Satori Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 Taci, mai, nu cobi. Poate se satura repede. Link to comment
tolin Posted August 2, 2006 Share Posted August 2, 2006 ... Vinovati de situatia Libanului sunt atat tarile arabe cat si Israelul...Poate o sa te surprinda, dar vinovati de situatia din Liban sunt oricare altii, decat tarile arabe sau Israelul. De 2000 de ani, omenirea asista pasiva la conflicte militare pe teme religioase sau de rasa. Cu cat vor asista nepasatori la acest televizor, cu atat ele vor fi mai multe si mai sangeroase. Vinovata este toata lumea, care nu intervine hotarat si nu-i trage de urechi. Din pacate, asa actiune se numeste interventie a unui jandarm mondial. Dupa parerea mea, pana si Romania poate interveni si sa faca ordine acolo. Intrebarea este: cine s-o faca ? La chestia asta nu s-a gandit nici macar Basexu. Pacat, puteam sa avem si noi o voce in eter. Link to comment
Tommy Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Si daca te gandesti ca evreii il asteapta (pe liberul arbitru) inca de pe vremea dreptului Iov.. Link to comment
mr_ Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 (edited) Pilda lui Iov e cel mai bun motiv sa-si bage picioarele in vre-o credinta, in intors si celalalt obraz si sa-si faca dreptatea lor cu arma in mana, indiferent de "victimile colaterale".... pentru ca Iov insusi si familia lui sunt niste victime colaterale dintr-un "razboi" care nu-l privesc, si nici Dumnezeu nu s-a dat in laturi de la a face asemenea victime cand a trebuit sa-si impuna punctul de vedere unui oarecare Satan... Cum spunea si Tolin, atata timp cat oamenii citesc o singura carte, n-o sa prea fie pace. Edited August 3, 2006 by mr_ Link to comment
hades Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Oameni buni, situatia se complica. Iata un citat dintr-un articol de pe revistapresei.ro: "Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat, joi, ca adevarata rezolvare a conflictului din Liban, intre Israel si gruparea siita Hezbollah, este “eliminarea” Israelului si a cerut incetarea imediata a focului, transmite agentiei Isna, citata de AFP. Ahmadinejad a propus, astfel, ca “tarile islamice sa intrerupa toate relatiile politice si economice, publice si secrete cu regimul sionist”. Presedintele iranian, al carei tara sustine gruparea siita Hezbollah, a cerut in mai multe randuri eliminarea Israelului. El considera ca, in razboiul dintre cele doua parti, securitatea trebuie asigurata de “populatia si de guvernul libanez”, considerand inacceptabila prezenta unei forte internationale de pace in zona. Mahmoud Ahmadinejad considera, de asemenea, necesar “un schimb de prizonieri”, intre Israel si Hezbollah si spune ca pentru aceasta situatie trebuie “sa plateasca SUA si Marea Britanie care sustin regimul sionist”. Iranul este cel mai fidel sustinator al Hezbollah. Israelul si tarile occidentale au acuza, de mai multe ori, aceasta tara ca finanteaza si inarmeaza gruparea siita, dar Teheranul a dezmintit acuzatiile, invocand doar un sprijin moral si politic. Au aparut imediat si reactii internationale la declaratiile socante ale presedintelui iranian. Premierul britanic, Tony Blair, a calificat afirmatiile acestuia privind Israelul, “ total inutile”. Intre timp, bombardamentele israeliene continua in Liban. Potrivit unui ultim bilant 900 de civili au pierit pana acum si circa 3 000 au fost raniti. Pe de alta parte, organizatia Human Rights Watch califica, intr-un raport publicat joi, "crime de razboi", loviturile Israelului impotriva civililor din Liban. Incursiunea Israelului in Liban a inceput, in 12 iulie, dupa rapirea a doi soldati israelieni de catre miscarea siita Hezbollah, la frontiera israelo-libaneza. " Ce mai ziceti de asta? Link to comment
Mircea Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Vax. Deocamdata. Nu e prima declaratie belicoasa a presedintelui Iranian. Link to comment
hades Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 (edited) De acord, Mircea, nu e prima, dar trebuie luata in considerare. Si apoi, sunt curios sa vad reactia administratiei de la Casa Alba... Edited August 3, 2006 by hades Link to comment
mr_ Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 ...apoi, sunt curios sa vad reactia administratiei de la Casa Alba... probabil, "nuke the m...s". Chiar daca exprimata ceva mai diplomatic. Oricum, americanii au pus ochii pe Iran de mai mult timp iar presedintele iranian le tot ridica mingea la fileu... Link to comment
hades Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Probabil ca in curand vor gasi cea mai plauzibila scuza sa intre si pe acolo...Dar, sa nu uitam: Iran nu e nicidecum Irak. Link to comment
Moshu Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Daca voiau, intrau de mult... Si reactia lui Tony B. nu ti se pare cam rapida? Link to comment
hades Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Intr-adevar, reactia lui Tony Blair mi s-a parut si mie cel putin rapida. Insa, cineva din alianta trebuia sa spuna ceva repede. Astept, totusi, reactia US. Situatia e grava, implicatii mari... Inca sper sa se termine cu bine acest conflict, desi imi vine tare greu sa cred. Link to comment
