Jump to content

Bumbi Pe Asfalt

Ce parere aveti despre bumbii de pe asfalt?  

93 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ce parere aveti despre bumbii amplasati pe asfalt? Sunt utili? Va scot doar din pepeni?

Discutie pro si contra...

Din punctul propriu de vedere:

- majoritatea sunt inutili,

- nu fluidizeaza deloc traficul (te apropii de intersectie si in loc sa mergi constant, franezi sa nu-ti rupi toate alea, si mai prinzi un rosu!),

- solicita suplimentar masina(si-asa avem gropi destule)

Pentru ca am zis majoritatea, am un singur caz in care cred ca era chiar indicat:

intersectie Lahovari cu cea care duce catre bd. tomis (shortcut saguna-spital judetean):

Lahovari initial avea prioritate, dar de ceva timp le-au inversat, asa ca Lahovari avea STOP!

Va puteti da seama ce carnagiu a fost acolo... table indoite, injuraturi, tot tacamul... (imi aduce aminte de un joc pt pc: carmageddon)

Dupa ce au completat politaii procese verbale pentru tamponari timp vreo doua sapt pentru ca majoritatea nu baga in seama noile semne ci numai cei care au apucat sa le vada, au pus bumbii pe jos.

Acum toti opresc regulamentar.

s-a umplut constanta de "bumbi" . cred ca am vazut in 7-8 locuri deja si probabil vor continua sa mai monteze. despre utilitate ce sa spun...in unele locuri erau necesari( pe tomis,in fata la mega image,sau la sala sporturilor) ,dar in alte parti cred ca se putea si fara. traficul era deja aglomerat,si odata cu venirea verii se aglomereaza si mai mult,iar bumbii astia nu ajuta ce nimic la fluidizare.

Nu, dar ajuta la îndoirea rinichilor posesorilor de maşini cu oarecare proprietăţi...sporty (recte niscaiva amortizoare "solide"). Ah, şi sa nu uitam sporirea disconfortului acustic generat de mişcările involuntare produse de diversele mase plastice ce intră-n alcătuirea... maşinii.

Mama lor...

Sunt total impotriva lor. Au inceput sa ii puna in Brasov, in Iasi vor sa puna tot orasul, in Piatra Neamt tocmai s-a renuntat la ei.

Mai mult incurca circulatia plus senzatia de inconfort ce o genereaza la traversare si uzura inutila a masinii (avem o gramada de gropi, acum ne mai trebuie si damburi).

Singurul rol util al acestora ar fi protejarea pietonilor, cu toate ca si aici e loc de discutii. Parerea mea e ca mai bine ar pune o camera de supraveghere a traficului (dotata cu radar) decat acesti bumbi.

oarecum offtpic: stie cineva de unde pot cumpara bumbi d`astia?

Juliaen tu consideri ca e mai bine sa poti evita pietonul sau sa dai peste el si sa te filmeze? Intotdeauna e mai bine sa previi !

Suspensia mea e destul de tare, reno avea oarece pretentii sportive de la masina, si nu pot sa spun ca mor daca trec peste ele...

fiti civilizati

Bumbii cica sunt utili, dar(si aici vb de CT):

1. Sunt plasati prost!

2. Sunt mari si e vai de masina si ocupantii acesteia

3. Nu fluidizeaza traficul, ba chiar din contra!

4. NU sunt semnalizate. Adica noaptea nu le vezi, daca nu stii unde sunt am plasate te-ai scos cu o sperietura zdravana X(

5. Nu sunt amplasati unde trebuie! Stim cu totii ce interesanta e trecerea de pietoni de la lic. 4, acolo de ce nu au pus?!

6. Dupa parerea mea bulbii pe bvd Tomis in special au fost pusi contra baietilor amatori de :lavolan: peste viteza legala :P

In general: mai bine lasau strazile asa cum era ca era foarte bine :) (si asa ca idee intre Sala Sportului si Capitol tot mai poti sa tragi de masina la fel ca intre trecerea de dupa Spital si Capitol :tongue: )

PS: Pe Lahovari erau de mult ;)

@R19/16V: Dar cine a spus ca eu consider ca e bine sa dau peste pietoni? Te rog nu interpreta gresit.

