Jump to content

Sistemul De Alimentare Cu Carburant La Matiz

Recommended Posts

Salut. Multumesc de raspuns. Nivelul de benzina este masurat cu indicatorul de benzina al masinii :mrgreen: care cred ca este doar orientativ. Am scos si benzina din rezervor "just in case" si am bagat 13 litri. Oricum am in plan si o spalare a rezervorului zilele astea. Pompa de solenza la Moreni costa 110 ron. Atasez si 2 poze, una cu ambalajul pompei de solenza si una cu pompa pe care am schimbat-o. Sunt identice.

attachicon.gif11-07-13_1259.jpg

attachicon.gif11-07-13_1258.jpg

A mai incercat cineva asa ceva? Am un corp de pompa de matiz si ma gandesc sa-i montez o pompa de Solenza...

• 9 months later...

Salut,

Ar cam trebui sa schimb si eu filtrul de carburant la un Matiz 1.0, 64 de cai.

Intrebarea mea este (poate pare stupida, dar mi-o asum): trebuie golit rezervorul? E grea operatiunea? Nu intreb in sensul ca as vrea s-o fac eu, o sa merg la un garaj, dar vreau sa stiu la ce sa ma astept.

Am gasit filtru MANN la 53 de lei - e mult?

Multumesc

Later edit: am gasit aici pe forum... Deci ar fi roata dreapta spate de ridicat. Apoi trebuie identificat orificiul de acces de sub bancheta spate pentru accesul la mufe.

Din pacate, n-am gasit nici un video pe Youtube cu operatiunea asta.

In carte scrie ca se schimba la 22.500 km - nu e cam putin?

Edited by chevvy

Nu prea ai la ce umbla sub bancheta la mufa pompei pentru a inlocui filtrul si operatiunea e foarte simpla, is doua conexiuni patent (de retin bine) ale conductelor ce trebuesc extrase de pe filtru, surubul clemei de sustinere si cam atit. Indepartezi conductele cu atentie (pentru a nu deteriora piedicile patent) dai surubul in cauza afara si montezi filtrul nou. Foarte simplu.

Mann-ul nu-i chiar ragalie iar ca si pret, dupa cite bordee atitea obicee, fiecare vinde cu cit ii cade bine.

L.E.

Iata si un demo .

Se da cheie cu mufa pompei scoasa pentru a elimina presiunea din sistem ce personal nicicind n-am pus-o-n practica, nu-i vad rostul, prea lunga teoria pentru maruntul ala, oricum pompa nu-i amorsata in stationare (altfel nu i-ai auzi glagul la punerea contactului). Dar ma rog, fiecare dupa cum crede.

Edited by Viktor