laurentziu83 Posted August 16, 2004 Share Posted August 16, 2004 [color="darkred">VAXXi: am pus aici subiectul, cu alt titlu, deoarece nu prea ţinea de bursă.[/color] Oferta de la Germanos consta intr-un bulk de 10 CD-uri E-Proformance la pretul de 93000 lei, pret ce nu include TVA. Oferta de-abia a aparut si este in limita stocului disponibil. Oferta am vazut-o azi intamplator cand m-am dus sa cumpar un card internet. Am revenit mai tarziu, va dati seama de ce. Link to comment
VIPER Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 Pai la noi am luat Benq, 50 de bucati cu 475000... Si gasesti in general blank-uri sub 10.000... Link to comment
VAXXi Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 Exact, se găsesc din belşug blankuri de toate felurile şi neamurile, secretul e să ştii să le-alegi p-alea care vor rezista cât de cât în timp. Vă sfătuiesc să nu cumpăraţi Memorex-uri ieftine (eu m-aprovizionam de la magazinul Muzica), după un an de la scriere, în condiţii bune de păstrare (nu soare, nu umezeală) vreo 50 din 200 de bucăţi şi-au schimbat culoarea din gălbui pal în galben mămăligă şi nu mai merg citite de nici o culoare. Traxdata iar sunt bunicele, dar au fost nişte discuţii cu marca şi acum sunt 2 sortimente pe piaţă: cele tradiţionale, negru cu alb în carcasă slim şi unele argintii în cake-box. Habar n-am care sunt bune din astea două, doar recent ce-am încercat să le folosesc. eProformance, spre surprinderea mea, sunt destul de bunicele. Groase, muchie bine finisată... promit. Aveţi însă grijă la (şi aici nu glumesc) cdurile care miros ! de obicei, mirosul seamănă cu cel de scorţişoară, şi e un semn că se produc acolo nişte reacţii chimice, deloc benefice. Link to comment
NFS Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 Cake box e tulumba aia cu mai multe cd-uri trase in tzeapa? Eu din alea folosesc fara probleme de vreme bunicica! Pina acum nu mi-am luat nici o tzeapa! In general cumpar: eProformance, Imation sau Sony (asta nu-s asa ieftine). Nici de Traxdata nu-mi pare rau, dar nu prea-mi plac cum arata! :? Link to comment
VAXXi Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 Cake-box sau spindle, acelaşi lucru. Sony - beware :swearing: very very naşpa. Link to comment
VAXXi Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 Mic şi scurt ghid pentru blankuri: deşi sunt multe mărci diferite pe piaţă, de fapt cdurile sunt fabricate doar în câteva fabrici. Informaţia despre fabrica ce a produs un CD se găseşte deja pe CD-ul blank într-o zonă specială, numită ATIP şi se poate citi cu un mai multe programe, de exemplu Nero CD Speed sau burnatonce ( http://www.burnatonce.com ). După ce aflaţi fabrica ce l-a produs, o căutaţi aici: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index...showtopic=17718 şi vedeţi ce-i de capul ei. Link to comment
Shenck Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 După ce aflaţi fabrica ce l-a produs, o căutaţi aici: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index...showtopic=17718 şi vedeţi ce-i de capul ei. Majoritatea blank-urilor picate (peste 70% picate din 300 buc luate odata) care le am (luate de la muzica) sint produse de de UNITECH JAPAN INC ATIP codes=97,24,30, 97,45,10 UNITECH JAPAN INC , nu e in lista de marci de la link-ul de mai sus Link to comment
alx Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 eu am luat raxon si nu vrea sa scrie (il face varza) 2 cd/10. Deci ce sa luam si noi, d-astea eftine la spindle si sa fie bunicele??? Link to comment
Shenck Posted August 17, 2004 Share Posted August 17, 2004 eu am luat raxon si nu vrea sa scrie (il face varza) 2 cd/10. Tot raxon sint si alea care mi-au picat. 8500lei/buc am dat pe blank-urile picate mai mult decit pe writer Link to comment
laurentziu83 Posted August 18, 2004 Author Share Posted August 18, 2004 Eu am bagat anuntul asta pentru ca am vazut in destule locuri Bulk-ul asta cu 140-150 k lei. In Iasi nu mai zic ce preturi gasesti la CD-uri ca ramai bolcat. Raxon sucks ! numai cand dai un test de citire la writer cu cd-urile asta iti rezulta o viteza de 2 ori mai mica fata de restu. Oricum cele mai proaste sunt cele "no label" la care nu e bine sa pui scotch pe ele si sa-l iei la loc de obicei, mirosul seamănă cu cel de scorţişoară, şi e un semn că se produc acolo nişte reacţii chimice, deloc benefice. Bai da chiar miros a scortisoara CD-urile astea. Am writer de juma de an da nu m-am gandit niciodata sa le miros. Link to comment
VAXXi Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 UNITECH JAPAN INC , nu e in lista de marci de la link-ul de mai sus Păi o fi atât de proastă încât nu are voie să treacă graniţa Raxon nu erau româneşti parcă ? şi ce s-or pricepe românaşii la făcut cd-uri... ohohoho. Cele mai mari "dude" pe care le-am văzut au fost Creation-urile. De Raxon ştiam că sunt naşpa şi n-am luat voluntar niciodată. Ca o recomandare generală pentru blankuri aproximativ ieftine şi bune: Traxdata, eProformance. Dacă vreţi totuşi să trageţi ceva care să fie citit sigur şi peste câţiva ani, daţi 20-22.000 pe un TDK Link to comment
