Jump to content

Ce Preferati, Cand Conduceti Vara, Papuci Sau Sandale?

Recommended Posts

Din cate stiu eu, nu e voie cu papuci la volan, pentru ca e posibil sa scape din picioare atunci cand apasam pedalele, pierzand astfel controlul masinii. Eu am folosit mai mult sandale, dar si papuci, si nu am avut probleme. Pentru ca azi a fost foarte cald, mi-a venit in minte intrebarea asta.

E o mare greseala sa conduci cu papuci sau cu picioarele goale.

Cind esti la volan trebuie sa porti incaltaminte care sta fix (adica nu poate sa iasa) pe picior.

@methoade, nu te-ntrebam de ce. Dar daca veni vorba, iti miros picioarele, de-aia. :) )

Incaltaminte sport in orice anotimp. Cu siret. Fixa si comoda. Aer conditionat vara, caldura iarna, aceeasi temperatura in orice anotimp.

Eu mi-am dat comanda de niste Reebok Driving Evolution Low. I'am testat la noi in mall: imi plac la nebunie, sunt super usori si confortabili si au o aderenta extraordinara. Oricum nu obisnuiesc sa folosesc prea des papuci/sandale, deci am facut compromisul ideal ;)

Edited by Immortal

Woow ce probleme isi pun unii :P Conduci cu ce te simti tu comod si faci treaba buna, nu?

Si ca sa raspund, vara nu conduc nici cu papuci nici cu sandale, ci cu pantofi, ca nu tin prea cald si ma simt f comod in pantofi, numai sa fie de piele. Si e si eficient :) Drumurile scurte merg si in adidasi :) >-

Eu conduc cateodata in papuci, cateodata cu picioarele goale. imi face placere deoarece simt placerea aerului conditionat SI la picioare si e MULT mai bine ... :D

Permite-mi sa te contrazic in cazul acesta. Argumentul tactil cred ca-l stie toata lumea.

Gresit !

Pina la "simtul tactil" gindeste-te ce-ai face daca trebuie sa apesi brusc frina tare si eventual cind "arunci" piciorul descult pe pedala de frina nimeresti pe margine ??? :scarpin:

Iti spun eu raspunsul: ai sa ridici piciorul pt.a-l aseza mai bine,iar in timpul asta...masina merge si spatiul de frinare se tripleaza.

Conduc de 25 de ani fara evenimente desi am trecut prin multe situatii delicate (nu datorate mie) asa ca poti sa ai incredere in ce-ti spun si de ce nu...sa inveti...

Nu le stie nimeni pe toate,dar invatam toata viata...(cine vrea)

P.S. Scuze pt. "ton" si pt.lungimea postului,dar m-am cam ambalat... ><'

De acord, dar acum depinde si de "grosimea" stratului de pile de pe picioare... :) Sunt persoane care calca desculte si la strand sau mare pe capace de bere, cioburi sau mai stiu si eu ce fara preobleme, eventual care au crescut la tara (nu o luati ca jignire). Pe aceia eu ii consider ca au o talpa de pantof naturala... :) )

Subscriu la cei ce au spus pantofi sport in orice anotimp ! :thumbl:

De acord cu SSorin, niciodata nu as conduce cu picioarele goale. In afara de faptul ca te poti lovi, pedalele sunt prea dure pentru talpa piciorului (suprafata apasata e prea mica in raport cu talpa piciorului)

Edited by guru

Am condus si cu picioarele goale, si este f bine. Nu mi se intampla sa nimeresc pe langa pedala :mda: . Nu conduc matizul cu picoarele goale ca trebuie apasat tare pe frana, dar nubira, fiat-ul reno-ul le-am condus asa si simti f bine masina. In rest, pentru drum lung adidas monaco GP si niciodata bocanci. Vara mai nu port sandale deci ori adidas ori descaltat daca sunt in papuci.

Eu conduc cel mai bine in pantofi. Neaparat din piele de antilopa, rosii, ascutiti, toc cui de 20 si fundulitza la spate. Nu conteaza ca sunt in trening, pantalon scurt sau tinuta busines de culoare verde inchis, pantofii ii am intotdeauna in picioare cand ma asez la volan.

A! Si sa nu uit! Si manusile de motociclist, fara degete, sa nu imi alunece mainile pe volan! Tot rosii bineinteles, cu fundulita la baza degetului mijlociu, in interior!

:dizzy:

In proportie de 99% conduc avand papuci in picioare, indiferent de distanta.

Cateodata folosesc adidasi dar ff rar deoarece se gasesc de cumparat din ce in ce mai greu cei care au si interiorul din piele; de cei cu burete sau sintetici la interior...nici nu ma apropii.

Recunosc faptul ca am o mica problema dermatologica la picioare...unii dintre voi stiu la ce ma refer.

Am avut cateva experiente de condus cu slapi sau sandale, dar nu mai fac. E foarte stresant si incomod, piciorul oboseste imediat, plus ca nu prea aveam siguranta pe ce pedala apas.

Incaltamintea fixa pe picior e cea mai indicata, atat pentru siguranta cat si pentru confort, cu mentiunea sa nu aiba talpa prea groasa (personal am un sentiment foarte ciudat).

In proportie de 99% conduc avand papuci in picioare, indiferent de distanta.

Cateodata folosesc adidasi dar ff rar deoarece se gasesc de cumparat din ce in ce mai greu cei care au si interiorul din piele; de cei cu burete sau sintetici la interior...nici nu ma apropii.

Recunosc faptul ca am o mica problema dermatologica la picioare...unii dintre voi stiu la ce ma refer.

Si iarna? Asa se caleste otelul... :-?

Adica iti miros picioarele? Si crezi ca daca esti in papuci faci pasagerii mai fericiti? =))

Adidasi vara, bocanci iarna.

Am incercat vara trecuta sa conduc in papuci, si doar aveau talpa buna, erau din piele, etc, cand am plecat spre Bucuresti. La iesirea din Braila am tras pe dreapta si mi-am pus sosetele si adidasii pe care ii aveam in portbagaj. Simplu: imi obosise piciorul.

La Symboala trebuie tehnica ca sa-ti asezi scaunul, altfel la drumuri lungi (chiar si spre Costinesti) iti amorteste piciorul dupa ceva timp.