Jump to content

Becali Presedinte ?

tolin

Recommended Posts

Oierul mioritic a afirmat ca " ... si la toileta se va face drept, cand voi ajunge eu la putere ... trebuie sa se faca dreptate in tara asta... ". Din pacate, imoderatorul n-a pus si intrebarea fireasca: "cum vine asta, nea Jiji ?". Eu astept o demonstratie in live, la o ora de mare audienta, din partea mai marelui ganditor. Pana atunci, intrebarea ramane.

Toline, ce-ti veni cu Jiji? Nu te-ai saturat de "trimisul" mioritic? Numai aici nu avusese acces... ca in rest peste tot dai de el. Parerea mea.

Parerea mea este ca e cam ingrijorator ce se intampla, dincolo de unele sondaje vizibil false, popularitatea lui jiji a cam crescut si nu e bine. Eu stiu una si buna daca vine vadim sau jiji la putere eu am plecat din tara :D .

Moshule, pana acum n-a indraznit nici un dictator sa se bage in viata oamenilor pana si la WC. Asta, nici n-a ajuns ales si se gandeste deja sa faca reguli la toileta. In plus, n-a fost iscodit ce va impune si ce insemna drept in aceptiunea sa. M-am gandit ca poate cineva este mai cunoscator in filosofia de stana sa ne lamureasca. Femeile vor fi obligate sa faca din picioare ? I-a explicat cineva ca datorita vitezei de rotatie a Pamantului nu "se poate face drept" ?

Obs.#1: la prima vizionare am crezut ca-i o scapare din partea cuiva, drept in loc de dreptate. Asa ca am vizionat si-n reluare, n-a fost nicio neintelegere. Chiar si daca era altfel, cum se poate face dreptate la toileta ?

Obs.#2: desi pare o utopie, cu doar 15M euro investiti in campanie, cu slugarnicia unor proprietari de media si cu singura circumvolutiune (si aceea de la cashcheta) a 50 de generali, scenariul acesta poate deveni o realitate. Romania a mai trecut prin astfel de aventuri si n-a invatat ceva din ele. Topul celor mai mari romani este cea mai buna dovada, la fel este ridicarea unor statui ale unor criminali, mitul unui insetat de putere sau sanctificarea unui bataus curvar. Aceasta anomalie este o prezenta continua a istoriei romanesti.

Tocmai am sosit de la stână cu forţe proaspete :D

Poate pare ciudat, dar nea Gigi spune uneori nişte lucruri al naibii de mişto. Numai că el nu ştie prea multe "inflexiuni" şi parabole şi cum lumea dăşteaptă se uită/ascultă la el ca la un circar, de multe ori ceea ce spune e luat în râs. Grandomania e evidentă, dar asta nu înseamnă că "fondul" nu e... bun.

Uite cum interpretez eu "dreptatea în a face pipi".

Este Gigi de sex masculin? Este!

Face el pipi din picioare? Probabil!

Este traiectoria balistică... strâmbă? Este!

Sunt multe lucruri... strâmbe în ţara asta? Sunt?

Nu vrem noi toţi să fie drepte? Parcă da!

Ei bine, Gigi le vrea pe toate.

Cu alte cuvinte, nea Gigi a folosit o figură de stil al cărei nume nu-l ştiu pentru a lăsa să se înţeleagă cât de profundă "dreptate" va face. Pentru că oricât de ciudat ar pare, "drept" şi "dreptate" fac totuşi parte din aceeaşi familie de cuvinte.

Cum mai spuneam undeva, litera nu trebuie interpretată aidoma, să mai tragem cu coada ochoilului şi la spirit. Şi nea Gigi e plin de aşa ceva, nu? ;)

Parerea mea este ca e cam ingrijorator ce se intampla, dincolo de unele sondaje vizibil false, popularitatea lui jiji a cam crescut si nu e bine. Eu stiu una si buna daca vine vadim sau jiji la putere eu am plecat din tara :D .

Daca ai sa mai ai timp :) )

Moshule, pana acum n-a indraznit nici un dictator sa se bage in viata oamenilor pana si la WC. Asta, nici n-a ajuns ales si se gandeste deja sa faca reguli la toileta. In plus, n-a fost iscodit ce va impune si ce insemna drept in aceptiunea sa. M-am gandit ca poate cineva este mai cunoscator in filosofia de stana sa ne lamureasca. Femeile vor fi obligate sa faca din picioare ? I-a explicat cineva ca datorita vitezei de rotatie a Pamantului nu "se poate face drept" ?

