mike.omega Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Murighiol=Delta Dunarii=Am fost deja de 2 ori @Moshu: la Murighiol eu am stat in camping cu cortul for free si nu m-a intrebat nimeni ce si cum, dar nici nu m-a mirat... (conditiile sunt cam proaste- vezi toalete, locuri de spalat vase/peste) Pe de alta parte in perioada in care doriti voi preturile pt o plimbare cu vaporasu pe dunare se ridica la 5-6mil/zi adica intre 6-8 ore de mars cu o barcuta care a fost candva barca de salvare si are montat un motor de tractor ce dezvolta o viteza... Drumu pana la Murighiol dureaza cam 1.5 ore, maxim 2 ore; Ce nu mi-a placut mie: Un singur magazin de unde putea-i cumpara ceva/orice deci trebuie mers cu toate proviziile in portbagaj, inclusiv apa de baut! Apa de la robinet de acolo este scoasa din dunare, filtrata(sper!) si apoi bagata pe teava... Apa calda presupun ca este la hotel dar nu se stie niciodata PS: eu am fost acum 3 ani si erau conditiile astea, si din pacate pe data de 16 iunie nu pot veni Link to comment
Lii Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 +eu. Poate mai apare vreunul din Tulcea ca pe forum... Astept noutati. Bafta! Link to comment
Moshu Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 Murighiol=Delta Dunarii=Am fost deja de 2 ori @Moshu: la Murighiol eu am stat in camping cu cortul for free si nu m-a intrebat nimeni ce si cum, dar nici nu m-a mirat... (conditiile sunt cam proaste- vezi toalete, locuri de spalat vase/peste) Drumu pana la Murighiol dureaza cam 1.5 ore, maxim 2 ore; PS: eu am fost acum 3 ani si erau conditiile astea, si din pacate pe data de 16 iunie nu pot veni Sincer, eu nu-mi aduc aminte de cate ori am fost, dar peste 10 ori. Nu am stat la cort, cu toate ca as fi preferat, pentru ca sunt sute de posibilitati de cazare: de la "particulari" adica in casa omului, cu masa asigurata si toate la un pret foarte bun, pana la zecile de pensiuni care au impanzit zona pana la Uzlina. Intr-adevar, in Murighiol este apa la robinet in curte. Apa din Dunare filtrata beau si eu in Galati de cand m-am nascut. Nu te impiedica nimeni sa-ti iei un bidon de apa de acasa, daca e mai buna aia (pentru 2 zile...). Am stat acum vreo 4 ani la Dunavatu de jos (5 km din Murighiol) cu 15.000 de persoana pe noapte. Ne-a dat toata casa la dispozitie pentru 45.000 lei/noapte (eram 3). Fara mancare, bineinteles. Deci, sunt convins ca la aceste pensiuni cum e si cea la care face referire Safari, conditiile sunt super. Si la urma urmei esti in Delta, nu in Tomis. "> Plimbarile cu barca sunt scumpe de obicei, dar totul se negociaza >- Link to comment
Wolfman Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Daca e vorba de estici, ma numar si eu printre voi: 1. 2. 3. Dreamlike + 1 de vineri (camera cu baie) 4. Wolfman + 1 + 1/4 + 1/2 de sambata (camera cu baie). Link to comment
MethodRO Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Eu sunt in sesiune! Nu pot venii. ("> Vreau si eu. Link to comment
mike.omega Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Mie mi s-au parut cam profitori localnicii sau poate nu i-am inteles eu bine In Dunavatu(nu stiu care dintre ele) mama are un var parca dar drumu pana acolo e cam rau spre foarte rau ("> @Moshu: m-am referit la faptul ca apa este foarte putin filtrata si uneori miroase urat. Ca idee, 1/2 din CT se alimenteaza cu apa din canalul Dunare-Marea Neagra Link to comment
Moshu Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 (edited) Daca e vorba de estici, ma numar si eu printre voi: 1. 2. 3. Dreamlike + 1 de vineri (camera cu baie) 4. Wolfman + 1 + 1/4 + 1/2 de sambata (camera cu baie). Bineinteles wolfule. Vorbeste si cu adycez. 1. Safari + cati vrea el. Camera cu baie. 2. Moshu, Moasha +- 1 (sesiune). Tot cu baie 3. Dreamlike + 1 de vineri (camera cu baie) 4. Wolfman + 1 + 1/4 + 1/2 de sambata (camera cu baie). 5. Laurentiu83 (am vorbit cu el azi). Trebuie sa confirme. Iasi-ul, se aude la voi? Andreib? si altii? @methoade, lasa si tu unul pentru alta data si vii. Edited May 29, 2006 by Moshu Link to comment