NFS Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 Deci ce sa luam si noi, d-astea eftine la spindle si sa fie bunicele??? eProformance, Traxdata sau Imation PS. Sony vad ca nu-i plac lui Vaxxi. Link to comment
iuzar Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 eProformance, Traxdata sau Imation Serj, si eu tot pentru astea 3 votez, sunt decente ca pret sis ai si cat de cat siguranta ca nu ramai fara datele de pe ele... Link to comment
VAXXi Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 Sony nu-mi plac mie şi multor alţii, scrie pe mai multe forumuri de ei. Cu Imation... experienţă împărţită. Mai exact, unele făceau ca toţi dracii în unitate (troncănituri, zgomote dubioase) dar au mers toate până la urmă. Deci dacă vă luaţi, să nu vă speriaţi de zgomote, în rest sunt OK. A, şi Verbatim sunt destul de bune, mai ales dacă săltaţi banu' pentru seriile alea mai scumpe, cu protecţii. Link to comment
iuzar Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 A, şi Verbatim sunt destul de bune, mai ales dacă săltaţi banu' pentru seriile alea mai scumpe, cu protecţii. Tu vorbesti de alea smechere scrise in relief...hehe, poate cand mi-oi face testamentul sa-l pun pe asa ceva...sau cand voi face primul film la Hollywood, am sa vi-l scriu pe Verbatimuri din-alea jmechere... Link to comment
VIPER Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 Benq, sehr gut, 0 caderi, cele albastre pe fata (au un desen futuristic)! Si la pret, si la calitate, si la citire indelungata (am cd-uri de teste pe ele...). Raxoanele aurii (galbene) sunt varza!!! Crapa la gaurica din mijloc si se sparg in unitate (ATENTIE, asta duce la pierderea garantiei in majoritatea cazurilor!!!). Cele argintii sunt mai OK... Imation si Memorex la 50 de bucati mi-au mers si inca rezista, 0 caderi. A, mai e o chestie si cu viteza de scriere... Daca nu e brand puternic (Imation, etc), nu l-as scrie la viteza maxima inscriptionata pe el... Daca pe el scrie 48x, eu il scriu cu 32 sau 24... Link to comment
Shenck Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 Crapa la gaurica din mijloc si se sparg in unitate (ATENTIE, asta duce la pierderea garantiei in majoritatea cazurilor!!!). Depinde... Cele mai proste CD-uri care se sparg des inauntru aparatului sint cele de la M$ (Office). Dar nu au tupeu sa-ti dea hirtie la garntie ca nu sint conforme cu standarul si schimba device-ul Link to comment
mmarian Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 Un magazin de unde mai cumpar CD-uri, cand sunt prin zona, este cel de la intrarea in pasajul de la Cocor (dinspre partea cu mag Bucuresti). Acum vreo saptamana mi-am luat niste CD-uri "UL Tran Media", la 10.000 lei/buc, cd-uri care arata binisor (mie chiar mi-a placut albastrul acela deschis, desi "muchia" nu este acoperita f bine) dar care s-au dovedit de proasta calitate. Cu aproape jumatate din ele am avut probleme la scris: desi Nero imi spune ca au fost scrise cu succes, nu pot fi citite?! Singurele care nu m-au dezamagit pana acum: eProformance! Am niste Traxdata reinscriptionabile de toata jena, mi-au facut o mie de draci!!! Link to comment
strumfuadi Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 vad ca suntetzi "pe felie" cu blank'urile.. referitor la blank'uri DVD (DVD-R), care sunt cele mai bune pentru a fi utilizate copierea filmelor originale?? am un dvd panasonic player shi nu citeshte orice DVD-R, face nazuri la unele... Link to comment
VAXXi Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 Ca să zic aşa, la astea e şi mai delicată treaba, fiind prea noi unităţile şi tehnologia în sine. Cea mai bună variantă e să iei câte un DVD blank din fiecare, să le scrii şi să vezi cu care se-mpacă mai bine. Ca să vedeţi cât de bun e un blank nou cumpărat, faceţi-i un "CD Quality test" cu Nero CD-DVD Speed (în Nero Toolkit). Erorile C1 sunt normale, erorile C2 nu - dacă dă mai mult de 4 erori C2 consecutive, e de rău. Link to comment
VIPER Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 @strumfuadi: aoleu, e vorba de scula pe care o vinzi? Pai la blank-uri DVD ai o plaja mult mai larga, de la 15.000 lei la peste 100k... Depinde si cu ce scula il scrii, si cum, etc... Da nu mai zi ca faci copii de dvd-uri, ca nu e legal... :decapitat: Link to comment
strumfuadi Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 ah...doar pentru uz propriu, nu pentru inchiriere, etc.. shi promit sa nu dau nici prietenilor, lu mama, lu tata.. Link to comment
VAXXi Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 Terminaţi cu legalitatea. Am voie să fac câte copii vrea muşchiu meu pentru uz personal, dacă am cumpărat cdul sau dvdul original. Dacă mi se strică cdul original, ce fac, dau 30$ pe altu' nou ? Dacă le vinzi, e altă poveste, şi cazi sub incidenţa legii drepturilor de autor. Link to comment
strumfuadi Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 shi daca doar l'am "inchiriat", ii fac o copie shi il dau inapoi?? sunt bun de legat?? Link to comment
VAXXi Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 În cazul expus de tine, da. Link to comment
Recommended Posts