Alezz Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Se pare ca azi e ziua in care mi s-au spart toate ghinioanele...si nu am de gand sa ma uit inapoi . Link to comment
masterbobs Posted June 6, 2006 Author Share Posted June 6, 2006 @mr_ cum e cu pisica? "Pisica lui Schrödinger" suna cam asa: "O pisica este inchisa intr-o cusca de otel impreuna cu un dispozitiv alcatuit dintr-un un contor Geiger, amplasat in apropierea unui minuscul esantion dintr-o substanta radioactiva, atat de mic incat un singur atom se poate dezintegra in intervalul unei ore. Dar, in acelasi timp, exista probabilitatea sa nu se dezintegreze nici un atom. Daca dezintegrarea s-a produs, contorul o sesizeaza, actioneaza un releu ce elibereaza un ciocanel care sparge o capsula continand acid cianhidric. Dupa o ora, exista atat posibilitatea ca pisica sa fie vie, daca nu s-a produs nici o dezintegrare, dar si sa fie moarta, daca dezintegrarea s-a produs. Functia psi (functia matematica care caracterizeaza starea cuantica a sistemului) va exprima aceasta in felul urmator: pisica vie si pisica moarta sunt, daca se poate spune asa, amestecate in proportii egale." Stiind ca viata si moartea nu pot fi valori particulare ale unei marimi fizice care sa caracterizeze pisica, ca un simplu sistem fizic, se poate afirma ca in starea finala, "pisica vie si moarta" sunt amestecate in proportii egale, deci pisica lui Schrödinger este jumatate vie si jumatate moarta... ahhhaaaaaaaaaa... dang dang ...pipera..dag dang aa.. Singura concluzie logica e ca viata si moartea nu pot fi valori particulare ale unei marimi fizice...eu atat inteleg ... @alezz: sa inteleg ca ai gasit o data in calendar in care sa joci la loto, sa poti trece fara griji peste capacele de canal cu 4 gauri (sau 13 ca nu mai stiu )? Link to comment
Satori Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Daca am fi ramas la mana ganditorilor bisericii, in continuare am fi crezut ca fulgerele sunt stranutul lui Dumnezeu si ca pamantul e plat. Sa nu uitam ca biserica a descoperit ca pamantul e plat cu sute bune de ani dupa ce grecii i-au calculat circumferinta, asa ca in materie de raspunsuri prefer sa caut in alta parte. Raspunsurile le cauti cu o parte a ta care nu poate exista fara cea subconstienta, firava rau de tot. Aici intervine biserica (de orice fel ar fi ea) si te asigura ca totul va fi bine (sau rau, daca asta preferi) si atunci partea asta e linistita si o lasa pe cea rationala sa caute in continuare raspunsuri la tot felul de intrebari cu raspunsuri cuantificabile. PS: Scuze, nu am dormit azi noapte prea mult. Link to comment
Abram Burel Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Inteleg ca i-au reparat lui Alezz masina, deci este o zi magica Link to comment
mr_ Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 @Sato Pai, de unde stii? s-ar putea sa ai dreptate, insa cum poti fi sigur ca subconstientul e cel ce poate raspunde la intrebare? Si cine spune ca subconstientul e in mod obligatoriu irational si alergic la cuantificari? LEgatura intre subconstient si biserica inca nu am priceput-o... nici eu nu am dormit suficient @master Ideea este ca pisica este si moarta si vie in egala masura pana in clipa in care o privesti. Exact la fel, privind un sistem cuantic intervii asupra starii lui. Incercand sa masori viteza unui electron ii alterezi pozitia, sau invers, si nu exista posibilitatea nici macar teoretica sa le determini pe ambele simultan. Starea unui sistem cuantic depinde de probabilitati, iar incercarea de a o determina o altereaza. E o ecuatie foarte simpla care nu intra in neuronul multor generatii de filozofi care desi incearca sa raspunda la intrebari "spirituale" au o gandire absolut mecanicista. Link to comment
laurentziu83 Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Poate nu iau examenul de l-am dat azi, ca va ia mama dracu' cu superstitiile voastre. Link to comment
VIPER Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Io nu-s supertitios, ca-mi poarta ghinion Link to comment
Tommy Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 LEgatura intre subconstient si biserica inca nu am priceput-o... nici eu nu am dormit suficient Stai ca eu m-am culcat la doua Legatura intre subconstient si biserica? Uite, legatura e de fapt intre: subconstient, sex, biserica! Lipsa acuta de .. sex, subconstientul o percepe de la nivelul vegetativ printr-un puternic hit chimic, se transforma intr-o stare ce nu poate fi alungata decat prin refulare, care se poate materializa .. unde? The answer is .. the church! Link to comment
laurentziu83 Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 D-aia intrebai tu de bosoroage? Link to comment
