Jump to content

AZOT IN LOC DE AER


VIPER

Recommended Posts

Vad ca a inceput sa se vorbeasca si la noi de umflarea (umplerea?) rotilor cu azot inloc de aer. CItesc si vad numai de bine.

 

Intrebare: cine de aici a facut asta pe bune si a vazut diferentele? Ma intereseaza DOAR cei ce au facut la masinile lor, nu din citite!

 

Mai multe detalii AICI.

Link to comment
  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mda, admirabilă tehnologie, dar incomodă. Doar n-o să mă duc la naiba-n praznic să umflu roţile, când la benzinărie am pompa tradiţională de aer sau vulcanizarea din cartier la îndemână.

Link to comment
  • 1 month later...
Da azotul stiam ca se foloseste la umflarea cauciucurilor la auto ce participa la curse . Pricipalul motiv : azotul nu-si modifica volumul cu temperatura !   :wink:

Ciudat... Miscarea browniana e universal valabila mai putin in cazul azotului?

Principalul motiv este ca anvelopa este mai putin permeabila la azot decat la aer, iar la rulare azotul nu se incalzeste asa de tare, crescand viata anvelopei.

Link to comment

Termodinamica pentru gaze e universala dar in cazul nostru vorbim de gaze diferite cu mase moleculare diferite deci densitati diferite aer-azot . :lol:

 

Azotul este un gaz care nu'si modifica presiunea cu temperatura. Vara la nivelul asfaltului avem temperaturi între 60 - 80 grad Celsius , care incing pneul si aerul din interior . Cu azot in cauciuc temperatura ramine pe la jumatate intre 30 - 40 grad Celsius. Se reduce si pericolul unei explozii. :wink:

Presiunea ramine constanta mereu implicit volumul . :wink:

Azotul este gaz inert , fara impuritati, astfel nu rugineste janta. Creste durata de viata a anvelopei cu 30-40% .

Link to comment

~ 500.000ROL, eu cam asa stiu; unde, vezi mai sus + vulcanizarea de la piciorul podului Fundeni (am un lapsus, nu stiu acum cum ii cheama! ... de fapt pe site-ul lor se laudau acum 3 luni ca baga in curind umflarea cu azot, nu stiu daca chiar au facut-o).

 

Cam scumputza distractia!

Link to comment

Si eu am in cauciucuri azot, dar doar in propertie de 70%. Restul: ceva oxigen, bioxid de carbon, gaze rare si bineinteles ceva poluanti. Compozitia asta ciudata este introdusa cu pompa direct din atmosfera.

Parca se chiama aer??? :roll:

Link to comment
  • 8 months later...

Tunning frate! :) )

 

Mi-am bagat azot in caucioace!

Pe Fundeni, imediat dupa pod, cum vii dinspre Colentina.

A scos aerul... cit s-a putut si mi-a bagat azot in loc. Vroia sa-mi schimbe si capacelele, cu unele verzi... da' i-am zis ca poa' sa si le pastreze. Cica alea verzi sunt ca sa stie lumea ca am azot. Numa bine sa-mi faca vreunu vreo gluma.

 

Preturi: 30.000 lei /roata. Am inteles ca daca ai deja azot si te duci numai sa-ti faca presiunea costa numai 5.000 lei /roata.

 

N-am observat nici o diferenta. Masina merge la fel.

 

Urmatorul pas va fi... azot lichid! :D

Link to comment

Auziti baieti, am si eu o intrebare, ce garantie ai ca ei chiar baga azot si nu baga are normal???

 

NSF...urmatorul pas...heliu sau hidrogen :D

Link to comment

Am pus si eu azot in caucioace. Singura diferenta pe care am simtit-o era duritatea din roti. Imi facusera presiunea 3(trei) !!!!

De una din roti nici n-am apucat sa ma bucur ca a intrat un cui in ea. La faza asta e varza azotul, nu tine la cuie...

Link to comment

Bagi azot intre urechi si iese repede de tot !!!!

 

Glumeam, degeaba alergi tot orasul dupa alte azoate de-astea daca pana acasa ai luat un cui !

Edited by khhamsin
Link to comment

Am bagat si eu azot,dar in afara de o duritate ceva mai mare nu am observat nimic.Poate doar faptul ca nu tre sa mai fac presiunea asa des...

Am bagat pe Fundeni cu 20.000,iar la Sama era 90.000.

Link to comment

Sincer, ma indoiesc ca mai conteaza ce ai in caucioace (aer sau azot), atunci cand iei un cui.

 

Insa ce fac multi pe la vulcanizari, este ca umfla prea mult cauciucurile. Si eu am patit-o (vreo 6 luni verificam/umflam mereu la aceeasi vulcanizare, fara sa-i verific - mare greseala), si in astea 6 luni am taiat un cauciuc intr-o linie de tramvai, si altul intr-o groapa. Dupa ce am verificat cu manometrul, am vazut ca aveam 3.2 fata si 3.5 spatele b-( am remediat, si n-am mai avut nici o problema. Supozitia mea la momentul respectiv a fost ca fiind prea umflate (si tari) si-au pierdut elasticitatea pe care ar trebui s-o aiba totusi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 

×
×
  • Create New...