laurentziu83 Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Ma uitam pe programa examenelor: 13.06: Contabilitate bancara 19.06: Comunicare si negociere... 20.06: Previziun macroeconomice (un kkt oribil cu matrici, blablabla) 26.06: Eficienta investitiilor 26.06: Contabilitate financiara 2 30.06: Proiectarea sistemelor info... De-abia pe 30 termin sesiunea... pana atunci nu pot. Dar dupa vin 100% La Murighiol am stat si eu la casute, in aprilie si a fost cam frig, in rest merge. Te lasa sa bagi masina pana in fata casutelor, sau sa asculti muzica si sa faci gratarul. Baia la casute e cu buda turceasca si e la comun pt casute Au si restaurant acolo unde servesc toate cele 3 mese. In Murighiol au si discoteca cu lume destul de pasnica, dau dedicatii, asculta Limp Bizkit si populara una dupa alta... Drumul Tulcea-Murighiol acum 3 ani era destul de bun, acum nu mai stiu, parca erau vreo 40-45 de km. As veni, n-ar fi probleme, pentru mine ar fi 300 de km dus-intors, dar e sesiune... Link to comment
MethodRO Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Nu pot sa mai las una ca mai am alte 7 restante! Poate o mai facem o data dupa 1 iulie. Atunci ma bag! Link to comment
Moshu Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 Mai ai 7? Pai atunci ce mai conteaza una? Link to comment
MethodRO Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Moshu conteaza! Trec anul 5 si nu imi permit sa trec cu multe restante! Vreau sa termin facultatea in 5 ani! Link to comment
adycez Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 (edited) Tare m-as prinde si eu la o astfel de intilnire, mai ales ca nici nu am vazut niciodata Delta. Dar din pacate "+"-a are examen chiar pe 16 iunie. Sa vad ce ar zice si ea de un 17-19 iunie! Trebuie sa "negociez" la sânge mai ales ca pe 31 iulie are si licenta si cred ca la Felix am sa fiu pasager in Leganza lui Wolfman. Edited May 29, 2006 by adycez Link to comment
dAKuL_maniaK Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 +eu. Poate mai apare vreunul din Tulcea ca pe forum...Astept noutati. Bafta! Pe Forum activez eu din Tulcea (cam rar, ce-i drept).. As veni si la Murighiol, da' nu ma lasa studentia... Link to comment
Moshu Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 Moshu conteaza! Trec anul 5 si nu imi permit sa trec cu multe restante! Vreau sa termin facultatea in 5 ani! Asa este. Eu am glumit, tu vezi-ti de treaba ca n-au intrat zilele in sac. Si cielofan are examene si va sta acasa (hotararea lui nu a mea!). Bafta multa tuturor studentilor indiferent de varsta de pe acest forum! >- Iar noi, astia mai needucati, la distractieeeeeeeeeeeee!!! Link to comment
ToPser Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Ma incanta ideea , mai ales ca se poate pescui ,nu sunt pretentios la conditii de habitabilitate daca vreti aduc si cortul ,abea il mai aerisesc si pe el ca nu l-am mai desfcut de nu stiu cand!!! Mai vedem mai discutam, eu sunt pentru in procent de 90% si nici data nu ma deranjeaza ! >- Link to comment
paul_marines Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Ma bucur ca lumea se agita, in definitiv doar vrem sa iesim din casuta la malul Dunarii. Si care vrea 5 stele in Delta inseamna ca poate sta binisor si acasa la TV, apa calda, AC si alte alea. Personal sunt un jungle man convins care am stat 4 luni pe malul fluviului Congo (la 10 m) si pe langa care conditii Murighiolul trece drept Plazza. Nici la cort nu-i rau si vorba cuiva, nu poti lua putina apa in bidon sa te speli pe dinti Pentru alte necesitati corporale va aduc eu cateva pastile de purificare. Pescarii sunt bineveniti, poate din plasa lor cade ceva si pe gratar, daca nu se cumpara. Mike.-ntr-un Mega ca sa te simti bine dai 10 RON pe o inghetata Magnum Delta, insa pe munca istovitoare a celor din Murighiol nu dai un sfantz? Ciudata apreciere a efortului oamenilor care traiesc din venitul adus de turisti. Nu stiu daca ai fi putut trai o viata cu meniu de peste, intr-o familie de pescari care astepta sa vina tatal cu putinii bani sa le aduca ceva diferit. Am cutreierat prin Delta si am cunoscut si cativa dintre oamenii ei. Mai reconsidera ideiile preconcepute generate doar de diferenta de nivel. Link to comment
Moshu Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 (edited) Mie mi s-au parut cam profitori localnicii sau poate nu i-am inteles eu bine In Dunavatu(nu stiu care dintre ele) mama are un var parca dar drumu pana acolo e cam rau spre foarte rau ("> @Moshu: m-am referit la faptul ca apa este foarte putin filtrata si uneori miroase urat. Ca idee, 1/2 din CT se alimenteaza cu apa din canalul Dunare-Marea Neagra 1. Intr-adevar drumul este pietruit din Murighiol pana la Dunavat. Adica cu piatra, nu pietruit. Trebuie mers mai cu grija. Asta daca ajungem la Dunavat. 2. Nu m-am referit strict la tine cu apa. Chiar si eu imi iau apa la bidon cand merg in Delta. Si nu mai sari ca ars cand iti dau cate o replica. Sunt destui care n-au vazut Delta, si mai vii tu si le zici ca apa ii otravita, nu stiu care ca o sa moara de tantari si etc.( Asta nu ca n-ar fi adevarat... > ). Dar farmecul Deltei numai in conditiile astea il poti vedea. Asta e. LE Am uitat: se gaseste apa minerala, plata si bere cata vrei la Murighiol, la magazinele din comuna. Murighiolul, pentru cine nu a fost, este "Sinaia" Deltei. Asa ca nu va speriati ca muriti de sete, jeg si foame. Mike, dar tu ziceai ca nu vii, asa ca macar nu mai baga frica in oameni. Edited May 29, 2006 by Moshu Link to comment
