dreamlike Posted January 5, 2006 Share Posted January 5, 2006 Eu avut o husa cu snur, dar oricat de tare il strangeam volanul avea joc. Am luat o dusa tip manson, dar volanul juca si mai si. Am recurs apoi la o solutie extrema: am pus husa cu snur prima si pe deasupra mansonul pe care l-am infasurat cu snurul de la husa. Acum am un volan beton - rigid si imi da impresia ca se manevreaza mai usor avand o priza mai groasa. Ce sa-i fac am o problema cu grosimea. Link to comment
URX Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 Eu am folosit pana acum vreo doua luni un manson de cauciuc pt volan.Era negru si avea pe el picioruse Sa fiti atenti cu astfel de mansoane.Imediat dupa cumpararea acestuia ,la un viraj mi-i s-a ivirtit numai mansonul pe volan ;cit pe-aci sa intru intr-un grup de petrsoane care asteptau la semafor. Link to comment
vio.p Posted January 6, 2006 Share Posted January 6, 2006 am votat NU. deoarece nu am husa de volan si intrebarea era "Folositi huse de volan ?", dar daca as avea... as vota da Link to comment
Bel_Ze-but Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Am cumparat masina la SH, cu husa la volan. Am scos-o pentru ca mi s-a parut un pic murdara. Pana s-o spal am primit alta cadou. Am condus o zi fara si mi s-a parut volanul cam subtire... Acum am doua. Concluzia : mai trebuie sa cumpar o masina. Pana atunci o foloseste fecior-miu pe bancheta din spate (e utila la drum lung) Link to comment
Moshu Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Parerea mea este ca sunt total inestetice.Nu am folosit niciodata si nici nu am de gand Asa e. Dar are avantaje de necontestat, daca husa este din piele subtire si fixata pe volan: Aderenta mai buna decat plasticul original, fara husa am senzatia ca imi aluneca mana tot timpul pe plastic. Raspunde mai greu la temp mari sau mici, adica nu te frige ca plasticul si nici nu ai senzatia ca conduci cu mana in congelator. Pentru mine e important, pentru ca nu pot sa conduc cu manusi. Daca se urateste (foarte greu, te plictisesti de husa pana atunci), ai scos-o si ai volan new. Nu m-am gandit nici o clipa la estetica, dar fiind piele neagra si foarte fina, cred ca nici nu se observa. Daca o sa fiu in bani, renunt la husa contra unui volan care sa indeplineasca caracteristicile de mai sus Link to comment
Cumnatu Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Am votat NU. De ce ? As fi folosit. Chiar imi luase nevasta-mea un set de huse inclusiv de volan de ziua mea. Toate bune si frunoase, intr-adevar aderenta mult mai mare, prinzi mai usor volanul avand grosimea mai mare samd. Pana cand, peste 5 minute dupa ce am pus husele ( le-am pus noaptea la lumina felinarului din spatele blocului ) cand m-am dus sa parchez si na, ca nu mai imi convenea. Fac parte din cei care folosesc mai ales la parcare si in general la rotirea volanului la viteze foarte mici prin apasarea podului palmei pe volan si apoi rotirea volanului tinand mana apasata si rotind in jurul axei. Pe husa NU mai imi aluneaca mana asa ca acea alunecare controlata care imi place si ma ajuta nu mai pot sa o practic. In concluzie husa de volan la mien a tinut aprox 5 minute ! Husele de scaune inca mai salasuiesc exceptie facand stanga fata care ma incomodeaza personal pentru ca face cute sub funduletz asa ca am scos-o. E adevarat ca imaginea huselor gri este deplorabila dar... urmeaza schimbarea scaunului cu unul de Kadet ( cred ) si tapitarea tuturor scaunelor in ... oi vedea la mom respectiv ! Link to comment
EM!L Posted December 10, 2006 Share Posted December 10, 2006 La Dacie intr-adevar era de ajutor husa de volan,in sensul ca scapam de plasticul acela lucios si de lipsa de aderenta.Acum imi place volanul asa cum e el.Deci am votat fara husa. Link to comment
aiptek Posted December 11, 2006 Share Posted December 11, 2006 Am votat DA, pentru ca daca ai o husa ai o vaga impresie ca volanul merge mai repede plus ca e mai misto la condus Link to comment
Chip Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 DA, din simplu motiv ca cielo are volanu' sibtire, in rest nu vad rolu' husei... ah, ca nu e asa rece iarna (al2lea motiv), mai spuneti voi unu macar...??! Link to comment
laurentziu83 Posted December 20, 2006 Author Share Posted December 20, 2006 Saptamana trecuta am cumparat pentru matiz o husa noua, cea veche avea vreo 3 ani si era rupta-n cinspe, cat am avut eu masina s-a pastrat bine, dupa aceea au tras taranii de ea. Am dat vreo 5 lei pe ea, prima data au vrut sa-mi dea o husa gri deschis, am intrebat-o pe aia daca am fata de cocalar, asa ca mi-a dat una neagra. Asta are suplimentar niste nervuri chiar in dreptul mainilor. Mi s-au parut urate, dar se dovedesc practice. Pentru matiz husa asta e ca un servo manual. Nu strica ca, atunci cand vreti sa vindeti o masina, sa ii puneti husa de volan. Noul proprietar va simti ca merge mult mai usor masina. Link to comment
Elfu Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Nu. Am volan de piele si nu vreau sa-i stric aspectul. Link to comment
hohaele Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Am cumparat asta seara,de la Carrefour asa numita:HUSA VOLAN CU SNUR,unde in instructiuni de montare spune sa nu se forteze montarea pe un volan cu diametrul mai mare de 380 mm.Miine o sa incerc sa o montez,sper sa se potriveasca pe volanul de cielo.Made in Taiwan. Link to comment
uskt2005 Posted January 13, 2007 Share Posted January 13, 2007 Da deoarece volanul de cielo e cam subtirel si nici nu prea ai aderenta pe el vara cand iti transpira mana Cu o husa de volan acesta devine mai gros si mai usor de manevrat si nici nu iti mai aluneca mana pe el(asta bineinteles in functie de materialul din care eta confectionata aceasta) Link to comment
iulia Posted January 14, 2007 Share Posted January 14, 2007 Am cumparat asta seara,de la Carrefour asa numita:HUSA VOLAN CU SNUR,unde in instructiuni de montare spune sa nu se forteze montarea pe un volan cu diametrul mai mare de 380 mm.Miine o sa incerc sa o montez,sper sa se potriveasca pe volanul de cielo.Made in Taiwan. Mi-am luat si eu asa ceva pentru Tico, dar mi s-a parut de 2 lei si nici nu se potrivea bine.. N-am mai pus-o. O am si acum daca intereseaza pe cineva. Link to comment
hohaele Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Am montat husa,diametrul ei este mai mic decat diametrul volanului de cielo dar am intins-o si am fixat-o fortat, a intrat si s-a asezat bine pe volan dar,asa este,e cam de 2 lei,deoarece grosimea volanului este mai mare decat latimea ei ,si nu acopera toata suprafata volanului si cam deranjeaza la palme cand conduc.Toate cele bune! Link to comment
zeneseu Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 (edited) Si inca sa vezi la vara...caldura mare mon cher...ti se intinde husa de o mai strangi de vreo 2-3 ori Edited January 18, 2007 by tolin Link to comment
giony Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 (edited) Vreau sa-mi dati si mie un sfat ! Eu am volan din piele , original - pot sa-mi pun husa de plastic ? !!! Si daca-mi dati voie sa dau o idee celor care au volanul subtire - exista teava de buret care se foloseste pe la instalatii - culoare gri - merge beton ! - sa nu uitati sa o prindeti bine cu scotch !!!!! Fara gluma acum - volanul trebuie sa fie gros cat suporta mana soferului - astfel se simte o comoditate si o placere ca sa nu mai spun o mai buna manuire ,mai ales la invartit masiv , eu am avut si doua huse montate - atat cat sa cuprinda mana perfect volanul . Dar sa fiti atenti ca sant multe barbi , mai mici , material de 0,2 lei , unele daca nu se potrivesc , mai largi ,se pot invarti pe volan , ceea ce este foarte periculos ! Edited February 1, 2007 by giony Link to comment
cristi_vb Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 (edited) Eu am volan de plastic, original - pot sa-mi pun husa de piele ? Chiar ar fi "tare" sa-ti pui izolatie pentru tevi pe volan... ) Edited February 1, 2007 by cristi_vb Link to comment
laurentziu83 Posted February 1, 2007 Author Share Posted February 1, 2007 Vreau sa-mi dati si mie un sfat ! Eu am volan din piele , original - pot sa-mi pun husa de plastic ? !!! Si daca-mi dati voie sa dau o idee celor care au volanul subtire - exista teava de buret care se foloseste pe la instalatii - culoare gri - merge beton ! - sa nu uitati sa o prindeti bine cu scotch !!!!! Recunosc ca am ras cu pofta. Si as rade de-as pocni sa vad vreo masina suparata cu piele de cea mai buna calitate pe volan si cu husa din targ la 5 lei. La Matiz aveam husa pe volan, legata cu un fel de siret ce venea cu husa, la Clio am servo si nu-i mai simt nevoia. Intr-adevar, cu husa, parca trageam mai usor de volan. Link to comment
uskt2005 Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 Si daca-mi dati voie sa dau o idee celor care au volanul subtire - exista teava de buret care se foloseste pe la instalatii - culoare gri - merge beton ! - sa nu uitati sa o prindeti bine cu scotch !!!!! Eu tare as vrea sa vad care e suficient de nesanatos la cap sa incerce asa ceva Oricum scotch-ul face toata treaba Link to comment
banzay Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Mie imi cam transpira mainile si cam aluneca pe volanasu de la matiz ... si din cauza asta am cautat o husa "pufoasa" cum vazusem la o babuta pe un C3 ... dar nu am gasit asa ceva, asa ca mai bun volanul care este (cel putin pentru mine). Link to comment
closchkutza Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Si eu patesc cam la fel cu volanul de la matiz, imi transpira uneori palmele, odata era sa ratez un viraj din cauza asta, mi-a scapat mana vrand sa iau ca smecherul virajul, cu podul palmei, si era sa ma infig intr-o tipa care venea pe contrasens. Asta a fost invatatura de minte, tin volanul cu mana, nu il manevrez cu podul palmei. Dar oricum, nu folosesc husa, nu am sa folosesc husa, nu le suport, nici o husa nu arata mai bine pe volan decat volanul simplu si in plus chiar imi place volanul masinii. Link to comment
Yaz Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Vroiam sa cumpar o husa pentru volan dar pana la urma l-am imbracat in piele. Link to comment
tolin Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Si eu patesc cam la fel cu volanul de la matiz, imi transpira uneori palmele, odata era sa ratez un viraj din cauza asta, mi-a scapat mana vrand sa iau ca smecherul virajul, cu podul palmei, si era sa ma infig intr-o tipa care venea pe contrasens ... Ca sa manevrezi volanul cu podul palmei (in ce film a fost faza asta ?) trebuie sa ai masina stationata, pe loc, adica smecherie de fraier. PS intr-una din zile am admirat de la fereastra o demonstratie de parcare din podul palmei, a unui B, imi imaginam ca are coitele legate de caseta de directie si, parca, auzeam tipetele masochiste din habitaclu. Link to comment
ing3r Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 Eu folosesc husa la volan , una gri , in ton cu interiorul masinii (culoarea)...mi-am pus husa pt ca am facut bataturi in palma de la viraje, mai ales cele luate cu podul palmei ) Link to comment
Recommended Posts