Jump to content

Politehnica Bucuresti

coup3z

Recommended Posts

apel catre toti automaticistii care conduc Woo sau Chevy ! Aveti idee cati au fost pe loc (aprox) anul trecut la Automatica, si cam care a fost ultima medie de intrare ? Sper ca de la anu sa umblu si eu cu Cielo al meu p-acolo pe la voi ;)

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Stai linistit, s-a dus mult de tot nebunia care era acum 5 ani, se intra usor. Oricum, daca nu te-a preocupat pana acum pe cont propriu domeniul IT, o sa-ti faci zile negre la automatica :)

Cu automatica mori de foame! Alegeti si tu ceva de viitor!

:o fftopic: Adica ASE sau drept? :D

Acum revenind, daca iti place domeniul si asta iti doresti sa faci da la Automatica. Probabil deja stii, ca este destul de greu dar cu putin efort, o sa termini si satisfactiile pot fi mari ulterior(dar nu este regula).

Repet, fa aceasta alegere daca esti pasionat si iti place domeniul si nu pe ideea "sa fac ceva de viitor".

Sper sa faci alegerea corecta.Multa bafta.

Edited by bella

Pacat ca firmele mari nu mai angajeaza absolventi de automatica! In ceea ce priveste pregatirea celor de la automatica sunt un mare 0. Firma la care lucrez eu a angajat un proaspat absolvent de automatica, precizez sef de promotie, care in 2 zile a pus pe butuci un server! Eu unu nu am incredere in cei ce au terminat automatica, si sunt foarte multi de aceeasi parere cu mine. Asa ca orienteaza-te la ceva unde se intra usor. Automatica nu merita efortul.

Edited by MethodRO

Metoade, las-o ca macane. E adevarat, in principiu, in Poli nu inveti decat cum sa copiezi dar daca ala ti-a pus serverul de butuci, la fel ti l-ar fi pus orice om care s-a dus la scoala crezand ca de acolo obtine tot ce are nevoie pentru a deveni un bun meserias.

Poli nu merita din alte puncte de vedere. De exemplu, degeaba inveti tu la un examen si stranuti langa profesor (Daca mai vreti exemple, mai pot da... ). Rezultatul va fi restanta pe 4 ani de acum incolo. Acest stres nu merita avantajele (a se citi cu dez in fata) pe care le obtii terminand (inca nu s-a stabilit cu exactitate cine termina pe cine) Poli.

Sato tipu angajat cica era doxa pe postul pe care era pu, s-a dovedit a fii un mare zero. Asta e un caz pe care eu l-am vazut personal. Au mai patit la fel si alte firme din CT. De aia am dat acel exemplu.

Metoade, exemplul tau poate fi elocvent doar la gazeta ;)

Meseria nu se invata in scoala, indiferent ca e poli, ase, drept, sau alta facultate teoretica, umanista sau reala.

Omule, da acolo unde crezi ca iti place, nu unde se intra usor. Trage tare, ca bani si satisfactii se obtin de oriunde daca esti istet, bun si serios. Nu exista pe lumea asta o reteta castigatoare.

Nu exista pe lumea asta o reteta castigatoare.

Dar exista o universitate care te va face sa iti blestemi zilele: Universitatea Bucuresti. :osanale: =))

PS: Metoade, inca ceva. Ala e sef de promotie in aceiasi masura in care sunt si eu :thumbl: . Top 2%-3% din Poli, orice facultate, nu ajung sa lucreze in Romania.

Tommy are dreptate, stie el ce spune. Acum e momentul sa-ti pui putin mintea la treaba, mai tarziu n-o sa mai ai chef si suficienti neuroni.

Oricum nu se stie ce-ti rezerva viitorul. S-ar putea foarte bine ca dupa ce termini sa faci cu totul altceva decat scrie pe diploma, de la cercetare la vandut materiale de constructii.

Facultatea EDUCA, nu califica, asa ca nu-i o reteta ca un sef de promotie e doxa dup-aia in ce face.

