Jump to content

Probleme Saboti Supra-uzati...

Recommended Posts

Sunt un membru nou, deci salutare tuturor... Ca o mica paranteza sunt un cititor vechi al forumului vostru, il apreciez mult de tot, si acum cand am si eu o problema ma simt putin stanjenit ca nu mi-am spus si eu parerea in trecut...

Sunt noul proprietar al unui Tico din '95. 67k km. Se pare ca sunt reali... A fost folosit de o persoana in varsta, casa-servici, iesit la pensie = pa. E tot acoperit de praf, neumblat la el, sigilat in multe locuri, printre care si la saboti... Deci 67k km cu sabotii originali (tind sa cred asta considerand aspectul total neatins al capacelelor de la osii, idem vaselina alba, plus o vopsea roz aplicata ca sigiliu pe pe cuiul de la osia stanga)

Deci, cand l-am luat huruiau "vizibil", am zis nu e mare lucru, asta sa fie 'a mare... Azi cand am incercat sa ii dau jos, nimic... Au sapat santuri in "carnea" tamburului, deci nu am avut nici o sansa, am incercat tot: ciocan mai MARE, parghie, aerisire, degripant, sfatul inteleptilor, magie neagra, etc... Unii au zis ca ar exista o presa de scos tamburi prin service-urile care se respecta, daca careva dintre voi stie ceva fac o cinste la prima mea intalnire... M-am interesat prin magazine si se gasesc destul de rar undeva la 2.300.000 bucata... deci solutia "schimb tot" (cu flexul) este destul de costisitoare.

Va multumesc anticipat !

Daca sabotii au mancat din tambur si au trecut de marginea acestuia singura posibilitate este sa bagi un levier sanatos(lung) in tre tambur si taler si tragi cu simt de raspundere de el. Probabil ca se vor rupe sigurantele care fixeaza sabotii pe taler, dar e 1.5 RON setul (arc, tija, capacel) si sunt 2 pe roata, deci nu e chiar mare paguba. Eu am facut operatia asta de nu stiu cate ori, dar sa nu iti inchioui ca si asa vor iesi foarte usor. Oricum e singura posibilitate pe care o vad si este oricum mai ieftin decat sa cumperi nush ce presa de care eu sincer nu prea am auzit si care e cateva milioane(din ce spui tu).

Si iti sugerez sa schimbi tamburii si sa verifici cu atentie daca mai ai tot sistemul de reglare a jocului complet dupa ce scoti tamburii.

Daca sabotii au mancat din tambur si au trecut de marginea acestuia singura posibilitate este sa bagi un levier sanatos(lung) in tre tambur si taler si tragi cu simt de raspundere de el.

Incercat. tot ce am reusit e sa scutur mai mult praf dinauntru... In plus a mai cedat pe ici pe colo marginea tamburului... Presa de care ziceam intra in dotarea service-lui, nu ma gandeam sa o cumpar eu. La Radacini plevnei nu au. Iar 2.300.000 este pretul tamburului de tico / bucata.

Foloseste si majuscule unde-i necesar, sa citim si noi mai usor.

Edited by DeBeers

Imi dau si eu cu parerea din umila mea experienta...Da drumul la aerisitor, ia un ciocan de cel putin 1kg si loveste in tambur pe directia pe care ar trebui ei sa se retraga.In felul asta vibratiile ar trebui sa ii faca sa se retraga suficient incit sa poti scoate tamburul.

2.Daca nu functioneaza asa incearca sa scoti rulmentul exterior, sa tragi cu putere de tambur(dar cu grija pt ca daca indoi talerul s-ar putea sa nu mai ai o frinare eficienta), iar prin spatiul creat sa incerci cu o surubelnita ori sa rupi sigurantele de la tamburi ori sa fortezi sabotul spre interior astfel incit sa elibereze tamburul.

Cand se uzeaza tamburul, mecanismul de reglare a jocului impinge sabotii spre tambur si ii tine presati, nu cilindrul, caci daca eliberezi frana acesta nu mai preseaza sabotii.

A doua metoda am explicat-o si eu si e singura care merge.

P.S. Pretul tamburului de Tico nu e prea mare ?. Eu am vazut cu 65 RON unul.

Edited by smailmiami

Rezolvat la Autonet Giulesti.

Au iesit greu de tot, ideea e ca fara rampa esti "diletant" daca incerci asa ceva...

In cazul in care se mai intampla cuiva: se incepe cu doua ciocane, unul proptit cu varful in tambur in timp ce cu celalalt se bate usor sau cel mult moderat cat mai perprndicular pe planul tamburului (cam cum se bat cercurile la butoaie...). In acelasi timp altcineva tine o contra cu un lemn pe partea diametral opusa. Odata la 10-15 ciocane se bate in ax (osie), cred ca asta face bine la rulmenti...

La mine a iesit afara cam din 40-50 de ciocane. Nu s-a pierdut nimic, s-au "rectificat" tamburii, totul a durat 45 minute, pret manopera 440.000 (1,4 ore) sabotii i-am adus de acasa.