Inca gandesc si sunt constient de faptele mele si stiu sa opresc la trecerea de pietoni, atunci cand este cazul, si nu fac parte din categoria celor ce numai bumbii le amintesc ca nu sunt singuri pe drum.

Camera de supraveghere gandesc ca e bine pusa nu pentru a zambi la ea dupa ce faci carnagiu pe sosea, ci pentru a taia din elanul jmecherasilor ce gonesc prin orase si celor care mai fac cate o liniuta si desconsidera orice regula de circulatie si a bunului simt. Tu daca ai vedea o camera cu radar, ai trece pe sub ea cu mai mult de 60? Astfel previi fara a atenta la bunul personal (masina).

si in galati au pus exact acolo unde nu trebuie. singurul loc in gl unde se putea merge lejer era partea superioara a falezei..dar din pacate au umplut-o de bumbi :( . chiar ma streseaza bumbii astia ... e ca si cum ai sta la semafor..ba chiar mai iritant.

Ia nu mai vorbiti de bumbi ... ca poate va aud si astia din Braila si se apuca de umplut strazile :D

In Galati e groaznic :( Din fericire ... pentru rinichii mei ... cei care i-au montat erau putin mai beti decat trebuia pentru aceasta operatiune ... asa ca la fiecare trecere de pietoni cu bumbi am gasit cate o portiune prin care trec cu masina aproape fara sa-i ating ... dar tot tre' sa incetinesc :(

Bumbii sunt o pacoste pentru masina. Cel mai bine ar fi pus damburi sa streseze mai putin articulatiile. Si sunt de acord cu montarea lor numai in zonele cu scoli si gradinite, rezidentiale, alei printre case, blocuri nu pe mijlocul bulevardului. Acolo trebuie montate camere video cu radar eventual.

Ca de obicei...totu-i pe dos...

pai de ce sa puna "bumbi", cand puteau sa copieze si ei de prin alte parti(sau de la altii mai destepti): daca puneau radare fixe, se umpleau si de bani...si realizau si scopul propus...reducerea vitezei...

Dar asa...au ales cea mai desteapta varianta =)) ...si toata lumea se intreaba de ce merge tara prost...cand e condusa doar de minti luminate... :dizzy:

PS: si parca vad ca la alegerile urmatoare o sa vina actualul primar si o sa puna pe lista faptelor bune facute pentru oras...aceste mici lucruri minunate...ce au salvat atatea vieti nevinovate ...INCREDIBIL...

Aha, uite acu imi pica fisa...poate de asta nu repara drumurile...si mai ia si cate un capac de canal...sa nu mearga lumea tare cu masina...da, da..iar intelepciunea conducaretilor de primarii...la mai mare...

Edited by tuf5075

In Craiova au amplasat cativa bumbi inainte de trecerile de pietoni ... pe Calea Bucuresti (si nu numai). Au o oarecare logica, deoarece s-au gasit sa faca o trecere de pietoni in mijlocul drumului, la cam 100 m de alta. Te obliga sa reduci, sau sa treci pe linia de tramvai, pe care au pus si acolo niste "bumbi" din ciment cred ca sunt, sau ceva dur ... de ce sa nu recunoastem ca se faceau raliuri la greu pe acolo, si pe undeva e mai greu, ca nu pot trece ambele masini odata :) Daca-si au utilitatea ... posibil ...

La camerele fixe incetinesc doar cei ce stiu de ele si cum cel mai mare procent de joferi ce trece printr-o zona urbana in decursul unei zile e formata din bastinasi, probabil ar fi dat roade, insa sunt sigur ca este alt cost fata de bumbi. Trebuie camera, radarul, probabil banda sau pe ce inregistreaza, om care sa urmareasca sau sa citeasca macar la ceva timp caseta sau radarul... mai stiu si eu ce...

In Capitala mai mult decat bumbi intalnesti acele denivelari galbene si nici ele nu sunt chiar prietenoase, tot solicita articulatiile si sunt puse prin niste zone de te doare mintea (spre exemplu in Primaverii), dar n-ai ce sa le faci, consideri ca ai evitat un accident... :)

Cum zicea si George s-a umplut asfaltul in Galati de bumbi si mi se pare un cretinism, atata timp cat stiu ceva strazi ce zac blocate de vreo 2 ani pentru ca nu le-a asfaltat nimeni. Daca ma grabesc oricum nu ma intereseaza suspensia. La cate gropi incalt in fiecare zi 2 bumbi nu mai conteaza. Si cine mai are si vreun SUV chiar ca nu il intereseaza, ca nu le simte.

