Mircea Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Stiu ca subiectul a mai fost atins in treacat si aici, dar in cazul de fata se impune poate o discutie mai ampla. Iata pe scurt detaliile pasajului: Lungimea totala a pasajului inclusiv rampe 1900 m Lungimea podului pasajului 1607 m Distanta minima fata de fronturile construite pe Bd. N. Titulescu 14 m Latime pasaj in zona statiei RATB 44,5 m Latime pasaj in zona Orhideelor 25,5 m Suprafata desfasurata a statiei RATB 2000 mp Suprafata totala a pasajului ( pod + rampe ) 55.880 mp Suprafata totala a podului pasajului 46.500 mp Declivitate maxima cale de rulare tramvai 4,7% Declivitate maxima bretele de acces 5,5% Suprafata totala a lucrarilor de drumuri la sol 174.000 mp Valoarea estimativa a investitiei 139,5 mil. euro fara TVA Valoarea investitiei / suprafata construita 1133 RON / mp Valoare lucrari drumuri/suprafata de drum construita 34,3 RON / mp Durata de executie 36 luni Link to comment
aztec Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Din pacate sau fericire Macheta nu mai este chiar de actualitate, adica se pare ca s-ar mai modifica pe ici pe colo.. Podurile s-ar parea ca arata altfel, si la cel de la gara parca vor sa-l inalte pana la 80 m si sa faca un restaurant sau zona panoramica.. Vor sa faca, cu ciment poros in 2 straturi si strat de uzura ffonoabsorbant.. sau ceva de genul.. Durata de constructie din cate-mi aduc aminte ar fi pana la finele luin 2008.. (de parca mai credem in mos craciun) Link to comment
BogdanG Posted June 19, 2006 Share Posted June 19, 2006 Credem sau nu in Mos Craciun ,acest pasaj se va face in termenul stabilit ,mai ales ca sunt niste comisioane grase la mijloc si este cea mai mare investitie de acest gen facuta in Bucuresti pina acum . Daca lucrarile nu incep mai repede ,Bucurestiul se va sufoca .Oricum traficul in Z. Gara de Nord este infernal deci acest pasaj este gura de oxigen de care avem nevoie . Link to comment
gigi-kent Posted June 23, 2006 Share Posted June 23, 2006 Dar oare cu o floare se face primavara? Cate astfel de pasaje ar fi necesare pt fluidizarea traficului in Bucuresti? Link to comment
Abram Burel Posted June 23, 2006 Share Posted June 23, 2006 (edited) Dar fara flori se face primavara? Hai sa lasam carcotasismul de genul asta! Sa-i dea bataie si sa-l faca mai repede ca sa se apuce de urmatorul. Pana una alta se afla si cine a fost... Felix. Si poate apare si Otilea Edited June 23, 2006 by Abram Burel Link to comment
Mircea Posted June 23, 2006 Author Share Posted June 23, 2006 Din cate stiu eu, urmatorul va fi in zona Doamna Ghica, desi acolo nu prea vad unde sa-l faca... doar daca darama un bloc, doua... Link to comment
Zmeul cel rau Posted June 23, 2006 Share Posted June 23, 2006 Acolo nici nu se stie directia, adica perpendicular cu Colentina sau de-a lungul. Link to comment
sebian Posted June 24, 2006 Share Posted June 24, 2006 (edited) Din cate stiu eu, urmatorul va fi in zona Doamna Ghica, desi acolo nu prea vad unde sa-l faca... doar daca darama un bloc, doua... De pe Petricani vin prin spatele blocurilor la Dna Ghica, deasupra Parcului Plumbuita Edited June 24, 2006 by sebian Link to comment
pixelconscious Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 (edited) Am auzit ca ieri la sedinta CM, consilierii PSD au respins proiectul. Deci deocamdata adio pasaj Incredibil, pur si simplu nu suportau sa le fie oamenilor mai bine, trebuiau sa puna o piedica sau macar niste bete in rotile Aliantei. Si cine sufera? Tot amarastenii care or sa piarda in continuare ore intregi in trafic. Edited June 28, 2006 by pixelconscious Link to comment
george_d Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 Eu stau chiar in zona Garii de Nord si podul pare o idee buna... dar nu era o idee mai buna mutarea garii? Link to comment
alx Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 Nu. Gara e fixa. Ia-ti gandul de la asta. Pesedeii astia nenorociti chiar nu au de gand sa se potoleasca nici macar in beneficiul Bucurestiului? Sunt REVOLTAT! Link to comment
VIPER Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 Gara nu e deloc fixa. Ba chiar e in plan sa fie mutata. Link to comment
alx Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 vipereanu, nu cred sa o mute cineva prea curand... nu iti imaginezi ce presupune asta, nu? Link to comment
zalmoxis Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 Bai deci nu sunt PSD da' parca imi amintesc de unu Videanu care ne promitea ca ce bine va merge treaba acum ca si consilierii din primarie sunt DA si nu vor mai fi piedicile puse de PSD in calea marilor proiecte de amenajare teritoriala..Acum vad ca au rasarit iar astia din PSD !!..De unde puii mei oare!?!?...Oricum mai e un pic si a trecut de jumatatea mandatului si bag seama ca unii din noi si-au mai luat o teapa la alegerile trecute... Si raman la parera mea ca pana nu se face cel putin una bucata centura (da' din aia cu trei patru benzi pe sens) Bucurestiul se va sufoca oricum !....Adica stati o tara ca oricum e sufocat ..Geaba o s faca pasajul ala daca dincolo de el se vor poticni toti in 1 Mai!...Sau cum se numeste acum (Mihalache??!) Link to comment
