Jump to content

Senzatii Tari - Masini Cu Totul Deosebite

Cumnatu

Recommended Posts

• 1 month later...

Da, sunt convins ca e un "amarastean" care da banii de paine pe piese pentru masina :)

Doar pasiunea nu e suficienta, mai trebuie si o baza materiala ca sa iasa ceva frumos.

Eu luni ma mai dadui cu una. Si anume, respectiv cu un Ferrari F360 Modena. Era programata si o Carrera insa era stricata asa ca m-am dat o ora doar cu Ferrari-ul.

In teorie trebuia sa o distrug timp de o ora pe circuitul de la Zolder. Problema era insa ca circuitul era nedezapezit, avea petece de asfalt uscat, petece de zapada, petece de gheata... cam naspa. Asa ca dupa doua tururi am luat-o pe drumuri publice. Prin jurul circuitului erau stradutele de acces care erau dezapezite, insa circuitul fiind nepracticabil erau pustii, asa ca pe acolo am putut sa ma joc putin.

Apoi am luat-o si pe autostrada, si prin sate, si pe drumuri locale, sa vad si eu asa, cum ar fi sa ai un Ferrari ca masina de mers la supermarket. In total, o ora (ar fi trebui sa fie doar jumate si jumate cu Carrera).

Masina insa era si asta putin bolnava, asa ca mi-e greu sa imi fac o impresie obiectiva. Era imposibil sa mergi cu viteza constanta, motorul o "falfaia" rau de tot. Nici la relenti nu statea, oscila intre 1200 si 2000rpm, si la turatii cel putin pana prin 5500rpm facea la fel.

Tipul care era cu mine spunea ca asa facuse toata ziua. In plus mergea rece, nici uleiul nici apa nu au trecut de 70 grade indiferent de regim. Mergea bine doar in regim de "pedal to za metal" sau in frana de motor...

Insa in rest, ramane un ferrari, chiar daca avea 12 ani vechime si 225kkm. Pedale tari, directie aproape ne-asistata, joasa, iute, zgomotoasa, agresiva, rea, scaune cu sustinere laterala foarte buna, pozitie centrala foarte faina, "comunica" tare bine.

Mai misto de condus pe circuit decat petrolierul :D . Are control al tractiunii si un echivalent al ESP-ul, insa e aproape insesizabil. E previzibila in viraje, si se corecteaza usor cand "o scapi" putin, aproape ca un kart. Insa poti merge "normal" iar daca intr-un viraj scapi piciorul in acceleratie nu te lasa sa faci piruete, poate fi condusa zilnic de o blonda fara probleme.

Zgomotul in interior insa e prea puternic ca sa o faca o masina interesanta de folosit zilnic. In schimb sunetul e demential daca mergi cu geamul deschis, e mai tare, insa si mai placut. Insa nu e foarte practic la -8 grade.

Limitarea de turatie intra agresiv pe la 9krpm.

A, si e interesant ca are o cutie foarte scurta. La 130km/h in treapta a 6-a are 4000rpm (petrolierul are cam 3k). Insa trage ca o aspirata, cumva ma obisnuisem cu masinile turbo care chiar daca au un lag insesizabil (mai ales dupa ce te obisnuiesti cu el si compensezi fara sa-ti dai seama) e totusi prezent. Diferenta intre trepte e foarte mica, cele 6 sunt "inghesuite" una in alta. Schimbi la 8000rpm, si "cazi" pe la 6500, practic odata ce ai ajuns in limita treptei a 2-a poti ramane in continuu in ture. Sau daca vrei sa conduci "civilizat", poti sari treptele din 2 in 2 fara probleme. Si poti sa mergi si la 2500 rpm, si la 7500.

Dupa vreo 15 minute ma obisnuisem total, si totul incepuse sa mi se para "normal", pedalele tari, volanul tare si directia agresiva, zgomotul, acceleratia brutala, feelingul de kart...

Anormal mi s-a parut petrolierul dupa ce a expirat ora... in primul rand, nu auzeam motorul, dupa ce surzisem de la V8-ul din portbagaj... plus ca stateam prea sus, pedalele sunt prea moi, volanul prea moale... si aveam impresia ca nicio pedala nu foloseste la nimic. Cel putin acceleratia parea complet inutila, sincer aveam senzatia ca motorul era oprit... acceleram, si nu se intampla nimic... nu tu bagat in scaun, nu tu urlet de motor... liniste si o acceleratie "insesizabila". Invarteai de volan de Paste si masina vira la Inaltare... aveam impresia ca e stricata, trebuia sa ma uit la bord ca sa vad ca accelereaza. A trebuit o repriza pe la 200km/h pe autostrada ca sa ma conving ca motorul si caii sunt la locul lor :D

post-1523-0-86135200-1328818088_thumb.jpg

post-1523-0-29160300-1328818104_thumb.jpg

post-1523-0-58805200-1328818112_thumb.jpg

post-1523-0-19994600-1328818129_thumb.jpg

post-1523-0-99371300-1328818140_thumb.jpg

• 7 months later...

Masina insa era si asta putin bolnava, asa ca mi-e greu sa imi fac o impresie obiectiva. Era imposibil sa mergi cu viteza constanta, motorul o "falfaia" rau de tot. Nici la relenti nu statea, oscila intre 1200 si 2000rpm, si la turatii cel putin pana prin 5500rpm facea la fel.

Tipul care era cu mine spunea ca asa facuse toata ziua. In plus mergea rece, nici uleiul nici apa nu au trecut de 70 grade indiferent de regim. Mergea bine doar in regim de "pedal to za metal" sau in frana de motor...

No, e clar, nu-s fiabile. Deci nu-mi mai iau nici d-asta. Nici Lamborghini, ca are usile alea de se deschid in sus, pot naibii sa cada sa raneasca pe careva...

La fel si porsche :) . Si in nfs merg ale naibii =)) .

Totusi a-6-a 4000 130km/h mi se pare putin rau. Cat are top speed?

PS Sigur nu erau mile? Ca in ritmul asta se cam termina repede, asta daca nu are 7 trepte.

Edited by Dj_Dark

Nope, erau km/h. Si nici n-avea treapta a 7-a.

De terminat se termina pe la 9000rpm, probabil puterea maxima o fi fost pe la 8000. Habar n-am care e topspeed... avand in vedere puterea banuiesc asa, un 260-270. Nu e un model de varf, ci unul asa, mai pentru incepatoare :D

De probleme, deh, se mai intampla. Avea totusi o varsta, si era si destul de chinuita de tot felul de papagali ca mine pe circuite. Si e posibil ca problema nici sa nu fi fost foarte grava, insa baiatu' ala nu parea ca stie sa sufle in jiglere :D

Astia de ultima data nu aveau oferta foarte bogata... insa daca vrei sa fii invidios pe bune, baga un ochi aici, astia aveau mai multe agregate de peste 500CP...

http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/11260-senzatii-tari-masini-cu-totul-deosebite/page__st__80#entry519826 :

Sau astia..

http://www.gmclub.ro/forum/index.php/topic/11260-senzatii-tari-masini-cu-totul-deosebite/page__st__60#entry487158