VAXXi Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Ia să vedem... Eu nu vorbesc nici cu handsfree. Problema este greşit atacată, în opinia mea, deoarece problema mare cu cei ce vorbesc în timp ce conduc nu e dată de faptul că au o mână ocupată, ci de faptul că au creierul concentrat la conversaţie. Mai bine opresc 5 minute pe dreapta, vorbesc atent la vorbesc şi plec mai departe... 1 Link to comment
keluboss Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 cind sunt la volan evit sa vorbesc la mobil fiindca nu sunt drujba minune sa fac doua lucruri de-o data cum trebuie. Dar raspund la telefon cind sunt in trafic, fara hands- free si si incerc sa fiu cit mai scurt. Link to comment
iuzar Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 ...si eu resping apelul, caut un loc unde pot trage pe dreapta si vorbesc...dupa ce termin convorbirea imi continuu drumul...dar asta nu inseamna ca exista si exceptii, gen ora 17.00 pe Stefan cel Mare...trage pe dreapta daca poti... Link to comment
VIPER Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Niciodata la volan!!! Handsfree nu am... Cine vrea neaparat sa vorbeasca cu mine, ma mai suna... Link to comment
expero 16V Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Ma distreaza corectitudinea asta a voastra.Vorbesc ca un nesimtit cat pot si cat mai mult. Link to comment
VAXXi Posted August 16, 2004 Author Share Posted August 16, 2004 Nu-i vorba de corectitudine, ci de scârba faţă de alergatul pe la poliţie după autorizaţii şi procese verbale pentru o bară lovită sau o aripă îndoită. Am citit nuştiupeunde un studiu în care se enunţa că un şofer ce vorbeşte la mobil în timp ce conduce e echivalent cu un şofer cu alcoolemie de ~0,5% . Link to comment
dan_m Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Cand merg mai mult cu masina pun handsfree-ul. La fatzaiala prin oras vorbesc direct la telefon (dar scurt). Link to comment
NFS Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Vorbesc linistit, fara handsfree, tin telefonul cu mina stinga, iar cu dreapta, tin volanul, schimb viteze si chiar semnalizez! Singura chestie e sa nu ma vada politia! Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 In orash raspund si vorbesc scurt, cel mult juma' de minut. Cand sunt singur pe drumuri in camp vorbesc fara jena. Faza tare acum cateva seri: eram pe un drum de tara, noaptea, si vorbeam la telefon sa aflu detalii despre cum sa ajung acolo unde trebuia sa ajung. Vad in fata un politist care imi face semn sa opresc si nu realizez ca ceea ce fac eu nu e tocmai corect. Bine ca nu m-a vazut ca vorbeam ca il orbisem cu toate luminile care le aveam aprinse, faza lunga, lumina de ceata.( ca doar era drum de tzara si nu venea nimeni din fata). Nu a zis nimic de faptul ca vorbeam la telefon deci sunt sigur ca nu m-a vazut. Link to comment
mongoose Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Vorbesc fara hands-free. Scurt si la obiect. Fac drumuri prea scurte pentru a mai renta sa instalez si hands-free-ul. Link to comment
SYL Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Cand aveam Nokia 6310i aveam handsfree, dar nu prea il foloseam, oricum evit pe cat posibil sa vb cand sunt la volan; acum am Nokia 3100 si nu mai am handsfree. In general evit sa raspund la celular cand sunt la volan, iar daca raspund o fac de obicei cand sunt la semafor si incerc sa inchiei convorbirea cat mai repede. Daca trebuie sa dau eu telefon trag pe dreapta. Link to comment
iso Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 E minunat cind vorbesc pe mobil la volan ... dupa incheierea conversatiei nu-mi aduc aminte nimic . Dar ma simt bine , scap de probleme in cel mai bun mod cu putintza "Auto-amnezia auto-indusa" , e minunat ! Inca n'am gasit accesoriul care sa-mi dea' reset total sa nu mai stiu de mine , e aia da eliberare ! :gothigh: Cind merg extraurban e chiar recomandat , alunga plictiseala . Acum sincer vorbind din auto-supravegherea facuta dea lungul timpului am constatat ca la volan e vorba de gesturi-reflexe care se intimpla aproape fara voia mea si de care ma mir si eu uneori . Cind am incercat sa conduc "cerebral" viteza de reactie e atit de redusa ca m-am speriat . Pina la acest moment mie greu sa spun daca e bine sau nu sa vorbesti la mobil in timp ce conduci daca e asa nasol atunci ar trebui sa interzica si radioul(etc) , reclamele pe strazi , fetitzele( c'am spart un far odata), etc , etc ca mintea tot fuge aiurea si numa' la condus nu tie gindul ... nu ? Deci nu-l vad ca pe un "risc mai mare" decit celelalte ... Link to comment
SYL Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 Pina la acest moment mie greu sa spun daca e bine sau nu sa vorbesti la mobil in timp ce conduci daca e asa nasol atunci ar trebui sa interzica si radioul(etc) , reclamele pe strazi , fetitzele( c'am spart un far odata), etc , etc ca mintea tot fuge aiurea si numa' la condus nu tie gindul ... nu ? Deci nu-l vad ca pe un "risc mai mare" decit celelalte ... Ai voie sa vb la mobil cand conduci, dar cu dispozitive de tip "maini libere". Deci nu te lasa sa vorbesti daca ti mobilul in mana; ideea e sa nu ai mainile ocupate. Link to comment
