Jump to content

Purtati centura de siguranta?

Purtati centura de siguranta?  

553 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

La 200/h sa scape viu soferul?! Neeeaaaah, poate la suprafata era nevatamat, ca la interior avea hemoragie totala! Corpul uman nu suporta asemenea forte.

Daca s-ar fi oprit brusc nu ar fi ramas nimic din el, ii sareau ochii din cap.

Daca insa a ricosat ( astfel amortizand socul ) teoretic poate scapa viu. DAR, daca a ricosat probabil si-a rupt gatul + ca la 200 la ora daca nu te opresti brusc ci ricosezi si mergi din ricoseu in ricoseu ca sa se atenueze socul, cred ca faci cam 200 metrii pana la 0. Asa ca, nu cred povestea cu 200 la ora , s-a dat jos si a plecat pe picioare.

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:o fftopic: Un prieten de-al meu a avut un accident cu un volvo s80.A intrat cu 140 km/h intr-un sant de beton.Masina s-a rupt in doua dar el nu si-a rupt decat nasul in airbagul din fata.L-au protejat airbagurile cortina plus cele de genunchi si ce mai avea pe acolo.Socul a fost de ajuns de mic ca sa poata sa faca o poza cu kilometrajul blocat la 140 km/h si apoi sa-l dea la 0. :o

La 200/h sa scape viu soferul?! Neeeaaaah, poate la suprafata era nevatamat, ca la interior avea hemoragie totala! Corpul uman nu suporta asemenea forte.

In intersectie unde este blocul loteriei nationale, iesise din pasajul marasesti...S+a strans fff multa lume si au vayut f multi. Era intr+o vineri noapte acum 2+3 saptamani. A iesit din pasaj, in iutersectie linia de tramvai e putin mai inalta, a pierdut contactul cu solul, a intrat la propriu prin statia de tramvai de pe contrasens, timp in care a facut cateva tumbe prin aer...dupa care s+a oprit intr+un rover si un s8 parcate. Mentioney ca audi a8(vinovatul) a facut masina praf..dauna totala

Edited by 26mad

Eu port centura in permanenta. Si la masinile vechi (cand inca nu era legea) la care nu aveam avertizor o purtam tot timpul. Acum de cand cu "beepaitoarea" si sa nu vreau si tot o pun sa scap de zgomot. :D

Dupa ce am patit odata cu sotia cand am calcat peste un canal si capacul ridicandu-se de la locul lui mi-a lovit roata spate aruncandu-ma in sus...si ea(sotia) a dat cu capul de oglinda din interior si eu de geamul lateral (nu am avut urmari grave) port - purtam(cand mergem impreuna) centura in 99% din cazuri

Edited by uskt2005

La intersectia asta :

post-3313-1206109071_thumb.jpg

Am patit urmatoarea faza :

Venind din sud, dinspre Vitan, pe chei si traversand intersectia cu pricina ( 60 km/ora ) nu am fost atent sa vad ca linia de tramvai de acolo este foarte neteda ( permite viteza ) dar ridicata, ca un deal.

Eu NU aveam centura, sotia DA.

la 60 km/ora am ZBURAT, m-am desprins cu toate cele 1700 kg de pe asfalt cam 1 metru in aer pe o distanta cam de 6-8 metrii. NU vreti sa traiti asa ceva decat daca beti gaz regulat.

Motivul pt care NU am dat cu capul de plafon a fost ca ma tineam de volan si ca pozitia era una ffff pe spate astfel centrul meu de greutate fiind fff jos.

Noroc ca nu am miscat volanul si ca nu eram in curba sau ceva, pur si simplu am cazut drept si am mers mai departe. De atunci port centura indiferent de viteza si de situatie.

Cine are chef de experimente zburatoare si vrea sa se vada la ProTV faceti ce am facut eu ( NOOOT ! ) cu peste 30 km/ora pe acea portiune de drum.

De zgomot poti sa scapi si daca ti-o pui in spate sau pe spatarul scaunului dar asa nu te mai ajuta sa nu gusti din volan daca se intampla sa dai in ceva cu peste 25 km/ora.

Stiu ca se poate, dar nu vreau asta. Frate-meu mai proceda asa pana a luat doua amenzi si s-a potolit. :D

la 60 km/ora am ZBURAT, m-am desprins cu toate cele 1700 kg de pe asfalt cam 1 metru in aer pe o distanta cam de 6-8 metrii. NU vreti sa traiti asa ceva decat daca beti gaz regulat.

Eu am trait. Am zburat si eu cu Oltcitul acum vre-o 4-5 ani...Pe mine m-a oprit volanul dar restul din masina s-au dat cu capetele de "tavan" zdravan... :) Eu aveam in jur de 70Km/h. Era noaptea, si nu am vazut rampa decat atunci cand eram pe ea... :uff:

Si eu o port dar era s-o patesc tocmai din cauza ei :) )

La leganza,jos in stanga scaunului soferului e clapeta care actioneaza spatarul scaunului(spate/ fata)

Cand mi-am pus centura,fara sa vad,s-a bagat pe sub aceasta clapeta si la o accelerare brusca,mi-am indreptat coloana...