ToPser Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Domnilor puneti si o harta!!! Apropo Mike, ce poze artistice se pot face in Delta (cu Canonul bineinteles ! ) Link to comment
mike.omega Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Ce am zis eu de tantari? Imagineaza-ti ca am ramas cu vaporasu o noapte pe lacul Issac(parca) si ajunsesem sa ii iubesc @Safari: Nu-mi aminti de Delta(inghetata).... cat despre asa zisa diferenta...stiu ce inseamna acea diferenta si sunt constient de ea, eu vroiam sa subliniez altceva dar nu asta conteaza aici si acum @Topser: harta e multa prea mare si cu multe detalii, am sa-ti aduc sambata viitoare o harta a deltei sa-ti faci o parere. PS: cat despre pozat, spor la apasat declansatorul si sa va intoarceti cu cardurile pline! Link to comment
Moshu Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 Harta Murighiol: http://www.listafirme.ro/harta/murighiol.htm?id=1358 Link to comment
paul_marines Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 (edited) Harta Murighiol: http://www.listafirme.ro/harta/murighiol.htm?id=1358 Mai Moshule ai facut o poza de pe INMARSAT, sau probabil ca Topser va face o recunoastere din spatiul extra-atmosferic. Edited May 29, 2006 by safari hunter Link to comment
Moshu Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 (edited) Stii reclama: da matale singur zoom... Plus ca @topser se descurca, il stiu eu. Edited May 29, 2006 by Moshu Link to comment
paul_marines Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 (edited) Later. Am sunat la Murighiol la Nea Traian si am aflat: 1. drumul cel mai bun este prin Tulcea 2 oferta de pe net este valabila 3 transportul in Delta este divers si se adapteaza dupa buzunare 4. masa pescareasca poate fi comandata si solicitat ce se doreste 5 pentru rezervari trebuie achitat un avans de 50% 6 pentru datele de 16 si 23 sunt locuri berechet ...inca si mai ales dupa 7. Cititi si decideti daca va surade varianta Murighiol si postati sa se poata lua o decizie 8. Pe 10-12 iunie ma duc acolo in interes de munca si va mai dau detalii pana atunci deliberati. Edited May 29, 2006 by safari hunter Link to comment
Moshu Posted May 29, 2006 Author Share Posted May 29, 2006 (edited) Eu zic da din toata inima. S-ar putea sa am un examen pe 15, cum s-a mai intamplat si inainte de Costinesti. Dar vreau sa merg NEAPARAT. Daca decalam cu o saptamana (23-25), pot sa fiu sigur ca vin de vineri, poate chiar de joi seara. Dar va rog sa nu faceti modificari numai din aceasta cauza. Ne adaptam cum putem. Edited May 29, 2006 by Moshu Link to comment
dreamlike Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 Parca sunteti niste tate (tzatze) care s-au adunat la barfa pe bancuta de la poarta. Una peste alta treburile stau cam asa: - stam in cort; - nevoile le facem intr-o groapa care are infipt un par in buza de care sa te tii sa nu cazi in ea; - apa nu exista decat in garla; - tantarii sunt cat moneda de 50 bani noi; - totul miroase a namol si a peste; - meniul: ciorba de peste, saramura de peste, tocana de peste, suc de peste, prajitura de peste, compot de peste, peste prajit, peste uscat, sushi si napolitane de peste; - drumul este foarte prost, practic se circula peste dune de nisip si pietris; - acolo sunt o armata de profesori universitari care ne supun la tot felul de examene si daca nu stim ne trimit inapoi in anul I sa rada toti bobocii de noi; - nu mai vorbesc despre bastinasi care unbla numai dupa furat, scandal si asculta numai manele de pe Taraf tv (asta daca nu punem la socoteala cele cateva triburi de canibali care isi duc viata in zona). In conditiile date eu ma declar super-multumit. Imi iau unditele si daca o sa pun si cativa pesti, prinsi de mine pe gratar, ma declar fericit. Asadar - viataaa eeeeee frumoasaaaaaaaaaaaa ! In concluzie aici este un topic pentru cei care merg la Murighiol nu pentru cei care nu merg si vor sa-i faca si pe altii sa stea acasa. Link to comment
Recommended Posts