Jump to content

Reparatii Caroserie - Scos Rugina

Shenck

Recommended Posts

Facut candva si inca tine, are mai bine de 9 ani. Eu am mers pe o plasa de aluminiu si pop-nituri din cupru. E drept ca dezastrul nu era chiar asa de mare ca in cazul Matizului adus in discutie.

Peste plasa respectiva am folosit chit cu fulgi din fibra de sticla si chit cu pulbere de aluminiu. Coafura rezista, a aparut o singura problema insa stiu sigur ca se datoreaza vopsitorului ...

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

S-a curatat chiar foarte bine cu nitro. Ramine a face rost de polish pentru metale ce nu detin de moment s-apoi sa vad cum iese, mi-s chiar curios, avind in vedere ca nu am folosit inca un polish expres pentru metale.

Am recurs la perie de sirma rotativa pe bormasina (fixa) pe turatie medie. Pentru curatat doar nitro isi face treaba insa, de materialul ii matuit se cere slaif fie cu banda abraziva (treaba migaloasa de piesa-i complicata) fie perie de sirma, varianta pentru care am si optat. Nu am reusit (inca) a face rost polish expres pentru metale ce se pare ca nu se gaseste chiar la tot colul da' oricum, inainte de aplicarea produsului finit, piesa in cauza trebuie curatata chiar foarte bine. Iar dupa cum orice lucru de calitate necesita rabdare (si tutun) ... asteptam si amaritul de polish. 

Ca idee, dupa slaif cu peria de sirma.

alu1.jpg

alu2.jpg

Polish pt metale gasesti si in supermarketuri, gen Carrefour. La noi se gaseste unul la tub alb, are o poza cu oale si cratiti stralucitoare. E chiar ok, l-am folosit eu sa polishez piese de aluminiu la mobra mica.

N-am vazut din ala pe piata, Geo. In schimb, ca sa nu o mai lungesc am luat pasta prevent pentru crom. Stiind ca-i un produs chiar foarte bun, cel putin al de l-am folosit pentru caroserie, mi-am incercat norocul si cu asta ce intr-adevar isi face treaba foarte bine. Il recomand chiar.

• 1 year later...

Viktor: ideea este sa ai asa ceva la un service/atelier cat de cat respectabil. Pentru zone in care e greu sa intri cu o scula mecanica, mie mi se pare ca asa ceva e "must have" ! Dupa nici 100 de interventii deja ar putea fi amortizata !

N-au ieftinit nimic, Geo. Ala e deja "made in ciaina" de aici si pretul. Nici nu fu finalizat un proiect si deja "ciainisti" au scos produsul pe piata. Nici cel mai mic ac cu gamalie n-o scapat a fi original din departari, pe vapor nascute.