isusciuc Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 Matizul meu are 60000Km si consuma ulei (cam 2l la 10000Km) si e inca in garantie.Eu am reclamat acest fapt la service-ul Comautosport Bistrita.Seful de service mi-a spus ca nu se considera garantie pentru ca am folosit benzina proasta si s-au ars niste simeringuri.Eu pun benzina in general de la Petrom(nu am altceva in apropiere in afara de Lukoil).A mai intilnit cineva aceasta situatie si cum a rezolvat-o?Este garantie sau nu?Sau vrea seful vre-un cadou ca sa considere garantie?Ce ma sfatuiti sa fac?Ajuta o reclamatie la Daewoo Craiova sau laOPC? Multumesc! Link to comment
smailmiami Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 Nu prea are treaba consumul de ulei cu benzina folosita. Mai degraba pare ca schimbul de ulei a fost facut alandala cu (poate) ulei de proasta calitate. Oricum, garantia e garantie si ar trebui service-ul sa dovedeasca cumva temeinic ca e vina ta ... Link to comment
BogdanG Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 Daca nu se rezolva de buna voie poti apela la ANPC .Nu esti nici primul nici ultimul cu probleme de "nerezolvare " a garantiei . PS> garantia e garantie fie ca zic ei altfel . Link to comment
perfidus Posted August 6, 2006 Share Posted August 6, 2006 Singurele simeringuri care se puteau "arde" sunt cele de la scaunele supapelor, daca nu ai alte scurgeri de ulei. N-are nici o legatura uzura lor cu calitatea benzinei. Ia legatura cu fabrica de la Craiova si prezinta-le problema, cred ca vei trece astfel peste neseriozitatea celor din service. Completeaza te rog profilul, nu imi dau seama de unde esti, vad doar ca service-ul e din Bistrita. Link to comment
getablonda Posted August 7, 2006 Share Posted August 7, 2006 ...Seful de service mi-a spus ca (...) am folosit benzina proasta si s-au ars niste simeringuri... Trebuia sa-i spui lu' nenea de la service ca, desi nu scrie in cartea tehnica, de azi inainte o sa-i aduci benzina intr-o sticluta ca sa o deguste el inainte de a o pune tu in rezervor... P.d.a.p. Petrom... la unii merge, la altii (ca mine) nu. Link to comment
luciano Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Ce tampenie mai e si asta cu benzina care arde de aiurea parti de prin motor? Am mai auzit asa ceva acuma 1 an de la un patronica de kk care si-au batut unii joc de el in service la o dacie papuc ca sa-l jupoaie de bani si el a pus botu. Nu exista asa ceva! Va spun eu care stau non-stop in service. Ca respectivul semiring a fost tratat de aiurea cand l-au fabricat si pe urma a inceput sa se macine e partea a 2-a dar NU ARE LEGATURA CU BENZINA ! Totusi la 60k un motor de matiz/tico sa consume ulei e ceva ce am mai auzit doar pe la taximetristi care le-au dat patronii bani sa schimbe uleiul la motor iar ei si-au cumparat gresie de pus in baie plus ca sa faca megaeconomie de benzina tot ca sa-si traga bani nu incalzeau deloc motorul, nici macar alea 30 de sec min cat prevede constructorul, subturatie cu trepte mari de viteza, etc. Toate astea duc la o uzura prematura si pronuntata a motorului. Link to comment
Recommended Posts