Oricum, multe dintre ele s-au mai uzat, asa ca stiu cam pe care sa calc. mai am o trecere cu bumbi pe o straduta pe care ajung la birou si pe unde trec de 7-8 ori. Am ajuns expert in a face testul elanului acolo.

In Iasi stiu ca a fost un caz demult pe Sarariei din cauza nu a unor bumbi, ci a unor damburi de fier puse din acelasi motiv. Le-au scos pentru ca oricum camionagii nu franau cand le vedeau si mai incepuse sa cada varul de pe peretii caselor din jur. :) )

La camerele fixe incetinesc doar cei ce stiu de ele

crede-ma ca dupa ce platesti bani grei pentru ca ai fost filmat... :D si mai iti pierzi si permisul...nu mai mergi tare prin nici un oras...asa preventiv...deci rezultatele sunt garantat mai bune.

Iar referitor la costuri...trust me...in 2 luni...deja ar fi pe castig autoritatile... > :)

Edited by tuf5075
  • 4 weeks later...

Tare as fi curios sa aflu a cui e afacerea cu tzatele. A carui nepot de senator o fi fabrica ce le produce.

Tinand cont ca e 1800000rol o dracie d-asta cred ca ar fi fost mult mai rentabil daca sapau cate un sant in loc sa fi pus bumbi.Si semnul de presemnalizare il puneau invers-sant pentru reducerea vitezei.

La viteza sanatoasa (proportional cu adancimea), peste gropi, zbori, nu ai nimic, mergi mai departe. Peste bumps nu zbori. Zbori dupa.

In Capitala mai mult decat bumbi intalnesti acele denivelari galbene si nici ele nu sunt chiar prietenoase, tot solicita articulatiile si sunt puse prin niste zone de te doare mintea (spre exemplu in Primaverii), dar n-ai ce sa le faci, consideri ca ai evitat un accident... :)

La fel e si pe iuliu maniu si ce e cel mai tare e ca zona cu "hasura" este exact pe trecerea de pietoni.Deci dai peste pieton si in acelasi timp simti ca e trecere.Belea,te avertizeaza dupa ce l-ai omorat.

O prostie!

asta e de genu: vezi ca te frigi(dupa ce a baut ceva fierbinte)

Pe mine ma enerveaza doar cand am o masina in fata. Pentru ca trebuie sa incetinesc si eu, ca doar nu o-i da peste el.

....

intersectie Lahovari cu cea care duce catre bd. tomis (shortcut saguna-spital judetean):

Lahovari initial avea prioritate, dar de ceva timp le-au inversat, asa ca Lahovari avea STOP!

Va puteti da seama ce carnagiu a fost acolo... table indoite, injuraturi, tot tacamul...

Eu locuiesc in zona aia si crede-ma, pana sa puna bumbii, nu exista zi de la bunul Dumnezeu sa nu se tamponeze careva acolo. Intr-o zi, abia plecase politia de acolo, dupa un accident si POC, alti berbeci s-au busit.

Pe Tomis insa, asa cum zicea si Mike, i-au pus pentru ca noaptea bulevardul se transforma in pista de raliuri.

Pe mine, un sofer normal, care de regula respecta legea, ma enerveaza la culme bumbii aia.

Edited by dreamlike
[...]

Pe Tomis insa, asa cum zicea si Mike, i-au pus pentru ca noaptea bulevardul se transforma in pista de raliuri.

[...]

Mda, si-n alta ordine de idei, au 'creat' linii de START si FINISH. Ma-ndoiesc ca cineva se gandeste ca bumbii aia opresc 'raliurile' - mai degraba gurile de canal si gaurile (in devenire) din bulevarde ar avea rolul asta.

Ma rog, e clara: avem drumuri proaste, iar daca, din greseala, cateva bulevarde sunt OK, le nenorocim si p-alea. I love my country :tongue:

Edited by Immortal

Pai si unde vroiai sa le puna ? In berceni sau prin rahova ? probabil ca o sa le puna si acolo dar numai dupa ce se muta basescu in zona :D