Jump to content

Doctorul Ciomu

keluboss

Recommended Posts

cica s-ar fi clarificat ce s-a intamplat de fapt.s-a facut reconstituire:in loc sa taie uretra parca(nu sunt sigur) a taiat o vena->hemoragie,apoi a mai facut 2 taieturi ca sa opreasca hemoragia.e cam aceiashi chjestie cum e cu shoferii care calca acceleratzia in loc sa calce frana.cam aceiasi pedeapsa ar trebui.cica va fi pedepsit pt vatamare corporala grava.mediatizarea a fost exagerata dar poate asta ii va face pe doctori sa fie mai responsabili si sa nu mai faca operatziile pe fuga ca-i asteapta asistenta la una mica.e clar ca doctorii ar trebui testatzi foarte sever,dar cine ii testeaza?altzi doctori.si shtitzi si voi faza cu corbii.o fosta profa(de trista amintire pt mine) zicea ca pt meseriile de medic,profesor si preot iti trebuie chemare(cazurile prezente,respectiv ea,erau excluse).dar faza e ca avea dreptate.poate greshesc eu dar cred ca putzini mai sunt cei care vad meseriile astea din alte perspective decat perspectiva financiara.si cand actualii studentzi sunt nevoitzi sa dea shpaga ca sa treaca unele examene(unele examene chiar nu se iau fara shpaga sau se iau f f greu) se invatza si ei sa aprecieze doar buzunarul si nu viatza omului.

in loc sa taie uretra parca(nu sunt sigur) a taiat o vena->hemoragie,apoi a mai facut 2 taieturi ca sa opreasca hemoragia.e cam aceiashi chjestie cum e cu shoferii care calca acceleratzia in loc sa calce frana

Sa clarificam niste aspecte. Taietura pt oprot hemoragia NU s-a facut cu bisturiul, ci cu eletrocauterul (asa se procedeaza pt a taia, dar fara sangerare...ma refer in cazul vaselor mici de sange). Deci comparatia cu soferii care in loc sa apese fran apasa acceleratia e aberanta.

Si in legatura cu parkinsonul, un bolnav care sufera de aceasta boala ii tremura manile numai cand sta in repaus; in momentul in care intreprinzi o actiune cu mana (deci cand faci o miscare voluntara), nu mai tremura.

Personal NU sunt de acord caCiomu sa mai opereze. Ceea ce a facut el e o greseala f grava, si se poate repeta oricand. Dar nu sunt de acord nici cu inchisoarea.

Si in legatura cu parkinsonul, un bolnav care sufera de aceasta boala ii tremura manile numai cand sta in repaus; in momentul in care intreprinzi o actiune cu mana (deci cand faci o miscare voluntara), nu mai tremura.  

Syl... probabil ca asta e adevarat in cazuri mai usoare... omul nu era in stare nici sa-mi scrie pe un bilet data si ora la care ma programeaza, ca se baitzaia toata masa :-d

Syl... probabil ca asta e adevarat in cazuri mai usoare... omul nu era in stare nici sa-mi scrie pe un bilet data si ora la care ma programeaza, ca se baitzaia toata masa :-d

Sunt convins ca respectivul doctor mai avea si alta afectiune pe langa parkinson. Probabil ca si varsta destul de inaintata isi spunea cuvantul. Oricum in general un profesionist bun e pe la 40-50 de ani , apoi dupa acesta varsta isi spune cuvantul, deja dupa o anumita varsta nu mai esti la curent cu noutatile, pt ca in general nu mai stai sa inveti la fel cum face un doctor mai tanar...repet, parerea mea.

Mai SYL, vad ca le ai cu medicina (normal esti student). La ce specializare vrei sa mergi, nu de alta dar poate in viitor am si eu o pila medic (serios vorbesc).   :mrgreen:

O sa trebuiasca sa imi schimb profilul. Vineri am dat licenta scrisa (am luat 9,86), si marti sustin proiectul. Chiar trebuia sa ma intrebi ce specialitate vreau sa fac :roll: ... Urologie (nu are nici o legautra cu Ciomu; el mi-a fost prof de anatomie, nu de urologie).

PS. Daca vreodata ai nevoie sa mergi la doctor (sper sa nu fie nevoie) intreba-ma , poate te pot indruma.

Multumesc !

O sa fac un an de stagiu, iar apoi la anul in noiembrie (asa era pana acum) o sa dau examenul de rezidentiat...dar pana atunci mai e; si abia acum incepe adevaratul greu si o sa am de invatat pt rezidentiat :wallbanger: