Jump to content

Cu ce GPL alimentati ?

iso

Recommended Posts

Mai renteaza dar nici pe departe atat de mult ca si inainte. Daca va trece de 2.5 ron dupa parerea mea deja GPL-ul devine history.

Spunea tipul de la benzinarie astazi: "daca vor continua sa scumpeasca, nu vor mai cumpara clientii" - pun benzina, consum mai mic si calitate mai buna.

Deja si motorina nu mai renteaza atat de mult, probabil vom ajunge cu preturile peste nivelul UE si vom cumpara benzina de la bulgari, sarbai, etc...

Halal tara

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Din cate stiu eu, si pretul benzinei creste destul de repede, iar diferenta in lei intre benzina si gaz nu s-a schimbat atat de dramatic.

Daca nu ma insel, cand am pus eu gaz pe masina, in decembrie, benzina era 3,4 si gazul 1,7. Acum benzina e 3,8(?) si gazul 2,3. Diferenta acum e cu 0,2 lei mai mica decat atunci. Inca nu e asa de grav. Ramane de vazut ce se va intampla in continuare.

Depinde si de masina.

De exemplu, mie pe benzina imi ia un 8-9 extraurban si 14-15 urban, sa zicem ... un 10 mixt la un drum Ploiesti-Bucuresti. Asta inseamna ~40 lei / drum.

Pe gaz, scot un 10 extra si un 16 urban (n-am mai urmarit acum in ultima vreme, dupa termostat si sonda lambda s-ar putea sa scada consumul), deci sa zicem un 11 hai 12 mixt, ceea ce se traduce in 27.6 lei / drum. E mai mult comparativ cu benzina fata de acu' ceva vreme, dar tot vine mai ieftin decat daca as merge pe benzina.

In Craiova se gaseste si cu 1.95 :) ), dar prefer sa iau de unde am pus intotdeauna, iar acolo e 2.19. Oricum diferentele sunt minore, si ce e cel mai interesant e faptul ca s-au aliniat preturile din cam toate orasele tarii. Inainte (cand era 1.5 -1.6 lei/l) erau diferente destul de mari.

Chiar te aseptam sa confirmi chestia asta, stiam ca la intalnirea de sambata eu ma plangeam ca am facut full-ul cu 2,3 si FreeSpirit zicea de OMV ca nu a facut modificari. Ma astept insa ca si OMV sa schimbe pretul curand, desi de fiecare data au ramas ultimii la cresterea de pret, mereu au aplicat-o si ei.

faza cea mai intereanta azi dimineata a fost:

Am mers la AGIP : 1.96 lei /litru. Am bagat plin si am vb cu baiatul de la pompa, intrebandu-l daca stie ceva de marire...

A zambit... spunandu-mi! "Vezi, langa noi este Petrom, daca ei maresc, marim si noi, deja stim ca mai peste tot este 2.3"

Am ajuns la casa, dau sa platesc, revine dupa cateva secunde tipul si imi spune : "Au venit de la Petrom si ne-am informat ca vor mari pretul (atunci era 1.92), ati avut noroc, marim si noi in cateva minute" :) . Normal, eu am platit cu 1.96 lei.

Concluziile le trageti singuri.

• 5 years later...

Salutare,mai foloseste cineva GPL? De pe unde mai alimentati?

Avand in vedere ca in ultimul timp a trebuit sa fac niste drumuri de Galati-Pitesti,am observat preturile cele mai mici in zona Targoviste,undeva pe la 2,85 (un Lukoil si alti cativa parteneri).Ceva mai spre Pitesti niste statii RBC GAZ,cu preturi de pana in 3 lei. A alimentat cineva in zona respectiva? Ma gandesc ca pretul scazut sa nu reflecte in calitatea gazului.

Numai bine!

Ei,uite ca in Galati nu sunt in scadere,3,18-3,2 lei.Acum cativa ani gaseam mai ieftin si in Buzau,Ploiesti,Brasov,chiar si in Bucuresti.In ultimul timp insa s-au cam aliniat preturile.De asta intrebam de cele din Targoviste.Ma gandesc ca poate diferi calitatea si de la o statie la alta,chiar daca apartin aceleiasi companii.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Si eu bag de o buna bucata de vreme GPL de la Petrom-ul de pe Saturn. Aseara era 3.14ron/L pretul.

Tot ieri am alimentat de la Constanta de la un privat la 3.04lei/L. Sustin parerea ca la GL e cel mai scump gaz din tara... nu inteleg de ce insa?

Daca ar fi in functie de distanta fata de rafinarie,la Arad spre exemplu ce pret ar trebui sa aiva? Eu tind sa cred ca pretul se face in functie de consum....daca cererea e mare, maresc si ei,daca nu s-ar vinde poate ca ar mai lasa la pret.

La Lukoil-ul de pe centura Tecuciului 2.95 astăzi. Nu are legătură cu distanta cât cu consumul.. cum a zis si colegul de mai sus.

Hristos a înviat!

Edited by EdgeGL

In vecinatatea Timisoarei am bagat in iarna cu 3.5. Are si cu una si cu alta pentru ca cu cat avansezi spre nord cu atat pretul creste.