Jump to content

Statistici de vacanta

Recommended Posts

Tocmai m-am intors din concediu si pot acum sa fac un sumar al calatoriei mele prin tara cu masina. Aceasta ocazie se iveste doar o data pe an, cand imi permit sa fac plinul.

Pregatirea masinii pentru drum:

1. Am schimbat bucsele brat fata.

2. Am pus anvelope noi (Kormoran All-Season)

3. Am schimbat arcurile de pe spate (unul era puscat si celalalt era de Opel)

4. Am pus bujii Champion noi (desi cele vechi Beru aveau "doar" 15000 km)

5. Am schimbat filtrul de aer (cel vechi arata cumplit)

6. Am schimbat cureaua de AC

7. IMPORTANT: Am reglat geometria rotilor

Drumul in sine (aprox. 3000km - Timisoara - Transfagarasan - Litoral - Delta - Manastirile din Moldova - Cheile Bicazului - Deva - Timisoara) a decurs fara probleme, motorul a mers brici, masina s-a comportant exemplar. Referitor la consum, am niste date mai reprezentative:

Tronson Deva - Transfagarasan - Pitesti (314 km) - consum 7.1% (fara AC)

Tronson Pitesti - Bucuresti - Lazu (CT) in mare parte autostrazile A1 si A2 - consum 7.2% (fara AC si cu putina invarteala pe litoral)

Tronson Litoral, plimbare prin statiuni, partial cu AC - consum 8.3%

In concluzie, exceptand plimbarea prin statiuni, masina a consumat intre 7.1 si 7.6 la suta. Consumul pe Transfagarasan si se pare chiar bun avand in vedere ca masina gemea de bagaje si am avut doua pasagere afara de mine.

Nu stiu daca consumul scos de mine e bun sau prost, astept parerile voastre.

PS. Benzina folosita a fost exclusiv Rompetrol Premium de-aia cu aditiv, nu mai stiu cum se numeste exact. A baut in jur de 220 de litri. Motorul trage foarte bine de cand folosesc benzina asta, spre deosebire de cea de la Shell care m-a dezamagit total.