Moshu Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Nu stiu, doar prin prisma faptului ca a intrat in joc si Cuba, si nu stiu americanii unde sa se mai imparta. Asa ca iar o sa ceara o alianta, parca vad. Ce ma mira pe mine este faptul ca rusii NU ZIC NIMIC (inca). Link to comment
Mircea Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 Rusia a incetat de mult sa mai aiba un cuvant de spus. Nu le mai merge nici macar cu fostele membre URSS... daramite sa mai miste in front pe plan international. Nici n-or sa zica nimic. Link to comment
hades Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 (edited) De acord cu Mircea, Rusia va tacea. Iar americanii se pot imparti inca, din punct de vedere militar nu au nici un fel de "issue" in a trimite trupe pe tot globul daca le serveste interesul. Din punct de vedere politic se misca ceva mai greu, e drept. Edited August 3, 2006 by hades Link to comment
Moshu Posted August 3, 2006 Share Posted August 3, 2006 (edited) Ma gandeam la problema Cuba si Iran. Ce sa zic Mircea, Putin nu pare vreun copilas nevinovat. Cred ca asteapta la cotitura, presimt ca o reactie o sa aiba. Diplomatica, bineinteles. LE Daca ati vazut stirile, au zis ca seful securitatii din Cuba a dejucat peste 600 atentate la viata lui Fidel. Cea mai tare care m-a distrat, a fost cand i-au pus unii explozibil intr-o SCOICA vopsita tipator CARE SA-L ATRAGA! (parca il vezi pe fidel culegand scoici vopsite, ce tampiti )) Edited August 3, 2006 by Moshu Link to comment
alx Posted August 4, 2006 Share Posted August 4, 2006 Nu sunt de acord cu Mircea, Rusia nu va tacea, numai ca nu o va lua nimeni in considerare, ceea ce nu pot sa spun despre China... Link to comment
hades Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 (edited) Dupa cum stiti deja, s-a adoptat o rezolutie a ONU in acest caz. Razboiul a incetat azi dimineata la ora 08:00 (ora Romaniei). Dar oare se va intampla asa? Ce parere aveti, in contextul in care cele doua tari implicate au acceptat aceasta rezolutie, dar au fost si ceva atacuri verbale? Edited August 14, 2006 by hades Link to comment
body Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 Eu cred totusi ca evreii au reactionat mult prea brutal . Nu stiu daca faptul ca au fost rapiti cei 2 soldati nu fost decat un banal pretext pentru ceea ce a urmat. Referitor la ceea ce s-a spus pe aici despre coran din cate stiu coranul nu spune nicaieri in mod explicit sa ucizi , cum nu spune nicaieri in mod explicit de pilda ..sa nu bei alcool . Exista clericii lor care interpreteaza intr-un fel sau altul pasajele din coran. De pilda vinerea , cand este ziua lor de rugaciune , dupa rugaciune respectivii clerici le tin cate o predica in care fiecare din ei spun ceea ce cred ( sau ce le convine) credinciosilor. Toate aceste lucruri , pe fondul unor oamenii ( in multe cazuri ) inculti ,nu vorbesc in mod obligatoriu despre arabi , aici intrand alte categorii de musulmani in special pakistanezi . Acum cativa ani intr-una din echipele pe care le aveam in emirate era un muncitor pakistanez care imi spunea ca la ei in sat nu aveau voie sa aiba televizor pentru ca al lor popa le interzisese acest lucru.Va dati seama cat de puternica le e inoculata credinta ca tot ceea ce spune clericul e litera de lege. Link to comment
hades Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 (edited) Ai mare dreptate, body. Psihologia teroristului e greu de analizat, insa. Coranul nu spune sa ucizi, asa este, dar lor le este inoculata aceasta dorinta, interpretarea facandu-se astfel da catre minti bolnave. Nu pot fi de acord cu terorismul, de orice natie ar fi el. De data asta, o fi asa cum spui, evreii au exagerat si au folosit drept pretext rapirea celor doi soldati, insa Hezbollah trebuie stinsi. Ca toti ceilalti, care exista, stim cu totii ca ei exista. Sunt folositi ca si pretext de cele mai multe ori pentru atingerea a diferite scopuri politice sau militare, dar ceva trebuie facut...nu? Pana la urma, fondurile pentru aceste acte de unde provin? Tot din occident.. PS. La ora 08, ora Romaniei, a incetat focul. Deci sperante de pace exista... Si asa cum banuiam, Rusia a tacut. Edited August 14, 2006 by hades Link to comment
Moshu Posted August 14, 2006 Share Posted August 14, 2006 Un link interesant, care explica multe. Aici despre Hezbollah. Link to comment
Mircea Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Un pic mai clar despre manipularea mediatica a conflictului: http://www.aish.com/movies/PhotoFraud.asp Link to comment
Zmeul cel rau Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Da, de pe un site israelian. ) http://www.aish.com/ Citeste titlul siteului! Link to comment
Mircea Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Un pic mai clar despre manipularea mediatica a conflictului: Pai eu ce zisei? Daca si Reuters fabrica probe... Link to comment
Mircea Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 http://www.msnbc.msn.com/id/14252208/from/ET/ Click pe date... Link to comment
Recommended Posts