Eu sunt ASE-ist. In semestrul 1 am facut contabilitate de gestiune. Acum fac cam acelasi lucru la munca, literar vorbind, dar nu aplic ABSOLUT NIMIC din ce am invatat atunci. Si cred ca am invatat mai mult la obiectul ala mai mult decat la alte obiecte.

Degeaba te invata metode de a evita frauda daca tu esti prost si nu te uiti macar in ochii aluia care iti cere credit ca sa fuga dupa aceea cu banii.

La facultate nu te invata in 4 ani de zile cum sa imbrobodesti un client sa-ti cumpere marfa sau cum sa-i abordezi. Tot "pe teren" inveti toate astea.

Exemple sunt multe.

Mai demult ii explicam unui prieten care avea nevoie sa-si instaleze windowsul, dar avea nevoie de anumite artificii ca sa mearga, de genul "scoate placa aia..". prietenul asta al meu e absolvent de informatica, cu medie destul de buna.

Am terminat automatica. Nu stiu cum e la cibernetica, dar nu mi-a parut nici o clipa rau ca sunt la poli. Am lucrat din anul I (ca programator) asa ca bineinteles ca gasirea unui "job" dupa absolvire n-a fost o problema, pt ca aveam deja unul.

Dupa absolvire a venit o "sefa de promotie" sa se angajeze la firma unde lucram. M-am speriat de ce a putut sa zica la interviu. Ca experienta in jocuri a spus de o tema la nu stiu ce obiect, unde am avut de facut un careu magic in lisp.

Morala: nu-ti pierde anii de facultate stand cu burta pe carte, ci practicand. Asta daca nu vrei sa ajungi profesor :D

Morala: nu-ti pierde anii de facultate stand cu burta pe carte, ci practicand. Asta daca nu vrei sa ajungi profesor :D

Sau, si mai bine, fa-le pe amandoua simultan fara sa neglijezi vreuna.

Siiigur ca da... si marmota... pai cand sa si muncesti si sa si inveti? ideea lui ticolino, pe care o completez eu, o sustin si o semnez: Daca tot nu vei invata (ca doar d-aia dai la poli), de ce sa nu muncesti macar pentru a avea o scuza...?

Am terminat automatica. Nu stiu cum e la cibernetica, dar nu mi-a parut nici o clipa rau ca sunt la poli.

De ce nu spui tot ? :) Cum s-a impacat jobul cu luna de sesiune (in care inveti de iti sar capacele, mai ales daca ai si restante), cu temele de casa, cu referatele saptamanale idioate (pe care am inteles acum ca nu mai le primesc daca sunt scrise cu calculatorul, trebuie sa scrii de mana tot, inclusiv graficele alea retardate pe hartie milimetrica) ?

Maxim 15-20% din ce se preda in Poli are valoare, restul din pacate este umplutura. Si daca iesi stiind doar ce te-a invatat facultatea, fara studii in domeniu facute pe cont propriu ... esti momeala in acvariul cu piranha :)

Depinde si de ce intelegeti voi prin automatica.

Ca sa instalezi uindauz poti dresa si o maimuta, nu ai nevoie de facultate deloc.

Daca vrei insa sa faci soft de recunoastere de imagine sau drone zburatoare care sa il fugareasca pe Bin Ladden de capul ei trebuie mai mult decat un an de facultate.

Unde te situezi intre cele doua extreme depinde doar de tine. Insa daca tot ocazia sa inveti ceva cand inca ai mintea odihnita, e pacat sa n-o faci.

Anul trecut la Automatica nu s-au completat locurile in vara... De-abia in toamna s-a intamplat asta...

Cat despre cat de bine/rau e la automatica nu pot sa zic pentru ca eu sint anul I la electronica... Depinde foarte mult de profesorii pe care ii ai si daca te intereseaza domeniul... altfel mai bine angajeaza-te undeva si (caz real) o hartie ca ai facultate se poate cumpara cu 600$/semestru.