tolin Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Si culoarea ? Ne bagam in uniforme ? Link to comment
guru Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Culoarea nu este obligatorie, este doar o sugestie. Link to comment
tolin Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Deci, se poate alege dintr-o paleta de culori ? Link to comment
guru Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Ar merge, sa zicem, patru culori, altfel ar fi mai dificil cu procurarea tricourilor. Link to comment
guru Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 (edited) Pai, tehnic se poate, dar cred ca ar depasi pretul de 15 RON. Edited July 14, 2006 by guru Link to comment
tolin Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Cred ca ar trebui sa fim adeptii calitatii, doar n-o sa le aruncam dupa primele doua intalniri. Link to comment
guru Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Si tricourile simple vor fi de calitate,dar se vor putea procura la un pret mai mic decat modelul POLO. Link to comment
ileana Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Adica am putea sa facem si tricouri galbene?..extrem de galbene?? Link to comment
Abram Burel Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Mama, ce scrupule v-au apucat! Vreti sa spuneti ca siglele alea din antetul paginii pe care o cititi sunt autorizate? Pai, daca e asa, ce problema ar fi sa autorizam si folosirea lor pe tricouri. Iar daca nu, care-ar fi morala? Revenind la subiect... Daca vrem sa (men)tinem simbolistica, culorilor, atunci pot exista doar doua variante: tricou albastru cu scris alb si tricou alb cu scris albastru (stiu eu o firma la care lucrez si care are asa ). Cum albul nu prea comporta discutii, mai ramane doar nuanta de albastru. Aici eu vad doua variante posibile: albastrul sport al lui Sato sau bleumarinul de la Cielo-urile "de firma". Ultimul ar asigura un contrast mai bun, atat pe "pozitiv", cat si pe "negativ". Evident ca putem baga si un rosu "Matiz" pentru membre. In fine, "matrita" poate ar trebui sa fie disponibila pentru cei ce vor sa realizeze variante "custom", dar asta ar trebui permis numai cu respectarea unor reguli (ei bine, o imagine unitara implica niste reguli, nu-i asa?) Link to comment
guru Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Sunt de aceeasi parere cu Abram Burel, albastrul este culoarea marcilor Daewoo si GM, de aceea a fost aleasa. Dar, pentru Regina, facem o exceptie extrem de galbena Link to comment
tolin Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 @AB > La voi se poarta albastru pentru a va face sa intelegeti situatia. La noi e mult mai complexa. @guru > hai doua ... exceptii: unul negru si unul rosu, pentru mine. Merge ? Link to comment
guru Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Pai, orice Regina are nevoie de Le Maitre, deci se poate Link to comment
NFS Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Poate va place si combinatia asta: Link to comment
Mircea Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Deci eu vreau copyright! Pai va vaitati atat de sigle dar designul facut de nfs si subsemnatul nu are drepturi de autor, ha?! Hai hotarati-va odata ca vreau sa comand unul si pentru fii-miu Link to comment
tolin Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Lasati siglele, ca taranii nu pricep, puneti acolo: DaewooClub.ro si/sau ChevroletClub.ro si atunci e clar. Link to comment
VAXXi Posted July 14, 2006 Share Posted July 14, 2006 Poate n-am fost clar: siglele SUNT o problema, din cauza legilor in vigoare. Pentru a putea folosi o parte grafica, alte forumuri au recurs la alterarea ei asa incat sa nu mai semene cu cea originala, ceea ce este oricum o "carpeala". Este mai simplu, mai ieftin si mai fara bataie de cap sa ramanem la inscrisurile daewooclub.ro/chevroletclub.ro. Link to comment
Abram Burel Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 (edited) Pai, atunci hai sa ne lamurim. Presupunem ca facem niste tricouri cu sigle. Buuun. Banuiesc ca tipii care le vor produce nu se duc sa se autodenunte sau sa ne dea pe noi in gat. Pe urma, eu imi pun tricoul si ies pe strada. Sa ma astept ca o sa se ia unul dupa mine si sa-mi ceara certificatul de provenienta al tricoului? Mda, asta e aspectul practic, teoretic insa inseamna violarea marcii inregistrate (da, e vorba de trademark si nu de copyright aici; cei curiosi pot consulta legea respectiva la: http://www.osim.ro/legis/legislatie/marci/lege_mdi.htm ). In plus, ca sa va doara mintea si mai tare, poate vreti sa aflati de la http://www.chevrolet.com/copyright/ ca si numele "Chevrolet" este marca inregistrata (ceea ce era de asteptat, nu-i asa?) Pe de alta parte, stilizarea simbolului grafic, poate duce la variante care ies din protectia marcii inregistrate. Identitatea conferita de acesta marcii se regaseste in mai multe atribute, care odata pierdute... inlatura protectia. La o adica (in instanta, Doamne