iuzar Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 O noua moda la romani - "creditul mortuar" Constransi de lipsuri, romanii apeleaza la creditele bancare pentru a-si asigura banii de inmormantare. Saracia a impus astfel o noua moda in tara noastra, unde, mai cu seama in Moldova, s-a "inventat" un nou tip de imprumut... cel mortuar. Potrivit agentiei de presa Romnet, unele firme de pompe funebre din Suceava vand chiar inmormantari "la cheie" in sistem de rate. Romnet noteaza ca tot mai mulţi suceveni au ajuns sa ceara in regim de urgenta credite de la banca pentru a putea sa isi ingroape rudele decedate. "", cum a fost botezat de clienti, are un asemenea succes incat zeci de persoane, in special de varsta a treia, au contactat imprumuturi de la banca pentru a-si asigura din timp spre ", scrie agentia de stiri. Moartea in rate Firmele de pompe funebre din Suceava au ajuns sa vanda chiar inmormantari "la cheie" in sistem de rate. La preţuri promotionale, cu discounturi la cosciug, lumanari, prosoape si transportul auto, intreprinzatorii iti vînd acum aproape totul, la pachet. "Preluam mortul din pat, ii asiguram imbalsamarea, certificatele de deces, toate actele. Vindem si groapa, masina de transport, avem preotul nostru, cosciug, cruce, flori, coroane, etc. Tot ce este necesar. Il ducem la groapa si ne ocupam de tot. Familia decedatului nu mai trebuie sa isi bata capul cu toate astea. Pretul e modic si avem sistem de rate, patru cinci rate, in functie de valoarea serviciilor", a declarat pentru Romnet Vincentiu Ion, managerul unei firme de pompe funebre. [color="blue">Aici am ajuns, prieteni...ce mai urmeaza[/color] :?: :?: :?: Link to comment
tarabostes Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 Ca exista un astfel de serviciu nu mi se pare deplasat. Mai ciudat e sa-si ia omu mortul in Dacie sa-l duca la bloc la etajul 10 si... etc. E trist insa ca e nevoie de un credit pt asta. Romanul intreprinzator are o gandire pe termen scurt: deschide o afacere - oricare ar fi asta- si vrea sa-si recupereze investitia in doua zile, nu e vorba doar de pompele funebre si de orice domeniu. Am gasit si in concediu pensiuni aflate in constructie, mergeai prin noroi pana la usa, dar cereau pe camera 1 milion si o suta cincizeci pe micul dejun. Replica proprietarului este aceeasi" pai stiti cat am investit" iar a mea a fost ca in loc de trei nopti am ramas numai una. Avem o gandire paguboasa ca tre sa vindem scump, mai bine mai putin dar cu pret bun si eventual sa si pacalim putin: la calitate la cantar etc iar o astfel de gandire nu stimuleaza nici consumul nici productia si ca atare batem pasul pe loc. Iar cand o sa intram in UE si o sa fim obligati sa inchidem doua treimi din fabricile de lactate, mai toate crescatoriile de pasari si animale si mai tragem pe dreapta si dricurile ca nu sunt Euro3 o sa ne dorim sa fim in Epoca de Piatra. Link to comment
laurentziu83 Posted August 18, 2004 Share Posted August 18, 2004 Din partea mea nu fac nici un fel de economie pt treaba asta. Doar cat sa-mi ajunga de incinerare. Mi-e scarba de inmormantari, de banii cheltuiti si de toti pomanagii care se strang pe-acolo. Nu vreau sa ma blesteme cei ce ma vor ingropa ca i-a costat mult. Poa' sa stea degeaba aia cu inmormantarea in leasing. Atata timp cat nu ma arunca la tomberon sau in Dunare nu ma intereseaza cum o sa fiu inmormantat. Link to comment
expero 16V Posted August 19, 2004 Share Posted August 19, 2004 Creditul in general este modalitatea capitalista de a te controla.Un om la 25 de ani cu 2 facultati si un master facut si fara nici un alt sprijin decat propriile forte tre' sa-si ia asa:credit pt. locuinta, credit pt. masina(pe care le va rambursa in 15 ani); credit pt. concediu, creditele de la Altex pt. aragaz,etc.Credit pt. inmormantare.Va dati seama ce salariu tre' sa aibe al?? Link to comment
Recommended Posts