mr_ Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 @Laurentiu Conform teoriei lui Everett, starea examenului tau este o superpozitie de doua stari: luat si picat In clipa in care te duci sa-l intrebi pe prof, functia de unda care le guverneaza colapseaza si atunci starea examenului devine determinata. Insa daca l-ai picat, macar consoleaza-te cu ideea ca intr-un univers paralel un alt Laurentiu l-a luat @Tommy A dracu', si eu care credeam ca nu calc la biserica din cauza educatiei materialist-dialectice primita in comunism Link to comment
Satori Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 @SatoPai, de unde stii? s-ar putea sa ai dreptate, insa cum poti fi sigur ca subconstientul e cel ce poate raspunde la intrebare? Si cine spune ca subconstientul e in mod obligatoriu irational si alergic la cuantificari? LEgatura intre subconstient si biserica inca nu am priceput-o... nici eu nu am dormit suficient Mai bine as dormi, dar fie... Ok, deci, pentru ca tu sa iti permiti luxul sa iti pui intrebari cuantificabile, cineva trebuie sa se ocupe de subconstientul tau. Cel ce se teme de hoti, mincinosi, libidinosii ce iti fura nevasta... si restul de prevazuti in cele 10 porunci. Si vine religia si te linisteste, nu? "Totul va fi bine, dar trebuie sa iti faci o cruce si sa ceri iertare...." sau alte variante. Astfel, tu, linistit ca totul va fi ok, poti sa iti faci planuri rationale de cucerire a nevestei vecinului de la 3, mintind pe nevasta-ta ca esti la biliard si furand o floare din curtea vecinului de la parter... Or something like that. Ma duc sa dorm. Succes cu vecina. Link to comment
mr_ Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 stai ca tot nu inteleg... sedusul vecinei sau jefuirea vecinului sunt cumva alegeri subconstiente?! Iar nevasta-mea daca se hotaraste sa-mi traga clapa imi intreaba inainte subconstientul daca are voie? Link to comment
Tommy Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Nuu.. toata treaba e sa spui lu' popa Link to comment
Satori Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Cine stie, cunoaste PS: Ah, si daca ai uitat cumva de popa, vezi ca azi e 06/06/06 deci fugi repede, cumpara lumanari, cruci, icoane si alte asemenea. Baga si 2-3 acatiste si doneaza niste banii pentru biserica. Ah, si vezi ca o religie nu e de ajuns, pentru liniste sufleteasca. Incearca si una din aia cu "X nu ne cere rugaciuni ci sa va deposedati de valorile voastre materiale...". Alea sunt cele mai misto. PS: Nu s-a intrebat nimeni niciodata de BKL e asa de 'credincios'? Nu va dati seama ce nevoie de sprijin divin are mintea lui? PPS: Unde esti tu donraulo sa ne luminezi? PPPS: Daca e buna vecina, vin si eu... dar cand ma trezesc. >- Link to comment
mr_ Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Pai ca sa revenim la oile noastre... vecinele mele sunt o superpozitie de babaciuni si de bunaciuni Ca sa evit sa mai descriu ecuatia de unda, fac precizarea ca jumatate sunt pensionare si cealalta jumatate studente Link to comment
Lucian79 Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Adunati suma numereleor de pe ruleta si vedeti cat va da exact ...ati nimerit Link to comment
Satori Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Eu zic sa numeri din 6 in 6 si sa vezi ce iese. De 3 ori. Link to comment
bogdan_o Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Culmea ironiei. Eu la 6 am examen Link to comment
hitman Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 (edited) Mai, vaz ca sinteti buni la 666. Propun si dezbaterea numarului PI, daca tot sinteti in forma. Treaba asta cu numerele e pur 'to make money', adica vezi 'bugul anului 2000' )"> . PS: a dat la TV un interviu cu 'marele preot al bisericii lui Satan': nici macar el nu crede in 666. Edited June 6, 2006 by hitman Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 E doar un siretlic. Nu il credeti! S"> Link to comment
laurentziu83 Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Propun si dezbaterea numarului PI, daca tot sinteti in forma. Impreuna cu urmatoarele 3 litere, nu? Link to comment
hitman Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Impreuna cu urmatoarele 3 litere, nu? Nu chiar asa . PI like In the movie PI. Unde s-a avansat ideaa ce 3,1415etc. ar descrie pe Dumnezeu. Link to comment
dreamlike Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Eu astazi am fost la Metro si cand ma indreptam alene spre masina, mi-a scapat borcanul cu miere din mana si s-a facut zob. Costa insa 11,6. Sa fie vreun semn S"> ? Link to comment
laurentziu83 Posted June 7, 2006 Share Posted June 7, 2006 Acum vreun an daca faceam asta era un semn ca in urmatoarele secunde parul meu din cap ar fi urmata sa dispara deoarece mainile mele s-ar fi lipit iremediabil de el si ar fi inceput sa traga. ) Da, e un semn sa fii mai atent, ca la toata lumea. Link to comment
Recommended Posts