fereste) se poate tine cont si de aspectul de "reclama" indirecta. De fapt asta e motivul pentru care nici un GM sau GMDAT sau mai stiu eu cine nu va invoca legea pentru a opri o astfel de reclama gratuita. In fine, mergand in general pe o realizare simpla, ar trebui ca "stilizarea" sa se faca intr-o singura culoare. La Chevy, lucrurile sunt simple, sunt doar doua variante: logo chenar sau logo plin. Prima pica din motive de tehnologie. La Woo, desenul ala e destul de alambicat. Si aici s-ar putea umple buclele laterale si ar rezulta tot o sigla plina. E drept ca s-ar "pierde" simbolul original, dar ar rezulta o "unitate" de simbolistica la nivelul clubului. Asta mai ales ca, nu-i asa, vor exista tricouri Woo si tricouri Chevy si nu tricouri... combinate. In finele-finelui, raul a fost oricum facut cu suportii de numere, asa ca mai spun inca o data: de unde atatea scupule? Din toata polologhia de mai sus, as vrea sa rezulte ca eu nu sunt foarte impotriva simbolurilor grafice stilizate monocolor, ba din contra. Si daca ar fi sa mai elucubrez putin, as incadra simbolul (unul sau altul) intr-un C mare, de la "club" (sau de la "copyright" daca preferati ). Ar rezulta un soi de sigla a clubului, in cele doua versiuni. Ca sa nu mai zic ca, cu putina scremere ar putea rezulta o sigla reunita. O sa ma joc si eu putin pe calculator si daca iese ceva de care sa fiu multumit o sa postez. A iesit cam ce urmeaza. Chestia cu sigla reunita mai necesita studii. Edited July 15, 2006 by Abram Burel Link to comment
guru Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 Deci, tricoul ar trebui sa arate asa: maneca stanga maneca dreapta piept stanga (sau oricare din variantele Abram Burel , in functie de masina- Daewoo sau GM) - Scrisul sa fie cu caractere albe, fara chenar. - Culoarea tricoului- albastru Link to comment
NFS Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 Daca tot lasam scrisul de pe piept la latitudinea "clientului"... pai atunci la fel ar trebui facut si cu cel de pe mineci. De exemplu eu, ca mandru posesor de Matiz, as pune DaewooClub pe mineca stinga (nu dreapta), sa se vada pe geamul de la sofer, ca doar n-am Dacie sa am geamurile a(bram)burite Iar cind m-as duce in Marea Britanie, as imprumuta tricoul lui Satori. )"> Link to comment
Satori Posted July 15, 2006 Author Share Posted July 15, 2006 Stai, bre, ce ai cu tricoul meu? Care tricou? Eu nu inteleg... vrei sa se vada in masina, pe geam, pe maneca ta? Eu credeam ca le facem pentru cand nu suntem in masina, aia are autocolant. Link to comment
Abram Burel Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 Eu nu pricep doua lucruri (sunt mai multe, dar pe alea le las deoparte, ca e de teorie ): - ce e cu scrisul ala "panoramic" - arata ca si cum ati vrea sa arate ca aveti muschi, dar rezultatul "perspectivei" (a se citi curbura bratului) va fi cu totul altul (daca nu ma credeti, tipariti dracia, puneti-o pe brat si uitati-va in oglinda) - ce e aia woo pe dreapta/stanga si chevy pe stanga/dreapta - seamana a omul cu doua fete; zic ca nu asta e mesajul de transmis (dar nu zic mai mult ca intru in zona aia teoretica) Chiar nu avem pe nimeni pe aici care lucreaza prin marketing/branding? Sergiu, pai atunci trebuie sa studiem pozitia de condus. Daca mergi cu stanga pe volan, probabil ca va trebui sa schimbam orientarea scrisului, ca altfel isi sucesc oamenii gatul sa se dumireasca ce vrei sa le comunici si mai ies si accidente Link to comment
_romulus_ Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 Eu (ca asa sunt eu), nu inteleg de ce atata discutie cu siglele. Autocolantul nu are sigla si e super. De ce trebuie si sigla? Ca in fond suntem un club de posesori/fani. Avem propria noastra identitate prin autocolantul pe care-l avem pe masini. Pararea mea e ca textul in sine e mai mult decat suficient. Culoarea e data deja prin culoarea autocolantului, mai departe, la o adica fiecare poate sa-si faca un tricou in culoarea masinii (excluzand problemele tehnice de obtinere a tricourilor in culoarea respectiva) Eu zic sa-i dam drumul odata ca imediat se termina vara si la iarna eu nu cred ca voi purta numai tricou Link to comment
NFS Posted July 16, 2006 Share Posted July 16, 2006 La iarna facem niste geci personalizate! ) Am trecut prin Mall , unde mi-am facut eu tricourile... si am intrebat de preturi. Cu tricoul lor e 400 si ceva de mii. Fara tricoul lor e 300 si ceva de mii, daca ceea ce vrei sa imprimi se incadreaza pe o coala A4. Daca depaseste, fiecare coala A4 in plus, mai costa inca 200 si ceva de mii. Link to comment
guru Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 Am mai intrebat despre preturi. Cu tricourile lor, in cantitate mare, ar costa 150 000 + TVA. Daca nu se doreste factura, se pot scoate la 150 000, iar daca este nevoie de factura, se adauga TVA. Deci ce facem, continua lista ,sau nu, ca trece vara, vorba lui NFS. Link to comment
Recommended Posts