sebian Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 da, dar tzeapa asta nu e la fel de ascutita ca aia data de pntzcd ...parca e mai tocita Link to comment
VIPER Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 @alx: nu, IQ-ul meu nu-mi permite sa gandesc ce inseamna mutarea unei gari... Tu ce crezi, imi imaginez sau nu? Ai zis insa cu tarie ca gara e fixa si nu se muta. Ei bine, orice se muta! Link to comment
zalmoxis Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 Mai Viperosule poate se face alta da' de mutat Gara de Nord nu pere avad cum !!Decat sa desfiinteze Bucurestiul de tot !!(Hm n-ar fi rau sa ne mute Capitala mai spre nord !!!) Link to comment
totti Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 Bai deci nu sunt PSD da' parca imi amintesc de unu Videanu care ne promitea ca ce bine va merge treaba acum ca si consilierii din primarie sunt DA si nu vor mai fi piedicile puse de PSD in calea marilor proiecte de amenajare teritoriala..Acum vad ca au rasarit iar astia din PSD !!..De unde puii mei oare!?!?...Oricum mai e un pic si a trecut de jumatatea mandatului si bag seama ca unii din noi si-au mai luat o teapa la alegerile trecute... Zeule, majoritari sunt cei din alianta dar pt. aprobarea proiectului asta aveau nevoie de 2/3 din voturi... Uite ce zice presa Link to comment
Abram Burel Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 (edited) Adevarul este ca la afluxul de Marean si Adriean, mutatul unei gari e ca chestia aia cu "vine valu' si-mi ia" tot ce misca. Deosebirea (sau asemanarea pur intamplatoare) e ca din vorbe ti se va lua fix "calu'" (vorba rapsodului neo-popular). Cum o sa lase consilierii opozitiei sa se inceapa o chestie utila pe mandatul puterii? Cum sa taca ziarele la o asemena stire? Cu cine sa tina ele la un proiect pe termen lung, care nu se stie cu cine incepe si cu cine se termina/continua? Intre timp, muncitorii aia, saracii, care trebuie sa salveze onoarea Bucurestiului aflat in vacanta, muncesc la cine-stie-cate-grade (sau ati vazut voi umbra pe podul Grand(t)) ca sa faca mendrele borduristilor si macinatoriulor de asfalt (o parte din el a ajuns pe bucla din Drumul Taberei unde era un asfalt impecabil pus anul trecut, dar deh, stratul de uzura trebyuie intretinut in sensul defectarii lui cat mai rapide, ca trebuie sa avem de lucru). Mai bine tac... am avut o zi de grea de cetatean si contribuabil (povestiri pe ici pe colo). Edited June 28, 2006 by Abram Burel Link to comment
ticolino Posted July 7, 2006 Share Posted July 7, 2006 (edited) In sfarsit, s-a aprobat. S-au adunat consilierii coalitiei de pe la gratare. Dupa declararea proiectului ca fiind de utilitate publica Incep exproprierile pentru Pasajului Basarab Pasajul Basarab a fost declarat proiect de utilitate publica, din acest moment problema exproprierilor terenurilor aflate pe traseul Pasajului fiind o chestiune de timp. Adoptata cu mare scandal de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, decizia a fost votata de 40 de consilieri locali, dezbaterile pe aceasta tema fiind presarate cu injurii si amenintari. Totul a culminat cu interventia jandarmilor care au fost nevoiti sa-i evacueze din sala pe locuitorii din zona Titulescu, prezenti pentru a-si manifesta dezaprobarea pentru proiect. Articolul complet aici: http://www.hotnews.ro/articol_51879-Incep-...lui-Basarab.htm Edited July 7, 2006 by ticolino Link to comment
aztec Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 MA gandeam ca aici poate fi locul si pt autostrada Bucuresti-Brasov, pt portiunea de iesire din bucuresti.. anexez pozele Link to comment
Mircea Posted March 27, 2007 Author Share Posted March 27, 2007 OK, lucrarile au inceput, ca de obicei in Bucuresti cu un haos. Strazi blocate, sensuri unice aparute peste noapte, semafoare puse peste noapte... Link to comment
Zmeul cel rau Posted March 27, 2007 Share Posted March 27, 2007 Semaforul ala e acolo de saptamana trecuta. E adevarat ca nu i-au trimis sms si lui Mircea sa il informeze. )"> Link to comment
Satori Posted March 29, 2007 Share Posted March 29, 2007 Ce semafor? :- Au spart dobitocii Lacul Tei. In loc sa faca naiba Colentina si alte strazi martiene, s-au apucat sa... ma opresc aici, habar nu am ce vor sa faca. Link to comment
Mircea Posted March 29, 2007 Author Share Posted March 29, 2007 Lasa mai, ca daca Zmeu trece zilnic p-acolo, tre' sa treaca toti Chiar la intrarea pe plevnei dinspre orhideea pana in benzinarie a rasarit un semafor. Link to comment
Recommended Posts