Immortal Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 "> Ma framanta o problema de cateva zile. Pe scurt, m-am cam saturat eu de sunetul de pe Kalos si-mi aduc aminte cu nostalgie de sonorizarea de pe saracuta berlina, aflata acum in proprietatea unui mecanic iscusit... Altfel spus, am avut un Pioneer DEH 3600MP (excelent sunet!) legat la un amplificator JBL GTO 75.4 (4*104W RMS, am ceva rezerve in privinta lui, imi cam pare o mare teapa) ce 'dadeau' in Infinity 6500CS (pe fata, 16,5" + tweetere, 90W RMS) si Infinity Ref9603i (6*9, 90W RMS, pe spate). Rezultatul? Boxele din fata nu foloseau deloc amplificarea (imi vibrau usile si inainte de montarea amp-ului) iar policioara din spate isi arata limitarile; astfel, am terminat in a lasa numai inaltele pe fata (din amp), folosind boxele din portiere la 5% din capacitate si avand ca rezultat un sunet extraordinar de curat, insa extrem de prost balansat. Ma rog, acum depinde si de expectantele noastre - dar va trebui sa ma credeti pe cuvant, nu de alta, dar nu pot dovedi nimic In schimb, instalatia de pe Kalos e decenta. Punct. Daca intru in detaliu, voi spune ca nu aud decat un sunet SPART (asta e senzatia pe care o am mai mereu), lipsit de finete si handicapat de lipsa unui raport putere/claritate maricel. Cum playerul l-am dat o data cu masina (si cand ma gandesc ca-i schimbasem finalul cu unu' de 60W ) si cum finantele nu-mi permit "mari achizitii" pana spre finalul anului (cand am de gand sa ma prezint la "master Kroko" cu planuri marete), ma gandeam sa incropesc ceva cu minim de bani, astfel: - sa pastrez playerul, pastrand astfel si comenzile pe volan (comenzi de care'mi este atat de drag... ): un Blaupunkt 4 * 20W sinusoidal DIN la 14,4V, sau 4 * 40W maxim\ - sa leg CS'urile la iesirile playerului - sa achizitionez un sub finut si sa-mi fac un placaj MDF cu care sa schimb policioara - sa leg boxele spate + subul pe iesirile ampului Acum, este posibila combinatia? Spre rusinea mea, nici macar nu stiu ce iesiri/intrari are playerul... Sugestii? Obiectii? Sfaturi? TIA! Link to comment
ga^dele Posted July 24, 2006 Share Posted July 24, 2006 auzi..eu zic asa...schimbi boxele fata si cele spate...si pentru woffer iti iei un montaj high band to low band, eventual poate dai si de unul cu filtre de bass...eu cautam ceva de genul si am gasit la DINA, stii doar unde !!! incerca acolo sau la "increzutii" aia de la MERMIN. off topic: Ai auzit ceva de firma MUTANT??? vreau sa pun fata 13 (50W RMS) si spate 6x9 (100WRMS) Link to comment
ASIMO Posted July 24, 2006 Share Posted July 24, 2006 (edited) N-am prea inteles eu ce si cum vrei sa conectezi tu acolo, dar daca ai cidiu BLAUPUNKT simplu, uite aici schema conectarilor, direct de pe el: si o poza cu mufa (asta multicolor e BLOCK I) si pe el e doar comanda de la telecomanda. Restul conexiunilor sunt in celelalte 2 blocuri: Edited July 24, 2006 by ASIMO Link to comment
Immortal Posted July 25, 2006 Author Share Posted July 25, 2006 Pacat ca n-am habar ce fac toate firele alea... Adica, prin lipsa RCAului banuiesc ca nu pot lega amplificatorul la player (fara alte artificii tehnice); tre' deci sa gasesc o metoda sa inlocuiesc playerul insa sa pastrez comenzile de pe volan... Link to comment
ga^dele Posted July 25, 2006 Share Posted July 25, 2006 stii ca unele amplificatoare au intrare de semnal de la boxe la unele sunt 4 pini si iti mia trebuie mufa, la altele prin suburi. Sunt mai putin utilzate in general pentru ca majoritatea head-unit-urilor au iesire RCA pentru amplificator dedicata. Vezi daca statia aia a ta are cei 4 pini de care ziceam Link to comment
ga^dele Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_in...aptor_high-low/ ete solutia ta aicea pentru a pune statie la ce ai tu Link to comment
Recommended Posts