranta, si nu sunt deranjante de loc (se regleaza pe inaltime). Sfatul meu: folositi-le ca de-aia sunt agatate in masina. Link to comment
leganzaro Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Incepand de acum voi purta intotdeauna centura in oras (pana uit). Cred ca m-am intalnit cu ghinionul si am luat 2 amenzi pt centura de la 2 echipje intr-o singura zi (ma bat pt record). Prima oara "ce xxxxx, astia au ceva cu mine" si a 2-a oara "daca mai ma opreste joc la loto". Afara din oras o port intotdeauna. PS Am uitat sa joc la loto. Link to comment
Satori Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 Uite: http://www.youtube.com/watch?v=Zeo-3PLIFzw...earch=accidents Link to comment
Moshu Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 Pana la urma ala avea centura si a zburat din ea, sau nu? Nu-mi dau seama, m-am uitat de doua ori. Se vede centura atarnand la final... Link to comment
Recommended Posts