Abram Burel Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 (edited) Vi s-a întâmplat să înjuraţi că aveaţi ceva de căutat pe jos prin spate şi plafoniera nu bătea acolo? Evident că nici lanternă nu aveaţi sau vă era prea lene să ajungeţi la torpedou? Ei bine, soluţia la chestia asta ar fi o... podelieră. Dacă sunt prea criptic, asta ar însemna în traducere o plafonieră care să lumineze... podeaua. Cât de utilă vi se pare o asemenea chestie, unde s-ar putea monta la diverse modele, cum să fie acţionată şi cam cum se poate realiza? Cam astea ar fi întrebările. În ceea ce mă priveşte, la Kalos mi-ar fi foarte utilă, merge de minune pe terminaţia consolei mediană, ar trebui obligatoriu un întrerupător de "manual", iar în privinţa realizării, deocamdată e în... studiu Deşi am extrapolat puţin şi mă gândeam ce utilitate ar avea nişte elemente de iluminat şi în faţă (nu e vorba de "leji blio"), tot pe consola mediană, concluzia de moment e că nu prea are rost. Alte păreri? O ultimă chestie: nu e prea "electronică" treaba, dar poate deveni , ca să nu mai vorbim că e despre "Toate modelele". Edited August 22, 2006 by Abram Burel Link to comment
ALiCE Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 M-am uitat, in mare, peste jucarelele facute de tine si par interesante. [off-topic]: M-ar tenta si pe mine o plafoniera cu leduri + temporizator, dar nu prea imi place ideea dopului de cola. Nu s-ar putea realiza temporizarea cu unul sau mai multi condensatori plantati direct pe cablaj?[/off-topic] Ce vrei tu acum s-ar putea face, cel mai bine (parerea mea), cu o "banda" cu leduri SMD (albe, normal). Practic un sir de leduri prins intre una bucata banda dublu-adeziva (pe spatele ledurilor) si scotch pe deasupra. Avantajul ar fi ca nu s-ar gauri nimic in masina (basca ca se monteaza imediat). Pentru fir se gaseste un loc pe undeva sa nu fie inestetic. Varianta si mai buna ar fi un fel de 'laminare', sau vidare, dar nu stiu daca ai unde sa faci asta. Depsre loc - sunt multe Link to comment
Shenck Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 fftopic: Topicul asta l-am curatat eu. Rog sa se pastreze in zona Electronică şi Software Auto Link to comment
getablonda Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 Eu as monta o plafoniera in spate, undeva deasupra capetelor pasagerilor, astfel incat sa nu le bata in ochi, nici in parbriz sa nu bata sau in oglinda retrovizoare interioara si sa lumineze putin si portbagajul. Am vazut asa ceva la un Ford. Cred ca e pozitia ideala o pentru plafoniera din punctul de vedere al iluminarii, plus ca nu il incurca pe sofer in timpul mersului. Despre iluminarea cu leduri, dupa aproape un an de folosire a ledurilor la plafoniera, pot sa spun ca este o solutie foarte buna, atat timp cat ledurile sunt de calitate: unele s-au ars, altele dau o lumina galbena, dar cele care sunt inca bune lumineaza multumitor. Ma gandesc sa schimb schema de la un LED+un rezistor la un singur rezistor pentru toate ledurile. Deasemenea, caut un soclu pe care sa stea ledurile infipte pentru a le schimba usor. Link to comment
ga^dele Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 va place ce mi-am facut eu...nu bate la ochi si ai destul vizibilitate sa cauti si scamele Link to comment
SORAN Posted August 25, 2006 Share Posted August 25, 2006 (edited) Daca nu le-ai alimentat cum trebuie probabil ca s-au ars intradevar, insa cu siguranta se vor arde si mai repede cand vei folosi un rezistor pentru toate...ca sa nu mai zic ca ai sanse sa lumineze diferit. Edited August 25, 2006 by SORAN Link to comment
roberth Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 O chestie si utila si aspectuoasa ! Cum fac rost de bani ma duc si eu la Soran sa imi pun minunatii din astea ! M-ar mai interesa o solutie pentru locurile din spate. Link to comment
SORAN Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 Ce este in poza lui Gadele se poate realiza cu costuri mici chiar de catre voi daca va pricepeti sa trageti 2-3 fire. Aceeasi idee si pentru locurile din spate. Modulele respective trebuiesc doar alimentate fara alte modificari. As posta si o poza cu "lampa" respectiva daca am voie, adica daca nu pot fi suspectat ca fac reclama. Link to comment
ga^dele Posted August 27, 2006 Share Posted August 27, 2006 Corect e solutia ieftina si de mic efect. Dar incerc acuma o marire de intensitate prin dublare...daca nu tine..trec la triplare a nr de leduri Link to comment
danker62 Posted October 1, 2006 Share Posted October 1, 2006 Ce este in poza lui Gadele se poate realiza cu costuri mici chiar de catre voi daca va pricepeti sa trageti 2-3 fire. Aceeasi idee si pentru locurile din spate. Modulele respective trebuiesc doar alimentate fara alte modificari. As posta si o poza cu "lampa" respectiva daca am voie, adica daca nu pot fi suspectat ca fac reclama. Te rog sa-i spui si mie de unde se recomanda a fi alimentate, de unde sa trag fire?? Link to comment
SORAN Posted October 2, 2006 Share Posted October 2, 2006 De la o sursa de 12 V Pai ori tragi un plus permanent si il intrerupi cu un comutator, ori le alimentezi pe pozitii ori combinat...ce pot sa-ti zic trage de la sigurante... Link to comment
Abram Burel Posted October 9, 2006 Author Share Posted October 9, 2006 (edited) Se pare găsit soluţia... perfectă! Mai că nu glumesc. Ea are codul 96247398 şi este lampă pentru portbagaj (se pare că e destul de universală: Kalos, Cielo, Nubira). Arată cam aşa: Are nevoie de o gaură dreptunghiulară de 46(47 în funcţie de grosimea materialului)x25mm în locul de amplasare şi o adâncime de circa 20mm pentru a fi pusă aproape oriunde. Câteva locuri utile ar fi: - pe consola mediană în faţa şi/sau spate pentru luminarea pe... jos de nevoie (alb) sau de chi-chi (ce culoare vreţi) - pe uşi pentru "stopuri" suplimentare la uşi deschise (roşu) - pe uşi pentru "vezi pe unde calci când te dai jos" - în torpedou - în portbagaj Pe ea ar merge un becoled BL30206 de o culoare sau, cu ceva "bunăvoinţă" unul BL35208M (adică mixt, cu 4 leduri albe şi 4 colorate după preferinţe). Două poze de mostră: alb şi roşu (câte 3 leduri). Edited October 9, 2006 by Abram Burel Link to comment
_romulus_ Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 Si ce pret are o lampa din asta? Link to comment
Abram Burel Posted November 25, 2006 Author Share Posted November 25, 2006 A apărut podeliera de Kalos şi nu numai! Link to comment
roberth Posted December 7, 2006 Share Posted December 7, 2006 Linkul de mai sus duce la pagina de start .. Link to comment
Recommended Posts