body Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Am cautat pe aici , da' fie ca nu am cautat bine , fie nu exista. Tata in maximum o luna isi va lua masina , s-a hotarat la un Mitsubishi Lancer 1,6 care e Made In Japan. Am inteles ca de la 01.01.2007 se vor modifica , conditiile la leasing . Am urmatoarele intrebari. 1. Care vor fi aceste modificari si cum pot influenta valoarea platita la lesing? 2.Contractele de leasing incheiate inainte de aceasta data se pot modifica odata cu aceste schimbari de la 01.01.2007? 3. Intr-un final va costa mai scump decat in contract masina? Multumiri Link to comment
kaloman Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 (edited) http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...ndpost&p=171141 Inca nu a aparut alta lege. Edited May 31, 2006 by kaloman Link to comment
VIPER Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Am inteles ca dupa 1.01.2007 o sa scada taxele la japoneze. Link to comment
body Posted May 31, 2006 Author Share Posted May 31, 2006 Din ce am auzit eu o sa scada taxele vamale la 10% , iar leasingul va plati aceeasi taxa. Ideea e ca odata incheiat un contract acum , cu desfasurare pana in 2008 in cazul modificarii legii va fi modificat si el? Link to comment
kaloman Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 1) Nivelul taxelor vamale e stabilit prin codul fiscal nu prin legea achiziitiilor in regim de leasing. 2) Ce ar fi daca s-ar reduce taxa vamala la 10% (pt. masini NON-UE, nu numai pt. "japoneze") dar se va aplica la intreaga valoare, nu la valoarea reziduala (6%, adica 30% din 20%), ca acum ? Ar mai vrea cineva sa se aplice si la contractele deja incheiate ? Zvonuri sunt multe ... Link to comment
body Posted May 31, 2006 Author Share Posted May 31, 2006 Pai , dupa cum spuneam temerea mea era legata de marirea taxei de leasing la 10% . Iar intrebarea era daca la un contract actual se pot modifica respectivele conditii pe parcursul derularii lui . Link to comment
VIPER Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Vezi ce scrie in contract. Daca exista o clauza referitoare la schimbari ulterioare, nasol... Link to comment
Abram Burel Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Pai, taxa vamala nu se aplica la momentul efectuarii importului definitiv? Daca da, se va plati taxa valabila la sfarsitul leasingului. Link to comment
alx Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 In principiu un contract se subordoneaza unei legi. Daca contravine uneia, este nul. In principiu. Mai mult ne poate ajuta un jurist de meserie... Link to comment
Immortal Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 In cotnractul meu zice clar ca taxa vamala o voi plati conform cu legile in vigoare la data achitarii ei. Deci... Si cum pana acum mereu s-a vorbt de aplicarea retroactiva, sunt convins ca, DACa se va introduce tv de 10%, noi cei cu leasingul scadent dupa 1ian2007 vom suferio 'mica' marire de 4%... Link to comment
Zetics Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Eu am inteles ca taxele vamale se platesc catre stat, la final, deci cat iti cere statul atunci, atat dai. Intrebarea este alta: stiu ca pt un leasing de genul asta, cu masini din import, se deschid niste formalitati de tranzit vamal, care se inchid la terminarea leasingului, cand se platesc taxele normale. In cazul asta, pentru cei care au deja mai mult de un an de leasing, nu se pot incheia formalitatile vamale, si sa platim ACUM taxele vamale (la valoarea reziduala), urmand sa continuam cu leasingul ca un credit obisnuit? Caz in care masina probabil trebuie reinmatriculata, sa nu mai aiba nr de genul B1111/0808, ci B-xy-ABC. Se poate? Link to comment
MCojo Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Interesanta idee dar nu cred ca firmele de leasing s-ar complica cu asa ceva intrucat nu ele platesc vama la sfarsit... Si mai e ceva : pe parcursul inmatricularii iti trebuiesc o gramada de copii dupa factura finala, deci... Un lucru ar merge totusi : credit de nevoi personale si achitare completa, si poti scapa de cresterea de vama... Link to comment
Abram Burel Posted May 31, 2006 Share Posted May 31, 2006 Ceea ce urmeaza sunt doar deductii logice. Chestia merge cu siguranta, numai ca s-ar putea sa dai pe mere ce ai luat pe pere. Vorbim deci de o diferenta de 4% la o suma de circa 10 kEUR (cu TVA), adica de vreo 400 EUR. Ceea ce e scris in clar in contract este ca la achitarea anticipata se va face o recalculare. Matematic, rezultatul ar trebui sa fie in favoarea ta, daca ne gandim ca dand banii mai repede, dobanda acumulata scade. Dar... pe de alta parte ar fi prea simplu. Mai e o clauza legata de obligatia utilizatorului de a plati orice taxe, comisioane, etc. Mare lucru daca o atare operatie nu e zdavan comisionata. Pe ansamblu, ceva bani se vor castiga net, dar daca punem la socoteala si la cate "chinuri" ai putea fi supus... Poate zice cineva din proprie experienta cum sta treaba. Link to comment
perfidus Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 Pana acum la leasing dobanzile au fost mai mici decat la creditele pentru nevoi personale. Daca se vor apropia sau se va inversa raportul atunci achitarea integrala a leasingului printr-un credit (refinantare) poate fi luat in calcul cu incredere. Ramane de facut numai calculul de eficienta Link to comment
Recommended Posts