Obs.#1: la prima vizionare am crezut ca-i o scapare din partea cuiva, drept in loc de dreptate. Asa ca am vizionat si-n reluare, n-a fost nicio neintelegere. Chiar si daca era altfel, cum se poate face dreptate la toileta ?

Obs.#2: desi pare o utopie, cu doar 15M euro investiti in campanie, cu slugarnicia unor proprietari de media si cu singura circumvolutiune (si aceea de la cashcheta) a 50 de generali, scenariul acesta poate deveni o realitate. Romania a mai trecut prin astfel de aventuri si n-a invatat ceva din ele. Topul celor mai mari romani este cea mai buna dovada, la fel este ridicarea unor statui ale unor criminali, mitul unui insetat de putere sau sanctificarea unui bataus curvar. Aceasta anomalie este o prezenta continua a istoriei romanesti.

Nu te contrazic cu nimic. Numai ca mi se pare ca-l mediatizam prea tare. Noi, nu televiziunea. Toata lumea vorbeste de Gigi, unii de rau, altii de bine. Ce inseamna asta? Ca a reusit sa devina un "personaj". Vrei sau nu vrei. Colac peste pupaza, are charisma. Te rog nu ma injura, dovada e chiar topicul asta. Mai e vreun topic despre altcineva din zona? Nu cred. L-a taiat si pe Vadim. Asta e.

Abramburel are dreptate, din pacate.

Care este cuvantul cel mai des auzit la stiri? "Arestat" (sau "DNA"). Arestarile au devenit sport national. Nu vezi o stire despre vreo autostrada, cale ferata, firma care produce nu stiu ce (SoftWin de ex.). Toata lumea este: ori arestata, ori anchetata, ori ascultata, ori se modifica codul penal de 2 ori pe an, ori mituita, ori violata, ori violata si ucisa. Si din cand in cand mai moare cineva intr-un accident de masina. Cam asa suna stirile la noi. Realizezi ce tip de psihoza strabate creierul romanilor zi de zi? Mai ales ca asta se petrece de ani buni.

Ce zici de niste stiri in care sa apara: olimpici, elevi cu burse in SUA, ingineri inventatori, investitori romani de buna credinta, prorietari de vile din agroturism care sa ne spuna cum au reusit, agricultori adevarati, exportatori romani de carne de strut sau melci (de ex.), curse de cai, castigatori de raliuri, manageri de firme mici-medii in plina dezvoltare, intervuiri cu "castigatori" care ne pot da exemple, nu noua, macar copiilor nostri. Ar parea plictisitor dupa atatea violuri... Dar poate ar fi mai bine, nu crezi?

Ce legatura au astea cu Gigi? Pai sunt din Romania, ca si el... Ca si noi.

Edited by Moshu

Tolin, asa doar de dragul postularii, ca e prea prost sa ajunga presedinte, as crede, referitor la "Obs.#2",

ca 50 de generali se gasesc usor, plus mult mai mult de 15M eur, dar .. n-ar trebui sa vrea si cineva de-afara plus taietorii cu securea dinauntru? ;)

In schimb chiar as merge mai departe, ar fi interesant de facut un film pe tema asta.. si atunci, as zice ca,

ideologic vorbind, am gasi aievea destule asemanari cu epoci trecute..

Tabloul e corect, baciul stand cu paru-n barba, veghind la oile cuminti, ciobanasii manand mioarele blande in strunga, cu capul in jos,

iar cele mai indraznete .. pusi cainii pe ele, si la intoarcere cate un par zdravan pe spinare.

La randul lor, ciobanasii se mananca intre ei, unul ia locul altuia, si celui care nu serveste cauza, ii zboara capatina!

Edited by Tommy

Moshule, mediatizarea lui BKL n-o facem noi, nici n-am avea cum. Omul a fost pus pe val, a recunoscut singur cine-i papusarul, iar situatia ii este extrem de favorabila. Eu ma mir ca se refuza o discutie serioasa pe aceasta tema.