Am ajuns in plan orizontal, de abia ce mai atingeam volanul cu varful degetelor... noroc ca era un trafic lejer.

In gand,deja ma puneam la cura de slabire pt ca am crezut ca am rupt spatarul...Mare grija! :)

Pai mai nu centura era de vina ci manipularea ei.

Asa cum de cele mai multe ori manipularea ( ce imi place cum suna ) e de vina. Totul e sa manipulezi orice obiect cum scrie la catalog sa il manipulezi ( hai bagati-ma la caterinca ) , altfel, pierzi garantia/

• 4 weeks later...

Am patit-o si a prins bine . Am pus masina cu rotile in sus si centura m-a tinut de scaun , Nu am avut nici macar o zgirietura si din masina am coborit singur . PURTATI CENTURA DE SIGURANTA !!

Eu intotdeauna port centura.Nu mi-am dat seama de aplicatiile ei in practica pana aseara, cand am incercat o frana de motor, de la 60km/h am bagat-o direct in treapta I de viteza...Evident ca a urmat o frana de motor foarte brusca #-o , daca nu aveam centura de siguranta ma dadea cu capul, de parbriz nu stiu, dar de volan sigur da... Daca s-ar fi intamplat fara sa stiu ca urmeaza o franare sigur credeam ca am lovit ceva :uff: (cel putin asa a crezut pasagerul din scaunul dreapta care purta si el centura, din fericire pt el =)) )

De doua zboruri antologice fara urmari am avut parte si eu datorita centurii. Una cu Espero, cam la 60-70 undeva pe Soseaua Progresul, parca la intersectie cu 13 Septembrie si, cea de-a doua, cu Leganza, pe Transfagarasan. De accidentul cu Espero (rotire 720 grade, dezradacinat 3 copaci, aterizat pe altii doi), de asemenea fara ca eu sa patesc nimic, ma mai povestit. Poate ca "da mai bine" sa nu ai centura atirnata, insa in cazuri de belea, ti-ai dori sa o fi avut pusa ...

• 5 months later...

Port centura de siguranta de cate ori ma urc la volan cam de 1 an de zile de cand a patit-o prietena mea, gheata, mazga, polei pe jos ( cum vreti sa ii ziceti) printre blocuri rulam cu

viteza mica 10-15km maxim, iese unul cu un vw passat de pe o straduta laturalnica, apuca sa intre pe straduta pe care mergeam eu astfel incat sa ajunga masinile bot in bot, loc pe stanga

sau pe dreapta nu era sa il evit (deh masini parcate pe ambele parti) franez, masina mea se duce saniuta, a lui s-a oprit ca deh a avut ABS, si consecinta: prietena mea a dat cu capul

in oglinda retrovizoare rupand-o din suport in urma impactului.

Eu o port constant si cu toatea astea m-a agatat aiurea un "castravete" la Golden Sands pt. nepurtarea centurei si i-am dat o spaga comunista cu bani europeni...paradoxal o alta spaga asta pt. viteza am platit in Slovacia. Total 10euro+40euro=50euro...paradoxal in Romania nu am platit nici macar o spaguta. Sper sa nu ma agate astia la sfarsitul saptamanii ca am de facut un drum pana la Otopeni...ar fi culmea sa ma agate din lipsa de rovigneta.

P.S. Oricum cand sunt cu familia si ma hotarasc sa-i dau un pic mai tare recomand si celor din spate purtarea centurii.

Edited by starsteel

La mine se poarta obligatoriu centura si in spate si in fata. daca carcoteste vreunul, fie ii arat unde-i statia de maxi taxi sau tramvai, fie il dau exemplu pe fii-miu, care cere singur (la 2 ani) sa-l urc pe scaunelul lui si sa-i pun centura.

• 1 month later...
  • 1 month later...

Clipul cu baiatul in scaun cu rotile a avut un impact puternic asupra mea.Sunt motociclist si am echipament de protectie,iar masina are centuri .Recomand folosirea.Pana acum mi-au folosit o data,dar de 2 ori am fost fara si era sa mi-o fur.Puneti centura intotdeauna.

• 1 month later...

Cu ceva ani in urma(vreo 18) un prieten din De a fost in vizita la noi si ne-am pregatit sa plecam cu masina lui,un Audi 80, in vizita la o cunostinta comuna.Urcam in masina,eu pe scaunul din dreapta si asteptam sa plece,dar soferul imi spune sa-mi pun centura pentru ca altfel nu poate pleca din loc pina nu-mi pun centura de siguranta.Am ramas interzis crezind ca glumeste,dar omul vorbea foarte serios.Nu am mai insistat pe tema, poate de jena,dar am bagat la cap:imi pun centura,la fel si pasagerul dreapta obligatoriu (pentru ca altfel nu pot pleca din loc). =)) !!!

• 3 weeks later...