laurentziu83 Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 In oras incerc sa fiu cat pot de scurt. Afara insa nu am o limita. Da ii spun celuilalt daca tre sa fac o depasire, ceva care sa implice utilizarea a doua maini si inchid. Nu cred ca e neaparat adevarata faza ca esti concentrat la cconvorbire. Cand intervine ceva nu mai sunt atent la convorbire. Daca vorbesc cu o fata atunci pot fi oricat de atent la trafi vreau. Femeile vorbesc mult si prost asa ca nu e nevoie sa fiu prea atent la convobire incat sa nu mai fiu atent la condus. Mi-am tot zis sa-mi iau un hands-free, da tot n-am avut bani. La cat conduc eu mi-e superutil. Pana una alta mi-am luat doar incarcator. Deh, nevoile stringente inainte. Link to comment
Shadow007 Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Eu vb fara handsfree si nu am probleme (pana acum nici cu politia), probabil pt ca asa m-am obisnuit, dar acum caut un Car-Kit sa mi-l pun. Nu stie cineva pe cineva care sa vanda un CAR-KIT de Nokia 7210??? Link to comment
razvani Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Eu respect niste "criterii" ca sa zic asa: - raspund in principal la telefoanele importante - vorbesc cit se poate de scurt si la obiect - reduc viteza si trec pe prima banda in afara orasului; in Bucuresti reduc doar viteza Ma coordonez foarte bine si cu telefonul si cu, condusul. Eu zic ca este esential sa ai o atentie distributiva atunci cind conduci. Am mai vazut eu soferi (in special soferite, ...fara discriminare ) care atunci cind fac altceva cu cealalta mina (deshid geamul, schimba viteza...) trag si de volan in aceeasi directie. Mai este si adevarat ca de fiecare data cind termin conversatia si stau sa ma gindesc pentru citeva momente cum am condus, sau pe unde am mai ajuns... nu stiu ce s-a petrecut pe toata perioada convorbirii. ... dar inca nu am avut nici un incident... :cadelnita: Link to comment
dj_sorin Posted September 29, 2004 Share Posted September 29, 2004 vorbesc fara handsfree mereu dar tin un handsfree mereu in torpedou pt.orice eventualitate. Link to comment
van den plas Posted December 8, 2004 Share Posted December 8, 2004 Raspund la apelurile primite, fara insa sa ma angajez in discutii inutile. Din punct de vedere "tehnic" nu e nevoie sa folosesc hands free,deoarece cutia automata si servodirectia ma ajuta foarte mult. Practic e masina pt. handicapati, se poate conduce foarte bine numai cu o mana si un picior. D.p.d.v. al atentiei, condusul are prioritate absoluta, iar daca conditiile de trafic o cer, intreaga atentie se canalizeaza spre acesta, astfel incat mi se intampla sa rog interlocutorul sa mai repete cate o fraza. Link to comment
Alezz Posted March 5, 2005 Share Posted March 5, 2005 Daca suna cineva il las sa sune sau ii inchid pana gasesc un loc pa dreapta opresc si vb. Link to comment
Guest Mecmar Posted March 5, 2005 Share Posted March 5, 2005 Caut un loc liber, opresc autoturismul si astept al 2-lea apel, pentru ca la primul nu resusesc sa raspund. Link to comment
remix Posted March 18, 2005 Share Posted March 18, 2005 Hohoooo, vorbesc de rup la volan. Cand lucarm in Tico pe teren aveam mobilul de gat. Efectiv nu-mi puteam face treaba daca nu pastram o comunicare stransa cu cei din sediu. La inceput mi-a fost mai greu dar cu timpul m-am obisnuit. N-am apucat sa deprind si scrisul pe carnetel in timp ce vorbesti la telefon la volan fiind. Pur si simplu nu am 3 maini si mobilele astea sunt prea mititele sa le poti tine lejer cu umarul. Handfree-uri am avut si la mobilele mai vechi si la astea mai noi (incorporat) dar nu prea le-am folosit. Acum nu mai am munca de teren dar in drumurile pe care le fac raspund si chiar initiez apeluri fara constrangeri. E drept pe langa politzai ma scuz putin, las mobilul sub linia geamurilor si continui conversatia dupa ce trec de ei. Inca n-am avut probleme si sper ca nici nu voi avea. Link to comment
ZLI Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Mai bine va suiti morti de beti la volan decat sa vorbiti la mobil. initierea apelurilor mi se pare cea mai grozava Link to comment
NFS Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 ...initierea apelurilor mi se pare cea mai grozava Scârţ, io imi schimbam cartelele la mobil in mers, in timp ce mancam un codru de paine proaspata si beam si-un iaurt, iar volanul il tineam cu genunchii, toate astea pe la 80-90 kmh. Link to comment
VAXXi Posted March 24, 2005 Author Share Posted March 24, 2005 Păi zi că făceai asta pe autostradă, nu prin oraş sau pe DN-uri ... că cine ştie ce mai înţelege lumea Link to comment
Dragos82 Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Vorbesc foarte mult la tel mobil cand conduc masina,dar il dau pe difuzor sa nu stau cu el la ureche. Link to comment
Recommended Posts