DNA-ul si arestarile sunt cerintele oamenilor, iar acestea nu fac decat sa-i elibereze culoarul, asa ca la urmatoarele alegeri este sigur in finala, daca nu pateste ceva, lucru pe care nu il doresc. Cine vor fi adversarii lui peste 3,5 ani: Marinelu, Prostanacu sau Marean (care este), Guse ? Poate altcineva sa se ridice la cel putin 33% din preferinta electoratului ? Mai mult de 25% nu poate face cineva nou, in conditiile de aici. Si asta daca ar fi de pe acum in carti, ar ocupa o pozitie cu vizibilitate maxima si ar avea o mare suma de bani sa faca pomeni electorale. In cazul lui, donatiile au o lunga traditie, mediatizare si facute cu sinceritate, pana la urma. In plus, este singurul competitor pe culoarul din dreapta, restul inghesuindu-se pe stanga. Socoteala cu cei 50 de generali nu-mi apartine, este certitudinea lui, iar aranjarea alegerilor are o lunga traditie in RO. Chiar daca Baselu nu-si pierde votantii sau libertatea, nu va avea in spate un partid suficient de puternic. In ipoteza ca reuseste sa-si innoiasca mandatul, lui BKL ii ramane executivul, adica si mai rau, pentru ca o tara nu este o afacere de familie.

Cu aceste considerente, nu m-ar mira ca peste 4 ani sa ne trezim cu o "lege de-a face drept la toileta". De asta am si intrebat cum vine asta, poate ca trebuie sa ne antrenam de pe acum, sa iasa "laser, frate".

Becali prim ministru? Da, in visele lui, da. Doar a zis.. el face pact cu Bashescu, dar nu sa-i dea ordin.. ci sa "colaboreze":: "Tu dai cu sabia, eu cu cutitu!". Oricat de disperati vor fi sa faca aliante.. desi cred ca alianta(asa cum e ea) va ajunge la un 35%, si atunci se vor gasi si restul de 15, asa ca Bkl va prinde loc in guvern, dar acolo unde vrea sa dea legea dreapta :) Nici Basescu si nici secu nu-l vor lasa sa urce decat pina inainte de alegeri .. cand ii vor trage frumusel presul de sub picioare, intre timp electoratul tinta va fi redirectionat cu dibacie. Bun cazul, dar atentia ar trebui indreptata in alta parte.

Mai baieti eu unul nu stiu da' parca nu cred ca omul asta e prost !...Chiar nu cred!Daca chiar era prost isi lua teren la Ciorogarla nu la Pipera si Tunari adica hai s-o zicem pe aia dreapta prost nu e !Ah ca e incult si i s-a suit la cap puterea si ar putea fi periculos asta e altceva !Insa sincer stau linistit nu va fi el lasat sa acceada la parfumul de Cotroceni...Face si el niste jocuri ceva...

Ce zici de niste stiri in care sa apara: olimpici, elevi cu burse in SUA, ingineri inventatori,

Stii cate brevete internationale s-au depus din Ro anul trecut? 3 (trei) :D

Asta pentru ca olimpicii devin elevi cu burse in SUA si apoi isi breveteaza ideile ca fiind din SUA :D

Iar faptul ca la televiziunile romanesti care apar si pe internet il vezi doar pe Becali ii convinge sa ramana dracu' acolo...

Poate da Becali o bursa de excelenta care sa-i convinga pe tinerii destepti sa ramana in Ro... Alfel decat prin metoda Columbeanu... Daca tot construieste biserici, poate devine vreunul mai original si construieste si laboratoare.

Poate generatiile viitoare vor discuta despre "premiul Becali" :D

Nu va da, sau nu va da mult, desi s-a laudat (bkl). Tot saracimea e masa larga de manipoolare. El vrea o economie de dreapta, si se poarta ca un mos craciun, cand sunt camerele dupa el. Cred ca pavel l-a invatat sa-l copie pe vadim (doar a zis ca-l plateste sa-l invete oratoprie), si apoi i-a venit lui ideea sa-l pupe pe basescu si sa-l imite un pic si pe el.. dar sistemul nu va pune un papagal in frunte, asta ar putea face si minuni daca ajunge sus. Au mai ajuns si alti tampiti sa aiba functie.. si se vede ce a iesit.

Edited by Tommy