Jump to content

Bujii/fise La Tico

Recommended Posts

cam acum 2 saptamani ticoul incepe sa tremure, mai ales schimbatorul de viteze, ma interesez eu si aflu ca e o bujie. Ma duc la un service, mecanicul rupe 2 chei :D incercand sa schimbe bujia arsa. Bineinteles ca nu reuseste,apoi mi-a spus ca daca schimb fisa va fi ok. Mi-a adus un set de fise de matiz care, spunea el se potrivesc, mi-a facut proba, adica a scos fisa si motorul a inceput sa tremure, a pus-o la loc si era ok, desi nu a schimbat bujia. Maine trebuie sa plec la un dreum ceva mai lung, si nu stiu ce sa fac sa incerc sa schimb si bujia..., sa merg asa... :( pls give me some advice

Daca tremura motorul cand scoti fisa respectiva este bine, inseamna ca bujia functioneaza. Ai idee ce rulaj ai cu bujiile actuale? Daca ai sub 20k km lasa-le asa.

Da, ar fi bine sa le schimbi ca sa stai linistit. Trebuie o cheie de bujii clasica, rezistenta, nu cum se gasesc acum prin supermarketuri. Dupa ce reusesti sa o degripezi desurubeaz-o o tura apoi insurubeaza inapoi, apoi iar 2 ture si una inapoi, ca sa cada calamina de pe filet, calamina care poate strica filetul chiulasei. Te pot ajuta eu cu o cheie de bujii serioasa, poti veni maine (joi) la intalnirea saptamanala de la Polivalenta? Ai bujii noi?

Edited by Senna

@adostar: pai problema lui e ca nu o poate scoate pe cea veche.

probabil tocmai din cauza ca nu le-a desfacut de nspe ani si 32k km.

asteapta sa se raceasca motorul, da cu spray din ala de desfacut suruburi, mai asteapta ceva timp si foloseste o parghie cat mai mare.

si eu cand am vrut sa scot prima data bujiile m-am lovit ca de un zid de beton. Solutia (pe langa spray-ul de desfacut suruburi, care n-am idee daca a ajutat, dar in mod sigur n-a stricat) a fost marirea parghiei: adica de cheia de bujii am tras cu un mops. merge teoretic si cu o teava sau chiar cu cheia de roti.

daca esti complet atehnic, iti sugerez sa incerci in alt service. in nici un caz sa nu apelezi la socuri (gen sa lovesti cu un ciocan in cheie), deoarece sunt mai mari sansele sa se rupa bujia in filet. forta mare si lina (ca la presa), asta este secretul.

PS. acum am vazut ca a raspuns si Senna inainte :)

Edited by ticolino
Ma duc la un service, mecanicul rupe 2 chei incercand sa schimbe bujia arsa.

Sfatul meu este sa te duci la un service serios care sa raspunda daca rupe bujia. Ma pune pe ganduri faptul ca la celalalt service a rupt mecanicul 2 chei si deci nu prea te sfatuiesc sa faci operatiunea singur ca dupa ...